Teşekkür ederim ayrıntılı yazdığınız için, ben zannetmiyorum psikologla düzeleceğini, 68 yaşında kendisi.112 kilo. Sıkıntıdan stresten yemiyor , seviyor... elden ayaktan düşmesin diye dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden.Haklısınız ama maalesef halanızı değiştiremezsiniz, kendi bildiğini okumaya devam eder hem kişisel bakım konusunda hem kilo konusunda.
Halanız tahmini kaç kg? Başka hastalıkları var mı ve kiloyu yaşlılığı hastalıkları bahane edip dışarı çıkmamazlık yapıyor mu? Temizliği yaşlılığa bağlıyor belli lakin kilosu yüzünden boş veriyor aslında.
Yakın zamanda annemi kaybettim, halanız gibi kişisel temizliği konusunda sorunu yoktu en azından ama obezdi ve doktorların defalarca uyarısına bizim çabalarımıza rağmen asla kilo vermedi böyle bir çabası da olmadı, bizde çok tartıştık yasaklar getirdik ama işe yaramadı hastanede yatarken dahi arkamızı döndüğümüz an yememesi gereken ne varsa yiyordu kiloya bağlı birçok sağlık sebebiyle vefat etti, kilosu benim hayatımı etkiliyor demişsiniz ondan yazdım bunları, şu an iyi kötü bir şekilde kendini idare ediyor ama birkaç yıla kalmadan neredeyse her anı hastanelerde geçecek bu sizi ne yazık ki daha çok etkileyecek, biz başaramadık ama belki siz başarırsınız en azından bir psikoloğa gitmesini sağlayın yeme dürtüsünün sebepleri üzerine terapi alsın, olur ya terapiler iyi gelir kişisel temizliği kilosu her şey düzelir.
Ya gerçekten mide bulandırıcı ama şu an kullandığımiz tuvalet kağıtları da ağartıci başta olmak üzere birçok kimyasal içeriyor. Hormonal sistemi etkiliyor. Aslında eskilerin yaptigi daha sağlıklı ama konforlu degilBelli bir yaş kadınlarda taharet bezi diye bi manyaklık var. Tuvalet kağıdına kıran girmiş gibiAnnem anneanneme, kuzenlerim teyzeme söylene söylene kaldırttılar ortadan. Eskiden ayıp değilmiş herhalde böyle uluorta serdiklerine göre.
Ama hiç öyle leke mele görmedim. Sizin halanız biraz şey sanırım.
Sorun zaten sıkıntı stres değil annem de bu sebeplerle yemiyordu yemeği sevdiği için yiyordu, yeme dürtüsünü bastırabilir belki diye psikolog önerisinde bulundum, annem öldüğünde yaklaşık 150 kiloydu, yemek yemediğini söyler kilosunu su içse yarıyor’a bağlardı ama işin aslı gayette yiyordu öldüğünde evini toparlarken yatak odasından bile abur cubur çıktı, yemeğe aşkla bağlı insanlar maalesef çok inatçı oluyor iyiliği için söylenen her şeyi ters anlıyorlar lokmalarını saydığınızı söyleyip açlıktan öleyim mi diyorlar, siz müdahale ettiğiniz için geldiğinde çok kalmak istemez kendi evinde karışan olmadığı için daha özgürce yemek yiyeceğinden güvenli bulduğu evine kaçar, annemi bizimle yaşamaya asla ikna edemedik ayrı ev açayım dedim ona bile itiraz etmişti, üzülerek söylüyorum ki kendilerini düşünmüyorlar ama sevdiklerini düşünmüyorlar, birbirinizden başka kimseniz yokmuş umarımTeşekkür ederim ayrıntılı yazdığınız için, ben zannetmiyorum psikologla düzeleceğini, 68 yaşında kendisi.112 kilo. Sıkıntıdan stresten yemiyor , seviyor... elden ayaktan düşmesin diye dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden.
yatağımın kenarına asmis kurusun diye
Normalde makinada yıkıyor, bende kaldı diye elinde yıkamışTuvalet kağıdı varken havlu neden kullanıyor? Bir de elde yıkıyormuş. Genital bölge enfeksiyonlarına daha açık hale gelir. Madem öyle yapıyor makinede ve yüksek derecede yıkasın. Ellerini sabunla yıkamayan insana tahammülüm yok.
Ah siz beni en iyi anlayanlardansiniz .. kac kez düştü, düştüğü yerden kalkamıyor 2-3 kişi kaldırdık geçmişte mesela o günü hiç unutmam makarna yapmış tencere olduğu gibi yere düşmüş o kaymış düşmüş üstü başı makarna sos vs o manzara ... çok sinirleniyorum kızıyorum dediğiniz gibi kendilerini de bizi de düşünmüyorlar...sizin anneniz kac yaşında vefat etti mekanı cennet olsunSorun zaten sıkıntı stres değil annem de bu sebeplerle yemiyordu yemeği sevdiği için yiyordu, yeme dürtüsünü bastırabilir belki diye psikolog önerisinde bulundum, annem öldüğünde yaklaşık 150 kiloydu, yemek yemediğini söyler kilosunu su içse yarıyor’a bağlardı ama işin aslı gayette yiyordu öldüğünde evini toparlarken yatak odasından bile abur cubur çıktı, yemeğe aşkla bağlı insanlar maalesef çok inatçı oluyor iyiliği için söylenen her şeyi ters anlıyorlar lokmalarını saydığınızı söyleyip açlıktan öleyim mi diyorlar, siz müdahale ettiğiniz için geldiğinde çok kalmak istemez kendi evinde karışan olmadığı için daha özgürce yemek yiyeceğinden güvenli bulduğu evine kaçar, annemi bizimle yaşamaya asla ikna edemedik ayrı ev açayım dedim ona bile itiraz etmişti, üzülerek söylüyorum ki kendilerini düşünmüyorlar ama sevdiklerini düşünmüyorlar, birbirinizden başka kimseniz yokmuş umarımkilosu yüzünden elden ayaktan düşecek hale gelmez zira kilolu insana bakmak çok zor çünkü yattığı yerden dahi yemek istiyor sizinle kavga ediyor psikolojinize oynuyor
Ne diyeyim Allah yardımcınız olsun, yaşadım biliyorum kolay değil maalesef.
İlk defa duydum özel bölgesini normal bezle silip onu da elde yikayanı çok iğrenç. Tek olsam da hiçbir kuvvet beni o eve koyamaz. Açıkçası acımam evime de almam çünkü herkes tercih ettiği hayatı yaşıyor saygı duyarım ama uzak dururum kimse de kararıma yorum yapamazdı.Aslında çözümsüz bir konu, ama kendimi telkin edemiyorum . Ben yanliz yaşıyorum bir de halam var birbirimizden başka kimsemiz yok o da kendi evinde yaşıyor. Annem gibidir aslında.ama bazi durumlar beni inanılmaz dlrahatsi ediyor mesela wcdeyken kapı açık olur niye kapamiyirsun derim alışkınım böyle icerde daralıyorum der, ama ben istemiyorum ayıp ve çok saçma.cok kavga ederiz.veya çok.kilolu biri altını sadece havlu ve uzun birseyle siliyor o bezi geçen bana gelip kaldığında sadece yıkamış elde ve yatağımın kenarına asmis kurusun diye o elde yıkamaya bakteriden arınmaz ki.yine tartıştık ve kendini haklı görüyor sende yaslanacaksin diyor seni de görecez diyor kendi evinde de banyoda çoğu zaman karşılaşırım o bezlerle ben görmek zOrunda değilim ya.bezler de yani kirli çıkmaya lekeler anlayın işte.daha dün tartıştık bıliyorum yaşlı ama ben o bezleri görmek zorunda değilim diye düşünüyorum,.Bir de çoğu zaman o bezleri elledikten sonra ellerini yikadigini düşünmüyorum, sadece suya tutuyor ellerini. Ve bütün bunların asıl sebebi de obezite sorunu olması o konu da AP ayrı bir konu başlığı aslında. Kendisini seviyorum ama bu durumlardan dolayı ve kendini haklı görmesinden dolayı zorlanıyorum.sizce ben mi haksızım.tahamulsuzmuyum görme diyor bana
Tuvalet kağıtlarının fiyatları böyle artmaya devam ederse az kaldı taharet bezlerine vesselamBelli bir yaş kadınlarda taharet bezi diye bi manyaklık var. Tuvalet kağıdına kıran girmiş gibiAnnem anneanneme, kuzenlerim teyzeme söylene söylene kaldırttılar ortadan. Eskiden ayıp değilmiş herhalde böyle uluorta serdiklerine göre.
Ama hiç öyle leke mele görmedim. Sizin halanız biraz şey sanırım.
Siz de zor süreçlerden gecmissiniz çok üzgünüm...morbid obezite oluyor sizin anneniz ve benim halam..Hayat onlar için de yakınları içinde çok zor..halam hastalık süreçlerinde biraz tedirgin olup korkuyor aslında yemekten çekiniyor, ama hayat normale döndüğünde o da eski düzenine dönüyor.. elden ayaktan düşerse bir yardımcı tutarım diyorum ama kim gelir bu kiloya bilmiyorum ,en en en son çare kaldırıp yatiramayacak duruma gelirsem bakim evi...Allah yardımcımız olsun.Annem 72 yaşında vefat etti obezite konusunda sizi o kadar iyi anlıyorum ki, sizin de yaşamanız muhtemel süreci biliyorum maalesefannemi bir dönem hastaneye yatırmak zorunda kaldık 1 aya yakın refakat ettim kilosu ve kiloya bağlı hastalıkları yüzünden diyet yemekleri geldi yemedi, benimle onun istediği yemekleri almam için kavga ederdi, ki ben sırf canı çekmesin diye refakatçi yemeğini dahi almazdım bu sefer de niye almadın ben yerdim diye kavga ederdi, bir insanın göz göre göre kendini yok edişini seyretmek zorunda kalmak çok yıpratıcı, bu duygusuzluk gibi gelebilir lakin yaşayan bilir inşallah aynı süreci yaşamazsınız ama halanız kendine bakamayacak hale gelirse bakım evine yatırmayı teklif edin, hoş annem bunu da reddetti çünkü yeme özgürlüklerinin kısıtlandığı her teklifi reddediyorlar, yanınıza almak, yakınınızda ev açmak, bakım evi.
Temizlik konusunda da yapabileceğiniz bir şey yoksürekli savunmaya geçip bildiğini okumaya devam edecektir, evinde bir şey yapamazsınız ama size geldiğinde en azından taharet bezi yerine hijyenik mendillerden alıp koyun tuvalette bunu kullan deyin, evden bez getirirse çöpe atın hayır bu kullanılacak deyin, tuvalet kapısını açık bırakması korkusundandır düştüklerinde kimse kapıyı açamaz onu kurtaramaz diye açık bırakıyorlar.
Orası öyle ama sergilememek şartıylaTuvalet kağıtlarının fiyatları böyle artmaya devam ederse az kaldı taharet bezlerine vesselam
Araştıracagim tsklerTuvalet icin ozel islak mendiller var, onlardan alip onerseniz. Kendi de rahat eder siz de rahat edersiniz.
Kesinlikle öyleOrası öyle ama sergilememek şartıyla
Bir süre sonra hastalıktan korkmayı da bırakıyorlar, annem bundan 4-5 sene önce korktu yemek yemeyi bir sürede olsa bıraktı ama sonra tam gaz devam etti son evrede hepten yemek müptelası oldu, yiyor yiyor kötü olunca hastaneye gidiyor orada da yemeye devam ediyordu, yemek uğruna doktorlara bile yanlış bilgiler veriyordu.Siz de zor süreçlerden gecmissiniz çok üzgünüm...morbid obezite oluyor sizin anneniz ve benim halam..Hayat onlar için de yakınları içinde çok zor..halam hastalık süreçlerinde biraz tedirgin olup korkuyor aslında yemekten çekiniyor, ama hayat normale döndüğünde o da eski düzenine dönüyor.. elden ayaktan düşerse bir yardımcı tutarım diyorum ama kim gelir bu kiloya bilmiyorum ,en en en son çare kaldırıp yatiramayacak duruma gelirsem bakim evi...Allah yardımcımız olsun.
Of çok kötü yemek uğruna doktorlara bile yanlış bilgiler vermek...inşallah yaşamam..duam hep elden ayaktan dusmemesi için.ayni şeyleri yaşayan biriyle yazismak iyi geldi , içim kararmadi merak etmeyinBir süre sonra hastalıktan korkmayı da bırakıyorlar, annem bundan 4-5 sene önce korktu yemek yemeyi bir sürede olsa bıraktı ama sonra tam gaz devam etti son evrede hepten yemek müptelası oldu, yiyor yiyor kötü olunca hastaneye gidiyor orada da yemeye devam ediyordu, yemek uğruna doktorlara bile yanlış bilgiler veriyordu.
Gerçekten Allah yardımcınız olsuniçinizi de kararttım belki inşallah aynı şeyleri yaşamazsınız
Amin inşallahOf çok kötü yemek uğruna doktorlara bile yanlış bilgiler vermek...inşallah yaşamam..duam hep elden ayaktan dusmemesi için.ayni şeyleri yaşayan biriyle yazismak iyi geldi , içim kararmadi merak etmeyinçok teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?