Kısa dönem askerlik kalkıyor mu ? =(

Bize de askerlik şubesinden Kasım grubu son olacak, 2010da gidenler uzun dönem olacak dediler... Benim erkek arkadaşım kasımda gidiyor..

şansımıza kalmış bişey artık
bnm sevgülümde kasımda gidecek :çok üzgünüm:
6 ayda olsa 12 ayda olsa mecbur yapacak :mymeka::1closedeyes:

benim aşkımda kasımda gidicek valla bende kalkmasını istiyorum açıkçası 15 ay yerine 12 ay bekleyeceğiz bizm için daha iyi...

3 ay 3 aydır 1 gün bile 1 gündür uzun dönemlerinde canı var bu da bize yarayacak.. canı dualarımız ters düştü ama bakalım hayırlısı olsun..

Son düzenleyen: Moderatör:

benim bildiğim kadarıyla uzun dönem yine eskisi gibi kalacak,,bu değişim sadece kısa dönemler için olucak,,uzun dönemlerde bi deişiklik olmayacak die biliyorum ama yanlış ta olabilir kesin konuşmiyim.

Ben herkes 12 ay yapacak diye biliyorum.. Uzun dönem kısa dönem tamamen ortadan kalkacak diye..

canım ben bilhassa ilker başbuğdan dinledim kalkacağını

bende haberlerde hem kısa hem uzun kalkıcak 12 de sabitlenicek diye duydum

sevindim inşllah işimize yarar:)

hayır canım o şekilde değil..
4 yıllık mezunlar 12 lise yada 2 yıllık mzunlar 15 diye biliyorum ben...
ama kısa dönem kalkarsa tabi o da..
ama kalkmıcak biliyorum..
kaldıramıcaklar..
burayada yazıyorum işte KAKLMICAK!!!

amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnn:Saruboceq::Saruboceq:

uzun dönemler içinde kısalma olucak üstüne bence! onların ki kısalıcak ama kısa dönemin uzaması mantıksız. reform bekleniyor ve bu daha da zorlaştırıcı yönde olmaz diye umuyorum:Saruboceq:

Üniversite mezunları 12 ay er olarak, diğer ilköğretim lise mezunları 15 ay askerlik yapacak..Sadece yedek subaylık ve kısa dönem askerlik kalkacak...Ama tabi daha yürürlüğe girmedi...Eşleri sevgilileri ve ya akrabaları askerlik yapacaklara şimdiden hayırlı teskereler dilerim...kaydirigubbakcemile3

Yanlışınız var, lise mezunları da 12 ay yapacak yürürlüğe girdiği zaman..

kalkıyor diye duydummmmm

bizde öyle duyduk canımzaten o yüzden bu konu açıldı...
ama ortada kesin birşey var mı ve ne aşamada onu bulmaya çalışıyoruz...
kalkamaz ya kalkmamalı..senağlama
Rabbim herşeyin hayılrısını bilir herşeyde birhayır vardır ama bende herkes gibiistemiyorum işte kalkmasını..
eğer olursa çok tepki alırlar gibime geliyor..
kalkmıcak diye birumudum var hala benim kızlar ya sizde umut yok mu senağlama

Yani kalkması benim işime gelir, çünkü bu gidişle benimkinin askere gideceği yok.. Kalkıyor diye kasımda gitmeye karar verdi o yüzden istiyorum kalkmasını.. Ama hepimiz için hayırlısı olsun... a.s.

Ya herkesin 12 ay yapması büyük haksızlık bence. Ne olacak şimdi benim erkek arkadaşım öğretmen. Öğretmen olarak da yapabilir. Ama biz de kısa dönem olsa iyi olur diyorduk. ıyi sen 4 yıl oku. Ondan sonra bir de üstüne 15 ay ya da ne bileyim 12 ay askerlik yap. Tamam bu sonuçta vatan borcu ve Allah herkese hayırlısını versin ama 4-5 yıl üniversite oku devletin kadrosuna girmek için çalış didin, devlet için çalış öğretmen ol. Devlet de seni 15 ay askerliğe göndersin... Tövbe, tövbe...

Yanlışınız var, lise mezunları da 12 ay yapacak yürürlüğe girdiği zaman..

Ben lise mezunları ve 2 yıllık önlisanslıları 15 ay biliyorum canım...Sadece kısa dönem askerlik ve yedek subaylık kalkıyo...Bu kısa dönem ve yedek subay olarak askerlik yapmakta sadece 4 yıllık üniversite mezunlarına tanınan bi ayrıcalıktı..Bu kalkıyo..Artık üniversite mezunlarıda er olarak 12 ay yapacak..Burada lise mezunları ve önlisanslılar için değişen bi şey olmuyo...

anaaaaam kalkmasın ya yoksa ben kaynanmla beraber oturcam 12 aykaydirigubbakcemile3

Askerlik şubesinden böyle açıklama yapmışlardı bize canım.. Belki yanlış bilgi vermişlerdir.. Bilemem.. Kesinleşince doğrusunu öğreniriz nasılsa a.s.

Askerlik şubesinden böyle açıklama yapmışlardı bize canım.. Belki yanlış bilgi vermişlerdir.. Bilemem.. Kesinleşince doğrusunu öğreniriz nasılsa a.s.

Benim de amcam albay o da bize öyle söylemişti...:1shok: Yürürlüğe girmeden bi şey belli olmaz zaten..Hep böyledir her kafadan bi ses çıkar...:1hug:kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…