Kıskançlık krizlerimden kurtulmak istiyorum

oooYaGMuRooo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2009
397
3
116
Merhaba arkadaşlar, 26 yaşında yeni iş hayatına atılmış sayılan bir bayanım. uzun yıllardan beri devam eden bir ilişkim var. taki lise yıllarından ama sevgilim benden yaşca daha büyük o üniversitedeydi o zamanlar.. sebebini tamda belirleyemediğim bazı olaylardan dolayı ki hiçbir sebep de olmayabilir, yıllardır ilişkimizi bize zehir ettim.. ilk yıllarda bana oyun gibi geliyordu.. yaşımın küçüklüğü vs sebeplerden olabilir ama o her zaman aramızdaki ilişkiyi ciddiye aldı.. hiçbir zaman bunun tersini ispatlayabilecek bir davranışta bulunmadı.. sonra benim okul dönemim geldi, bana her zaman destek oldu..okulda bir aksilik olsa ona sataşır onu üzerdim, ne zaman bir şeye sinirlensem hıncımı ondan çıkarırdım.. ki hala da bu şekilde devam ediyor.. bir de bunların üstüne aşırı kıskançlık hallerim eklendi.. iyice çekilmez bir hal almış durumdayım yani.. son yıla kadar evlenmek bile istemiyodum.. hiçbir zaman tam bir karar veremedim.. kendimden emin olamadım.. sevgimden emin olamadım.. ama o hep sabretti.. arada büyük büyük kavgalarımız olsa da yine barıştık.. beni affetti birbirimizden kopamadık.. ama artık bu hallerim iyice fena duruma geldi.. artık psikoloğa gitmeyi bile düşünüyorum.. onu o kadar çok kıskanıyorumki.. ona hayatı zehir ediyorum kimi zaman iş hayatını bile etkiliyor bu hatta bir işyerinden bu yüzden ayrıldı.. " böyle devam edersen hiçbirşey yapamayız, geleceğimiz olmaz..böyle işkence gibi sürer gider " diyor.. ama hiçbir lafı sözü, ikna çabaları beni durduramıyor.. arkadaşlar gerçekten çok kötü hissediyorum kendimi.. bu paranoyalarımdan kurtulmak istiyorum, aklıma yerli yersiz gelen aptal düşünceleri istemiyorum.. artık sevgilimle huzurlu ve mutlu bir hayat istiyorum.. bu konuda fikirlerinizi bekliyorum..

kendine güveniyormusun
özgüven eksikliğin var mı?

seni çok iyi anlıyorum tatlım ben de aynı durumdaydım eskıden hatta daha su son 4 5 ay oncesıne kadar asırı kıskanclık yaparak sevgılımı cok uzuyordum.. Hep sacma sapan seyler kuruyordum kafamda sankı cevremdekı herkes sevgılımle ılgılenıyor gıbı gelıyordu. Birgün kendime söz verdimm kıskanclık yapmayacagım bırdaha dıye.. Sonucta o senı secmıs tatlım yıllardır bırlıktesınız.. Eger senden baskasını ısteseydı zaten bırakırdı senı.. Kendıne guven, güvenını kaybettıgın zamanlarda da alısverıs yap ya da kendıne bakım yap cık gez dolas arkadaslarınla.. bu sekılde ınan bana rahatlıyor ınsan kendı degerını anlıyor.. aklına kotu seyler getırmemeye ve mutlu olmaya calıs ınanıyorum basarabılırsın

bende bi zamanlar çok kıskançtım
onu çevreyi bırak annesi yeğenlerii ve ablalarında kıskanırdım
şimdide hala var az ama eskisi kadar çok değil
nasıl azalttım bu duygularımı şöyle
onu hayatımın merkezi olmaktan az da olsa çıkartarak
onsuz da benim bi hayatımın olduğunu söyleyerek kendi kendime
sonra fazla üstüne düşmeyerek ilgimi onun üstünden çekerek azalttım

Psikoloğa gitmeyi düşünmeyi bırakıp, biran önce gidin bence.

Arkadaşınız uzun yıllar her türlü ruh halinize olumlu yaklaşıp, sizden vazgeçmediği için verdiniz belki de evlenme kararını. Belki, herşeye rağmen içten içe bu arkadaşınızla evlenmeyi istemiyor bile olabilirsiniz. Kıskançlıklarınız kendinizi bu konuda kandırmak için yarattığınız bir yöntem de olabilir.

kendine güveniyormusun
özgüven eksikliğin var mı?

hayır yok desem yalan olur.. kendime daha çok güvenmek isterdim.. ama bu da bir sebep mi bilmiyorum.. birşeylerin ters gittiğinin farkındayım.. aramızda yaş farkı da var demiştim.. şimdi de ben sevgilimin yanında daha genç duruyorum.. beni beğendiğini de biliyorum ama hiçbiri bana yetmiyor.

aklıma kötü şeyler getirmemek istiyorum ama bunu çoğu zaman başaramıyorum.. iş sebebiyle arkadaşlarımla da fazla görüşemiyorum.. zaten çevremdeki kimseye böyle bir insan olduğumu belli etmiyorum.. o da zaten bir tek bana böyle davranıyorsun diyor, arkadaşlarınla konuş böyle yapan var mı diyor ama ben bunu kimseye söyleyemiyorum utanıyorum.

Durup dururken kendinize sorun yaratiyorsunuz.Allahaskina derdiniz nedir?dünyada öyle ciddi sorunlari olan insanlar varki:Bence böyle birisini buldugunuz icin sükretmelisiniz.Allah sükürsüz kullarinin elinden olani da aliyor.Yasayanlar iyi bilir.

annesini değil ama yeğenleri ve ablalarıyla geçirdiği her dakikayı bende kıskanıyordum.. sanki beni değilde onları daha çok seviyor gibi düşünceler beynimi yemeye başlıyordu.. bu yüzden onlardanda uzaklaştım.. hepsini kendime düşman gibi görmeye başladım..

evet aklımdan böyle düşüncelerde geçiyor.. uzun yıllardır ona o kadar eziyet ettim.. hep bana katlandı şmdi onu bırakamazmışım bu ona haksızlık olur gibime geliyor.. belki bu yüzden ona takıntılı bir şekilde bağlandım..

bende eşimin son ıkı aydır olan kıskanclıklarından kurtulmak istiyorum adım atsam gitme gecelerı rüyalarında bile ustunu ört senı görcekler dıe sayıklıyor yas buyudukce guzellısıyor sankı ınsan ve eşim krizlere giriyor :) ama ben geriliyorr

Benim üzecek bir sevgilim bile yok
Valla hiç anlamıyorum insanlar derdi yokken dert yaratıyor ya kendine şaşıyorum.
Yahu ne güzel işin var sevdiğin var neyi sorun ediyorsun?
Seni bu kıskançlığa iten sebebi ne? bu bil önce. Sonra bak bakalım elinde ne var ne yok sorgula kendini. Abartmanın manası yok güzellik sakin olmayı dene.
Çok boğuyorsa seni psikolojik yardım al....

Huzurlu bir hayat istediğini zannetmiyorum, eğer isteseydin bi şekilde çaba gösterirdin, kendini frenlemeye çalışırdın, hatanı bilip de icraat yoksa bence istemiyosun demektir. Buraya bu konuyu açmanın amacı da belki de içini döküp suçunu kabul edip rahatlamaktır.

İradesiz varlıklar değiliz.Kendimizi denetleyebiliriz..

iyi sabır varmış arkadaşınızda ha..
bende kıskanırım çok ama kudursamda pek belli etmem..bide erkekleri fazla kıskanınca kabarıyorlar tavus kuşu gibi..hiç gerek yok bi taraflarlarını kaldırmaya..

çok haklısın..

evet bu seferde kendi irademle başaramazsam psikolojik yardım almam gerekiyor. ama ben son bir defa kendim tekrar deniycem..

belki önceden huzrlu bir hayat istemiyordum ama artık istiyorum.. çok yoruldum yaptıklarımdan.. hem kendimi hem onu yıpratttım.. bu konuyu açmamın sebebi evet içimi dökmek .. ama rahatlamak değil.. sizin önerilerinizi almak istyorum.. bu günden sonra da kendimi denetlemeye çalışacağım.

iyi sabır varmış arkadaşınızda ha..
bende kıskanırım çok ama kudursamda pek belli etmem..bide erkekleri fazla kıskanınca kabarıyorlar tavus kuşu gibi..hiç gerek yok bi taraflarlarını kaldırmaya..

sende haklısın .. bu da ayrı bir bakış açısı.. ama işte o anlarda bunu düşünemiyorum..

ayyy, canim benim kim sevdigini kiskanmazki, bende ergenken esimi kiskandigim olmustur, ama o vakitler benimle cikmiyordu, onu kiskandigimi bile bilmedi, zaten benle olmaya basladiginda kiskanligimdan eser kalmadi ,cunku benimdi ,ve benimmis(!).
senin kiskancligin farkli boyuta ulasmis, paranoya'ya baglamissin,(yani oyle okudum,okudugum kadariyla) ya bunu onunla acik acik konus, icindekileri dök, oda bilsin! onun sana bu konuda söyleyecekleri ,seni ikna edemiyecekse, sende bunu uzman biriyle görüs. bunallmissin belli.
fakat onun size düskünlügünüde yazmissiniz, daha ne ? bence kendinizi bos yere üzmeyin.
hayatinizi neden zorlastiriyorsunuz?

sizinki biraz aşırı durumda olan bir duygu. psikoloğa gitmenizde fayda var. bunun yanında benlik saygınızı güçlendirin. insanların kıskanmaların en büyük sebebi ya karşı taraftan kendilerini küçük görmeleri ya da sahiplenme ve kontrol etme arzusu. sizin ilişkinizdeki durum daha çok kontrol etme arzusunu gösteriyor. belli bir miktar kıskançlık ilişkinin bağı için iyidir fazlası ise bunaltır ve kişileri ilişkiden soğutup uzaklaştırır... derin çalışmalar için uzmana gidin muhakkak. kendi başınıza çözebilecğeiniz kadar basit değil durumunuz çünkü derinlere kök salmış bir duyguya esir olmuşsunuz... geçmiş olsun...

bu tarz hikayeri çokmu dinliyorsun,çevrende çokmu var aldatılan vs durumlar yaşayan?..açıkcası bende buraya takıla takıla hiç olmayan paranoyalar çıktı bendede..şöyle düşünüyorum öyle anlarımda,diyelim beni üzdü,beni yarı yolda bıraktı ve aldattı..tamam ölesiye acı çekerim Allah korusun ama ben onsuzda varım,kaybeden o olur ben değil..bende bağrıma taş basar kıvranır dururum..defolur gider,bensiz yaşamayı göze almışsa bende onsuz yaşarım o halde diyip senaryomu yazıyorum desem olası tehlikeye karşı içimi ferahlatıyorum mu desem ne desem bilemedim..

ama sana şunu söylim eğer sırf ortada bişey yokken onu üzdüğün,güvenmediğin için onu kaybedersen daha çok acı çekersin..aldatsa o kadar çekmezsin yani çünkü öteki türlü daha çok kafanı duvara vurursun ben ne ettim diye,suçlu olmak daha büyük bir acı verir insana..

Son düzenleme:
bir an önce kendine dur! de bnce artık..çünkü yavaş yavaş soğumaya başlıycaktır..
benim sevgilimde inanılmaz kıskanç biriydi inanılmaz..
aynı senin gibi yani..
ama ben konuştum..çok az bir düzelme var bakalım..gerçekten insan "ya benden değerli mi özgürlüğüm gidiyor elden yapamam ben onunla" demeye başlıyor..
daha fazla üzülmemek için kendini kontrol et..

bende öyle düşünmeye çalışıyorum..dünyanın sonu olmaz ya diyorum..

evet ailemde var aslında babam annemi aldatmış zamanında ve biz bunun yüzünden çok büyük sorunlar yaşadık..çok kavgalı günler geçirdik.. aslında konuyu açarken bunu da yazmalıydım.. sevgilimin babamla karakter olarak uzaktan yakından ilgisi yok aslında..

emin olun sizin gibilerde var, gecmez diye bisey yokki.
esimin bir kuzeni var, bize cok özenir (demesede taklitci ruhundan belli ediyor kendisi)
onunda aynen sizde oldugu gibi hisler mevcuttu, eside hep alttan alirdi, simdi ikinci cocugunu dogurdu... yaptigi sacmaliklara ragmen (bizede pek dürüst davranmadi bir zamanlar) gittik görmeye, düzelmisti .....
düsünün bana fake isimle feysten dahi ,ne ettigimi ,neler yaptigimi ögrenebilmek istegi kadar kiskancti, dusununki esine neler yasatabilir boyle biri, farkettigimi anlasin diyede ettiklerini ben yapmisim gibi bir bir saydim, sonrada kapattim....belki dank etti, umarim o idi de utanmistir.
fakat toparlamisti , sizde toparlanabilirsiniz, yeterki isteyin, ve unutmayin ; herkesi kendi degerinde birakin ve kabullenin, siz farklisiniz ,digerleri farklidir.
bosuna üzmeyin kendinizi ve sizi sevenleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…