Kisisel bakim

within

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2011
707
230
323
Aslında çözümsüz bir konu, ama kendimi telkin edemiyorum . Ben yanliz yaşıyorum bir de halam var birbirimizden başka kimsemiz yok o da kendi evinde yaşıyor. Annem gibidir aslında.ama bazi durumlar beni inanılmaz dlrahatsi ediyor mesela wcdeyken kapı açık olur niye kapamiyirsun derim alışkınım böyle icerde daralıyorum der, ama ben istemiyorum ayıp ve çok saçma.cok kavga ederiz.veya çok.kilolu biri altını sadece havlu ve uzun birseyle siliyor o bezi geçen bana gelip kaldığında sadece yıkamış elde ve yatağımın kenarına asmis kurusun diye o elde yıkamaya bakteriden arınmaz ki.yine tartıştık ve kendini haklı görüyor sende yaslanacaksin diyor seni de görecez diyor kendi evinde de banyoda çoğu zaman karşılaşırım o bezlerle ben görmek zOrunda değilim ya.bezler de yani kirli çıkmaya lekeler anlayın işte.daha dün tartıştık bıliyorum yaşlı ama ben o bezleri görmek zorunda değilim diye düşünüyorum,.Bir de çoğu zaman o bezleri elledikten sonra ellerini yikadigini düşünmüyorum, sadece suya tutuyor ellerini. Ve bütün bunların asıl sebebi de obezite sorunu olması o konu da AP ayrı bir konu başlığı aslında. Kendisini seviyorum ama bu durumlardan dolayı ve kendini haklı görmesinden dolayı zorlanıyorum.sizce ben mi haksızım.tahamulsuzmuyum görme diyor bana

Belli bir yaş kadınlarda taharet bezi diye bi manyaklık var. Tuvalet kağıdına kıran girmiş gibi Annem anneanneme, kuzenlerim teyzeme söylene söylene kaldırttılar ortadan. Eskiden ayıp değilmiş herhalde böyle uluorta serdiklerine göre.
Ama hiç öyle leke mele görmedim. Sizin halanız biraz şey sanırım.

Kahvaltidan sonra bu konuyu okumasaydim iyiydi ya haklisiniz ama boyle insanlar degisir mi bilemedim ya. Cok zor bir durum sabirlar dilerim.

Kusura bakmayın bu kadar ayrıntılı anlattım çünkü haklı miyim haksizmiyim ona göre yorum yapın zira benim tahammülüm inanılmaz zorlanıyor bu durumlara

içim dışıma çıktı kahvaltı yapıyordum ayol sabah sabah denk gelene bak.

Kusura bakmayın bu kadar ayrıntılı anlattım çünkü haklı miyim haksizmiyim ona göre yorum yapın zira benim tahammülüm inanılmaz zorlanıyor bu durumlara
Haklisiniz ama tek yaşadığı için muhtemelen bu kadar rahat. Çevresinde rahatsız olacak kimse olmadigi icinde rahat rahat takılıyor.
Kalmalı görüşmeyin bence
Kilosu icinde bir doktorla gorusup mide balonu,ameliyat vb secenekleri değerlendirmesini sağlayın,belli ki kendinden vazgecmis yanliz bir kadın.

Ben yaşlıları böyle konularda uyarmakta sakınca görmüyorum. Senin evine geldiğinde tuvalet kağıdı kullanmasını o bezi getirmemesini söyle. Haklısın.

Yüzlerce kez uyardım bozuluyor küsüyor üste çıkmaya çalışıyor vs vs ben haklı olmama rağmen manipülasyon yapıyor bana

Böyle yaşlılarla yaşamak çok zor söylesen etkisi yok, söylemezsen miden bulanıyor. Bir de insan yakınından tiksindiği için suçlu hissediyor...

Siz o geldiğinde havlu pecetelerden verin bunu kullan bez kullanma deyin. Ama bunu yapsa bile el yıkama alışkanlığı nasıl kazanacak bilemiyorum.

Kilo için doktora gitti mi? İç hastalıkları, endokrinoloji falan görse belki biraz kilo verir, özsaygısı artar.

Kilo için doktora gitti mi? İç hastalıkları, endokrinoloji falan görse belki biraz kilo verir, özsaygısı artar.
Kilo verme gibi bir isteği yok yemeyi çok seviyor , ve bu durum da onun ve benim hayatımı etkiliyor lafta kilo vermek istiyor ama sıfır çaba, geçen telefonu lazımdı baktım iki güne bir pizzacı tatlıci aranmis , yani seviyor yemeyi ve o konuda da inanılmaz kızgınım ona.kendisi 68 yaşında.aslinda kilosu olmasa güzel modern bir kadın ama iste

Yaşlanmakla bu yaptıkları arasında bağlantı kuramadım. Tuvalet kağıdı kullansa daha pratik olmaz mı…

Hatta bazı evlerde çeşmenin üstüne duvara iki çivi çakarlar ip gerip taharet bezlerini oraya asarlar. Hatta kenarları oyalı olanları fln gördü bu gözler, hey yavrum heyyy

Islak mendil alın paket paket, anlatın daha hijyenik diye. Benim buradan midem bulandı, siz yanında nasıl dayanacaksiniz?

Haklısınız ama maalesef halanızı değiştiremezsiniz, kendi bildiğini okumaya devam eder hem kişisel bakım konusunda hem kilo konusunda.
Halanız tahmini kaç kg? Başka hastalıkları var mı ve kiloyu yaşlılığı hastalıkları bahane edip dışarı çıkmamazlık yapıyor mu? Temizliği yaşlılığa bağlıyor belli lakin kilosu yüzünden boş veriyor aslında.

Yakın zamanda annemi kaybettim, halanız gibi kişisel temizliği konusunda sorunu yoktu en azından ama obezdi ve doktorların defalarca uyarısına bizim çabalarımıza rağmen asla kilo vermedi böyle bir çabası da olmadı, bizde çok tartıştık yasaklar getirdik ama işe yaramadı hastanede yatarken dahi arkamızı döndüğümüz an yememesi gereken ne varsa yiyordu kiloya bağlı birçok sağlık sebebiyle vefat etti, kilosu benim hayatımı etkiliyor demişsiniz ondan yazdım bunları, şu an iyi kötü bir şekilde kendini idare ediyor ama birkaç yıla kalmadan neredeyse her anı hastanelerde geçecek bu sizi ne yazık ki daha çok etkileyecek, biz başaramadık ama belki siz başarırsınız en azından bir psikoloğa gitmesini sağlayın yeme dürtüsünün sebepleri üzerine terapi alsın, olur ya terapiler iyi gelir kişisel temizliği kilosu her şey düzelir.

Midem kalktı ya banane sizin halanizin bezinden ne kadar çirkin bir konu bu sizene yaşlı insanın duzeninden allah bir kez uyarmissin anlamamış bir kez dhaa uyarmissin anlamamış daha ne uzatiosun begenmiyorsan gitmezsin evine ortak evde de yaşamıyorsunuz SİZENE bide böyle özel seyleride bu kadr ayrintiyla anlatmayin ya iğrenç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…