Kışın Deepfreezde, Derin Dondurucuda Saklanan Gıdalar, Kışa Hazırlık

kızlar merhaba,4 kilo kadar taze barbunya aldım,dondurucuya ayıklayıpta öylece mi koyayım?hiçbir işlem yapmadan...yoksa haşlayıpta mı koyayım?acil yorumlarınızı bekliyorum,hangisi daha güzel oluyor,,,,şimdiden paylaşımlarınız için teşekkürler...a.s.

bende 4-5 kilo bamya koydum buzluğa. amaaannn ayıklaması ne zor oluyor yemesi keyifli ama :1:
canım ben domatesi rendeleyip domatesi yağsız tencereye attım bamyaları da tencereye attım rengi değişene kadar soteledim. soğuyunca da poşetledim.

kızlar ben de bolca ıspanak yıkayıp dondurucuya attım ,
barbunyalarımı haşlayarak koydum ,
bir de bol miktarda kestane attım dondurucuma sıcak kış akşamlarında çayla birlikte yemek içinyerimseniben

bir sorum olacak. karnabaharımız var evde şu anda. ancak çok büyük, yarısını yiyebileceğiz bu akşam, fırında yapacağız. acaba hepsini haşlasak da dondurucuya koysa yarısını haftaya yapsak dayanır mı, deneyen var mı acaba? hani çiçekli gibi ya olur mu olmaz mı bilemedik.fisfisfis

merhabalar;

bende kış için buzluğa bi sürü şey koydum.dolmalık biber,bamya,barbunya,taze fasulye,sarı kız fasulyesi,biber,domates

arkadaşlar kabak nasıl saklanır haşlanıpmı yoksa çiğ olarakmı mücver için yada dolma yapmak için nasıl saklanır...

kahvekokusu
kestaneyi olduğu gibimi attın dondurucuya.çıkarınca çiğ olarak mı yiyorsun....

kızlar kestane nasıl dondurucuda saklanır ??

kızlar kusura bakmayın yeni gördüm mesajlarınızı..
kestaneyi hiç bir işlemden geçirmeden olduğu gibi atıyorum ben dondurucuya ,( yıkamıyorum da) pişirildiğinde ilk günki gibi oluyor , tavsiye ederi
m..

Arkadaşlar bişey sorucam,

Şu KKda da reklamları çıkan vakumlu poşetlerden kullanan var mı ?

Daha doğrusu vakum aletini demem gerek galiba...vacuum sealer...

Memnun musunuz?işe yarıyo mu gerçekten taze kalıyo mu sebzeler,etler vs.?
:44:

Son düzenleme:
Bende kış için kurban etinden kavurma yapmak istiyorum
ama buzlukta değilde alt kısımda nasıl saklayabilirim
daha önce böyle yapan varmı?

Kızlar bayramda inşallah kurban kestireceğiz ama buzluğumda hiç yer yok kışlık yaptığım hazırlıklar var, eti koyacam diye birkaç gündür kışlık yaptıklarımı pişiriyorum malesef yaptıklarımında bir anlamı kalmadı kışa yine birşey kalmayacak başka bir yöntemi olan var mı?

ayva tatlı yapmak için buzlığa şöyle koydum inşallah doğru yapmışımdır.
ayvaları tatlı şeklinde hazırlıyorum limonlu suyla yıkıyorum şeker serpip buzluğa koydum doğrumu?

arkadaşlar ben bezelye koymuştum buzluğa..pişirmek için çıkardım fakat çok kötü kokuyordu ,haşladım tadı da bi acayip oldu :(
siz nasıl saklıyorsunuz bezelyeleri buzlukta, belli bir süresi mi var ? ben yazın koymuştum..

arkadaşlar ben bezelye koymuştum buzluğa..pişirmek için çıkardım fakat çok kötü kokuyordu ,haşladım tadı da bi acayip oldu :(
siz nasıl saklıyorsunuz bezelyeleri buzlukta, belli bir süresi mi var ? ben yazın koymuştum..

Bezelyeyi daha dün akşam yaptım dipfrizden çıkarıp,nefis oldu..
Bezelyeyi ayıkladım,yıkadım ve şok haşlama yaptım.Daha sonra iyice süzdürüp dipfrize attım.Şok haşlama yapmadıysan eğer böyle bir sorunla karşılaşmış olabilirsin.Buzluktan çıkarıldığında hiçbir işlem yapmaya gerek kalmıyor,çözdürülmeden kullanılıyor çünkü..

Son düzenleme:
Back
X