- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
Patlıcan saklamak istiyorum ama nasıl saklayabilirim buzlukta ? İlla kurutmak mı gerekiyor?Öyle soyup soyup buzdolabı poşetiyle koysam olmaz mı?
canım patlıcanı öyle direk koyarsan olmaz.ben patlıcanları önce tuzlu suda bekletirim.sonra kurulayıp ne yapacaksam ona göre doğrayıp kızartıp dondurucuya koyarım.karnıyarık yapmak için yaptım bu şekilde bide halka halka kızarttım koydum küp küp koydum.bir misafir gelince microdalgada çöz üstüne sarımsaklı yoğurt salçalı sosla çok güzel hazır meze işte.aynı şekilde kabak ve sivri biberde kızartıp koydum.patlıcanı közleyerekde koydum.bunlar hep hazır yemek işte kurtarıcı.
ben salça yaptım.konserve yemeklik menemenlik domates yaptım.konserve fasulye,patlıcan,közlenmiş kırmızı biberi de konseve yaptım.mantı yaptım buzluğa attım.
dolmalık biber,bezelye,barbunya mısır bunları çiğden koydum.
ben köfte kurabiye sigara böreği bile hazırlar koyarım.benim ani gelen misafirim çok olur.
tarhanayı da memleketten gönderirler.kışın çok rahat oluyo.soğan bile küp küp doğrayıp koyuyom buzluğa.bazen çok işe yarıyo.vakit darlığında.