Ben hic kaynana gormedim daha:))
3gun sonra yanina gidecegim bakalim kayinvalidecigim.
Ilk defa ve tek basima.
Simdiye kadar bir sey yasamadik, ins bundan sonrada boyle devam ederiz.
Sizlerin boyle sorunlarinizi okudukca, halime binlerce kez sukurler ediyorum.
Ben yapamazdim sanirim, cenesi durmayan biriyim birde.
Halim yaman olurdu herhalde:))
Bu arada cn, esiyle su dualar sayesinde arayi toparlayan sendin dimi?
Not aldim, ins bende Turkiyeden dondugumde tesbihlerime baslayacagim.
Rabbim muhabbetimizi artirsin dimi ama:))
evet canım bendim :)) amin inşallah tsk ederim duaların için. kaynana olaylarını hiç merak etmede zaten ,iki ucu bişey deynek derler ya. onlara iyi davranmak zorundayım yoksa eşimle papaz oluyoruz o daha kötü bi durum benim adıma. sağolsunlar şimdi haklarını yemeyim çok iyi insanlar. ama kıskançlık kadar illet bişey yok Allah korusun neler yaptırır insana.
inşallah sorun yaşamazsın uzak olmanızda güzel bişey. bak kıskandım şimdi seni görüyomusun :)))
Halime sukrediyorum bende cnm:))
Her ikimizin ailesine de uzaktayiz biz.
Sartlarimiz esit yani esimle.
Yoksa Allah biliyorlar ya kolay kolay yapamazdim ben.
Kiskanclik bende de var sanirsam biraz, itiraf ediyorum:))
Ewt cnm, iyi davranmak gerekiyor.
Bende buradaki hanimlarin fikirleriyle yola cikiyorum ne yalan solim.
Politik davranmak gerekiyor, ozellikle esinin takdirini almak icin:))
Ah ahh, asla yapmam dedigim seyleri bile, esim hosnut olsun diye yapiyorum.
evet canım bendim :)) amin inşallah tsk ederim duaların için. kaynana olaylarını hiç merak etmede zaten ,iki ucu bişey deynek derler ya. onlara iyi davranmak zorundayım yoksa eşimle papaz oluyoruz o daha kötü bi durum benim adıma. sağolsunlar şimdi haklarını yemeyim çok iyi insanlar. ama kıskançlık kadar illet bişey yok Allah korusun neler yaptırır insana.
inşallah sorun yaşamazsın uzak olmanızda güzel bişey. bak kıskandım şimdi seni görüyomusun :)))
Hem iyi insan, hem de rahatsız edecek kadar kıskanç.
Bu nasıl oluyo anlamadım.
İyiyse kıskanç değildir. Kıskançsa da iyi olamaz.
Töbe töbe niye kafam karıştı ki! :44:
Sana laf sokmuyosa yapacak gücü varsa bırak yapsın ama hep yapıp hemde söleniyosa bilki sana inat yapıyo bu kaynanaların geneli böle heralde
Benimkide bigün hastaneye gidecek otobüs bekliyo eşimde evde bana evi temizle felan filan dedi bende tamam dedim bu üstünde pardesüsü felan hazır bekliyo otobüs geçse cıkacak duraga hemen aldı gırgırı yeri gırgırlama başladı eşimde anne napıyon dedioda olsun oğlum dedi otobüs gelene kadar yapıyım dedi anne biz yaparız sen çık dedi keyfi yetecekte kalkacak(bunu diyo bana)bizde koltukta oturuyoruz onun çıkmasını bekliyoruz ne garip insanlar ya
kesinlikle katılıyorum. sırf onların gönlü olsun ,ev huzurlu olsun diye neler yapılmıyoki. çok fedakarız biz aslında ama gören yokki.
bende isterdim açıkcası iki ailede uzakta olsun bizden. çünkü benim ailem eşimle evlenmemi hiç bi zaman istemedi. aramızı çok bozdular şimdi gelip gitmiyolar bile.eşim annemi aramamı bile istemiyo jhaklı olarak okdar kötü yani(
onuda anlıyorum arada kaldığı durumlar çok fazla oluyo. iki tarafıda idare etmek zorunda kaldığında bize yansıyo. Allah yardım etsede biran önce evimize gitsek. tek kapı tek aile olsak artık çok daraltılı dönemlerimdeyim ... bi laf etceksem 40 kere düşünüyorum çünkü çook alıngan bi ailesi var durum vahim yani. Allah sabır versin ben gibilere.
herşeyi en iyi ben yaparım ,düşünürüm triplerine girmiş seninkide. aynı valla ya hepsi :)) ben şundan korkuyorum ,mesela eşimin 'temizlikte annem böyle değil ,sen yapamıyosun' gbi cümlelerini kaldıramam. inşallah yapmaz böyle bi bencillik ...
Ailen neden bu denli karsi cikti peki cnm?
Cok kotu bir durum olmali.
Esim azicik az konussa bile telde ailemle, hemen basina eksiyorum.
Ben ne kadar samimiysem ailesiyle o da oyle olmak zorunda.
Benimde annem istememisti esimi ama sdc tanimadigin dolayi onyargiliydi.
Simdi masallahlari var, sukurler olsun.
Biz tek kapiyiz ama kapimizi acan hic kimsemiz yok cnm benim:))
Rabbim ins yardimcin olur, ins gonlunuzden gecen tum guzellikleri verir sizede.
ne güzel keşke bizimkilerin arasıda öyle olsaydı Allah bozmasın inşallah. biz görücü usulüyle tanıştık başta hiç istemedim sonra ailem vasıtasıyla ısındım eşime ve bişekilde söz nişan neyse her gün eşim bize gelirdi saat 8 9 gibi. ve hiç gitmezdi bizimkilerde erken uyumayı seven insanlar :)) sürtüşmeler falan oldu sonrası malum birbirlerinden soğudular malsef.
şöyleki bizim nişanlılık dönemlerimizde kendi ailem eşimi hiçbizaman istemedi ve bana sırt çevirdiler neredeyse. o dönemlerde beni asla yanlız bırakmadılar hep derler gelin değilsin kızımızsın die Allah razı olsun .. benim kayınbabam okdar iyiki melek adeta. geçenlerde hastaydım bulaşıkları o yıkamış ,kızıma kıyamadım die. ama annesi öyle değil. mesela biz şakalaşınca eşim hep evde koşar ,anneside bana kızar oğlumu tekmi sandın naptında kovalıyosun bilmemne die halbuki hiç suçum yok. kendinin cilve anlayışı o yönde :))) mükemmelliyetci olmayı ve öyle görünebilmeyi amaçlayan bi kadın. ama hep söylerim insanlığı başka ,kimseye ezdirmez.
benim için kaynıyla bıçak bıçağa girdiler şimdi konuşmuyolar mesela gibi gibi.
Yazdıklarında kıskanç bir kayınvalide portresi göremedim tatlım. Kendince gençlerin enerjisine, şakayla da olsa katılmak isteyen bir insan.
Önemli konularda desteğini esirgememesi takdire değer. Kaynanaların bilinç altında, her yaptığının yanlış değerlendirileceği gibi bir korku
yattığı için kendileri gibi davranmakta zorlanıyorlar. Daha fazlasını anamız yapsa, bizi kıskandıklarını düşünmeyiz.
Güzel bir ilişkiniz olduğu anlaşılıyor canım. Negatif düşüncelerin zihnini esir almasına izin verme.
Eşinle şakalaşır, koşuşurken, izin ver, kayınvaliden şakacıktan seni azarlasın.
Bu mudur sebep?
Cok basit bir nedenmis cnm bu.
Orta yolu bulmaya calistiniz mi peki?
Tmm esim bir tanedir ama ailemle de kotu olmasini asla istemem.
Hemde gorucu usulu, aileler vesile olmusken.
Benimki hiç temizlik yapmaz anca gezer başkaları temizler evini yiğenlerini çağırır ben varken bile elimden ne geliyosa yaptığım halde ben alt katta oturyodum sölediğim halde ben yaparım dedimde mesela misafiri gelcek şunu şunu yapalım derdim ve kendi evimde yapar çıkarırdım yukarı ama inadına telefon açar uzaktaki insanı çağırıdı gel ve ben yinede çağırdığı kişiyle ben yine evimde yapıyodum bi süre sonra umursadım görmezlikten geldim çünkü ben ne kadar uğraşsam o okadar inatlaşıyodu
Hatta bigün yine daha yeni evliyim 1 ay felan olmuş eşimin izin günü eşimi çarşıya yolluyo bizi evde yalnız bırakmıyacak güya eşimde anne sen git dedi.O gitti sonra biz de hadi yemek yemeye gidelim dedikneyse gittik annesi 3 gün sorun yaratıyo en ufak bişey ben artık sordum bişeymi oldu bişeymi yaptım bilmeden sorunmu var dedim eşimde evde yemek yiyoruz demesinmi siz gezmeye gitmişiniz ogün komşu görmüş arabaya binerken senmisin giden mahcup olmuşda felan komşu deyince dedim ya ne alaka kocam değilmi sanki başkasıyla görmüş gibi neymiş yanlışmış orda karı koca tek başına biyere gitmezmiş .Benimde bi oğlum var bakalım ben nasıl olcam
kimse istemez tabi inşallah aranız bozulmaz canım. ufak tefek atışmalar sonucu eşim inatlaşmaya başladı bizimklerle. çoğu zaman bizde kaldı ,kalma dedikleri halde. saygızılıktır belki ama bizim tarafta çok terbiyesizce bir olay karşılanır öyle görüp bu güne gelmişler ve yanlış geldi bizimklere. bunlar bikaç örnekler tabi. ama aradaki soğukluğu artırıp bozulmalara hatta görüşmemelere kadar gitti(( çok zor insanın kendi annesini aramadan önce eşinden izin alması Allah kimseye yaşatmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?