kıskançlık mı bu sizce arkadaşlar? yorumlarınıza ihtiyacım var çok....

belki beni kınayacaklar ama aralarındaki ilişki abla kardeş değil sevgili ilişkisi ve görümcen kocana aşık.kocanda ona boş değil.

cnm bu cok agır bir tabir aşk başka bişey .... bu kk da böyle nice kaynanalar ogullar okuyoruz ama asık olayı biraz farklı geldi bana . dedigim gibi gördügümde bu asırı bir duygusal bagları var ama esim tarafından bayag azaldı ama

benim 3 kizim var. büyüklerin arasinda sadece bir yas fark var.ikiz gibiler.en minigimiz ise büyük ablasindan 16 yas kücük. yani bayaa bir yas farki var. bunlari sunun icin anlatiyorum.en kücügümüze hepimiz askim , sevgilim diye hitap ederiz..hatta ben gün icinde defalarca ona defalarca ilani ask ederim..evin en kücügü cok seviliyor.ve hep kücük olarak kaliyor..simdi bizde ensesttiz:) hayret biseysiniz ...hemen hemen herkes bu olayi böyle yorumlamis..ama durum bence sadece abartili sevgi gösterisinden baska birsey degil..

Hayatta yerini bilmeyen insan kadar sinir oldugum bisey yok sanirim. Ablaysan ablaligini bil. Ve ablalik (yerine gore de annelik) boyle bisey mi? Abla/anne olmak onun mutlu olmasini istemektir. Oysa ki bu sahsiyet kendi egosunu kardesinin mutlulugundan bile daha fazla onemsiyor.

Kaç yaşındaki çocuğa aşkım diyor sizin kızlarınız?Küçük çocuğa diyebilirsiniz tabikide...Bende evin en küçüğüyüm ama ağbim ben balayındayken aşkım seni özledim bla bla böyle mesajlar atmadı...İnsan duracağı yeri bilecek eşine sygısızlık öyle şey mi olur...İyi o zaman sizin kocanıza ablası balayında böyle mesajlar atsa kabul edersiniz yani...Herkes yerini bilecek arkadaş herkese aşkım diyecekse ablası onsuz yapamıyorsa gitsin ablasıyla aile kursun yatağına alsın...

1 tane de bende var böyle...

Hiç unutmam evlenmeden önce "Biz abimle film izlerdik, gezerdik, tozardık..Ben abimin yanında uyurdum, şimdi beni odasına bile almıyor..Şimdiye kadar benim önüme hiç bir kadın geçememişti...Ne yaptıysan abimi benden soğuttun, aklına girdin onun" demişti

Ben de saf saf, bu kız bana neden böyle kötü davranıyor, ben naptım ona diye kendimi yiyorum...Arıyorum, soruyorum..Telefonları açmıyor..Falan fişman işte..Var arıza tipler..
Neyse ki abisi ona yerini bildirmişti..
Ama ben bu söylediklerinin etkisinden uzun süre çıkamamıştım..

Ek olarak bu görümce tek taraflı suçlu degil,
sınırı koyacak olan eşin...

Son düzenleme:
herşey olabilir.

belki de ablası bunları sırf sana inat yapıyordur?

belkı ablası ciddi şekilde ruh hastasıdır?
bazıları insanların mutsuzluklarıyla beslenirler.
görümce de onlardan biri olabilir.

insanları gıcık etmek için yaşıyor olabilir
bazı insanlar o kadar hastalıklıdır ki, hayretler içerisinde kalırsın.

senın gıcık olduğunun farkında ( kadın kadını sezer ) ve sırf bu yüzden dengesiz dengesiz msjlar atıyor veya kıskançlıktan çatlatmak içinde yapıyor olabilir.

dedım yaaa,,,her şey olabilir.

senin yanında yaşamak istiyorum senin için yasıyorum kimse beni senin kadar sevemez aşkım bebegim vs gibi birsürü şey.

bu nedir ya bunu bir insan kardeşine yazamaz kesin bişeyler var

İyi de sadece görümce atmıyor ki o mesajları.
Eşi de o tarz mesajlar atıyor...

Durumun hastalıklı boyutunu görmezden gelmeyin bence.

Buna benzer çok olay var diyorsunuz,çok bağlılar sadece o kadar diyorsunuz da;

-Ablaam,aşkım benim demek var,ablacım seni çok özledim demek var...

-Senin için yaşıyorum sadece,senin yanında olmak istiyorum,aşkım,bebeğim demek var...

Bu ikiside sevgi ve özlem ifade ediyor ama aralarında çok fark var.

Bakın görümceniz eşinizi büyüttüğü için üzerinde çok emeği olduğunu düşünebilir,onu diğer kardeşlerinden çok sevebilir bu çok normal;

Bu sevgisini artık kontrol edemez noktasına geliyorsa,kardeşinin evliliğine göz göre göre zarar verebiliyorsa bu tehlikelidir;

Ama karşılıklı mesajlaşmalar,bu mesajlarının içerikleri...çok tuhaf ve anormal.

Evlenmeme nedeni bile olabilir.

Bence tedavi gerektiren hasta bir konu bu.Derine inilmesi gerek.

Görümcene acilen bir koca ayarlaman şart canım yoksa ömür boyu bu böyle gider.
Benim bir arkadaşımın eşinin ablası da öyle,resmen tapıyor kardesıne hatta kardesı
gıbı bırını bulamadıgından 40yasında ve evlenmıyor.Altlı üstlü oturuyorlar,bir de
çocuk yaptı arkadasım utanmasa görumcesıne anne dıyecek cocuk,hala hala dıyordu
annesını bılmıyordu o kadar yanı!!Tatıle bıle cocukları,o çift ve görumcesı gıderler.
Kız arkadasım bunu fırsata cevırdı bebek bakıcılıgı yaptırıyor:)Ama gercekten cekılır
bırsey degıl,çok sacma.Acıl koca dıyorum:)

Ben ne diyeceğimi şaşırdım, mesajını dönüp bi daha okudum acaba yanlış mı anladım diye..
Ne diyeyim Allah sabır versin, doğru yolu göstersin size...

Hadi anlamaya çalışalım ablası çok düşkün, kopamıyo, alışamıyo yokluğuna bla bla ama nasıl balayında mesaj atarsın?

Ya eşinizin mesajı? Gerçekten ortada ciddi bi problem var. Bence bu konuda uzmanla görüşülmeli, arayı soğutup geçiştirilecek birşey değil bu sanki.

Son düzenleme:

bende aynını yazacaktım...görümcene acilen bir koca lazım canım............

İlk yazdığın yoruma cvp olarak;
O msjlar ne öyle?
Ensest ilişkiler gibi.
Normal bi durum değil ki bu...
Başka bişey olmasın bu durumun altında.

ensest hakkında fikrin var mı bilmiyorum ama eğer yoksa netten araştırmanı tavsiye ediyorum

kimse kız kardeşine aşkım bebeğim yavrum demez.

hiç kimse de erkek kardeşinin karısına,kocasını elinden almış ikinci kadın muamelesi yapamaz.

gerçekten ensest vakası ç.ıkabilir bundan ve bu iğrençliğin içindeysen eğer gözünü yumma araştır bul bir şeyler yap,kocanı kendine çekmeye çalışacağına aralarındaki ilişkinin boyutunu görmeye çalış.

çözüm olarak ne yapılabilir inan bilemedim ama ne olur görümcene konu tekrar açıldığında de ki;
'eş sevgisi ile kardeş sevgisi farklı şeyler, elmayla armut kıyaslanır mı'

.

Biz üç kız kardeşiz, yukarda bir arkadaş daha yazmış 3 kızım var diye aynı durum bizde de mevcut. Ablamla aramda bir yaş var ikiz gibi büyüdük ama ufaklıkla aramda tam 13 yaş var. Resmen elimde büyüdü kızım gibi, bahçede oynarken bile onkere kontrol ediyorum, aşkım da diyorum. Amaaa gel görelim ki kardeşimi erkek olarak düşünmeye çalışıyorum empati yapabilmek adına yok yani.

Ben kardeşim evlense bu sefer de "benim bitanem büyümüş de aşık olmuş ya" diye severdim ve kardeşimin aşık olduğu kadını da kardeşimi bu kadar mutlu ettiği için öz kardeşimden ayıramazdım. Nasıl anne baba gelin-damadı kızı-oğlu gibi görürse kardeşlerde bi'nevi öz'ünden ayırmamalı.

İnsan gönülden sevdiği insanı mutlu edeni de bir okadar sever. Saf sevgi böyledir çünkü, böyle olmalıdır.
Annem küçükken beni kaybetmiş mesela, çok aramışlar kadın perişan olmuş. Ogün bugündür 3 kızından en çok bana düşkündür. Bunu da hep söyler kaybetmeyi yaşadım ya hala korkuyorum diye. Bazen sevgilime hediye vs.alırken kıskanıyorum vs diyo takılmak için ama günün sonunda kurduğu cümle hep; "Seni böyle mutlu ettikçe, yüzünü güldürdükçe ben bile seviyorum arkadaşını"dır.

Bence ya görümcek psikolojik olarak rahatsız ve bağımlı olduğu için kardeşinin sevgisini bir başkasıyla paylaşamıyo, ya kocası olmadığı için duygusal açlığını da kardeşiyle gideriyo ya da direk ensest bilemedim.

Ama ilki de çok mantıklı. Kadın bekar, kendini resmen adamış. Bu sevgiyi biliyo sadece belki de aşkı hiç yaşamadı. Hayatında ne eş var, ne çocuk belki çalışmıyor bile. Oyüzden aşırı bağlı ve kardeşinin sevgisini paylaşamıyo. Böyle insanlar çok fazla aslında...

benim eşimlede onun cok yas varkı var. yani gorumce hanım onu hem kardeşi hem oglu hem en yakın dostu koruyucu melegi ilan etmiş. cunku hayatnda acısını mutlulugunu paylasıcak kimsesi yok. yalnız. yuvası yok. bendende diger eltilerim gibi yüz bulamadı. herkes o evin agası o oldugu için herşey ona danısılır falan ben hıc ole olmadım. sen beni sevmezsen saygımda kusur etmem ama sanada hesap vermem tarzında durdum hep. gönüllerimiz birleşmedi yani onunla.

mutsuzllugunu mutluluk yapmak için yapıyor bunu. etrafındaki herkese benim kardeşlerim ailem yeter bana imajı veriyor onlar için yasıyor imajını veriyor tabi tüm ailede minnet duygusu içinde.

görümcelerin kıskanclıgı kaynanadan daha kötü sanki daha hastalıklı oluyor geçrektende

Ek olarak bu görümce tek taraflı suçlu degil,
sınırı koyacak olan eşin...

evet eşimle konustuk üzüntümü anladı ve cok degisti zaten. yalnız hala okdr kızgınımki varlıgından bile rahatsızım.

çözüm olarak ne yapılabilir inan bilemedim ama ne olur görümcene konu tekrar açıldığında de ki;
'eş sevgisi ile kardeş sevgisi farklı şeyler, elmayla armut kıyaslanır mı'

.

ah biii söleyebilsemmm su dilim tutulmasaa

evet işte böle gibi.buarada zaten eşimle psikolojil destek alıyourz. esimin beni anlaması kendinin hareketlerininde minnet fadarkarlık borc gösterilerinden baska seylere tasdıgını anlaması için. en son 1 yıl önce yasadık bunu ve birdahada yapmadı. ama görümcem askım bebegim falan diyor yani hatta ailedeki herkese diyor ama bunu normal karsılamaya calısıyorum kızsamda içten içe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…