Kısa dönem askerlik kalkıyor mu ? =(

canım sizi kapsayan bir durum yok ki,yani lisans mezunları 12 aya çıkınca sizinkide düşmeyecek hala 15 ay,canla manlada alakası yok bunun

canım elbet haklısınız

hayatınızı ona göre planlamışsınız ne kadar zor olucaktır anlıyorum elbet..

ama bizim içinde 15 ay çok uzun bi süre hayatımızı etkilicek kadar

15 ay gidip gelicek yeniden düzen kurana kadar aylar geçicek

ömrümüzden 2 sene öyle gidiceksenağlamasenağlama

canım bizimkisi de ağustosta gidecek,senağlama

iyi oldu bize
çocuk gibisin gamyoncuiremsu

lise mezunları 15 ay değilde 12 ay yapacak dese tabiki desteklerim,15 ayın fazla olduğunun farkındayım,şuanda planda olmayan bir durum olduğu için strese girdik zaten,12 ay olacağını önceden bilsek paşa paşa gidecekti.ama diyorum ya biz yeni evliyiz,haliyle düğün borcumuz var,vs.aman ne bilim hakkımızda hayırlısı olsun

ÜZÜLME CANIM BOŞVER :1hug:

GİTSİN GELSİN ASLANLAR GİBİ :dilcikar:

HERKES KENDİNİ DÜŞÜNECEK TABİ BENİ SENİ DÜŞÜNECEK HALLERİ YOK YA

ya işte bende onu diyorum 12 aya düşsün sadece 15 aylarsenağlama
çok uzun ya:çok üzgünüm:
sizde haklısınız bizde haklıyız herkes haklı hakkımızda hayırlısı olsunbenneyaptımki

haklısın canımcım herkes kendini düşünücek tabiklava:

öyle olucak aslanlar gibi gidicek allahın izniyle 15 AY:a015:

önlisanslarla lisanslar arasındaki fark kaldırılmalı bence sonuçta 2side üniversite okuyor..

tabi herkes kendini düşünüyor canım okuma yazma bilmeyen insanlar can değil,onlara müstahak,onlarla senin eşin aynı şekilde 15 ay yapıyor sinir oluyorsun,kendin söylüyorsun,ama biz demiyoruz ki bizim eşlerimiz doktora yapmış 2 yıllıklarla aynı şeklide yapacak.çok yanlış düşünüyorsun,ben kısa dönemin zamansız olarak kalkışına kızıyorum.

[

önlisanslarla lisanslar arasındaki fark kaldırılmalı bence sonuçta 2side üniversite okuyor..

kesinlikle katılıyorum eşim ve ben de önlisans mezunuyuz lisanslerla aramızda dağlar kadar fark var şu an aöf okuyorum iki üni. bitiricem ama yine de normal lisansları yakalayamıoruz çalış didin boşuna

kusura bakmayın ama geçerli değil doktora fln burada geçerli olan iki yıllıkta değil
iki tür askerlik var
kısa dönem(4 yıl okuyanlar)
uzundönem (4 yıl okumayanlar)

senin gibi yükseklisans mezunu bir insan buun adaletsizliğini anlamalı:1closedeyes:

hee şurda haklısın bir anda oldu diyorsun ama şu anlık bişey yok canım ne zaman olacağı belli değil belkide 2011 de bilemezsin orasını:1closedeyes:

Son düzenleme:

adaleti sağlamanın neresi çocukluk lülülülülülü

zaten adaletli olmasa syn genelkurmay bunu uygun görmezdi şekerim

çocuk gibisin derken;okuma yazma bilmeyenlerle eşim aynı şekilde askerlik yapıyor,üniversite mezunları 6 ay yapıyor,ii oldu demene o tavrına çocukluk dedim,
ayrıca kısa dönem kalksa bile yine adalet yok neden,biri 12 diğeri 15 ay yapıyor,yine eşit değil yani

canım iki tür askerlik olduğunu biliyorum,sadece okuma yazma bilmeyenle aynı şekilde askerlik yapıyor dediğin için doktora örneğini verdim,kimse kimseyi kendinden aşağı göremez,parası yoktur,şartları elvermemiştir ama insandır sonuçta yerimseniben

evet dirim sonunda orta yolu bulabildik kaydirigubbakcemile5

ve şunu da söylüyorum üniversite mezununa 12 diğerlerine 15 ay diye bişey çıkmadı genelkurmay başkanımızın ağzından ben dinledim konuşmasını
kısa dönem askerlik kalkacak bunların hepsi bir TEK TıP olarak ayarlanacak dedi..

TEK TıP dediğine göre herkes bir dönem yapıcak üni.si lisesi ayrılmıyor yani

ben böyle anladım walla duyduğumu değil gördüğümü yorumladımsengözlerimebaksanab

kusura bakmayın ama lisans mezunlarını çekemiyor gibi bir hal gördüm sizde..
daha doğrusu lisans mezunlarını değil opnlara tanınan hakları
sanki bu ülkede çok hak tanınıyormuş gibi..
bırakında okadarda farkları olsun yani..
bencilce düşünüyorsunuz..
bizisarsan zamansız gündeme gelişi..
herşeyimizi onun askerliğine göre ayarlamıştık..
evliliğimizi nişanımızı vs..
herşey altüst oldu..
madem böyle birşey vardı başından düşünselermiş..
bizdeona göre ayarlardık herşeyi...
sadece benimdeğil daha bir çok insanın planları mahvoldu..
ama ben buna rağmen eşitlikten yanayım..
ama sizkendinizi düşünyorsunuz..
iki yıllıklarla lisans mezunlarını ayırdıkları için bir komplekse girmişsiniz..
ben hep diyorum onlarda ana evladı onlarında çoluğu çocuğu sevgilisivar..
ille de değişiklik yapacaklarsa uzun dönemi kısaltsınlar ,
ama bunca okul yükseklisans vs den sonra birde okuyanlara 12 ay askerlik yüklemesinler..
lütfen bencil olmayalım ya!!!

ben burdaki habere göre yazdım
Kısa dönem askerlik bitiyor / Türkiye / Radikal İnternet

kıvılcım bizde onu diyoruz zaten kimsenın borcunu harcını kıskanıcak insan lar degiliz bizler 2 yıl dah fazla okudular diyemi onlara tanınan hakları kıskanıcas.. yanlış düşündüğünü ve insanlar bencil diyerek ezip kırdıgının farkına varmanı temenni ediyorum..bizim de anlatmaya çalıştıgımız yanı en azından benım anlatmaya çalıştıgım kısa dönem gerekirse kalsın ama önlisans mezunlarınada bukadar askerlik fazla 15 ay yerıne lisanslar 6 al kalsın ama önlisanslara da bi indirme yapılmasını istiyorum kendi açıkmdan yani eşit olacaksa uzun dönem kısalsın..

ve 12 ay er olarak önceden yani şimdi yedek subay olarak yapıyolar + 1400 Tl maaş alıyolar ve rütbeli oluyorsun öteki türllü er olarak yapacacaklar Çok üzgünüm çoook

benim eşim ve bütün doğuda görev yapan askerlerimiz hakkaride siz yatağınızda rahat rahat uyuyun diye,teröristlerle çatışıyor dağlarda yatıyor ve mermi yağmurlarına mağruz kalıyor...
bizim allahın izni ile şurada 70 günümüz kaldı
bize vurmayacak kısalsa ne uzasa neee yani...:1closedeyes:
kalkmış şurda size laf anlatmak kendimi ifade etmek değil derdim sadece herkese eşit davranılsın bunu istiyorum.

benim kişiliğimi yargılamak bencilliğimi yada komplekslerimi sorgulamak size düşmez

işinize bakın ben kimseden alıntı yapıomuyum...herkes özgürdür fikirlerinde:1closedeyes:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…