canım sizi kapsayan bir durum yok ki,yani lisans mezunları 12 aya çıkınca sizinkide düşmeyecek hala 15 ay,canla manlada alakası yok bununaynen bende bunu anlatmak istiyorum eşitlik olsn bizimkilerde
az yapsın ozman ben demiyorum sizinkiler çok yapsın
ama 12 ay olursa bizimki kısalmış oluyo o anlamda dedim
çok uzun bi zaman elbet:)
valla bilemem sizinkiler cansa bizimkide can ben lisans mezunları
15 ay yapsın demedim madem eşitlenicek bizimkilerde az yapsın
sizin lehinize olacak bi sonuç bizim aleyhimize oluyo eşitlik bu mu?
buna ben cevap vereyim.eşim şimdi 27 yaşında,bu olaylardan(kısa dönem kalkacak haberleri) önce zaten ağustosta gidecekti.ocakta gelecekti diye plan yaptık.kredi çektik,borç derken şimdi herşey alt üst oldu.bir 6 ay da yapması beni hem maddi hem manevi bakımdan sarsar,atıyorum geçen sene kalksaydı kısa dönem ona göre borcu vs.bitirip kendimizi maddi manevi ona göre ayarlayıp giderdi,ama şimdi şokları yaşıyoruz.kısa dönemin şuan kalkmamasını o yüzden istiyorum canım
canım bizimkisi de ağustosta gidecek,senağlamacanımaynen ya bende meclisin tatile girmesini istiyorum biran önce..
hatta nezaman giriyorlardı diye düşündüm bugün..yükseklisans yapıyor benimki
nseneye nisanda gidicekti ama apar topar kaldırdı tecilini..
kısmetse ağustosda gidicek..
siz nezaman düşünüyorsunuz canım..
iyi oldu bizeeşim istanbul üniversitesi ymo mezunu fakat okuma yazma bilmeyen insanla aynı şekilde 15 ay askerlik yapıyor ondan iki yıl daha fazla okuyanda 6 ay yapıyor bu durum bizi zaten çok sinir ediyordu ii oldu böyle adalet yerini buldu :dilcikar:
lise mezunları 15 ay değilde 12 ay yapacak dese tabiki desteklerim,15 ayın fazla olduğunun farkındayım,şuanda planda olmayan bir durum olduğu için strese girdik zaten,12 ay olacağını önceden bilsek paşa paşa gidecekti.ama diyorum ya biz yeni evliyiz,haliyle düğün borcumuz var,vs.aman ne bilim hakkımızda hayırlısı olsuncanım elbet haklısınız
hayatınızı ona göre planlamışsınız ne kadar zor olucaktır anlıyorum elbet..
ama bizim içinde 15 ay çok uzun bi süre hayatımızı etkilicek kadar
15 ay gidip gelicek yeniden düzen kurana kadar aylar geçicek
ömrümüzden 2 sene öyle gidiceksenağlamasenağlama
canım elbet haklısınız
hayatınızı ona göre planlamışsınız ne kadar zor olucaktır anlıyorum elbet..
ama bizim içinde 15 ay çok uzun bi süre hayatımızı etkilicek kadar
15 ay gidip gelicek yeniden düzen kurana kadar aylar geçicek
ömrümüzden 2 sene öyle gidiceksenağlamasenağlama
lise mezunları 15 ay değilde 12 ay yapacak dese tabiki desteklerim,15 ayın fazla olduğunun farkındayım,şuanda planda olmayan bir durum olduğu için strese girdik zaten,12 ay olacağını önceden bilsek paşa paşa gidecekti.ama diyorum ya biz yeni evliyiz,haliyle düğün borcumuz var,vs.aman ne bilim hakkımızda hayırlısı olsun
iyi oldu bize
çocuk gibisin gamyoncuiremsu
ÜZÜLME CANIM BOŞVER :1hug:
GİTSİN GELSİN ASLANLAR GİBİ :dilcikar:
HERKES KENDİNİ DÜŞÜNECEK TABİ BENİ SENİ DÜŞÜNECEK HALLERİ YOK YA
eşim istanbul üniversitesi ymo mezunu fakat okuma yazma bilmeyen insanla aynı şekilde 15 ay askerlik yapıyor ondan iki yıl daha fazla okuyanda 6 ay yapıyor bu durum bizi zaten çok sinir ediyordu ii oldu böyle adalet yerini buldu :dilcikar:
tabi herkes kendini düşünüyor canım okuma yazma bilmeyen insanlar can değil,onlara müstahak,onlarla senin eşin aynı şekilde 15 ay yapıyor sinir oluyorsun,kendin söylüyorsun,ama biz demiyoruz ki bizim eşlerimiz doktora yapmış 2 yıllıklarla aynı şeklide yapacak.çok yanlış düşünüyorsun,ben kısa dönemin zamansız olarak kalkışına kızıyorum.
ÜZÜLME CANIM BOŞVER :1hug:
GİTSİN GELSİN ASLANLAR GİBİ :dilcikar:
HERKES KENDİNİ DÜŞÜNECEK TABİ BENİ SENİ DÜŞÜNECEK HALLERİ YOK YA
önlisanslarla lisanslar arasındaki fark kaldırılmalı bence sonuçta 2side üniversite okuyor..
tabi herkes kendini düşünüyor canım okuma yazma bilmeyen insanlar can değil,onlara müstahak,onlarla senin eşin aynı şekilde 15 ay yapıyor sinir oluyorsun,kendin söylüyorsun,ama biz demiyoruz ki bizim eşlerimiz doktora yapmış 2 yıllıklarla aynı şeklide yapacak.çok yanlış düşünüyorsun,ben kısa dönemin zamansız olarak kalkışına kızıyorum.
[
adaleti sağlamanın neresi çocukluk lülülülülülü
zaten adaletli olmasa syn genelkurmay bunu uygun görmezdi şekerim
çocuk gibisin derken;okuma yazma bilmeyenlerle eşim aynı şekilde askerlik yapıyor,üniversite mezunları 6 ay yapıyor,ii oldu demene o tavrına çocukluk dedim,eşim istanbul üniversitesi ymo mezunu fakat okuma yazma bilmeyen insanla aynı şekilde 15 ay askerlik yapıyor ondan iki yıl daha fazla okuyanda 6 ay yapıyor bu durum bizi zaten çok sinir ediyordu ii oldu böyle adalet yerini buldu :dilcikar:
kusura bakmayın ama geçerli değil doktora fln burada geçerli olan iki yıllıkta değil
iki tür askerlik var
kısa dönem(4 yıl okuyanlar)
uzundönem (4 yıl okumayanlar)
senin gibi yükseklisans mezunu bir insan buun adaletsizliğini anlamalı:1closedeyes:
hee şurda haklısın bir anda oldu diyorsun ama şu anlık bişey yok canım ne zaman olacağı belli değil belkide 2011 de bilemezsin orasını:1closedeyes:
kusura bakmayın ama geçerli değil doktora fln burada geçerli olan iki yıllıkta değil
iki tür askerlik var
kısa dönem(4 yıl okuyanlar)
uzundönem (4 yıl okumayanlar)
senin gibi yükseklisans mezunu bir insan buun adaletsizliğini anlamalı:1closedeyes:
hee şurda haklısın bir anda oldu diyorsun ama şu anlık bişey yok canım ne zaman olacağı belli değil belkide 2011 de bilemezsin orasını:1closedeyes:
evet dirim sonunda orta yolu bulabildik kaydirigubbakcemile5
ve şunu da söylüyorum üniversite mezununa 12 diğerlerine 15 ay diye bişey çıkmadı genelkurmay başkanımızın ağzından ben dinledim konuşmasını
kısa dönem askerlik kalkacak bunların hepsi bir TEK TİP olarak ayarlanacak dedi..
TEK TİP dediğine göre herkes bir dönem yapıcak üni.si lisesi ayrılmıyor yani
ben böyle anladım walla duyduğumu değil gördüğümü yorumladımsengözlerimebaksanab
kusura bakmayın ama lisans mezunlarını çekemiyor gibi bir hal gördüm sizde..
daha doğrusu lisans mezunlarını değil opnlara tanınan hakları
sanki bu ülkede çok hak tanınıyormuş gibi..
bırakında okadarda farkları olsun yani..
bencilce düşünüyorsunuz..
bizisarsan zamansız gündeme gelişi..
herşeyimizi onun askerliğine göre ayarlamıştık..
evliliğimizi nişanımızı vs..
herşey altüst oldu..
madem böyle birşey vardı başından düşünselermiş..
bizdeona göre ayarlardık herşeyi...
sadece benimdeğil daha bir çok insanın planları mahvoldu..
ama ben buna rağmen eşitlikten yanayım..
ama sizkendinizi düşünyorsunuz..
iki yıllıklarla lisans mezunlarını ayırdıkları için bir komplekse girmişsiniz..
ben hep diyorum onlarda ana evladı onlarında çoluğu çocuğu sevgilisivar..
ille de değişiklik yapacaklarsa uzun dönemi kısaltsınlar ,
ama bunca okul yükseklisans vs den sonra birde okuyanlara 12 ay askerlik yüklemesinler..
lütfen bencil olmayalım ya!!!
ben burdaki habere göre yazdım
Kısa dönem askerlik bitiyor / Türkiye / Radikal İnternet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?