- 14 Ağustos 2009
- 53.296
- 42.826
- 898
- Konu Sahibi cennetyarim
-
arkadaşlar içimde bir yara var giderek büyüyor bende.ne hissedecegimi bilemiyorum.
görümcem eşimden oldukça büyük.yalnız çok farklı bir düşkünlüğü var. beni ilk gördüğü andan itibaren sert davrandı.uslubu cok sert oldu. ne desem elimi ne zaman uzatsam sert karsılıklar aldım. kaynanam ile aram iyidir mesela ama evin yönetimi görümcemin elinde adeta.herşey ona sorulur o hükmeder. eşimde onun gözbebegi olmuş. annesi gibi hissediyor adeta kendini.eşimin aklınada böyle kalmıs sonunda. çok sıkıntı yasattı bana cok üzdü. evlendim balayında bile mesajlaşmaya başladılar çok özledim çok seviyorum keşke yanımda olsan vs gibi. kendimi çok garip hisseetttm. ve çok uzun zaman devam etti bu. ve en son eşimle yine bir konusmasını gördüm o beni artık son noktam oldu. eşim şunları yazmıstı ona: senin yanında yaşamak istiyorum senin için yasıyorum kimse beni senin kadar sevemez aşkım bebegim vs gibi birsürü şey. içim deşildi.demekki dedim bu adam benim yanımda mutlu degil dahası sevgimi bile anlayamamıs. eşim bunu onu teselli etmek için söyledigini görümcemin cok moreli bozuk oldugı için üzülmesin diye söyledigini birdaha olmayacagını söyledi . ve gerçektende daha olmadı. uzaklaştı eşimde ondan sanki. yoruldum çünkü ve içten içe sanki bana hak verdi. :18::18:
benim anlamaya çalıştıgım görümcemin bana tavırları. ne konu olsa ben hayatta en cok kardeşimi seviyorum üstelik birsürü kardeşi daha var ama eşimi kasdediyor. onu ben büyüttüm ben onu senden 10 kat fazla seviyorum senin için dahi ben kardeşimle kötü olmam gibi şeyler söylüyor bana. kapıyı esime görümcem acsa eşime diyorki bak ne annen kapıyı actı,ne karın sonuçta işte en degerli şey kardeştir. bu laflar artık beni cok yordu. kocam o benim diger yarım benimle yarısmasından yoruldum artık. sanki bir erkegi seven 2 kadın giibi olduk.
kimseye cevap da veremem kıramam incitemem lafı duyar kalırım içime dokunuyor.:26::26::26:
Benim annemle kardeşim de birbirlerine aşkım diye hitap ederler, bende oğluma aşkım derim böyle bir hitapdan yola çıkarak nasıl ensest dersiniz? bazılarınız çok mu Freud okuyor anlamıyorum ki, burada bahsedilen abla-erkek kardeş arasında bağımlılık derecesinde sevgi olabilir, evet, sevginin bu kadarı abartı yanlış ama ensest olduğunu nereden biliyorsunuz?
Neymiş aşkım diyemezmiş abla kardeşine o artık evlenmiş, saçmalıyorsunuz. Kocalarınız tapulu mallarınız değil. (Yorumum Cennetyarim e değil, bu şekilde saçma fikir beyan edenlere...onun durumu farklı ve rahatsız olması normal)
sen tamamını okumadın herhalde mesajların :) sadece aşkım bitanem dese gene amenna fakat, senin için yaşıyorum senin yanında yaşamak istiyorum falan nedir? eşi var bu insanın arkadaşları var ne biçim bir ilişkidir bu ki eşinden ayrılıp ablasının yanında kalacak ve onun için yaşayacak artık :) mantıksız olan olayların bütünü kimse aşkım kelimesine takılmıyor yoksa, büyük resmi görmekte fayda var.
Bu forumdaki kadınlar psikiyatrist...
Hemen taniyla sapık ilan ediyorlar...
sen tamamını okumadın herhalde mesajların :) sadece aşkım bitanem dese gene amenna fakat, senin için yaşıyorum senin yanında yaşamak istiyorum falan nedir? eşi var bu insanın arkadaşları var ne biçim bir ilişkidir bu ki eşinden ayrılıp ablasının yanında kalacak ve onun için yaşayacak artık :) mantıksız olan olayların bütünü kimse aşkım kelimesine takılmıyor yoksa, büyük resmi görmekte fayda var.
:))
işte bende bunu diyorum ya..konu sahibi birkaç şey anlattı bizde yapıştırdık etiketi..evet ensest!
bu kadar kolay yani bunu söylemek..ilginç..
evet nomal değil bu belli ama ağır bir yakıştırma yapmak da pek doğru değil.
işte bende bunu diyorum ya..konu sahibi birkaç şey anlattı bizde yapıştırdık etiketi..evet ensest!
arkadaşlar tekrar tekrar hepinize tşk ediyorum. bayramım geçti şükür hatta iyi bile geçti denebilir herşeyi içime gömüp tüm iyi niyetimle bile davranmaya calıstım kötü bir karsılık aldımda diyemem. sıktım kendimi kızılcık şerbeti içtim dedim ve geçti bi şekilde.tabiki kırgınlıgım ve garipligi geliyor aklıma ama onlada yasayamıyorum umarım bunu bir şekilde unutabilirim :26:
Ya bu arada kusura bakma ama eşin kız kardeşinin adıyla başka bir kadının numarasını kayıt etmemiştir dimi ? Çünkü eşinin attığı mesaj da normal değil.
haklısın ağır yorumlar olmamalı belki ama gerçekten bu şekilde bir ilişkileri varsa bimiyorum da pek normal değil benim fikrim..
Belki de olabilir ne bileyim bize tuhaf gelmiştir.:26:
Yazdıklarınıza bir açıdan katılıyorum. Bir açıdan ise katılmıyorum :)
Forumda bu tür sorunlar okuyunca bir şey yazacaksam ekstra özen gösteriyorum. Sonuçta psikiyatrist değilim. Ama bazı şeyleri bilmek için psikiyatrist olmak gerekmiyor. Hepimiz etrafımızda görüyoruz, duyuyoruz, bazılarımız yaşıyoruz. Tecrübe çok önemlidir, bilirsiniz. Merak edip araştırıyoruz. Ki ben merakımdan eğitimini de aldım. Ama hayır üzerinde psikolog yazan diplomam yok.
Neyse... Etiket yapıştırmayı da kimse istemez. En azından ben istemem. Yine de, yazılanları okuyunca insanın aklına bu geliyor işte. Benim aklıma ilk "duygusal ensest sendromu" geldi. Genelde kontrol manyağı anne veya baba ile çocuk arasında yaşanan bir durum. Şimdi ben kesin budur diyemem. Siz de kesin değildir diyemezsiniz. Sonuçta herkes bir şeyler yazar ve konu sahibi arkadaş okuyup ihtimalleri değerlendirir. Araştırır, öğrenir, görümcesini ve eşini bir de o gözle gözlemler.
Umarım anlatabilmişimdir. Herkesin düşüncesi farklı olsa da, aklın yolu birdir :)
duygusal ensest sendormuna katlıyorum,benimde aklıma geldi.ama bu burada yazılanlara aynı şey değil biliyorsunuz..ama ben 10 yıldır psikolojik danışmanlık yapıyorum ve ünv.te de bunun eğitimini almış biri olarak buradan tanı koymayı doğru bulmuyorum..geçen bir konuda daha aynı şey yapıldı çünkü.orada da anne-oğul arasında böyle bağımlı bir ilişki söz konusuydu..demek istediğim buydu..yeterince açıklama yaptım galiba.
zaten konu sahibn eşi uzman yardımı alıyormuş ve o da ensest olmadığını söylemiş.bunu konuşmakda gereksiz oldu sanırım.zaten konuyu da çözmüşler,yeni okudum :)
Benim annemle kardeşim de birbirlerine aşkım diye hitap ederler, bende oğluma aşkım derim böyle bir hitapdan yola çıkarak nasıl ensest dersiniz? bazılarınız çok mu Freud okuyor anlamıyorum ki, burada bahsedilen abla-erkek kardeş arasında bağımlılık derecesinde sevgi olabilir, evet, sevginin bu kadarı abartı yanlış ama ensest olduğunu nereden biliyorsunuz?
Neymiş aşkım diyemezmiş abla kardeşine o artık evlenmiş, saçmalıyorsunuz. Kocalarınız tapulu mallarınız değil. (Yorumum Cennetyarim e değil, bu şekilde saçma fikir beyan edenlere...onun durumu farklı ve rahatsız olması normal)
Ha diyecekler ki simdi bu gazetelerde okuduklarımız da mı hayal ürünü elbette olabilir.
Her ne kadar tüylerimizi diken diken etse de olabilir...
Ama su kadarcık olaydan aaaa ensestler pis sapıklar demek yargılamak belki de konu sahibesini cok yanlışlara çekecek.
Daha ılımlı seylerden konuşsak mesela?
Ben söyle dusunuyorum, bu adamı ablası büyütmüş tamam...
Annesi yerine ablasını koymuş bu da tamam...
Kayınvalide sendromu varmış adı bulunmuş hatta bu bir psikolojik rahatsizlikmis.
Gelini kendine rakip olarak görüp cinsel münasebetlerini bile kiskanabiliyormus bu hastalar.
Belki ablası da bu sendromu yaşıyor olamaz mı?
Ablasının ne kadar acı cektigini gören kardeş de, ben senin icin varım yasıyorum demis olamaz mı?
Yani bazen gördüklerimiz bizi aldatabilir.
Daha aklı selim düşünmeye ihtiyacımız var...
töbe töbe o nasıl abla kardeş konuşması, Allah islah etsin inşallah aralarına bir soğukluk girer de sen de rahat edersin, umarım beraber oturmuyorsunuz,
Yazdıklarınıza bir açıdan katılıyorum. Bir açıdan ise katılmıyorum :)
Forumda bu tür sorunlar okuyunca bir şey yazacaksam ekstra özen gösteriyorum. Sonuçta psikiyatrist değilim. Ama bazı şeyleri bilmek için psikiyatrist olmak gerekmiyor. Hepimiz etrafımızda görüyoruz, duyuyoruz, bazılarımız yaşıyoruz. Tecrübe çok önemlidir, bilirsiniz. Merak edip araştırıyoruz. Ki ben merakımdan eğitimini de aldım. Ama hayır üzerinde psikolog yazan diplomam yok.
Neyse... Etiket yapıştırmayı da kimse istemez. En azından ben istemem. Yine de, yazılanları okuyunca insanın aklına bu geliyor işte. Benim aklıma ilk "duygusal ensest sendromu" geldi. Genelde kontrol manyağı anne veya baba ile çocuk arasında yaşanan bir durum. Şimdi ben kesin budur diyemem. Siz de kesin değildir diyemezsiniz. Sonuçta herkes bir şeyler yazar ve konu sahibi arkadaş okuyup ihtimalleri değerlendirir. Araştırır, öğrenir, görümcesini ve eşini bir de o gözle gözlemler.
Umarım anlatabilmişimdir. Herkesin düşüncesi farklı olsa da, aklın yolu birdir :)
üvey falan değiller dimi öz kardeş yanii
o mesaj neydi öyle ya ensest bir durum resmen şok oldum
bence sen ne yap et eşinin de fazla samimi olmasına izin verme bu ne ya
ne olursa olsun yanii böyle laflar söylenmez benimde 1 tane abim var herkesin kardeşi değerlidir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?