Kısa dönem askerlik kalkıyor mu ? =(

kızlar ya gerçekten şaşıyorum eşitsizlik bu ya inşşalh çıkar ya

sizinkiler 6 ay da gelsin 15 ay yapanlar insan değil sanki... şaka gibi gerçekten..

kimi insan olanak olmadığı için okuyamıyolar okuyanlar okudu diye 6 ay yapma lüksüne sahip olmamalılar.. resmen eşiitsizlik bu ikiside insan değil mi?
ayrıca madem böyle bişey var okumayanlar genelde çalışanlar oluyo onlarda işlerini
bırakmasınlar sonuçta ilk okul okuyanın iş bulması daha zor demi saçma ya
bana mı okudu okuyan bizim sevgilerimizinde canı can değil mi umarım çıkar!!

ya kısa dönem kalksa bile lise mezunları zaten 15 ayda yapacak,sana noluyorki,anlamadım ben :sm_confused:sizinki demi kısalıyor,12 aymı olacak:uhm:
bizde sıkıntı çektik öss'ye eşekler gibi çalış kazan,sınavlara çalış,okulu bitir kpss ye çalış,yüksek puan al,devlete gir,yaşın oldu kaç 1 yılda askerlik,evlilik çocuk ben ne anladım bundan.yada ünüversiteyi bitir,önce askere git bir yıl tekrar kpssye çalış,ilk sene kazan,atamayı bekle,

ya sizde haklısınız elbet ama sana ne oluyo demen saçma çünkü bizde faydalanıcaz çünkü 15 ayda değişicekmiş sabitlenicekmiş cnm

iyi okudummm!!!!!!!!

valla nasıl çıkcağı meçhulse böyle olacağıda meçhuldur bana göre..

ayrıca böyle olsada gene bi eşitsizlik var her neyse yaşayıp görücez

canım üniversite mezunlarını da 15 ay yapsınlar istersen,hele ki tıpı bitirenleri düşünemiyorum.doğruya bana mı okuyo yapsın 15 ay :)))))))))))))))))))))))))))

çok merak ediyorumcanım acaba sevgilin lisans mezunu olsaydı ozaman da böylemi düşünecektin?

ben onlar 15 ay yapsın demiyorum madem öyle eşitlensin bizimkilerde az süreli yapsın

diyorum... hatta olmadı sizinkilerin yerinede bizimkiler yapsın nasılsa yüksek okudu onlar

bizimkiler 30 ay yapar sizinkiler üniversite mezunu nasılsa bizimkiler okumamışya çıksın

canları yaparlar herkesin yerine::):):):)))))))))))))))

aa canım olurmu hiç sizinkiler 15 yapıyorsa lisans mezunlarıda 15 yapacak.iyi oluyo onlara,inşallah lisans mezunları daha çok yapar sizden:))))))sonuçta benim için mi okuyor,değil mi canım :)))))

eşitlik olmalı belki evet amabu şekilde değil..
15 ay yapanlarında ömründen birçok şey gidiyo...
çok uzun bir zaman..
bence eşitlik yapacaklarsa uzun dönemi kısaltsınlar =)

senin sevgilin okumasaydı sen böyle mi düşünecektin?

önce ben sordum..
yine böyle düşünecektim evet..
çünkü yıllarını okumaya vermiş bir insanın birde bukadar uzun süre askerlik yapması bence haksızlık !!!
diğerlerine de acıyorumve üzülüyorum..
15 ay ya onlarda ana evladı..
keşke kısa dönemi uzatacaklarına uzun dönemi kısaltıp eşitlik sağlansa..

eşitlik olmalı belki evet amabu şekilde değil..
15 ay yapanlarında ömründen birçok şey gidiyo...
çok uzun bir zaman..
bence eşitlik yapacaklarsa uzun dönemi kısaltsınlar =)

aynen bende bunu anlatmak istiyorum eşitlik olsn bizimkilerde
az yapsın ozman ben demiyorum sizinkiler çok yapsın
ama 12 ay olursa bizimki kısalmış oluyo o anlamda dedim
çok uzun bi zaman elbet:)

aa canım olurmu hiç sizinkiler 15 yapıyorsa lisans mezunlarıda 15 yapacak.iyi oluyo onlara,inşallah lisans mezunları daha çok yapar sizden:))))))sonuçta benim için mi okuyor,değil mi canım :)))))

valla bilemem sizinkiler cansa bizimkide can ben lisans mezunları
15 ay yapsın demedim madem eşitlenicek bizimkilerde az yapsın
sizin lehinize olacak bi sonuç bizim aleyhimize oluyo eşitlik bu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
senin sevgilin okumasaydı sen böyle mi düşünecektin?

buna ben cevap vereyim.eşim şimdi 27 yaşında,bu olaylardan(kısa dönem kalkacak haberleri) önce zaten ağustosta gidecekti.ocakta gelecekti diye plan yaptık.kredi çektik,borç derken şimdi herşey alt üst oldu.bir 6 ay da yapması beni hem maddi hem manevi bakımdan sarsar,atıyorum geçen sene kalksaydı kısa dönem ona göre borcu vs.bitirip kendimizi maddi manevi ona göre ayarlayıp giderdi,ama şimdi şokları yaşıyoruz.kısa dönemin şuan kalkmamasını o yüzden istiyorum canım

canımaynen ya bende meclisin tatile girmesini istiyorum biran önce..
hatta nezaman giriyorlardı diye düşündüm bugün..yükseklisans yapıyor benimki
nseneye nisanda gidicekti ama apar topar kaldırdı tecilini..
kısmetse ağustosda gidicek..
siz nezaman düşünüyorsunuz canım..

bu konuda hem fikiriz sanırım

bende okuyup didinenler 15 ay yapsın demiyorum ama bizim içinde süre kısalsın diyorum

dediğin gibi onlarda ana evladı:)

eşim istanbul üniversitesi ymo mezunu fakat okuma yazma bilmeyen insanla aynı şekilde 15 ay askerlik yapıyor ondan iki yıl daha fazla okuyanda 6 ay yapıyor bu durum bizi zaten çok sinir ediyordu ii oldu böyle adalet yerini buldu :dilcikar:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…