Kısa dönem askerlik kalkıyor mu ? =(

Benim de amcam albay o da bize öyle söylemişti...:1shok: Yürürlüğe girmeden bi şey belli olmaz zaten..Hep böyledir her kafadan bi ses çıkar...:1hug:kaydirigubbakcemile3

amcan ne diyo bu konuda peki cnm?
ne zaman yürürlüğe girer? kalkar mı kalkmaz mı? bişey diyo mu:uhm:

eşitlik gelicek arkadaslar kısa dönem askerlik kalkacak 4 yıl okuyanlarda 12 ay yapacaklar 2 yıllık okuyanlarda 12 ay yapacak ilk öğretimde lise de hepsi 12 ay yapacak ama bekleniyor yakındır..

kızlar benim kardeşimde son sınıfta okuyor ataması olacaktı planımız böyleydi bende onunla gidecektim ama bu haber bizide etkiledi özellikle beni,erkek arkadaşım asker olduğu için ona sordum oda şey dedi 2011 yılında yürürlüğüne girecekmiş bende sürekli araştırıyorum onada söyledim yeni bişey öğrenirsem yazarım size

kızlar tamamen söylenti bence,yaklaşık olarak 2 ay önce yapılmış bir haber,kesinleştiği yok bence,inşallah mecliste de onaylanmaz :dilcikar:eşimde ağustosta gidecek aksilik olmazsa,kızlar inşallah çıkmaz ya.6 ay nere 12 ay nere ya senağlama

kızlar son duyduklarıma göre lisans mezunları 12 ay,önlisans lise ve dierleri eskisi gibi 15 ay yapacaklarmış.ama bilirsinizki bir kanun kabul edilip yürürlüğe girene kadar süre geçiyor..yani eğer kabul edilirse 2010 yılı için geçerli olacak.kasımda gidenler yine 6 ay yapacak..
ama benimki de duyum sonuçta,kesin bilgi deil...

benımkide artıksırf bu yuzden yasa yururluge gırmeden once agustosa gıdecek... Dügünümüzden bir buçuk ay sonra şimdiden okdar zor gelıyokı bide 12 ay olsa napardım bılemıyom...

benımkide artıksırf bu yuzden yasa yururluge gırmeden once agustosa gıdecek... Dügünümüzden bir buçuk ay sonra şimdiden okdar zor gelıyokı bide 12 ay olsa napardım bılemıyom...

aynen canım..benimkide öyle..yükseklisans yapıyro aynı zamamda çaışıyor amatecilini kaldırttı .. sırf bu yüzden ağustosda gitmeyiplanlıyor ki nisanda gidicekti..
son haberlere göre az önce izledimkızlar taslak hazırlanmış ve meclisesunulucakmış..
inşallah meclis kabul etmez ve taslağı geri gönderir..:Saruboceq:

canım haberin bir kısmını kopyaladım biraz zaman alırmış gibime geliyor

Bu arada askerliği tektipe indirecek bir kararname taslağının Başbakanlık'a ulaştığı öne sürüldü. Ancak bu bilgi resmi kaynaklarca doğrulanmadı.

Vecdi Gönül: Çalışmalar sürüyor
Taraf'ın konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Gönül, tektip askerliğin kararnameyle değil ancak yasal düzenlemeyle gerçekleşebileceğini belirterek çalışmaların sürdüğünü söyledi. Üzerinde çalışılan metnin henüz bir taslak haline dönüşmediğini belirten Gönül,

"Yasa taslağı hazırlamak biraz zaman alıyor. Metin ortaya çıktıktan sonra ilgili bakanlık ve kurumların görüşünün alınması gerekiyor.

Şimdi benim anlamadığım bir şey var.. Kasımda gidenler kısa dönem yapacak, 2010dan itibaren gidenler uzun dönem yapacak mı? Yoksa Kasımda gidenler de 12 ay mı yapacak?

Bende Genelkurmay başkanımızın basın açıklamasında böyle bir çalışma olduğunu duymuştum ama,ne zaman olur belli değil sanırım..

kızlar dün gece meclise sunulmuş tasarı geçerse ağustosuda etkiliycek büyük ihtimal, hatta bana yetiştirmeye çalışıyoar gibi geliyo. ağustos alımları haziran 25 te bitiyor o zamana kadar netleşecek

canım tarih belli değil daha.kasımda da çıkabilir erkende çıkabilir,yada seneye belli değil tarih.ama kafama takılan kasımda gittile mesela ocaktada yasa çıktı.kasımdakileri etkiler mi?

canım tarih belli değil daha.kasımda da çıkabilir erkende çıkabilir,yada seneye belli değil tarih.ama kafama takılan kasımda gittile mesela ocaktada yasa çıktı.kasımdakileri etkiler mi?

İşte aynen ben de bunu merak ediyorum fisfisfis

kızlar dün gece meclise sunulmuş tasarı geçerse ağustosuda etkiliycek büyük ihtimal, hatta bana yetiştirmeye çalışıyoar gibi geliyo. ağustos alımları haziran 25 te bitiyor o zamana kadar netleşecek

canım yanlışın var,haberde mecliste demiyorki,tasarı halinde diyor.
canım haberi aynen alıyorum

Milli Savunma Bakanı Gönül, tektip askerliğin kararnameyle değil ancak yasal düzenlemeyle gerçekleşebileceğini belirterek çalışmaların sürdüğünü söyledi. Üzerinde çalışılan metnin henüz bir taslak haline dönüşmediğini belirten Gönül,

"Yasa taslağı hazırlamak biraz zaman alıyor. Metin ortaya çıktıktan sonra ilgili bakanlık ve kurumların görüşünün alınması gerekiyor.

Hazırlanan metin bu görüşler doğrultusunda son halini aldıktan sonra taslak olarak Başbakanlık'a gönderiliyor ve Bakanlar Kurulu'nda kabul edilirse yasa tasarısı olarak Meclis'e sevk ediliyor. Taslak üzerindeki çalışma hala sürdüğü için ayrıntılar henüz netleşmedi. Onun için açıklama yapamıyoruz" dedi.

canım bugün izledim haberleri..tasarı hazırlanmış..meclise sunmaya hazırlanıyorlarmış..

canım bugün izledim haberleri..tasarı hazırlanmış..meclise sunmaya hazırlanıyorlarmış..

canım bende zaten bugünün gazetesinden copy paste yaptım,
şöyle yazıyor;
önce bakanlık ve kurumların görüşünün alınması gerekiyor diyor.sonrada görüşler doğrultusunda son haliyle başbakanlığa gönderiliyor ve bakanlar kurulu kabul ederse yasa tasarısı olarak Meclise sevk edilir diyor.daha başbakanlığa gitmemiş ki
hoş daha gitmemiş bile olsa hızlandırıp çıkartabilirlersenağlama

off ne olucaksa olsun artık strese girdim iyice ya

ya kızlar bana kabul edilemeyecekmiş gibi geliyor edilse bile sanki 1yılı filan bulur gibi kabul edilmesi yürürlüğe girmesi

kızlar erkek arkadaşıma söyledim şimdi..
taslağı meclise veriyorlarmış filan dedim
verdikleri taslak sadece tektip askerlik üzerineymiş yani süreyle ilgili birşey henüz gündemde yokmuş
onu sonra kararlaştıracaklarmış önce tek tip askerliğeindirmek istiyorlarmış..
yani budurmda kısa dönemin kalkması baya zaman alıcak gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…