Kıskanç kaynana

En başta ailenden aldığın terbiye ile sessiz kalmışsın maşallah sonradan iyi patlamissin. Şaka bir yana mesafeni koyarsin eşinle tartışmak intihar ederim diye tehdit etmek çok saçma değil mi ? Her insanin bi huyu vardır. Ne yapacaksın ki
Sessiz ömür boyu kalırsam bana zarar sesiz kalmanın da bir patlaması olacak dı bir gün oldu. Ha pişman mıyım asla iyi kide patladım.. Ben çok mutluyum patladığım için... Ama bana yapılanları hazmedemiyorum çok zorlanıyorum...

Kıskançlıkla alakası şu. Çünkü kadın oğlunu benimle paylaşmak istemediği için sürekli bana saldırıyor sürekli eksiklerimi kolluyor. Oğlunu kocası beni de kuması zannediyor. Sürekli eltiler le kıyas yapıyor. Sürekli kendini ve oğullarını övüyor hastalıklı bir kişilik ve ben yoruldum. Psikolojik şiddet eşim kötü biri olsa ilk sorun da boşanırım ve işime gelir. Ama eşimle aptal ailesi yüzünden onu kaybetmek istemiyorum. Çünkü biz iki kişiyken çok iyiyiz o yüzden.... Evlilik devam edicek se de benim mutsuz olmamam lazım 3. Bir kişi yüzünden bu yüzden mücadele edicem bu insanlara prim vermicem sonuna kadar mücadele edicem ben inatçiyim dır...
Abi neden kıskanıyor benim mutsuz evliliğim var bak bir yıllık evli kardeşiminki ne güzel diye mi:)

Yol aramak vs bunlari kastetmiyorum ben, kiskanc insanlari takmamaniz gerektigini ogrenmissiniz terapide, yani iddianiz bu yonde.

Ama kiskanc kaynananizi dert edip, baslik aciyorsunuz, evet terapi size cok sey katmis.
Yooo dert ettiğimden değil sadece farklı bir çözüm yolu var mı derdim o kafaya taktığım mesele o yani kadını öyle kabul etmem zor olucak biraz ama bakalım kabullenmem zor....

Abi neden kıskanıyor benim mutsuz evliliğim var bak bir yıllık evli kardeşiminki ne güzel diye mi:)
Aynen öyle yoksa neden sürekli beni eleştirsin eleştirinin altında kıskançlık duygusu var. Yada öz güven eksikliği yada yetersizlik duygusu... Yada aşağılık kompleksi yada üstünlük kompleksi...

Buradaki arkadaşlar beni niye kıskansın. Çevremdekiler mutsuz benim mutluluğumu bozmak için sürekli her hareketimi laf sokuyor yalan mı söyliyim böyle bişi yaşamasam burada niye anlatayım... Kimseye yalan borcum yok ne anlatıyorsam o ister inanın ister inanmayın sizin probleminiz bu kendimi ispat etmek için uğraşmam...
Yahu ne mutluluğu?
Hayatınızda başkalarının kiskanacaği neyiniz var?
Ne evliliğiniz, ne kişisel hayatınız, meslek hayatınız hiçbirinde kıskanılıp dur şunun huzurunu bozalım denilecek bir şey yok.

Siz eş ailesini ciddi anlamda kafaya takmışsınız, sürekli taktik peşindesiniz ama onların umurunda olmayacak bunlar farkında değilsiniz.
Şunlara harcadığınız enerjiyi kendinize harcayın yahu yazık cidden.
Sürekli kafada kur dur.

Yooo dert ettiğimden değil sadece farklı bir çözüm yolu var mı derdim o kafaya taktığım mesele o yani kadını öyle kabul etmem zor olucak biraz ama bakalım kabullenmem zor....
Geçmişte de mutsuz olmamı sağladı yine de beni mutsuz edenlere karşı bir öfkem var beni kullandı...

Yahu ne mutluluğu?
Ne evliliğiniz, ne kişisel hayatınız, meslek hayatınız hiçbirinde kıskanılıp dur şunun huzurunu bozalım denilecek bir şey yok.

Siz eş ailesini ciddi anlamda kafaya takmışsınız, sürekli taktik peşindesiniz ama onların umurunda olmayacak bunlar farkında değilsiniz.
Sürekli kafada kur dur.
Meslek hayatım ile ilgili hiç bişi yazmadım iyi bir üni den mezunum. Fabrikanın muhasebesini tutuyorum ve fena kazanmıyorum. Evliliğe gelince onlar gelene kadar evliliğimiz o kadar iyiydi ki bir gün bile eşim beni üzmedi kırmadı....ne zaman onlar geldi ben gergin bir insan olmaya başlayınca evde de huzur kalmadı ikimiz de eşim de bende krizleri yönetemedik... Zor zamanlar geçirdik ve zamanla bu durum bende sıkıntı yaşattı... Kıskandılar bunu anlatamam bende kalsın... Sürekli laf sokmalar eleştiriler sürekli beni başkalarıyla kıyas yapmalar. Sessiz kaldım olmuyor gittim konuştum sakince olmadı bağırdım olmadı. Bütün ailesini topladım şikayet ettim. En sonunda tehdit ettim de biraz uzak durmaya başladılar.. Laf sokmalar eleştiriler bitti ama geçici tabi bu sürede kendimi alıştırmaya çalışıyorum. Kabullenmeye çalışıyorum huylarını çok zorlanıyorum... En sondaki kelime ize katılıyorum evet gerçekten bana yazık eğer bu takıntı en kısa sürede bitmezse eşimi sevdiğim halde onu terk edicem çünkü zorlanıyorum...

Yahu ne mutluluğu?

Sürekli kafada kur dur.
Evet başta böyle biri değildim zamanla saplantı haline geldi..... En çok da bana yazık aslında size teşekkür ediyorum bu yazı bana biraz kendime getirdi haklısın ne diyim....

Evet başta böyle biri değildim zamanla saplantı haline geldi..... En çok da bana yazık aslında size teşekkür ediyorum bu yazı bana biraz kendime getirdi haklısın ne diyim....
Bakın siz hala eş ailesine daha fazla ne derim ne yaparım derdindesiniz.
Sizi mutluluğa, huzura götürecek şeyler bunlar değil.
Söyledikleriniz karşı tarafta sandığınız gibi bir etki yapmıyor.
Eşinizle, kendinizle mutlu olsanız gerçekten başkalarını bu kadar takmazsiniz.
İçinizde, hayatınızda bir şeyler eksik. Bu kendinizle alakalı olabilir, eşinizle alakalı olabilir. Bunlara yönelin, evliliğiniz tüm bunlari çekmeye değecek bir evlilikte değil.
Madem işiniz gücünüz yerinde ailem onu dedi, eşim böyle yaptı, ailesi eleştirdi demek yerine , hayatınızın sorumluluğunu alın ve ona göre karar verin.

korkmalarının sebebi eşim benden daha iyi eş bulamaz bana aşık yalvardı girme diye ayağıma kapandı....
Eşim iyi biri ama cok pasif
Böyle erkeklerin iyi olmadığını ne zaman anlayacaksınız? İyi insan adil olur, sevdiğini ailesini korur laf söyletmeye fırsat bırakmaz. Aynı şekilde kök ailesine haksızlık yapıyorsa eşine de sınır çizer. İyi insan iyi erkek böyle olur. Karısı devamlı kendini savunmak için savaş veriyor ama erkek pıssss. Ayağınıza kapanmayacak, annesini bir kenara çekip sert konuşacak. Böyle devam edersen evime gelme ben de gelmem diyecek. Hatta bence bunu ilk zamanlar yapacaktı şimdi geç kaldı. Hiç gidip konuştu ama yine de durmuyorlar demeyin. Durmuyorlarsa eşiniz tavşan kaç tazı tut oynamıştır.

Ne münasebet daha dün tanıdığınız insanlarla böyle muhatap olup car car kendinizi yıpratıyorsunuz. Buraya %10'unu yazmışsınız, ben kalanını hayal bile edemedim. Sizin anne babanız aileniz yok mu, eşinize böyle davransalar ilk siz müahale edersiniz değil mi ezdirmezsiniz eşinizi.

Sorunun kaynağını eşinizin annesi olarak görmeye devam ederseniz ne sorununuz çözülür ne de evliliğinizde mutlu olursunuz. Sorununuzun kaynağı eşiniz. Gidecek ve gerekirse ağır konuşarak bu işi kestirip atacak.

Ayağınıza kapanmasına yalvarmasına hatta çok aşık olmasına hiç güvenmeyin. Kocam bana çok aşık mı olsun yoksa ailesine sınır çizip beni muhatap etmesin mi, ben ikinciyi seçerim.

Bir gün yeter be diyecek, ailem annem bu kadar mı kötü diyecek çünkü annesi yaşlı. Yavaştan sizin için "ya idare edemiyor alttan alamıyor zaten yaşlı, sussa annem de susar" şeklinde düşünecek. Kendisi olaya sert müdahale edip bitiremediği için başkasını suçlayacak. O da sizsiniz.

Ek. İntihar ederim tehdidinizi kayınvalide duysa göbek atar, kurtuluyoruz der.

Aynen öyle yoksa neden sürekli beni eleştirsin eleştirinin altında kıskançlık duygusu var. Yada öz güven eksikliği yada yetersizlik duygusu... Yada aşağılık kompleksi yada üstünlük kompleksi...
Bilmem terapiste gidip çözmüşsünüz işte terapist mi öyle söyledi size

Bilmem terapiste gidip çözmüşsünüz işte terapist mi öyle söyledi size

Bakın siz hala eş ailesine daha fazla ne derim ne yaparım derdindesiniz.
Sizi mutluluğa, huzura götürecek şeyler bunlar değil.
Söyledikleriniz karşı tarafta sandığınız gibi bir etki yapmıyor.
Eşinizle, kendinizle mutlu olsanız gerçekten başkalarını bu kadar takmazsiniz.
İçinizde, hayatınızda bir şeyler eksik. Bu kendinizle alakalı olabilir, eşinizle alakalı olabilir. Bunlara yönelin, evliliğiniz tüm bunlari çekmeye değecek bir evlilikte değil.
Madem işiniz gücünüz yerinde ailem onu dedi, eşim böyle yaptı, ailesi eleştirdi demek yerine , hayatınızın sorumluluğunu alın ve ona göre karar verin.
Eksik olan şey belki de çocuk çocuk olmuyor yıllardır bir de tüp bebek denedik 5 kere bu da beni yıprattı belkide bilemiyorum o yüzden takıntılı hale geldim. Yada bebek olmamasının acısını bir yerden çıkarmak istiyorum dur bilemiyorum bilnç altım karmaşık...

Böyle erkeklerin iyi olmadığını ne zaman anlayacaksınız? İyi insan adil olur, sevdiğini ailesini korur laf söyletmeye fırsat bırakmaz. Aynı şekilde kök ailesine haksızlık yapıyorsa eşine de sınır çizer. İyi insan iyi erkek böyle olur. Karısı devamlı kendini savunmak için savaş veriyor ama erkek pıssss. Ayağınıza kapanmayacak, annesini bir kenara çekip sert konuşacak. Böyle devam edersen evime gelme ben de gelmem diyecek. Hatta bence bunu ilk zamanlar yapacaktı şimdi geç kaldı. Hiç gidip konuştu ama yine de durmuyorlar demeyin. Durmuyorlarsa eşiniz tavşan kaç tazı tut oynamıştır.

Ne münasebet daha dün tanıdığınız insanlarla böyle muhatap olup car car kendinizi yıpratıyorsunuz. Buraya %10'unu yazmışsınız, ben kalanını hayal bile edemedim. Sizin anne babanız aileniz yok mu, eşinize böyle davransalar ilk siz müahale edersiniz değil mi ezdirmezsiniz eşinizi.

Sorunun kaynağını eşinizin annesi olarak görmeye devam ederseniz ne sorununuz çözülür ne de evliliğinizde mutlu olursunuz. Sorununuzun kaynağı eşiniz. Gidecek ve gerekirse ağır konuşarak bu işi kestirip atacak.

Ayağınıza kapanmasına yalvarmasına hatta çok aşık olmasına hiç güvenmeyin. Kocam bana çok aşık mı olsun yoksa ailesine sınır çizip beni muhatap etmesin mi, ben ikinciyi seçerim.

Bir gün yeter be diyecek, ailem annem bu kadar mı kötü diyecek çünkü annesi yaşlı. Yavaştan sizin için "ya idare edemiyor alttan alamıyor zaten yaşlı, sussa annem de susar" şeklinde düşünecek. Kendisi olaya sert müdahale edip bitiremediği için başkasını suçlayacak. O da sizsiniz.

Ek. İntihar ederim tehdidinizi kayınvalide duysa göbek atar, kurtuluyoruz der.
Aslında eşim sert biri olsa sorun çözülecek ama böyle biri değil gidiyor konuşup geliyor... Kaç kere dedim ona masaya yumruğunu vur diye baktım sert yapmıyor ben yapayım dedim. Kendini bile savunmuyor annesi ağzına sıçtı haklı olduğu halde kendi özür diledi... Aman boşver deyip geçiştiriyor yoo ona da dedim bak seni severim ama bir daha ailen üstüme gelirse seni de terk ederim dedim... Yaaa komşular ona laf soktu ben gittim kendisini savundum ya avukat gibi bıktım bu adamı sürekli savunmaya geçmekten...

Terapist değil kendim gözlem yaptım buldum.
Pardon terapiste giderek çözdüm dediğiniz için demek ki yol gösterdi size.
Umarım yolu doğru takip etmişsinizdir bana çok mantıklı gelmedi ya da terapiye gitmenize rağmen durup birden patlamanız tehdit etmeniz yok en son intiharla vs tehdit edeceğim falan demeniz de doğru gelmedi.
Sanki düşünce ve gidiş yolunuz yanlış hadi hayırlısı.

Aslında eşim sert biri olsa sorun çözülecek ama böyle biri değil gidiyor konuşup geliyor... Kaç kere dedim ona masaya yumruğunu vur diye baktım sert yapmıyor ben yapayım dedim. Kendini bile savunmuyor annesi ağzına sıçtı haklı olduğu halde kendi özür diledi... Aman boşver deyip geçiştiriyor yoo ona da dedim bak seni severim ama bir daha ailen üstüme gelirse seni de terk ederim dedim... Yaaa komşular ona laf soktu ben gittim kendisini savundum ya avukat gibi bıktım bu adamı sürekli savunmaya geçmekten...
Yani özetle mecburum ailesini sert yapmaya başka çarem yok. Benim kendi ailem böyle olsa kendi ailemin ağzına çoktan sıçmıştım bile...

Pardon terapiste giderek çözdüm dediğiniz için demek ki yol gösterdi size.
Umarım yolu doğru takip etmişsinizdir bana çok mantıklı gelmedi ya da terapiye gitmenize rağmen durup birden patlamanız tehdit etmeniz yok en son intiharla vs tehdit edeceğim falan demeniz de doğru gelmedi.
Sanki düşünce ve gidiş yolunuz yanlış hadi hayırlısı.
Eşim sessiz olduğu için bağırmaya ve tehdit etmeye mecburum... Birinin sert uyarınyapması gerekiyordu ki bu eşim olmalı....

Merhaba arkadaşlar eşimin annesi o kadar kıskanç ve haset bir kadın ki nişanlandığımızda günden beri beni aşırı kıskanıyor. Nişanlandık bir bir söz bileziği alınacak ona bile senin yakına ben ağzımı azıp şunu istiyorum diyen biri olmadığım halde yok bileziğine fazla para veremem. Gelinlik alınacak en ucuzunu aldırır. Ses çıkarmadım hadi neyse nasıl olsa uzak oturucaz farklı şehirde diye pek ses etmedim. Evlendik 6 ay sonra bize misafirliğe geldiler. Evim temiz olduğu halde evin temiz değilmişte eltim evi çok temizmişte falan tabi o zamanlar ben safım ağzımı açamadım saygızışık etmiyim. Aman sorun çıkmasın diye ailemden aldığım terbiye ile sessiz kaldım. Biz bu yüzden eşime patladım. Bayramlarda bir araya geliyoruz. Sürekli elimle kıyas yapmalar. Sürekli eksik yönlerimi eleştirme ler sürekli laf sokmalar ardı arkası kesilmedi. Onun yüzünden evlilikten eşimden soğudum. Asıl sorum şu kıskanç kaynanayla nasıl baş edilir laf sokma var sürekli kıyas var sürekli kendini övme var. Eşime dedim o da gitti konuştu. Bir şey değişmiyor. Bende gittim konuştum.Bir ara bağırdım çağırdım. Ondan sonra en sonda bütün abilerini toplayıp hepsiyle tartıştım. Biraz korktular benden ama bundan sonraki hamlem nasıl olmalı? Siz nasıl baş ediyorsunuz
Merak etme bekar kızı varsa.Kizina herşeyin en iyisini layık görüyordur.Sasiracagin daha çok sey var.

Eşinle iyiysen mutluysan kv s... et.

Back
X