Evleneli bir yıl oluyor yurtdışında yaşıyorum. Daha önce de eğitim için yurtdışında kaldığım için sorun olmadı ama aile özlemi sabit. Belki de bu yüzden aileme ait şeylere çok değer veriyorum. Benim için aldıkları hediyelere, onlardan kalan objelere, objenin sahip oldugu kıymetten daha fazlasını veriyorum. Materyalist bir insan değilim ama mesela teyzemin gençken giyip sonra bana verdiği elbise, rahmetli dedemin aldığı eşortman, kardeşimin verdiği peluş, babamın verdiği ajanda, anneannemin yaptigi tig isi gibi maddi değeri neredeyse sifir manevi değeri maksimum olan şeyler var evde. Onları görmek o mutlu olduğum günü tekrar yaşatıyor gibi.
Gelelim kıskançlık meselesine annem ben evlenirken bana düğün şalı yaptı. Modelini aradık dergilerden bulduk ben o ara gidiyorum geliyorum yurtdışına annemler pasaport işlemleriyle uğraşıyor onlar da gelecek. Zor bir model seçmişiz kadıncağız ör ör bitiremiyor. Ben de kıyamıyorum. Ya anne boşver bitmese bitmez bak bolero da aldık diyorum. İnat etti uykusuz kaldı bitirdi. Neyse düğün günü hava bayağı serindi. Ben şalı taktım bütün dış mekan çekimlerinde üstümde kaldı. Rengi tarzı falan çok güzeldi. Fotoğrafçılar bile söyledi. Aradan bir yıl geçti kuzanimin nişanlısı annemden gelin şalı istemiş ve benimkinin aynısını istemiş. Annem kimseye hayır diyemez kabul etmiş. Ben de olay çıkarttım. Ben aynı kıyafetı giymeyi dert eden bir insan değilim. Zaten hayatımızdaki çoğu şey seri üretim elbet birileriyle denk gelip aynı şeyi giyer insan.Ama bu sal nedense annemin benim için bana özel bir günde yaptığı şeyi paylaşmak zorunda kalıyormuşum gibi geldi. Daha önce de kendisi anneme laf söylemiş bir insan. Anneme kızdım nasıl kabul edersin böyle bir şeyi dedim. Kesinlikle kabul etmiyorum dedim ya ara söyle başka model seçsin ya da illa yapacağım diyorsan ben düğüne gelmem dedim. Gerçi o sinirle biraz abarttım ama annemin böyle bir şeye hayır dememesi beni çok üzdü. Ben onu kızıma özel yaptım istersen başka birşey yapalım dememesine içerlendim. Aynı modeli yaptırabilir sonuçta dergilerden bulabilir. Ama benim anneme aynı renk aynı modeli yaptırmaya kalkmasına sinir oldum.
Kaldi ki ben onun yerinde olsam sahsen utanirim istemeye asla soylemem boyle birsey.
Annem söylemezde kuzenime mesaj attıp söylemeyi düşünüyorum. Siz olsanız ne yapardınız?
valla ben sana hak verdimEvleneli bir yıl oluyor yurtdışında yaşıyorum. Daha önce de eğitim için yurtdışında kaldığım için sorun olmadı ama aile özlemi sabit. Belki de bu yüzden aileme ait şeylere çok değer veriyorum. Benim için aldıkları hediyelere, onlardan kalan objelere, objenin sahip oldugu kıymetten daha fazlasını veriyorum. Materyalist bir insan değilim ama mesela teyzemin gençken giyip sonra bana verdiği elbise, rahmetli dedemin aldığı eşortman, kardeşimin verdiği peluş, babamın verdiği ajanda, anneannemin yaptigi tig isi gibi maddi değeri neredeyse sifir manevi değeri maksimum olan şeyler var evde. Onları görmek o mutlu olduğum günü tekrar yaşatıyor gibi.
Gelelim kıskançlık meselesine annem ben evlenirken bana düğün şalı yaptı. Modelini aradık dergilerden bulduk ben o ara gidiyorum geliyorum yurtdışına annemler pasaport işlemleriyle uğraşıyor onlar da gelecek. Zor bir model seçmişiz kadıncağız ör ör bitiremiyor. Ben de kıyamıyorum. Ya anne boşver bitmese bitmez bak bolero da aldık diyorum. İnat etti uykusuz kaldı bitirdi. Neyse düğün günü hava bayağı serindi. Ben şalı taktım bütün dış mekan çekimlerinde üstümde kaldı. Rengi tarzı falan çok güzeldi. Fotoğrafçılar bile söyledi. Aradan bir yıl geçti kuzanimin nişanlısı annemden gelin şalı istemiş ve benimkinin aynısını istemiş. Annem kimseye hayır diyemez kabul etmiş. Ben de olay çıkarttım. Ben aynı kıyafetı giymeyi dert eden bir insan değilim. Zaten hayatımızdaki çoğu şey seri üretim elbet birileriyle denk gelip aynı şeyi giyer insan.Ama bu sal nedense annemin benim için bana özel bir günde yaptığı şeyi paylaşmak zorunda kalıyormuşum gibi geldi. Daha önce de kendisi anneme laf söylemiş bir insan. Anneme kızdım nasıl kabul edersin böyle bir şeyi dedim. Kesinlikle kabul etmiyorum dedim ya ara söyle başka model seçsin ya da illa yapacağım diyorsan ben düğüne gelmem dedim. Gerçi o sinirle biraz abarttım ama annemin böyle bir şeye hayır dememesi beni çok üzdü. Ben onu kızıma özel yaptım istersen başka birşey yapalım dememesine içerlendim. Aynı modeli yaptırabilir sonuçta dergilerden bulabilir. Ama benim anneme aynı renk aynı modeli yaptırmaya kalkmasına sinir oldum.
Kaldi ki ben onun yerinde olsam sahsen utanirim istemeye asla soylemem boyle birsey.
Annem söylemezde kuzenime mesaj attıp söylemeyi düşünüyorum. Siz olsanız ne yapardınız?
Evet kendisinden pek hoslanmiyorum. Annem cok iyi bir insandir. Ben hosuma gitmeyen seyi soylerim annem yapamaz. Kendisi bir buyugu olarak kendisine bir konusda oneride bulunmustu demedigini birakmadi. Kadini aglatti simdi de sal istemisŞimdi aklıma geldi
Annem bana yelek örmüştü, çeyizime
Kuzenim de iştemişti
Annem de yaptı, hiç aklıma bozulmak gelmedi
Bence sen 'sadece bende olsun' diye istemiyorsun
Annenin emeği hikaye
Yoksa dersin ki kuzen al bunu nişanlın kullansın ama hatırası büyük, sonra geri yollayın emi
Kuzeninin nişanlısına mı gıcıksın? Anlamadım
Annen kin gütmüyor demek kiEvet kendisinden pek hoslanmiyorum. Annem cok iyi bir insandir. Ben hosuma gitmeyen seyi soylerim annem yapamaz. Kendisi bir buyugu olarak kendisine bir konusda oneride bulunmustu demedigini birakmadi. Kadini aglatti simdi de sal istemis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?