kıvılcım bizde onu diyoruz zaten kimsenın borcunu harcını kıskanıcak insan lar degiliz bizler 2 yıl dah fazla okudular diyemi onlara tanınan hakları kıskanıcas.. yanlış düşündüğünü ve insanlar bencil diyerek ezip kırdıgının farkına varmanı temenni ediyorum..bizim de anlatmaya çalıştıgımız yanı en azından benım anlatmaya çalıştıgım kısa dönem gerekirse kalsın ama önlisans mezunlarınada bukadar askerlik fazla 15 ay yerıne lisanslar 6 al kalsın ama önlisanslara da bi indirme yapılmasını istiyorum kendi açıkmdan yani eşit olacaksa uzun dönem kısalsın..
benim eşim hakkaride siz yatağınızda rahat rahat uyuyun,gidip sığınaklarda filistinliler gibi saklanmayın. kadınlar kulubüne laf yetiştirin diyee,teröristlerle çatışıyor dağlarda yatıyor ve mermi yağmurlarına mağruz kalıyor...
bizim allahın izni ile şurada 70 günümüz kaldı
bize vurmayacak kısalsa ne uzasa neee yani...:1closedeyes:
kalkmış şurda size laf anlatmak kendimi ifade etmek değil derdim sadece herkese eşit davranılsın bunu istiyorum.
benim kişiliğimi yargılamak bencilliğimi yada komplekslerimi sorgulamak size düşmez
işinize bakın ben kimseden alıntı yapıomuyum...herkes özgürdür fikirlerinde:1closedeyes:
canım ben de kendi adıma konuşayım,bayansu arkadaşımızın 16.sayfada yazmış olduğu,"kıvılcım bizde onu diyoruz zaten kimsenın borcunu harcını kıskanıcak insan lar degiliz bizler 2 yıl dah fazla okudular diyemi onlara tanınan hakları kıskanıcas.. yanlış düşündüğünü ve insanlar bencil diyerek ezip kırdıgının farkına varmanı temenni ediyorum..bizim de anlatmaya çalıştıgımız yanı en azından benım anlatmaya çalıştıgım kısa dönem gerekirse kalsın ama önlisans mezunlarınada bukadar askerlik fazla 15 ay yerıne lisanslar 6 al kalsın ama önlisanslara da bi indirme yapılmasını istiyorum kendi açıkmdan yani eşit olacaksa uzun dönem kısalsın..
benim eşim hakkaride siz yatağınızda rahat rahat uyuyun,gidip sığınaklarda filistinliler gibi saklanmayın. kadınlar kulubüne laf yetiştirin diyee,teröristlerle çatışıyor dağlarda yatıyor ve mermi yağmurlarına mağruz kalıyor...
bizim allahın izni ile şurada 70 günümüz kaldı
bize vurmayacak kısalsa ne uzasa neee yani...:1closedeyes:
kalkmış şurda size laf anlatmak kendimi ifade etmek değil derdim sadece herkese eşit davranılsın bunu istiyorum.
benim kişiliğimi yargılamak bencilliğimi yada komplekslerimi sorgulamak size düşmez
işinize bakın ben kimseden alıntı yapıomuyum...herkes özgürdür fikirlerinde:1closedeyes:
keşke bu şekilde olsa 15 ay ilk - orta okul mezunları ,12 ay lise mezunları, 8 ay meslek okulu ,6 ay ünv. mezunları
:)))
sorgulamama gerek kalmıyor zaten belli ediyorsunuz her halinizle..
şimdi asıl derdiniz anlaşıldı sizin !!!
başından beri bende eşitlikten bahsediyorum zaten ama bu şekilde bir eşitlik değil..
ama siz başka birşeyin derdindesiniz!!!...
bunu da ben maalesef başka şekilde algılıyorum..
yazdığınız her yazı yaptığınız her yorum bu düşüncemi birkez daha onaylıyor!!!
ayrıca bayansu arkadaşım kadınlar kulubune burda tek laf yetiştiren biz değiliz
canım bende bunu diyorum işte,birilerinin hayatını bu kadar değiştirecek ve üzecek bir habere sevinmeyelimKısa donemın kalkmasıyla bır cok ınsanın hayatı tamamen degısecek..
Evlı olan bır cok ınsanın evlılıgınde onemlı sorunlar olacak...
'20 yasında bır gencın askerlıgıyle..
4 yıl fakulteyı bıtırmış 25 ve daha ustu yaşlarda askere gıden kısının askerlık suresı aynı olması tartışılır..
Askerlıgın kısalması....15 ayın dusmesını bende ısterım..
Devlet isteyen gecnlerı paralı asker olarak alabılır..
,,
bırılerının hayatını bu kadar degıstırecek ve uzecek bır habere sevınmemek lazım..
dılerım kısa donemı kaldırmak yerıne ...daha altarnetıfler dusunulur ve 15 azaltılır..
eşimle dün görüştüm....bana dediki bizim bölükte en zengini benim çoğu benden borç alıyor.
nerede bir bakanın hakimin avukatın yada parası olan her kimse nerde bunların oğulları dedi..
içime dokundu
adalet hiç bir zaman olmaz heleki bu ülkedebenneyaptımki
ne o bakanın hakimin avukatın yada parası olan her kimse onların oğlu yada kızı değiliz eşimle didinerek memur olan insanlarız,ailemizde memur,adaletsizlik budur işte,sen hiç herhangi bir paşanın oğlunun doğuda askerlik yaptığını duydun mu????
bide adaletten bahsediyorlar,daha adil bir askerlikten...........tabiki de hayır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?