Kısasa kısas ? Misafir meselesi

minikmavikus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2016
223
294
33
37
Merhaba arkadaşlar
Evinize gelecek olan misafire Size nasıl ikram yaptıysa muadil ikramlar mı yapıyorsunuz.

kafam karışık şeytan dürtüyor beni..

Daha iyi açıklayayım..
Eşimin kız kardeşi var.. benden baya büyük. Çalışmıyor. Ben de bebeğim olduğu için işten ayrıldım evdeyim şuan.
Evleri bizden 2 saat uzaklıkta.
Yani gelince sabah erkenden gelip gece dönüyorlar. Senede 5 kere falan geliyorlardır.
Çok samimi sayılmayız ama Herhangi bir tartışmamız huzursuzluğumuz falan da olmadı.

Genelde kahvaltıya çağırıyor ve ne zaman gitsek simit peynir kahvaltılık vs. İkindiye doğru ; yemeğe kalın falan diyen olmuyor zaten ;biz de sıkılıyoruz dönüyoruz. Bir değil iki değil . zaten senede 2-3 kere en fazla gidiyoruzdurx

Ama onlar bize gelice benim içim rahat etmiyor kahvaltılık yanına börek kek omlet salata vs yapıyorum akşam da yemeğe kalıyorlar . Çok hamarat falan değilim internetten baka baka yapıyorum her şeyi. Yani bence emek veren herkes bir kek bir poğaça yapabilir süper becerikli olmaya gerek yok.

Şimdi yine gelecekler eşimle güzelce konuştum ben enayi mi oluyorum acaba öyle hissediyorum dedim sen sana yakışanı yap diyor.. sizce nasıl olmalı?

Beni yaptikladindan cok beni nasil karsiladigi onemserim

Mesela bi arkadasim vardi devamli makarna yemeye cagirirdi ama oyle icten severek yapardi sohbeti muhabbeti derken o makarna dunyanin en kiymetli yemegi olurdu benim icin

Baska gittigim bi yerde vardir ne zaman gitsem mutlaka ikramliklar falan hazirlar mutlaka kuru cay ikram etmez ama ne yazik ki bazen gidince pisman olmuslugum bile vardir yada aynisi gibi baskalarida var

Gittiginde yeneginden cayina hersey dort dortluk ama ev sahibinin yuzunu gorene ask olsun

Yemegi toplar bulasiklari yikar ocagina kadar siler cayi hazirlar toplar yikar
Yani o kadar isle gucle ugrasacagina sicak bi kuru cayla bi guler yuzu hos muhabbetini en iyi ikramliklara tercih ederdim

herkes sevmez kek pogaca börek yapmayı . sizde cok özenmeyin

Sanki değer verilmiyormuş gibi hissediyorum nedense böyle önemsenmeyince
Bu sizin meseleniz rahatsız oluyorsanız yapmayın
Ben yapınca kendim için yaparım ve mutlu olurum karşımdakini değil kendimi değerli hissederim
Mutsuz gergin oluyorsanız yapmayın

Şimdi yine gelecekler eşimle güzelce konuştum ben enayi mi oluyorum acaba öyle hissediyorum dedim sen sana yakışanı yap diyor.. sizce nasıl olmalı?
Banada hayatımdaki bazı kişiler kendimi önemsiz hissettiriyor. Yemek içme değil derdim. Çok şükür alasını yapıyorum zaten ama insan değer verildiğini görmek istiyor. Bazıları özenmediğini çok belli ediyor maalesef.

Sende zeytn peynir koy bi de poğaça yap geç madem yemeğe kalacak olurlarsa kasma kendini birlikte hazırlayın ne varsa tamam ikra önemli değil güler yüzün yanında ama bence bazen bu karşıda ki insana değer verip önemsemektir

İmza damdan

Onu halam da yapar ve gıcık olurum

Daha sofraya oturmadan içinde yemek olan tencerenin kapağına kadar yıkar

Sanki eziyet vermeye gelmişsin hissi oluşur insanda oysa Mutlu da olur ama seni gerer işte

Esiniz ne guzel soylemis, siz size yakisani yapin. Kendinizi cok fazla yipratmaniza gerek yok elbette, ama uc bes hazirlikla ne sizin bi tarafiniz eksilir, nede sizin (kendinize) verdiginiz degerle onun bitarafi kalkar.

bana yapmayana yapmam okadar net. siz en güzel halinizle agirliyorsaniz onlardan da bunu beklemek hakkınız.yapmayana yapmayın.hatta kahvaltida aksama evde olmayacağınızı bir yere davetli oldugunuzu felan söyleyin. afedersinizde niye enayi siz olasınız.. .kac kere bunu yapmislar sonucta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…