Kışın Deepfreezde, Derin Dondurucuda Saklanan Gıdalar, Kışa Hazırlık

Bezelyeyi daha dün akşam yaptım dipfrizden çıkarıp,nefis oldu..
Bezelyeyi ayıkladım,yıkadım ve şok haşlama yaptım.Daha sonra iyice süzdürüp dipfrize attım.Şok haşlama yapmadıysan eğer böyle bir sorunla karşılaşmış olabilirsin.Buzluktan çıkarıldığında hiçbir işlem yapmaya gerek kalmıyor,çözdürülmeden kullanılıyor çünkü..

canım şok haşlama nasıl yapılıyor?
bir de buzluktan çıkarınca çözdürülmeden nasıl kullanılıyor anlayamadım?
bir de saklarken ben ,poşette saklıyorum ,siz nasıl saklıyorsunuz buzlukta ? acaba poşetten mi koktu öyle :97::93:

bütün yaz emek emek kışlıklarımı hazırladım çok büyük hevesle. biber,fasulye,bamya,menemen,börülce,dolmalık biber, közlenmiş patlıcan-biberler, mısır ve daha bir çok sebze... 9 günlük bayram tatilinden dönünce kapıyı açıp eve girdiğimde yanmayan lamba aklıma ilk buzluktakileri getirdi tabii.. :18: . bir açtım ki dolabı her şey erimiş :14: biri ana sigortamızı indirmiş ve benim emekler hooop çöpe :43: kimdir nedendir olaylarına girmeyelim canım çok sıkılıyor :50:
şimdi geliyorum soruma: sorduğum çoğu kişi tadında değişiklik yoksa bişey olmaz tekrar dondur dedi. ben bazılarını direkt attım zaten kekleri dolmalık ve çiğden attığım yeşil biberleri, mısırları falan. Dondurduktan sonra çözülen yiyeceklerin tekrar dondurulmaması gerektiğini biliyorum ama bir de sizlere sorayım dedim. dondurdum tekrar dolaptalar ama yemeye cesaret edemem sanırım en sonunda atılacak gibi :14: gıda zehirlenmesinden korkarım.

başına böyle bir şey gelen var mı? varsa ne yaptılar???

benimde daha kötü birşey geldi başıma dolabın fişinin girdiği piriz bozulmuştu uzatma fiş kullandık kardeşim eve bakmaya gelmiş ayağına takılmış çekmiş
gitmiş dolapta gitmeden önce kuzu kesmiştik tam kuzu koyduk ve daha neler var 1 ay sonra geldik ev de bir koku dolabı açayım ne göreyim içinde ki her şey
çürümüş ne yaptıysam kokuyu gideremedim dolabı değiştirdik.

keşke sen dolaptan çıkanları pişirip öyle koysaydınız belki bişey olmazdı caniniz sağ olsun .

ben bezelyeleri temziledim ve dolaba direk attım
pişirirkende çıkarırım direkt suya aratım mis gibide olur koku felan olmaz yani

zeynepöğretmen geçmiş olsun tatlım
benm bildiğim bozulan bişey tekrar donmaz çünkü donarsa tadı kötü olur

bütün yaz emek emek kışlıklarımı hazırladım çok büyük hevesle. biber,fasulye,bamya,menemen,börülce,dolmalık biber, közlenmiş patlıcan-biberler, mısır ve daha bir çok sebze... 9 günlük bayram tatilinden dönünce kapıyı açıp eve girdiğimde yanmayan lamba aklıma ilk buzluktakileri getirdi tabii.. :18: . bir açtım ki dolabı her şey erimiş :14: biri ana sigortamızı indirmiş ve benim emekler hooop çöpe :43: kimdir nedendir olaylarına girmeyelim canım çok sıkılıyor :50:
şimdi geliyorum soruma: sorduğum çoğu kişi tadında değişiklik yoksa bişey olmaz tekrar dondur dedi. ben bazılarını direkt attım zaten kekleri dolmalık ve çiğden attığım yeşil biberleri, mısırları falan. Dondurduktan sonra çözülen yiyeceklerin tekrar dondurulmaması gerektiğini biliyorum ama bir de sizlere sorayım dedim. dondurdum tekrar dolaptalar ama yemeye cesaret edemem sanırım en sonunda atılacak gibi :14: gıda zehirlenmesinden korkarım.

canım et ve tavuk,süt,yumurta içeren ürünleri direk at bence..diğerlerini bilmiyorum sebzelerde sorun olur mu olmaz mı fikrim yok..

hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. attım hepsini. Nasipten çıkmış yapılabilecek bir şey yok ama insan emeğine üzülüyor işte... Allah beterinden saklasın .

canım şok haşlama nasıl yapılıyor?
bir de buzluktan çıkarınca çözdürülmeden nasıl kullanılıyor anlayamadım?
bir de saklarken ben ,poşette saklıyorum ,siz nasıl saklıyorsunuz buzlukta ? acaba poşetten mi koktu öyle :97::93:

Su kaynatılıyor,ayıklanıp yıkanmış bezelyeler kaynar suya atılıp 5 dk tutuluyor daha sonra çıkarılıp soğuk suya atılıyor.Sonrasında iyice süzdürülüp porsiyonlar halinde poşetleniyor ve dondurucuya kaldırılıyor.Yeneceği zaman dondurucudan çıkarılıp şöyle bir suya tutulup çözülmesine gerek kalmadan yemeğe katılıyor..:34:

Zeynep canın sağolsun,olan olmuş,çözülenleri atmakla iyi etmişsin,tekrar dondurman hata olurdu..:34:

Son düzenleme:

çok geçmiş olsun canım yaa.. ayy çok üzüldüm. gerçekten emek vererek zaman harcayarak özene bezene hazırlıyoruz ben bile üzüldüğüme göre senin canın ne kadar sıkılmıştır kimbilir. eğer biri bilerek yaptıysa kul hakkına girmiş zaten söylenecek bi şey yok...
canım zor olucak belki senin için ama bence dondurduklarını kullanma.. zaten iç rahatlığıyla yiyemeyeceksin.. mısır hakkında bişey diyemem belki o sağlamdır ama diğerleri bozulmuştur sanki. tabi mantık yürüterek konuşuyorum bişey bildiğimden değil...

zeynepogretmen:71:
canın sağolsun hiç üzülme....:9:
üzülecek o kadar şey var ki.....................seneye daha iyilerini yaparsın eminim:66::66::71::71::70::70::70:

arkadaşlar çok acil önerinize ihtiyacım var,tavuğu ve suyunu pişmiş ve didiklenmiş halde çorbalara yada pilavlara katılmak üzere saklayan ve hatta bunun pratik bi yolunu bilen var mı?mesela tavuk suyunu buz kalıplarında dondurmak gibi filan..pişirip,didikleyip saklamanın mahzuru olur mu?

arkadaşlar çok acil önerinize ihtiyacım var,tavuğu ve suyunu pişmiş ve didiklenmiş halde çorbalara yada pilavlara katılmak üzere saklayan ve hatta bunun pratik bi yolunu bilen var mı?mesela tavuk suyunu buz kalıplarında dondurmak gibi filan..pişirip,didikleyip saklamanın mahzuru olur mu?
tavuk suyunu genelde dondurma kaplarına koyup dondururum çorba yapacağım zaman direk buzluktan çıkarıp tencereye atarım.haşlanmış tavuk göğüsü de atarım deep freezera.tavuklu pilav filan yapcağam zaman direk çıkarıyorum.ama benim gibi yapcaksanız eğer tavuk suyunun soğmasını bekleyin kaba koymadan evvel

yorgun savaşçı
haşlayıp sonra dondurup istediğin zaman çıkarabilirsin.ben yapıyorum a.s.

harika haber :lepi:, teşekkürler! yazık ya, bozulacak yoksa dolapta yarısı :gitme: yarın hepsi haşlanacak o zaman zemuszemus

canikom tekrar teşekkürler:64: tarihe baktım neredeyse 2 ay önce atmışım buzluğa, arada küçük alıp bir seferde yediklerimiz oldu, bugün yemek yoktu çıkardım yağ-yumurta-galeta unu hop fırına mis gibi olduuu :66:

hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. attım hepsini. Nasipten çıkmış yapılabilecek bir şey yok ama insan emeğine üzülüyor işte... Allah beterinden saklasın .

sağlık olsun zeynepöğretmen :70: ben de önceki sene böyle bir şanssızlık yaşayan arkadaşın yazdıklarını okumuştum. bu yaz çok uğraşmalı şeyler atmadım o yüzden, bir de et-tavuk çok atmıyorum. hem kokması, hem maddi yönü yüzünden :34:

kızartmalık patatesleri hiç bi işlemden geçirmeden deepfreezede nasıl saklayabilirim bozulur mu kararır mı acaba hiç deneyen oldu mu:26::26:

kızartmalık patatesleri hiç bi işlemden geçirmeden deepfreezede nasıl saklayabilirim bozulur mu kararır mı acaba hiç deneyen oldu mu:26::26:

seneler evvel, unlayıp koymak gerektiğini okumuş, denemiştik ama sonuçtan memnun kalmamıştık.

son günlerde her yerde hazır dondurulmuş patateslerin ön bir kızartmadan geçtiği ve bu yüzden az yağ çektiğini okuyorum. feast markayı çok övüyorlar bir de, ondan alacağım buzluk boşalır boşalmaz.:5:

seneler evvel, unlayıp koymak gerektiğini okumuş, denemiştik ama sonuçtan memnun kalmamıştık.

son günlerde her yerde hazır dondurulmuş patateslerin ön bir kızartmadan geçtiği ve bu yüzden az yağ çektiğini okuyorum. feast markayı çok övüyorlar bir de, ondan alacağım buzluk boşalır boşalmaz.:5:
değişik variyasyonlarla ben de denedim,ya tadı bi tuhaf oluyo ya da hamurumsu birşey olup çıkıyo.ön kızartma ile de denemeyin onu da denedim,hazırlardan yola çıkarak.bazı markalar ise çok hafiften fırınlayarak paketliyorlarmış.ama onunla uğraşıp daha sonra yine hüsranla karşılanmaktansa soyup dilimleyip o anda kızartmak bence en iyisi...

değişik variyasyonlarla ben de denedim,ya tadı bi tuhaf oluyo ya da hamurumsu birşey olup çıkıyo.ön kızartma ile de denemeyin onu da denedim,hazırlardan yola çıkarak.bazı markalar ise çok hafiften fırınlayarak paketliyorlarmış.ama onunla uğraşıp daha sonra yine hüsranla karşılanmaktansa soyup dilimleyip o anda kızartmak bence en iyisi...

demek tek sorun yaşayan biz değilmişiz :5: yok, yok zaten evde uğraşılacak iş değil, dediğiniz gibi ya o anda dilimlenece, ya da işte hazır o fırınlanmış dondurulmuşlardan alırız.

arkadaşlar ben o gün hiç bişey yapmadan attım dolaba ve herhangi bişey olmadı tadı da değişmedi doğradığım gibi dolaba attım korka korka ama bi sorun olmadı :64::66::66:

Back
X