• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskançlığın boyutlarını aştım

canim sen cok iyi birisin seni cok takdir ettim ne guzel ne mutlu sana ve o aileye, insallah kiymetini bilirler hep
ben kotu biriyim, bu konuyu actiktan sonra bunu anladim gercekten kotu kalpli bir insanim

bu saatten sonra kayinvalidemi asla ama asla sevebilecegimi sanmiyorum
yarin oburgun yaslanir, kendi annem gibi bakarim, her gorevimi yerine getiririm ama asla sevgi olmayacak sadece saygi cercevesinde olacak, asla boyle olsun istemezdim ama oldu, okadar sogudum ki ondan, imkan yok duzelmez bu durum

ama nisanlima cok cektirdim bu konularda, onu daha fazla yipratmayacagim
Teşekkür ederim, ben de öyle çok iyi kalpli biri sayılmam ama aile konusu biraz hassas.
Düşünsene hepimiz bir gün göçüp gideceğiz. Eşim benim annemi sevmediğini söylese, belli etse, geldiğinde surat yapsa ve anneme bir şey olsa ölene kadar affetmem onu. Hep içimde kin beslerim ve onun yüzünden annemle yeterince vakit geçiremediğimi, ona karşı yapmak istediklerimi yapamadığımı düşünürüm. Şimdi eşim ailemi seviyor mu sevmiyor mu bilmiyorum ama 1 senede sadece bir kere benimle geldi. Hiç birinde de gel gidelim diye zorlamadım, kendim gittim (gerçi bizim yalnız bırakamayacağımız evcillerimiz var). Şimdi yazın memlekete gideceğimi söyledim "ben de geleyim ya ayıp oluyor böyle, kuşları da bırakırız bir yere" dedi. Böyle böyle bir düzen oturtacağız:D

yorumunuz dikkatimi cekti,
sizi sevmedigini bildiginiz biriyle nasıl samimi olup daha sonra çat kapı gidebiliyorsunuz?
elestirmek icin sormuyorum, hakikaten anlamıyorum bu durumu. ne yapmak daha dogru...?
yüzyüze geldiginizde saygısızca davranmaktan bahsetmiyorum, o konuda hemfikirizdir muhtemelen
ama siz baya baya gorusuyorsunuz, ilginc gelen kısım bu.

Kaynanamı sevmiyorum diye birşey yazmadım ben hiç bir zaman sevgili olduğum dönemlerde beni istemiyordu çünkü ben müslümanım eşim hristiyan ve türk değiller bilmeden etmeden yorum yapmayın isterseniz evlendikten sonra düzelttik aramızı şimdi gayet iyiyiz ve seviyorum kayınvalidemi rahatladınızmı acaba :)

hanımefendi ne rahatlamasından söz ediyorsunuz?
tekrarladıgınız üzere sizi istememesine istinaden ben de nasıl samimi olabildiginizi sordum zaten.
sizin kayınvalidenizi sevmediginizi iddia etmedim.
bir tecrubenizi paylasmıssınız ben de yararlanmak istedim, acaba cok mu katı düsünüyorum diye tereddut ettim.

ancak haklısınız hata bende, ne öyle kayınvalidelerden bir beklentim olmalı, ne de her seyi yutup gidecek kisinin yönlendirmesinin dogru olabilecegine dair inancım.

size de mutluluklar dilerim...

hanımefendi ne rahatlamasından söz ediyorsunuz?
tekrarladıgınız üzere sizi istememesine istinaden ben de nasıl samimi olabildiginizi sordum zaten.
sizin kayınvalidenizi sevmediginizi iddia etmedim.
bir tecrubenizi paylasmıssınız ben de yararlanmak istedim, acaba cok mu katı düsünüyorum diye tereddut ettim.

ancak haklısınız hata bende, ne öyle kayınvalidelerden bir beklentim olmalı, ne de her seyi yutup gidecek kisinin yönlendirmesinin dogru olabilecegine dair inancım.

size de mutluluklar dilerim...

Bakın daha ilk yorumunuz o kadar olumsuz ki bana karşı neden böyle bir yorum yazdığınızı bile anlamadım .Kayınvalidemin hiç birşeyini yutmuş değilim bu kadar kötü kelimeler kullanmanızı da anlayabilmiş değilim tam olarak neyle suçlanıyorum acaba kayınvalidem kendine göre haklıydı ve beni kişisel olarak istememişliğide yok farklı dinlerden oluşumuz yüzünden evliliğimizi onaylamadı ama evlenmemize şiddetle engel olmayada kalkışmadı evlendikten sonrada benimle gayet güzel ilgilendi bana 1 adım gelene ben 100 adım giderim ve büyüklerime aşırı bir hakaret olmadığı sürece saygısızlık etmem benim ailem beni böyle yetiştirdi .Annemin çocukluğumuzdan beri söylediği bir şeydir bu büyüklerinize ne olursa olsun saygısızlık ederseniz sütümü helal etmem der ben dediğiniz gibi olsun hadi o yuttuğum şeyler sayesinde kayınvalidemi kazandım.Kendisini hem seviyorum hemde saygı duyuyorum illa kavgalımı olmak gerekir benim kayınvalidem şanlıyımki iyi bir insan tek diyebileceğim bu Allah sorun yaşayanlara sabırlar versin

Bakın daha ilk yorumunuz o kadar olumsuz ki bana karşı neden böyle bir yorum yazdığınızı bile anlamadım .Kayınvalidemin hiç birşeyini yutmuş değilim bu kadar kötü kelimeler kullanmanızı da anlayabilmiş değilim tam olarak neyle suçlanıyorum acaba kayınvalidem kendine göre haklıydı ve beni kişisel olarak istememişliğide yok farklı dinlerden oluşumuz yüzünden evliliğimizi onaylamadı ama evlenmemize şiddetle engel olmayada kalkışmadı evlendikten sonrada benimle gayet güzel ilgilendi bana 1 adım gelene ben 100 adım giderim ve büyüklerime aşırı bir hakaret olmadığı sürece saygısızlık etmem benim ailem beni böyle yetiştirdi .Annemin çocukluğumuzdan beri söylediği bir şeydir bu büyüklerinize ne olursa olsun saygısızlık ederseniz sütümü helal etmem der ben dediğiniz gibi olsun hadi o yuttuğum şeyler sayesinde kayınvalidemi kazandım.Kendisini hem seviyorum hemde saygı duyuyorum illa kavgalımı olmak gerekir benim kayınvalidem şanlıyımki iyi bir insan tek diyebileceğim bu Allah sorun yaşayanlara sabırlar versin

istemediği gelinini daha çok görüyor şimdi çünkü ben iş çıkışı filan çat kapı uğruyorum kahveye geldim diye beni sevdiğini açık ve net hissedebiliyorum

o yurumu bu cümlenize istinaden yazdım, çünkü şaşırtıcı geldi, ilişkinizin iyilesmesi hangi olayla oldu veya nasıl bir konusma oldu, eşinizden mi kaynaklandı vs ögrenmek, tecrubenizden yararlanmak istemiştim.
aileden büyüklere birsey denmez aman saygıda kusur etmeyin, hep sevin diye ogrenıyoruz da haksızlıga ugradıgımızda sürekli alttan almanın dogru birsey oldugu konusunda hicbir sekilde ikna olamıyorum.
dolayısıyla sizin yaşadıklarınız da benim icin farklı geldiginden ötürü alıntıladım, benzer seyler yasayıp da bu kadar sıkı ilişki kurabilen bir üye oldugunuz icin. yoksa sizi tanımam etmem, ne garezim olabilir ki?
üstelik olumsuz anlamda elestirmedigimi de bu yuzden belirtmistim. olumsuz bir yorum yaptıgımı düşünmüssünüz, o da sizin takdiriniz.

o yurumu bu cümlenize istinaden yazdım, çünkü şaşırtıcı geldi, ilişkinizin iyilesmesi hangi olayla oldu veya nasıl bir konusma oldu, eşinizden mi kaynaklandı vs ögrenmek, tecrubenizden yararlanmak istemiştim.
aileden büyüklere birsey denmez aman saygıda kusur etmeyin, hep sevin diye ogrenıyoruz da haksızlıga ugradıgımızda sürekli alttan almanın dogru birsey oldugu konusunda hicbir sekilde ikna olamıyorum.
dolayısıyla sizin yaşadıklarınız da benim icin farklı geldiginden ötürü alıntıladım, benzer seyler yasayıp da bu kadar sıkı ilişki kurabilen bir üye oldugunuz icin. yoksa sizi tanımam etmem, ne garezim olabilir ki?
üstelik olumsuz anlamda elestirmedigimi de bu yuzden belirtmistim. olumsuz bir yorum yaptıgımı düşünmüssünüz, o da sizin takdiriniz.

Sanırım o cümleyi zamanında istemediği gelini olarak yazmalıymışım yani şöyleki espiriydi o kendimce kesinlikle kötü niyetle yazmadım kayınvalideye karşı .Şimdi şöyle bir durum var ki yabancılar bizden çok farklılar kayınvalidem Türk değil o yüzden klasik Türk adetleri ve davranışları yok arkadaş gibiyiz evine gidince hizmet etmek falan hani bizde olan tüm olanlar onlarda yok kayınvalidem kahvemi çayımı getirir yani içlerine girmeden anlamak zor .Kendisi jeofizik mühendisi ama hiç yapmmaış o mesleği fransızca öğretmenliği yaptı şimdi özel ders veriyor bu özel ders verdiği öğrencilerinden biride benim :) Bir çok dil biliyor ve bana öğretmeyede çok hevesli çünkü iki çocuğuda öğrenmek istememiş .Bense onun kültüründen bilgisinden çok etkileniyorum ve öğrenmek istiyorum ilerde kendi çocuklarıma( Allah nasip ederse ) öğretmek istiyorum .Sizin durumunuz tabiki benim ki gibi değildir ama ben de ilk başlarda beni sevmiyor hiç sevmiycek diye üzüldüm .Eşim çok destek oldu bana .Nikah hazırlıkları başlayınca annesi yardım amacıyla bana yaklaştı ve etti de sağolsun .Daha sonra konuyu o açtı ve üzgün olduğunu belirtti sıfırdan başlangıç yaptık.Ben şanslıydım belkide oğluna çok düşkün evet ama oğlu tam bir tembel teneke çok sever ama uzaktan :) Biz kafaca uyuştuk çok haftaiçinde onunla konuşmazsam eksik hissederim cidden .

gelin kayınvalide toprağından derler ,bence ikinizde birbirinize benziyorsunuz :KK70: sanırım paylaşılamayan arada nişanlın. oysaki anne sevgisi ayrı eş sevgisi ayrı ikinizde bunun bilincinde olsanız hayat daha kolay olur..insan çok sevdiğini üzmez bırakın ağlarsa ağlasın ayılıp bayılsın oda zamanla sana sende ona alışıcaksın. ve daha normalleşiceksiniz fakat beynindeki kötü kıskançlıkları at yoksa olan nişanlınıza olur.. ayrıca ararsa arasın canım annesi sonuçta ne var bunda ne emeklerle büyütüyolar büyüyncede kıskanıyolar alışıcaktır muhakkak. benim kayınvalidem bile bazen bana nispet yapmaya çalışır ama bana tatlı geliyo :KK70: napsın yazık bu zamana kadar ilgilen zahmetlerle büyüt elin kızı alsın götürsün küçücük kıskançlıkları görmezden geliyorum büyütmüyorum ,zaten çok özlediğinde öyle yapıyo ama ilk evlendiğimiz zaman okadar abatmıştıki :KK70: sabahın köründe oğluum oğlum diye arıyodu bende kızıyodum aramasına değil konuştum dedimki özlüyosun biliyorum ama evlendik yine ara yine sor ama zamansız değil. siz can kansınız asla sizi ayırmam sana küssem bile eşime gitme demem ayırmam sizi dedim :KK70: nasıl sarılıp ağladı kıyamam ya korkuyorum napim diye kendini düzellti ayda bir gel gitleri olıyo(kıskançlık) bende idare ediyorum.. ki telefonlar artık daha azaldı ondanda eşimdende ama asla ihmal etmiyoruz yoksa çok üzülüyo ve ben onu çok iyi anlıyorum çok tatlı kadınya seviyorum onu :KK70: sizde aşarsınız sakın o tatlı canını üzme kendini iyi şekilde telkin et şeytana uyma.

Sana birsey diyim arkadasim bir adam ana kuzusuysa degistiremezsin
senin kiskancliginin nedeni kendi lafını geçirmek başka birşey değil

Tepki alacagimi biliyorum, durumumun anormal oldugunuda, ama herseyi bilmem bunlari hissetmeme engel olmuyor
bana yardim olabilecek var mi bilmiyorum ama hicbirsey hislerimi degistirmeyecekmis gibi geliyor.

Nisanliyim. Nisanlimi cevresindeki kizlardan veya diger hemcinslerimden kiskanmiyorum.
Nisanlimi delicesine kiskandigim tek bir insan var - annesi. Evet arkadaslar git gide daha kotu bir hal aliyorum, kayinvalidemden cok kiskaniyorum sakin yanlis anlamayin asla kotu birsey veya hasa cinsellik tarzinda degil, sade ve masum sevgi tarzinda bir kiskanclik bu.
Kaynanam nisanlima cooooook duskun cok fazla. Nisanlimda ana kuzusudur biraz o'da annesine duskun. Ben ikisinin arasindaki iliskiyi bozmak istiyorum resmen.
Nisanlim su an farkli bir sekilde ve evi aradin mi, anneni aradin mi diye soruyorum, haftada 1 aramasini istiyorum:KK43: daha fazla ararsa tartisiyorum:KK43:
Nisanlim, beni annemden kiskaniyorsun resmen beni ailemden kopartmak istiyorsun, ailemle, annemle dusman olmami istiyorsun diyor :KK43: oyle degil aslinda ama bilmiyorum

Butun sorumlu kayinvalidem, ilk gunden beri beni kabullenmedi, oglum oglum diye bi taraflarini yirtti beni bu hale getirdi
Ona tahammul edemiyorum, nisanlimin eve gitmesini bile istemiyorum
Arkadaslar bu nedir Allah askina, ben deliriyorum mu noluyor, evladi annesinden kiskanmak ne demek Allah askina ama engel olamiyorum, kaynanam boyle yapmasa belki boyle hissetmezdim, o bu duruma getiriyor
nisanlim yurtdisina ciksa aglama bayilma krizlerine giriyor cok asiri duskun nisanlima bende tahammul edemiyorum
bana yardim edin

Noktasindan virgulune kadar ayni sorunu yasiyorum ayni sorun bende de var delircem artik psikiyatriye gitmeyi dusunuyorum ben cunku kendim cozemicem nisanlimla aram daha kotu olcak duzelemiyorum kiskancligim artik cok fazla annesinden acayip kiskaniyorum ve farkli konulardan kavga cikartiyorum bu sebepten

Ana kuzusu bi koca bende istemem.
Aralarında bu kadar sıkı bağ olsa durup düşünürüm yani evlenmeden önce.
Evliliğimde ciddi sorunlar yaşamamak adına..
Ve nişanlımdan vazgeçemiyorsam, bendede kıskançlık oluşur. Yani ben normal buldum aslında. Bilinçaltı.

Haftada 1 kereden fazla aramasını istemiyorum ne demek yaa bir evlat kolaymı büyütülüyor, ne emeklerle büyütmüştür o kadın oğlunu.bunları düşünün lütfen.annesine biraz olsun merhamet ve saygınız varsa bu huyunuzdan vazgeçin lütfen.sizin yeriniz ayrı, anasının yeri ayrıdır onun kalbinde.ilerde birgün oğlunuz olursa anlarsınız

Biraz sert olabilir ama bence haddini bilmen gerek. Ne olursa olsun o onun annesi. Annesini aramak en doğal hakkı olduğu gibi tartışılması bile saçma. Benim annem de düğüne kadar eşimi istememişti, şimdi anlata anlata bitiremiyor. O zaman eşim de annemle görüşmeme mi izin vermesin? Bence bu şekilde devam edersen aramayacağı kişi sen olursun.

Tepki alacagimi biliyorum, durumumun anormal oldugunuda, ama herseyi bilmem bunlari hissetmeme engel olmuyor
bana yardim olabilecek var mi bilmiyorum ama hicbirsey hislerimi degistirmeyecekmis gibi geliyor.

Nisanliyim. Nisanlimi cevresindeki kizlardan veya diger hemcinslerimden kiskanmiyorum.
Nisanlimi delicesine kiskandigim tek bir insan var - annesi. Evet arkadaslar git gide daha kotu bir hal aliyorum, kayinvalidemden cok kiskaniyorum sakin yanlis anlamayin asla kotu birsey veya hasa cinsellik tarzinda degil, sade ve masum sevgi tarzinda bir kiskanclik bu.
Kaynanam nisanlima cooooook duskun cok fazla. Nisanlimda ana kuzusudur biraz o'da annesine duskun. Ben ikisinin arasindaki iliskiyi bozmak istiyorum resmen.
Nisanlim su an farkli bir sekilde ve evi aradin mi, anneni aradin mi diye soruyorum, haftada 1 aramasini istiyorum:KK43: daha fazla ararsa tartisiyorum:KK43:
Nisanlim, beni annemden kiskaniyorsun resmen beni ailemden kopartmak istiyorsun, ailemle, annemle dusman olmami istiyorsun diyor :KK43: oyle degil aslinda ama bilmiyorum

Butun sorumlu kayinvalidem, ilk gunden beri beni kabullenmedi, oglum oglum diye bi taraflarini yirtti beni bu hale getirdi
Arkadaslar bu nedir Allah askina, ben deliriyorum mu noluyor, evladi annesinden kiskanmak ne demek Allah askina ama engel olamiyorum, kaynanam boyle yapmasa belki boyle hissetmezdim, o bu duruma getiriyor
nisanlim yurtdisina ciksa aglama bayilma krizlerine giriyor cok asiri duskun nisanlima bende tahammul edemiyorum
bana yardim edin
Anne olunca, gelinin/damadın sana bunları yaşatmaz inşallah...

bana yardim edin
Kaynana seni istememis sende inatla nişanlina sarilmişsin sizinki inatlaşma biriniz o yanina digeriniz o yanina cekmeye calisiyor ama kaybeden sen olursun sana soyliyim.. ki anne kuzusuymus kendin diyorsun.. cok gereksiz hareketler bunlar allah nasip ederde evleniriseniz zaten ne senden ne ondan vazgececek ama boyle dewam ederseniz ewlenseniz bile bosanirsiniz...

Back
X