Kişisel bakımı ve inceliği öğretebilir miyim ?

çok önemli hemde çok önemli özellikle son yazdığınız konu.
 
uzak mesafe ilişkisi ve yanına geldiğinde dişlerini fırçalammıyor hatta tüylerini kesmiyor. bence korkunç değer vermiyor ve cimri. uzak dur derim
 
AROG'dan günümüze ışınlandıysa evet eğitilip öğretilebilir ama günümüzde her türlü imkan içinde yaşayan birinin tercihidir pasaklı olmak. Iyk çok itici.
 
Sonradan değişeceğini sanmıyorum, bu şimdiden sizi rahatsız ediyorsa ileride daha da çok edecek. Çiçek konusuna gelince, valla hatırlattığım ya da laf soktuğum halde halâ almıyorsa(bu bir inceliktir sonuçta, önemsiyorsam almalı) bu bana önem vermediğindendir, insan sevdiğiyle bu kadar inatlaşmaz. Ayrıca, beni nasıl olsa böyle de beğeniyor deyip salmış kendini.
 
Kişisel bakım mevzusu bence zor. Çocukluk cağında öğrenmesi ve uygulaması gerekir. İte kaka yaptırırsınız ancak.
İncelik konusu da yine içten gelmiyorsa sizin zorlamanız ısrarınızla olacaktır.
Baya uğraşmanız gerekecek belli ki.
Ben olsam şimdiki aklımla uğraşmazdım şahsen.
Hediyeleşme asla önemli olmadı benim açımdan ama kişisel temizlik kırmızı çizgim.
 
Bu çok doğru bir tespit. Şu an aydınlanma yaşıyorum.
Eşim evlenmeden önce bana cömert davranır, hediye falan alırdı. Evlendikten birkaç hafta sonra doğum günümdü, ne hediye ne pasta almadı, sadece kutladı. Hayal kırıklığıydı. Evlendikten sonra da zaten kendi kazancımın tamamına müdahale etti, istediğim hiç bir şeyi alamıyordum rahatlıkla. Yıllarca bu saçma tavırları neden yaptığını düşündüm. Meğer her şey evlilik öncesi taktiğiymiş öyle mi? Resmen kandırılmışım.
Hatta ailem çok demokratiktir, eli boldur falan demişti. Ama sınırlarını bilmeyen ve sadece isteyen bir aile çıktı. Bir de tanışmaya geldiklerinde annelerini konuşmaması için tembihlemişler, konuşma ki bizi yanlış anlamasınlar demişler, sonradan anlatmışlardı :KK43:
Peki ben şimdi ne yapacağım:KK57::KK43:
Siz baştan ben cimriliği sevmem demiş veya dememişseniz bile sık harcama yaptıysanız bu da bir etken. Paranızı saklayıp ortak harcama için böler, geri kalanı her ay altın alıp kasaya atarsınız. Kasa kiralayın bankadan ve sadece sizin adınıza olsun. Anahtarı da annenize verin.
 
Hanımlar herkes çocukluk çagında ögrenir bu aliskanligi demiş
13 yaşında ki ogluma ögretemedim ben temizlik kurallarini
Ellerini yemekten wc den sonra takip ederek yıkattirıyorum
Dişlerini firçala diye söylemekten yoruldum
Sabahlari yüzünü asla yıkamiyor
Babasi da ben de bu alışkanliklari düzenli yapariz
3 yaşindaki kızım bile abisine "iyi yıka ellerini " diyor. O bile benimsedi bunu yani
Evlenince eşin "annen sana bişey ögretememiş "diyecek diyorum umrunda degil
Ne yapmalı nasıl ögretmeli bu aliskanligi
Oğlumun 3 yasindan beri de kreş okul hayati var yani
Kreşte de fircalamak istemezdi
Daha erken ne zaman vermeliydim bu egitimi ben
 
Öğretemesezsiniz. Benim abla gibi gördüğüm birisi var 40 yaşında. Bir adamla görüşüyordu adam dış bile fırçalamıyordu. Kibarca söylemiş adam artık dikkat edeceğim demiş ve 2 buluşmaya yine fırçalamadan gelmişti. Direk sutladi. Öyle gelen öyle gider. Temizlik insanın kişiliğinde olacak.
 
Şu platformda pırıl pırıl, kariyerli, kültürlü kadınlar evlenemedim diye üzülüp, aslında çok bakımlıyım diye kendini açıklamak zorunda kalırken, bi tarafını temizlemekten aciz adamlar sevgili buluyor, üstüne bir de kadın onu eğitebilir miyim diye düşünüyor :kızgın: Kadın evlenmediyse eksik kesin ondadır ama erkek ne kadar mal olursa olsun kadın onu eğitmeli, düzeltmelidir.
Sen bilirsin tabi ama çekme bence. İlişki istiyorsa insan olsun önce. Şimdiden böyleyse ilerde daha çok çekersin. Şımartmayalım erkekleri kızlar:halay:
 
Bu yasa kadar ogrenemedigi kisisel bakimi siz mi ogreteceksiniz? O is gecmis artik. Kisilik 7 yasina kadar oturur. Ondan sonra degisim olmaz.
Elini kolunu salkayarak sevgililer gunune geliyorsa deger vermiyor demektir. 20 yillik evli degilsiniz sonucta.
 
Konuyu okumadım başlığa ithafen hayır öğretemezsiniz. Kimseyi değiştiremezsiniz.
 
Başlığa hitaben söylüyorum öğretemezsin. Nasıl alışmışsa öyle gider.
 
12 senedir ,ne iyilikle ne zorla ne kuserek ne yatak ayırarak ter kokmamayi ,dis fircalatmayi öğretemedim, ogrenilmiyor ,şimdi bunlar varsa aranızda evlenince kat be kat fazlası çıkacak kesim bilgi
 
Arkadaşlar nacizane bir sorum ve hayatımdan minik bir kesit paylaşıcam umarım okuyan herkes yorum yapar. Çünkü ikilemdeyim ya devam edicem ya kendi haline bırakıcam.
8 aylık bir ilişkim var yaşlarımız 27 29, ikimiz de çalışan düzgün işi ailesi çevresi olan insanlarız. ona güveniyorum onu seviyorum gelecek düşünebiliyorum fakat düşündüren hususlarım var.
- Yazın doğum günümden 1 gün önce sevgili moduna girdik fakat doğum günümü minik bir pastayla dahi kutlamadı çünkü işlerinin yogunlugundan unutmuş.
- sevgililer günüyle ilgili bir konu açmıştım, ilk özel günümüz oldugu için çiçek göndermesini ( uzak ilişki) beklediğimi fakat göndermeyip hafta sonu yanıma geldiğinde getireceğini ben sitem etmemiş bile olsam aklında oldugunu söyledi, fakat haftasonu yanıma geldiğinde eli boştu, telafi etmesini bekledim etmedi. Ben hediye almıştım ben de vermedim, ama mağazada gezinirken ona yakıştırdığım bi poları aldım ona.
- Veee kilit noktalar ! sigara içiyor bolca kahve içiyor ve bugune kadar 4-5 kez haftasonlarımız birlikte geçmesine rağmen diş fırçasını unuttuğunu söyledi en son ben almıştım tekrar unutur kesin diye aa ben yeni aldım al sen kullan canım diyerek verdim.
- kişisel temizlik olarak temiz kıyafetler, deodorant, parfüm evet mis kokar ama bazı bölge temizlikleri konusunda beni soğuttu. ( açık yazmak istemedim linç yemek de istemiyorum ama )
- ve sonuncusu onu çok beğeniyorum, arzuluyorum ama o nasıl davranması nasıl dokunması öpmesi gerektiğini pek bilmiyor bu öğretilecek bişey zaten değil ama evlenince nasıl olur bu durum diye düşünüyorum.
Bunlar çok önemli faktörler mi yoksa ben mi büyütüyorum ? Onu sevdiğimi ve onun beni sevdiğini düşünerek yorum yapın lütfen amacım ayrılmak değil, soru işaretlerimi cevaplandırmak.
Aranızda ten uyumu olmadığını düşünüyorum malasef 🙄
 
Bence öğrenebilir. Neden öğrenmesin? Temizlik, hijyen yaşadıkça özümseniyor.
 
Canım şöyle ki biz bayanlar kimi zaman belli etmesek de özel günleri önemsiyoruz. İlişkiye başladığınızın ertesi günü doğum gününmüş bu nasıl unutulur hiç anlamam veremedim. İlk sevgililer gününüz ve zaten birbirinize uzaksınız bir hediye veya çiçek nasıl göndermez. Hadi onu da yapmadı gelirken alıcam demiş ama o da yok. Yani bu adamın kesinlikle incelikten nezaketten haberi yok. Kişisel hijyense çok daha önemli bir konu ilerde kendisinden tiksinmene neden olabilir. Şu an seviyorum diyorsun ama bu anlattıkların zaman içersinde seni ondan soğutacak sebepler emin olabilirsin.
 
Back
X