• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kısasa kısas ? Misafir meselesi

Merhaba arkadaşlar
Evinize gelecek olan misafire Size nasıl ikram yaptıysa muadil ikramlar mı yapıyorsunuz.

kafam karışık şeytan dürtüyor beni..

Daha iyi açıklayayım..
Eşimin kız kardeşi var.. benden baya büyük. Çalışmıyor. Ben de bebeğim olduğu için işten ayrıldım evdeyim şuan.
Evleri bizden 2 saat uzaklıkta.
Yani gelince sabah erkenden gelip gece dönüyorlar. Senede 5 kere falan geliyorlardır.
Çok samimi sayılmayız ama Herhangi bir tartışmamız huzursuzluğumuz falan da olmadı.

Genelde kahvaltıya çağırıyor ve ne zaman gitsek simit peynir kahvaltılık vs. İkindiye doğru ; yemeğe kalın falan diyen olmuyor zaten ;biz de sıkılıyoruz dönüyoruz. Bir değil iki değil . zaten senede 2-3 kere en fazla gidiyoruzdurx

Ama onlar bize gelice benim içim rahat etmiyor kahvaltılık yanına börek kek omlet salata vs yapıyorum akşam da yemeğe kalıyorlar . Çok hamarat falan değilim internetten baka baka yapıyorum her şeyi. Yani bence emek veren herkes bir kek bir poğaça yapabilir süper becerikli olmaya gerek yok.

Şimdi yine gelecekler eşimle güzelce konuştum ben enayi mi oluyorum acaba öyle hissediyorum dedim sen sana yakışanı yap diyor.. sizce nasıl olmalı?
Siz haklısınız fakat siz yinede size yakışanı yapın..yapın ki sizden biraz yol yordam, misafirperverlik öğrensinler.

Ben hiç sevmiyorum hazır içinde ne yağı var belli değil hazır alıp gelene kadar hiç birşey yoksa bir kek çırpar atarım yanına cay yeter bence hazır olup 3 çeşit olmasındansa el yapımı tek çeşit kabulum hep tabi çalışan insanlar için zor bu ama evdeki hanımlarında dışarıdan alması tuhaf geliyor bana

Aynen.

Icinde glikoz surubu, katki maddesi , kimyasali , pisligi, kalitesiz yagi...hic gerek yok, ev yapimi mis gibi tertemiz yapmak varken. (Sibel yine mi yemek konusunda bulustuk:deli:)

Aynen.

Icinde glikoz surubu, katki maddesi , kimyasali , pisligi, kalitesiz yagi...hic gerek yok, ev yapimi mis gibi tertemiz yapmak varken. (Sibel yine mi yemek konusunda bulustuk:deli:)
Yaaa cherry hep senle aynı konudayız gerçekten ne severmişiz yemek yemeyi yapmayı yaaa :halay:

Ben güler yüz tatlı dil için, misafirliğe giderim.. Bana gelen de benim için gelsin. Bizi sevdiği, değer verdiği için gelsin..
Evime gelen misafire, evde ne varsa, ondan ikram ederim. Hazır şeyleri bende sevmiyorum.. Onun yerine elimden geldiğince, bir kek, bir poğaça yapmaya çalışırım. Tabi haberli gelirse..

Görümcen gelince de, yine de elinden geleni yap. Zaten yılda 4-5 kere geliyormuş.. Herkes kendine yakışanı yapar..

Ben bu yüzden sevdiğim arkadaşlarımla dışarı da görüşmeyi daha çok seviyorum. En azından, ben kek yaptım da, o yapmadı diye kıyaslamalara girmiyoruz..

Aynen.

Ben olmazsam sen etiketle bacım beni yemek konuları ayrı bir dikkatimi çekiyor vallahi varil olucaz yakında :-)

Misafirliğe yemek için gitmiyorsanız ne yediğinizin önemi olmaması lazım.
Bir şekilde ikram olduysa yeterli olmalı.

Misafirliğe yemek için gitmiyorsanız ne yediğinizin önemi olmaması lazım.
Bir şekilde ikram olduysa yeterli olmalı.
bence kimse misafirliğe yemek yemek için gitmez beklenılen sadece hürmet
mesela ben bı mısafırlıkte atıyorum cesıt cok dıye tabagı sılıp supurmem ama hosuma gıder bence buda hürmetten oluyo demek hosumuza gıdıyo farkında olmasakta

Sanki değer verilmiyormuş gibi hissediyorum nedense böyle önemsenmeyince
Canım kimi bilemez ve beceremez. Mesela herkesi 4 4 lük ağırlarken sana böyle yapıyorsa kasıt atarsın ama genel olarak böyle ise bilmediği ve bu konuda kendini geliştiremediği içindir. Mesela sen hiç kek börek yapmıyorsun sevmiyor mısın falan diye ağzını arayın bakalım ne diyecek

Bu aralar kafamdaki sorulara cvp ararken ve bazı kararlar almaya çalışırken bu konu karşıma çıktı. Aynı tatsızlığı ben de yaşıyorum. Samimi arkadaşım diyebileceğim bir yakınım bildim bileli çok cimri ve takıntılı bir şekilde titiz. Misafir sevmez hele çocuklu olursa fenalık geçirir o derece. Sürekli beni kahveye çağırır, çünkü oğlum okulda oluyor. Hafta sonu oldumu aramalar msjlar kesilir. Kahveye gittiğim zaman da bir saat sonra kahve gelir. Bir saatte otursan, beş saatte otursan en fazla kahve yanında bir tatlı pastaya denk gelmişse bir dilim ikram eder. Başka da asla çay ya da başka bişey yok. Kızdığım nokta ben bu kişiye çok ikramda bulundum. Yemeği çayı vs hazırlarım yani. Hiç te sorun etmedim. Ama artık bu kadar zaman gittim, geldim insan hiç mi birşeyler hazırlamaz. Çoğu zaman karnım guruldayarak eve dönerim. Şimdi ben ne yapayım aynı sıkıntı benimki de. Ama iyi bir arkadaştır.. Yorumları ve fikirleri ben de çok merak ediyorum.
Kendisi acıkmıyor olabilir mi ya da konuşmaktan aklına gelmiyor olabilir mi?
Bu arada bazı insanlar da hazır şeyler koysa daha iyi bence emek emek birşeyler hazırlıyorlar ne lezzet var ne tat :))

İşte buna çok üzülüyorum.
Ben mesela çok insancıl değilimdir,o yüzden karşımdan bir negatiflik sezdiğimde incinmem.
Oysa ki kocamın insan ilişkileri çok iyidir.
Birileri gelsin,dibine kadar ağırlasın,sohbeti,maçı,siyaseti,içiyorsa alkolü,içmiyorsa en kaliteli çayı,ayıptır söylemesi herkesin zevkine göre yemeği,soğanı,salçası,sarmısağı vs.
Ancak karşıdan da bekliyor işte. Aynısını değil de naziklik bekliyor,ağırlanmak bekliyor,çayını doldurup önüne koysunlar,çok mutlu oluyor.
O güler yüzü,tatlılığı göremeyince çok inciniyor,herşeyi geçtim o da sadece değer görmek istiyor,bir bardak çayla da olsa.
Maalesef insanlarımız artık çok nankör,eskisi gibi değil hayat.
Üzülüyorum aslında kocamın adına da senin adına da.
İnsanlar çıkarcı,insanlarımız menfaatçi...
Maalesef.
Çoook haklısın

bence kimse misafirliğe yemek yemek için gitmez beklenılen sadece hürmet
mesela ben bı mısafırlıkte atıyorum cesıt cok dıye tabagı sılıp supurmem ama hosuma gıder bence buda hürmetten oluyo demek hosumuza gıdıyo farkında olmasakta
Yenmeyecekse yapmanın mantığı ne, israfın ve insanların kendisini heba etmesinin nesi hoşunuza gidiyor anlamıyorum.

Merhaba arkadaşlar
Evinize gelecek olan misafire Size nasıl ikram yaptıysa muadil ikramlar mı yapıyorsunuz.

kafam karışık şeytan dürtüyor beni..

Daha iyi açıklayayım..
Eşimin kız kardeşi var.. benden baya büyük. Çalışmıyor. Ben de bebeğim olduğu için işten ayrıldım evdeyim şuan.
Evleri bizden 2 saat uzaklıkta.
Yani gelince sabah erkenden gelip gece dönüyorlar. Senede 5 kere falan geliyorlardır.
Çok samimi sayılmayız ama Herhangi bir tartışmamız huzursuzluğumuz falan da olmadı.

Genelde kahvaltıya çağırıyor ve ne zaman gitsek simit peynir kahvaltılık vs. İkindiye doğru ; yemeğe kalın falan diyen olmuyor zaten ;biz de sıkılıyoruz dönüyoruz. Bir değil iki değil . zaten senede 2-3 kere en fazla gidiyoruzdurx

Ama onlar bize gelice benim içim rahat etmiyor kahvaltılık yanına börek kek omlet salata vs yapıyorum akşam da yemeğe kalıyorlar . Çok hamarat falan değilim internetten baka baka yapıyorum her şeyi. Yani bence emek veren herkes bir kek bir poğaça yapabilir süper becerikli olmaya gerek yok.

Şimdi yine gelecekler eşimle güzelce konuştum ben enayi mi oluyorum acaba öyle hissediyorum dedim sen sana yakışanı yap diyor.. sizce nasıl olmalı?
Canım benimde on küsur yıllık evliliğimden bu yana beni enayi yerine koyan çok yakın bir akrabam var Ben ailemle toplam bir kez evine gittim O onlarca kez geldi Bana kendini ve çocuklarını defalarca agırlattı
Bir gün büyük çocuğum dediki anne x teyzenin evi nasıl ben hiç görmedim çok merak ediyorum dedi O gün birşey kafama dank etti Dedimki kendi kendime bunlar seni kullanıyor
Kadın işin yolunu bulmuş Çoluğunu çocuğunu almış benim eve yerleşmiş yiyor içiyor Benim çocuklarımdan biri sadece bebekkem onun evine gitti Hatırlamıyor bile Bende artık olabildiğine onlardan kaçıyorum Bahane üretiyorum Ben kimseye bana vermediği değeri vermek zorunda değilim ki sizde değilsiniz Neticede herkesin az çok elinden birşeyler gelir isterse o da size bir kap yemek pişirip ikram edebilir O yapmıyorsa sizde yapmayın.

Canım ben çocuktan önce bir kuş sütü eksik olurdu sofrada. O derece özenirdim. Gelenler çok memnun olurlardı.
Aşırı hareketli bir bebeden sonra gelen ya bana yardım ediyor ya kendi çayını vs kendi alıyor. Bulaşığı da yerleştirseler memnun olurum :D
Ama tabi bu bahsettiğim yakınlarım.
Öyle hizmet edilmesi gereken misafiri de hiç Çağıramam..
çok lazımsa dışarda ağırlarım.
Elinden geleni yap sende.

Canım benimde on küsur yıllık evliliğimden bu yana beni enayi yerine koyan çok yakın bir akrabam var Ben ailemle toplam bir kez evine gittim O onlarca kez geldi Bana kendini ve çocuklarını defalarca agırlattı
Bir gün büyük çocuğum dediki anne x teyzenin evi nasıl ben hiç görmedim çok merak ediyorum dedi O gün birşey kafama dank etti Dedimki kendi kendime bunlar seni kullanıyor
Kadın işin yolunu bulmuş Çoluğunu çocuğunu almış benim eve yerleşmiş yiyor içiyor Benim çocuklarımdan biri sadece bebekkem onun evine gitti Hatırlamıyor bile Bende artık olabildiğine onlardan kaçıyorum Bahane üretiyorum Ben kimseye bana vermediği değeri vermek zorunda değilim ki sizde değilsiniz Neticede herkesin az çok elinden birşeyler gelir isterse o da size bir kap yemek pişirip ikram edebilir O yapmıyorsa sizde yapmayın.
Çocuk deyince mi farkettin ilahi :KK53::KK70:

Bu konuda ben de takıntılıyım kimden nasıl ikram görmek istersem öyle ikram yaparım değer verir uğraşır hatta geberirim yorgunluktan herşey harika olsun diye paralarım kendimi ama aynısı göremeyince uyuz oluyorum bu size verilen değerdir bence , çok çok güzel yapmış olmak değil mesele , mesele uğraşmak mesai harcamak bilmiyorum aynısını 1,2 bulamayınca midem bulanıyor ilişkimi kesiyorum yavaştan

Kendisi acıkmıyor olabilir mi ya da konuşmaktan aklına gelmiyor olabilir mi?
Bu arada bazı insanlar da hazır şeyler koysa daha iyi bence emek emek birşeyler hazırlıyorlar ne lezzet var ne tat :))
Hayır canım kendi acıkmadığından değil. Sabah kahveye gelip oturan misafiri geç kalktığı için hiç abartmıyorum 3 gibi ancak bişeyler yiyebildiğini söylemişti. Yani herşey tabiki yemek değil ama hiç mi güzel bir ikramda bulunmaz bir insan? Yıllardır böyle yani.

Bir tarafım kendine yakışanı yap diyor.
Öbür tarafım onun yaptığının aynısını yap diyor. Hatta tek bir fazla olmasın. Sorarsa da " canım biz gittiğimizde sen hep böyle hazirliyorsun. Böyle seviyorsun diye bu kez ben de böyle hazırladım " derdim.
Ama bilemiyorum hangisi içine siniyorsa onu yap

Back
X