Kısa dönem askerlik kalkıyor mu ? =(

Puuuff taam 12 ay olsun kaydirigubbakcemile3
Yanlış yazmışım rahat ol

sen beni güldürdün allahta seni güldürsün inşallah kaydirigubbakcemile2

Bizde bu dertten müzdaribiz ama hiç bekleyemeyeceğim valla bu yaz evlenmeyi düşünüyorum evliyken yapıversin
hele ben azcık doyayım bi sevdiğime

kıslar kısa donem askerlık yapanların eslerının bolume varya gırıp yazdım sordum yanı cevap gelınce hemen buraya yazacam cunku eslerının askerde mutlaka bılgılerı vardır askerde konusuluyyor boyle seyler

asker olam topıklerı gezdım herkezde aynı konu ve ve hepsı kısa donem kalkmıs gıbı konusuyor bakalım kesın bır haber gelır ınsallah

kızlar galiba ciddi ciddi kalkıyor..
artık alışmamız lazım sanırım ...
onunlada konuşamıyorum..
konuşmuyor bile bu konuyu..
akşama konuşucaz diyor..
ya bi konuşalım plan yapalım ne olucak napıcaz nezaman gidicez..
kendi kendine birşeyler yapıp duruyor ama bana birşey söylediği yok ..

' kızlar bakın Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül bunları söylemiş ama 1 mayısta söylenenler bunlar ..1 mayıs 2009

'Askerliğin yapılış şekli pek çok değişik düzenlemelerle yürütülüyor şu anda. Bunun daha basitleştirilmesi, daha hizmete yönelik hale getirilmesi, yönünde bazı çalışmalar var. Bu çalışmalar henüz neticelenmiş değil, neticelenmesi için kanun tasarısı haline gelmesi lazım. Henüz ortaya çıkmış değil, bakanlıkların görüşmesi olmuş değil. Şekillendiği zaman sizlere bilgi sunacağız. Her konuda her çalışma yapılabilir.''

Basın mensubunun ''basında çıkan haberler doğru mu'' şeklindeki ikinci sorusunu da Bakan Gönül şöyle yanıtladı:

''Basında çıkan haberler bizim dışımızdadır. Kendilerine göre haberler yazıyorlar. Doğru bulmak lazım, şöyle demek lazım, arkadaşlarımız vazifelerini yapmaya çalışıyorlar, ama mühim olan, hangi kanunun çıkacağıdır, buna TBMM karar verir. Dolayısıyla, çalışma yapılıyor, hükümetimiz neyi TBMM'ye teklif edecek, milletvekillerimiz neyi uygun görecekler, bunu zaman içerisinde göreceğiz. Şimdilik çalışmalar teknik seviyededir.''

alın size rahatlatan yorumlar;

"iki senedir bu zamanlar patlatılan haber. anlamadığım şekilde sanki birden yürürlüğe geçirilecekmiş gibi bir hava estiriliyor. oysa ki hemen öyle gaza gelmemek lazım. bunlar kolay şeyler değil."

boşuna gündem işgal eden tartışma. tek tip askerliğe geçilebilmesi için gerekli altyapının hazırlanması, profesyonel askerliğin yaygınlaşması vs gerekir ki bu süreç en az 5 yıl alır. kanaatimce tek tip askerliğe geçilse bile süre herkes için 6 ay olur.

"yedek subay ihtiyacını, sözleşmeli subay alımı yaparak, kademeli olarak azaltan türk silahlı kuvvetleri (tsk), önümüzdeki 2-3 yılın sonunda üniversite mezunlarının tek tip askerlik yapmasını planlıyor. buna göre, üniversite mezunları yalnızca 6 ay askerlik yapacak. lise ile 2 yıllık meslek yüksekokulu mezunları ise 15 ay askerlik yapmaya devam edecek."(mart/2008-milliyet)

ınsallah kızlar bu haberler dogrudur 5 ay beklemek nerde 12 ay nerde ya

ayy sanki içime su serpildi..
yine de okadar rahatladım ki anlatamam ..
2008 de yazılmış bu yazı sanırım ama 5 yılı bulur dediğine göre daha 1 yılı geçmiş..
benim az önce yayınladığım alıntıdada basında çıkan haberlerin hepsine inanmahın yazıyordu..
acaba bu söylentiler boşa gürültümü..
msn de bir erkek arkadaşımla konuştum okuldan dı kendisi..
boşuna üzülme çok zor dedi kalkması..
inş öyledir..

kızlarr belirli politikalar doğrultusunda bu iddaialar ortaya atılıyor ve neredeyse 8 yıldır olacakmı olmayacakmı konuşuluyormuş.

bir de dediğim gibi ağustosta gidenler de eğer kanun çıkarsa 6.5 ay daha geç gelebilirmiş.
daha önce 1994 te yasa çıktığında 10 gün askerliği kalanlar 3 ay daha şafak saymış!!!!

yani hadi ağustosta gönderelim bunları desek bile bi güvencesi yok artık.

erkek arkadaşım askerlik şubesini aramış şimdi..
haziranın 25 ine kadar baş vurursan ağustos da gidersin demişler..
ağustos da gidenler sonmuş kızlar..
ondan sonrası uzun dönem miş..
ama bence onlarında uzayabilir...
of çıldırıcam ya

kızlar bi gelişme var mı?
neler oldu dünden beri?
haberleri izleyemedim fakat netten takip ediyorum ama hep aynı şeyler yazılıp çiziliyor..
dünden beriçok strsliyim..
benim de herkes gibi hayallerim planlarım suya düştü..
kavga ettik sırf bu yüzden..
gidebilirdi şimdiye kadar çıkartabilirdi aradan ama hep erteledi hep..
ağustos da gitmeyi düşünüyor şimdi ama ozaman gidcek olanlar da sanırım sallantıdaymış=(

bence kalkar ve askerlıgı tek duzen yaparlar sonucta bu acıklamayı ılker basbug yaptı..ama ınsallah kalkmaz..yoksa ben mafolurum..benım esım daha askere gıtmedı..rabbım yardımcımız olsun..

ahh ahh bende aynı dertten muzdaribim...:1closedeyes:

ne güzel nisanda gidebilecekti....

ama geçirdiği kaza sonucu bacağı kırıldığı için ne zaman gider allah bilir...kaydirigubbakcemile

ömrüm beklemekle geçti...:a015:

aman neyse kendisi iyi olsun da bekleyeceğiz mecburen:Saruboceq:

Bize de askerlik şubesinden Kasım grubu son olacak, 2010da gidenler uzun dönem olacak dediler... Benim erkek arkadaşım kasımda gidiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…