Babamın kızkardeşi anne tarafımdan biriyle evliydiNasıl yani aniden kötüleşti mi aile hayatınıx
Ben de uzun uzun şeylerden sıkıldım zaten artık saçma geliyor
O yasla alakali biraz da , misal 18 yasinda tanisip 10 sene beraber olursunuz tam kisiligin oturdugu , her insanin degistigi yillar , ilk tanistiginiz insandan cok farkli olur 10 sene sonra
Ama 35 de tanisir 10 sene beraber olursunuz , 10 sene sonra hala ayni insandir cunku cok temel degisimler olmuyor belli yastan sonra
Dun bir dizide duydum , beynin karar verme korteksi 25 yasinda gelisimini tamamliyormus yani 25 yasina kadar insanlarin karar verme mekanizmasi saglikli calismiyor , o yuzden tanisilan yas cok onemli
Sürekli mesaj vs bana çok itici geliyor mesela çok çocukça öyle uzayacağına süre hiç uzamasın
Nasıl peki nerden anladınızGorustugun kisinin de niyeti evlilikse zaten senelerce gorusmezsiniz. Ustelik insan karsisindaki kisinin evlenecegi insan olup olmadigini hemen anliyor
28 ben :)O yasla alakali biraz da , misal 18 yasinda tanisip 10 sene beraber olursunuz tam kisiligin oturdugu , her insanin degistigi yillar , ilk tanistiginiz insandan cok farkli olur 10 sene sonra
Ama 35 de tanisir 10 sene beraber olursunuz , 10 sene sonra hala ayni insandir cunku cok temel degisimler olmuyor belli yastan sonra
Dun bir dizide duydum , beynin karar verme korteksi 25 yasinda gelisimini tamamliyormus yani 25 yasina kadar insanlarin karar verme mekanizmasi saglikli calismiyor , o yuzden tanisilan yas cok onemli
Ben de eski halimle çok farklıyımOrasi oyle ama temel degisimler 30 a yasaniyor , 30 dan sonra otutuyor artik pek cok sey
Ben su anda 40 yasindayim , 19 yasimdaki halimden o kadar uzagim ki
Benim hayalim de buBen eşimle 8 ayda evlendim. hergun ufak tefek mesajlar konuşmalar oluyordu aramızda. Herkes kendi düşüncelerini ortaya döktü. Evlilikle hayatla ilgili, hep dürüst oldum ki karşımda ki aynı davransin. Biz aşkım canım cicim konuşmaktan ziyade, evlilikte şu olursa ne yaparsin bu olursa ne olur bunlardan bahsettik. Bazen çok gerçekçi olması beni endiselendiriyordu. Bu bana güzel şeylerde söylemez diye. Bir kere balayından falan bahsettim. Onlar cicim ayları onlar geçer elektrik faturasını nasıl oduycez dedi. Şok olmuştum. Buraya gelip konu acsam kesin evlenme o adamla derlerdi. Şimdi de benim balayim bitmez diyor.
Bir kere bence karakterini tanımak çok önemli, düşünceleri sizinkine yakın mi (anlaşmak için şart,) ona laf anlatmak uğraşmayacaksınız. Ailesi ve yetiştirme tarzı çok önemli. Ben ailesini gördüğümde babasını gördüğümde ikna oldum. Sonuçta bu adamın oğlu. Ailemle tanışmaya gittiğimizde kalktı eşine masa kurmada yardım etti. Ayıp olur erkek kalkar yapar mi diye düşünmeden. (Benim babam yapmaz misafirle misafir olur hizmet bekler) Annesinin ve babasının ilişkisine baktım hep kumru gibi beraber gezerler beraber iş yaparlarmış çarşıya pazara. Ailesinin beni beğenip beğenmediğini hep sordum. Benim aileme de eşimi beğenip beğenmediklerini hep sordum. Çünkü aileler istemezse o isten hayır gelmiyor. Biz eşimle evliliğimizde herşeyi konuşalım küs kalmayalım diye karar aldık.
Evlendik 3-5 ay aynı evde yaşamanın zaman zaman zorluklarını yaşadık. Mesela yemek zevkleri gibi. Bir olaya tepki vermesi gibi. Ama onları da öğreniyor ortak noktada buluşuyorsun.
Benim eşim ev işlerinde yardımcı olur. Beraber yemeğimizi yapariz. Ben kalkmadan kahvaltiyi hazirlar. Çok seviyor, el üstünde tutar. Güzel sözler söyler. 1 yili doldurduk daha yeniyiz belki ondan. Inşallah böyle sürer.
Nasip bu işler aslında, Devamlı dua etmek lazım.
Evet aynenAynen
İlişki işi gazoz gibi geliyor bana artık uzayınca gazı kaçıyor.
Çok mesaj atandan da zırt zırt habire nefret ederim :)Mesajlasmak bana da çok çocukça geliyor. Kendim de mesaj falan yazmam, sosyal medya da çok kullanmam
Benim hayalim de bu
Ben de böyle düşünüyorum. Zamanı verimli geçirmek önemli yoksa boş boş 10 yıl geçse ne olur. Dit dit mesajlaşsan ne olur. Karşıdakinin ciddiyetiyle de alakalı oluyor tabi biraz. Bence kafa yapısının uyuşması sevgi gibi olmazsa olmaz. Yani sevgisiz olmaz ama her şeyi falan aşmıyor. Sorumluluk sahibi bencil olmayan dinleyip anlamaya çalışan biri olmalı bence. Yoksa sadece sevgi böceği olması yetmiyorInşallah hayalin gerçek olur canim. Karşındakine dürüst ve doğru olursan o da sana doğru olacaktır. Zaten doğru olmuyorsa o adamdan adam olmaz.
Bir arkadaş yazmisti fazla görüşüp içi boş olacağına az buluşup dolu dolu görüşmeler yaparım diye. Katılıyorum, uzun görüşmek daha iyi tanımayı sağlamıyor.
Bazen aynı masada 1 saat oturunca bile bana uygun olmadığını anlıyorum :)Iyi bir gözlemle 8_10 ay Arasında bir Kişiyi her yönüyle tanıyamasanız bile en azından size uygun olup olmadığını anlarsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?