- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
bişey olmaz pişireceğin zaman limonu ya da limon tuzunu koyarsın
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kahvaltılık Lutenista domates soslu kahvaltılık
ALINTIDIR.
Bulgaristan mutfağında kahvaltı için hazırlanan sosların özel bir yeri vardır. Lütenitsa da bu özel tariflerden biridir. Yaz günlerinin son günlerinde taze sebzelerle hazırlayacağınız lütenitsayı afiyetle yiyeceksiniz.
Malzemeler,
2 kg salçalık domates
1 kg kırmızı etli biber
Yarım kilo patlıcan
200 gram havuç
1 çay bardağı sirke
yarım baş sarımsak
tuz
yağ
Hazırlanışı,
1. Önce patlıcanlar közlenir, soyulur ve bir kapta bekletilir.
2. Domates, biber, havuçlar robottan geçirilip büyük bir pişirme kabına aktarılır. Yüksek ateşte pişirilmeye başlanır.
3. Tüm malzemeler, iyice pişene karıştırılır. Yoksa dibi tutar, yenilmeyecek hale gelebilir.
4. Ocaktan alıp kavanozlara doldurmadan önce, ateşteyken göz kararı kadar tuz, yağ, 1 baş sarımsak ve 1 çay bardağı sirke eklenir.
5. Kavanozlara doldurulur, ağzı sıkıca kapatılır. Kavanozlarla birlikte içi su dolu bir derin bir tencerede yeniden kaynatılır.
Ben bunuda deneyeceğim kızlar kışlık olarakta saklanabiliyormş
Kahvaltılık Lutenista domates soslu kahvaltılık
ALINTIDIR.
Bulgaristan mutfağında kahvaltı için hazırlanan sosların özel bir yeri vardır. Lütenitsa da bu özel tariflerden biridir. Yaz günlerinin son günlerinde taze sebzelerle hazırlayacağınız lütenitsayı afiyetle yiyeceksiniz.
Malzemeler,
2 kg salçalık domates
1 kg kırmızı etli biber
Yarım kilo patlıcan
200 gram havuç
1 çay bardağı sirke
yarım baş sarımsak
tuz
yağ
Hazırlanışı,
1. Önce patlıcanlar közlenir, soyulur ve bir kapta bekletilir.
2. Domates, biber, havuçlar robottan geçirilip büyük bir pişirme kabına aktarılır. Yüksek ateşte pişirilmeye başlanır.
3. Tüm malzemeler, iyice pişene karıştırılır. Yoksa dibi tutar, yenilmeyecek hale gelebilir.
4. Ocaktan alıp kavanozlara doldurmadan önce, ateşteyken göz kararı kadar tuz, yağ, 1 baş sarımsak ve 1 çay bardağı sirke eklenir.
5. Kavanozlara doldurulur, ağzı sıkıca kapatılır. Kavanozlarla birlikte içi su dolu bir derin bir tencerede yeniden kaynatılır.
Ben bunuda deneyeceğim kızlar kışlık olarakta saklanabiliyormş
ilatarnurbunu daha önce duymuştum kesinlikle deneyeceğim ama közlediğin patlıcanlarıda mı robottan geçirdin. Hangi aşamada ve nasıl eklediğini yazmamışın sanırım yoksa benmi göremedim.
canım bu daha güzel olur sanırım.közlenmiş biber daha ayrı bi lezzet kadar.ilatarnur
bende yaparım lutanistayı..
gerçi bu yıl daha yapamadımm..benimki biraz daha değişik..çok güzel oluyor..
MALZEMELER :
- 5-7 közlenmiş patlıcan
- 3 kilo kadar közlenmiş kırmızı biber
- 3 kilo kadar domates
- 5-6 tane ince doğranmış sivri biber
- 3-5 diş sarımsak
- 1 çay bardağı çiçek yağ
- Bir tutam maydonoz
- tuz, 3-4 küp şeker, k.biber
YAPILIŞI :
Domatesleri ikiye kesip sularını ve çekirdeklerini başka kaba limon gibi sıkıyoruz. Etli kısımlarını rondolayıp büyükçe bir tencerede salçalaşıncaya kadar pişiriyoruz. Doğranmış sivri biberleri de ilave ediyoruz. Diğer yandan, közlenmiş biberleri saplarından ve çekirdeklerinden ayırıp kabularından temizliyoruz. Patlıcanlarda aynı şekilde temizlenir. Kıyma makinasından geçirilir. Domatesin içine karıştırılıp hepsi pişirilerek suları çektirilir. İçine sıvı yağ, dövülmüş sarımsak, tuz, şeker ve karabiber eklenir. En son doğranmış maydonoz ilave edilip küçük kavanozlara konulup ağzı sıkıca kapatılıp ters çevrilir. Sofra bezine sarıp soğumasını bekledikten sonra buzdolabında saklıyabilirsiniz. Sabah yada sahurda ekmeğinize sürüp afiyetle yiyebilirsiniz...
slm arkadaşlar.bişey sorucam biber kuruturken gölgede mi daha çok kızarır güneşte mi.ben bu zaman kadar güneşte kuruttum.bazı arkadaşlarım gölgede daha kırmızı olduğunu söylüyolar.fikri olan var mı?CADIARZU
Kışlık tarhanamı yaptım.
makarnamı kestim.
buzluğa; patlıcan,biber, taze fasülye, bamya, bezelye, közlenmiş kırmızı biber, kabak attım.
konserve domates ve menemenlik yaptım.
Çilek ve kayısı reçeli yaptım.
dolma biber ve patlıcan kuruttum
maraş biberinden turşu yaptım.
salamura yaprak yaptım.
bi normal turşum kaldı.
eşim maraşlı, kayınvalidemlerden bildiğim kadarıyla biberi gölgede kurutmak daha sağlıklıymış..
kolay gelsin canım....
canım benim çok teşekkür ederim.bundan sonra gölgede kurutacağım.kaydirigubbakcemile5
bişey olmaz pişireceğin zaman limonu ya da limon tuzunu koyarsın
arkadaşlar kabak nasıl oluyor difrizdee..difrizine yemeklik ya da kızartmalık kabak koyanlar varmı aranızda. ben kendim çok severim yazında çok ucuz oluyorr...tecrübelerinizden yararlanmak isterim..:)
aynı soruya bende net yanıt bulamadım..
kabakları ve patlıcanları kızartmalık gibi halka halka doğrayıp, çiğ paketlesek olmazmı?
bu şekilde yapan varmı aranızda arkadaşlar? eğer yapıyorsanız, buzunu çözdürüp mü kızartıcaz yoksa buzlu iken mi atacağız tavaya?
teşekkürler..
iyi bayramlar..