- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
-
Taze taze bahçe domates geldi köyden:
Hemen onları bir güzel yıkadım,kabuklarını aldım,küp küp doğradım ve buzdolabı poşetlerine koyup difrize attım.
Taze fasulyelerim vardı yine onları bir güzel yıkadım,yemeklik ayarladım,kırdım bir güzel ve buzdolabı poşetlerine birer yemeklik olarak ayırıp attım difrizime.
Barbunya aldım pazardan taze barbunya,temizledim,yıkadım koydum poşetlere attım bir güzel difrize.
Patlıcanları mangalda közlettim bir güzel kabuklarını aldım,poşetlerin içine doldurup attım.
Kırmızı biberleride yine aynı şekilde közleyip,kabuklarını alıp attım difrize.
Valla daha neler atıcamda işte yerimseniben
[
bende bu yöntemle yaptım ve hiç kaynatmadım.
1 çay bardağı z. yağı
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı su
tuz
sarmısak
sonra ağzını sıkıca kapatıp buzdolabına kaldırdım. 1 hafta sonra açtım deneme maksatlı açalı 10 gün oluyor yeni bitti. tadında hiç bir değişme yoktu. biz çok beğendik.
melemeni nasıl yapıyorsun cnm ben hiç melemen atmadım da dolaba ?
aynen cnm fasulyeleri bende böyle yapıyorum kaydirigubbakcemile5
amin canım inşallah...bende taze fasulye ve domates konservesi yaptım
bahçeden kilolarca şeftali geldi marmelat yapıp dostlarıma dağıttım
patlıcan ve kırmızı biber közledim
mısır haşlayıp tanelerini ayıkladım
zeytinyağlı yaprak sardım
börülce haşladım
vişne dondurdum köfte içleri için bayat ekmek içini rondodan geç.r.p dolaba attım çıkarınca hemen köfteyle yoğuruveriyorum
bi yeni yapacağım bamya konservesi olacak umarım bu da başarılı olur
allah herkese ağız tadıyla yemeyi nasip etsin
arkadaşlar ben kaçırmış olabilirim şu bulaşık makinesinde konserve kaynatma işlemini deneyipte kesin bir sonuç alan varmıydı aranızda var ise tarifini paylaşirsa çok sevinicem teşekkür ederim
Benim yengem yapıyor onu, makinenin en sıcak derecesinde kapanmış kavanozları yıkıyor(kaynatıyor yani) sorun olmuyormuşzemuszemus
Tembel gacı nolucek, bak ben yaklaşık 10-15 poşet yaprak sarma koydum. Amaaa akıllılık edip sarmaları kayınvalideme sardırdım.
canım aynen soğansız melemen ...domates ve biberli yapyıorum ..ama iyice pişmesine izin vermiyorum..soteler gibi..soğan koyma sakın..tadı ekşir der annem..sonra ister soğut poşete koyup at dolaba..ister konserve gibi kavanoza koy..kaynat ama hava almasın ..
tam olarak nasıl yapılıyor bilmiyorum ama en sıcak derecede yıkamak için en kısa program 58 dakika - ki bu program bütün makinelerde yok.Benim yengem yapıyor onu, makinenin en sıcak derecesinde kapanmış kavanozları yıkıyor(kaynatıyor yani) sorun olmuyormuşzemuszemus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?