Böyle erkeklerin iyi olmadığını ne zaman anlayacaksınız? İyi insan adil olur, sevdiğini ailesini korur laf söyletmeye fırsat bırakmaz. Aynı şekilde kök ailesine haksızlık yapıyorsa eşine de sınır çizer. İyi insan iyi erkek böyle olur. Karısı devamlı kendini savunmak için savaş veriyor ama erkek pıssss. Ayağınıza kapanmayacak, annesini bir kenara çekip sert konuşacak. Böyle devam edersen evime gelme ben de gelmem diyecek. Hatta bence bunu ilk zamanlar yapacaktı şimdi geç kaldı. Hiç gidip konuştu ama yine de durmuyorlar demeyin. Durmuyorlarsa eşiniz tavşan kaç tazı tut oynamıştır.
Ne münasebet daha dün tanıdığınız insanlarla böyle muhatap olup car car kendinizi yıpratıyorsunuz. Buraya %10'unu yazmışsınız, ben kalanını hayal bile edemedim. Sizin anne babanız aileniz yok mu, eşinize böyle davransalar ilk siz müahale edersiniz değil mi ezdirmezsiniz eşinizi.
Sorunun kaynağını eşinizin annesi olarak görmeye devam ederseniz ne sorununuz çözülür ne de evliliğinizde mutlu olursunuz. Sorununuzun kaynağı eşiniz. Gidecek ve gerekirse ağır konuşarak bu işi kestirip atacak.
Ayağınıza kapanmasına yalvarmasına hatta çok aşık olmasına hiç güvenmeyin. Kocam bana çok aşık mı olsun yoksa ailesine sınır çizip beni muhatap etmesin mi, ben ikinciyi seçerim.
Bir gün yeter be diyecek, ailem annem bu kadar mı kötü diyecek çünkü annesi yaşlı. Yavaştan sizin için "ya idare edemiyor alttan alamıyor zaten yaşlı, sussa annem de susar" şeklinde düşünecek. Kendisi olaya sert müdahale edip bitiremediği için başkasını suçlayacak. O da sizsiniz.
Ek. İntihar ederim tehdidinizi kayınvalide duysa göbek atar, kurtuluyoruz der.