Kıskançlığımın kökeni

EliffVVav

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2015
1.609
1.055
83
şimdi arkadaşlar çok acil tavsiyelere ihtiyacım var .
En baştan başlayalım . Eşimin bir kuzeni var 1 yıllık evli . Çok güzel bir kız ile evli , ve biz bunlarla aile dostuyuz . Kız beni çok seviyor saygı duyuyor örnek alıyor .. bende onu çok seviyordum .
Şöyle ki; öğrendim ki, yıllar önce bu kıza eşim evlenme teklif etmiş . Çevre baskısı ile , kız da kabul etmemiş. Bunlar aynı üniversitede okumuşlar , üniversite son sınıfta böyle bir hadise olmuş. Aynı sınıfta değiller.
Herhangi birşey yaşanmamış , eşimin anlattığına göre çok birşey de hissetmemiş. Yani o dönem evlenmesi gerektiğini düşünmüş ve o kızı göstermişler .
Şimdi aslında bunda kıskanılacak birşey Yok . Ama şöyle bir durum var. Biz flört aşamasında iken, ben bu kız ile ilgili bir mevzudan şüphelenmiştim , ve bana kaçamaklı bir cevap vermişti . Sonra üzerinde durmamıştım . Bu mevzu yıllarca gizli kaldı . Ben 8 yıllık evliyim , ve daha yeni öğrendim ..
şimdi sorulara geçiyorum . Bu genç kuzen ailesi yarın bize oturmaya gelecekler . Ben bu mevzuyu öğrendikten sonra hiç görüşmemiştik , nasıl kontrollü olacağım bilmiyorum
Şimdi normalde benim bu olayı olgun karşılamam gerekirdi , ama niye kıskanıyorum niye içimden atamıyorum niye bende aşağılık hissi oluşturuyor bu durum bu kesinlikle kendim ile alakalı bir durum. Acaba bende değersizlik hissi mi var ? Bu hususu çok ciddi düşünmeye başladım . Çünkü kızı kendimden güzel bulmasam kıskanmazdım bence..
bir de şöyle bir sıkıntım var. Eşimin benden gizli birşeyi olması beni çok rahatsız ediyor , bu herşey için geçerli . Bu da mı acaba değersizlik hissinden ? Mesela bu mevzuyu en başından biliyor olsam böyle kafaya takmazdım , kaldı ki eski sevgililerini falan da biliyorum . Niye bu tertemiz hadise Zihni’me bu kadar takılıyor ...

Kendinize fazla yüklenmişsiniz. Bence kadınların birçoğu aynı şeyleri hissederdi böyle bi durum karşısında. Keşke en başta söyleseydi eşiniz , sizde onlarla mesafeli olurdunuz. Şu an mesafe koymanızda absürt olur. Rahatsız olmasadınız ben bi anormallik var derdim.
O değilde o kız kendisine geçmişte evlenme teklifi eden biriyle nasıl aile dostu olabilmiş ?
Demekki rahat insanlar , eski sevgilisiyle dost olabilen tiplerden.
Eşinizde rahat muhakkak.
O zaman mecbur sizde takmıycaksınız bu olayı , yapacak bişey yok. Hiç bilmiyomuş gibi davranın.

1. Esinizin bir zamnlar kizdan hat safhada hoslandigini sizde biliyorsunuz aslinda. Zaten bir seyolmadi demek. Ya da o sirada evlencek biri var mi dedeyince o kizi ggosterdiler diye evlneme teklifi edilmez. Erkeklerin bu eslerinden onceki iliskilerini kucumsemesine de ifrit oluyorum. Ne kiviriosun adam gibi soyle. Bitmis gitmEgzaten.
2. Egzat kiz oolumlu olsaydi, siz hic olmayacaktiniz bu sizi rahatSiz ediyor olabilir.
3. Kizin sizden guzel olmasi da tuz biber olmus.
4.bence verdigin ttepkiler normal kim olsa ayni seyleri dusunurdu

Ben olsam o kuzen ve kizla mecbur kalmadikca gorusmezdim.

Çok zor bi durum. Ben olsam kıskanırdım heran aklıma gelirdi ortamda bakardım bakiyolarmi die cunku cok takintiliyimdir.ama bence siz hiç konuşulmamış gibi davranın takmayın yoksa çok onemsediginizin farkına varabilirler. Daha iyi olun ki eşiniz sizi seçmekle ne kadar dogru secim yaptığının bir kez daha farkına varsın ve bir araya gelmemeye dikkat ederdim

Ya sevgi dolu bir evlenme teklifi değildi kendime onu münasip gördüm diyor düşünceleri falan uyuşuyormuş yani dini noktada falan kızı iyi bulmuş . Sevgi değil de mantık evliliği gibi olacakmış falan . Of bunun yalan olma ihtimali de ayrıca bir içimi sıkıyor .
Yani onun ağzından çıkacak kelimeye bağlı bir evlilik yapmış olmak evet bu gururumu incitti aslında , kadere inandığım halde
Bir de dediğim gibi ifrit olduğum ve kaldıramadığım şey gizli kalmış olması. Adam gibi anlatsa kabullenirdim ben

Çok samimi olmasanız iyi olur sizin için. Kim olsa görüşmek istemez sanırım. Ki gerek de yok bence böyle bir olay olmuşsa.

Böyle düşünmenizin sebebi o kızın reddettiği kişiyle sizin evli olmanız ve kızın da güzel olması eşinizin o bayan tarafından tercih edilmemesi olabilir.

Böyle bir durum varsa samimiyeti kesin derim. Ben olsam öyle yapardım.

Ben bu kız ile çok samimiydim , o da bana çok güveniyor . Yani kesinlikle birbirlerine yanlış bir bakış olacağını düşünmüyorum . Zaten eşime abim diyor . Gerçi seni abim olarak görüyorum diye reddetmiş .
Düşünsenize hani biri bize kafayı takar bizde ona bu cevabı veririz . Bende çok verdim . Ve bu basit duruma eşim de düşmüş !!!

İşte keşke baştan seviyeli olsaydım. Bu kız beni çok seviyor . İlk evlendiği zaman beni sürekli arardı birşeyler danışmak için, yani cinsel mevzularda bile Benimle paylaştı sadece , ben iyiki ona birşey anlatmamışım ! İlk hamileliğini daha eşine söylemeden bana söyledi falan .. gerçekten iyiydik ya of

Ozaman hiçbirşey olmamış gibi devam edin kızdan yana dediğine göre zaten evliymiş bişey yoktur geçmiş bitmiş

Hayatta hep pesinden kosulan kisilerin bile reddedildigi zaman olur.
Insanoglu hepsini yasar ..

Kizin guzel olmasi bisey ifade etmemis olacak ki esin su an seninle evli ve 8 senedir devam ediyo masallah
Kiskanclik duygun gayet insancil ama benim anlamadigim bunca zaman sonra bu durumu niye anlatma geregi duydu esin keske hic anlatmasaydi sana
Yarin size geldiklerinde bak duygularina eger cok rahatsiz olursan mesafe koyup gorusmelerini azaltirsin baktin hala takiliyosun duruma kiza soylersin ben sindiremedigim icin durumu gorusmek istemiyorum diye

Ozaman hiçbirşey olmamış gibi devam edin kızdan yana dediğine göre zaten evliymiş bişey yoktur geçmiş bitmiş
Eşimle konuştum zatın aslında konuştuğumda beni tatmin etmişti . Çünkü bizde çok büyük bir aşkla evlendik ve hep “aradığım gibi bir kız aslında varmış” der benim için , ailesine falan sürekli bu hususta nisbet yapar hatta . Onlar bulamazsın diyorlarmış da . Neyse . Fakat ben fiziki manada birşey olmayacağına Emin’im ama duygusal manada meyletme de değil de az bi onu düşünme falan olursa onu bile kabullenemem ya , of, kızın gamzeleri falan var bi de

Bence şaşkınlıktan boylesin su an...hem sevgili bile olmamislar galiba dimi? Oyle mantik evliliği tarzi bisey olurdu...

Kız kuzen ile evli olmasa zaten hayatımızda olmazdı , şimdi bu mevzuyu söylersem de kuzeni duyarsa falan aile faciası olur, evliliğimizde bi yara açarım , çok kötü olur .
Eşim anlatmadı , ben zaten yıllardır hep merak ediyordum o kızı , çünkü dediğim gibi düğünümde falan bi garipti o kız , şüphelenmiştim bakışlarından . Reddettiği adamı sonradan istemiş onlar ailecek , benimle nişanlanınca falan ayaklanmışlar . Çok da bilmiyorum mevzuları , kız önce reddetti sonra istedi galiba .
Aslında ben bu mevzuyu tam ters düşünüyordum , yani o istemiş eşim reddetmiş sanıyordum . Tam tersi olduğunu duymak beni çok büyük sarstı

Bence şaşkınlıktan boylesin su an...hem sevgili bile olmamislar galiba dimi? Oyle mantik evliliği tarzi bisey olurdu...
Evet olmamışlar . Ama yaşanılmayan şey hep daha gizemli daha özlenilmiş olur . Of ne bileyim ya . Reddedilince bıçak keser gibi kesmiş mevzuyu , bunu bi kaç yerden duydum . Yani bu çok güzel bir olgunluk . Ama yaşanmış olan şey silinmiyor , biz bu kız ile aile dostuyuz ve onun aklına gelmiyor mu sanki , geliyor işte ((

Benim eşimi de kuzeniyle evlendirmek istemişler.
Eşim ses çıkarmamış herhalde bilmiyorum, yaş küçük, saçma sapan bir durum.
Kız kabul etse evlenecekler yani.

İşin garibi biz sevgiliyken eşim anlatmış unutmuşum.
Evlendikten sonra mutluluğumuzu isteyen başka kanallarla tekrar öğrendim
Ama kızı severim yani, iki taraf için de önemsiz olduğunu düşündüğüm için hiç sallamadım.
Sizde de durum bu bence.

Anlatmaması da normal, önyargıyla yaklaşmanızı istemez, kuzeniyle böyle şeyler düşünmesi onu utandırmıştır, çekinmiştir.

Son düzenleme:
Kuzen de nasıl gitmis o kızı bulmuş. Ben kuzenin haberi var mi onu da merak ettim. Ben olsam bende takardım hatta görüşmezdim mümkün mertebe

Ya bende kızı seviyordum .. çok da güveniyorum aslında ama . O kızın bu kadar değerli olmuş olmasını kaldıramıyorum ..

Kuzen de nasıl gitmis o kızı bulmuş. Ben kuzenin haberi var mi onu da merak ettim. Ben olsam bende takardım hatta görüşmezdim mümkün mertebe
Ya aynen. Çok komik gerçekten . Kuzen baya o kızın peşinde dolaştı bi de . Yani kızın haberi yoktu tabi ama baya bi ulaşmaya çalıştı . Eşime anlatırdı .. ben tabi bilmiyordum o zamanlar . Of düşündükçe sinir oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…