Kıskançlık mı yapıyorum?

Yorumlarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim
Ben de gerçekten çok sevindim kardeşimin hamile olmasına.
Dediğiniz gibi annemin de sevinçten öyle söylediğini düşünmeye çalışıyorum ama yine de söyledikleri beni kırdı biraz.

normalde anneninizin mizaci boyleyse hic kafanizi bulandirmayin derim ben. benim kayinvalidem boyledir mesela, lafin nereye gidecegini bilmez. dan dun konusur. ilk zamanlar bana ozel saniyordum ama degilmis. :D

siz annenizi daha iyi tanirsiniz zaten. bence hazir bir surece girmisken, ruhunuzu ve bedeninizi boyle seylerle yipratmayin. biliyorsunuz ki stres herseyin dusmani. :)

Annenizi art niyetli buldum ben
Öz anneniz olduğundan emin misiniz?:KK14:
İkinci çocuk olduğum için evlatlık olduğumu düşünmedim :)
Ben çok art niyetli olduğunu düşünmedim ama yine de çok iyi niyetli de düşünemiyorum. Tedavi sürecimi bilmesine rağmen annem bu konuyla hiç ilgilenmedi, aramadı, sormadı.

Bu söylediğinden sonra da annemle biraz arama mesafe koymaya başladım. Benim için annem bi yana dünya bi yanaydı ama biraz sarsılık kendime geldim. Ya da anneme bu kadar değer verdiğim için çok sarsıldım bilmiyorum.

Anneniz saçmalamış, çocuk yapmak marifetmis gibi .
Anneniz genel olarak böyle patavatsız bir insan mı?
Sevinçten patavatsızlık yapmış olabilir, daha önce böyle bişey yaptığını hatırlamıyorum

Ben çok art niyetli olduğunu düşünmedim ama yine de çok iyi niyetli de düşünemiyorum. Tedavi sürecimi bilmesine rağmen annem bu konuyla hiç ilgilenmedi, aramadı, sormadı.

Bu söylediğinden sonra da annemle biraz arama mesafe koymaya başladım. Benim için annem bi yana dünya bi yanaydı ama biraz sarsılık kendime geldim. Ya da anneme bu kadar değer verdiğim için çok sarsıldım bilmiyorum.

Sevinçten patavatsızlık yapmış olabilir, daha önce böyle bişey yaptığını hatırlamıyorum
Annenizi kötü niyetli bulmadım ben,sevinçten patavatsızca,düşünmeden söylemiş.Bazı insanlar ince düşünemiyor malesef,ama yine de kırıldığınızı bir şekilde belli edin.

Peki annenizin ilk torunu mu?
Belki sevinçten ne dediğinin farkına varamadı🤷🏻

Merhaba sevgili üyeler,
6 yıllık evliyim son 1,5 yıldır çocuk istiyoruz ancak denemelerimiz hiç olumlu sonuç vermedi.

Geçen sene yaz kardeşim evlendi. Kendisiyle çocuk düşünüyo musunuz diye konuşmuştum, 1,5 yıl hiç düşünmediklerini söylemişti. İki ay önce çocuk için tedavi süreçlerine başladım, bunu kardeşimle paylaştım, o da hala çocuk düşünmediğini söylemişti.
Kardeşim geçen hafta hamile olduğunu söyledi. Ben söyleyince nasılsa hemen olmuyo diye denemeye karar vermiş, hayırlı olsun yeğenim olacak diye mutluyum.

Kardeşim bu haberi bayramda söyledi anneme ve bana, annem de işte annesinin kızı, benim kızım işte böyle olur, gibi bir kaç şey söyledi. O kadar ağrıma gitti ki, o an yok olmak istedim.

Sizce ben çocuğum olmuyor diye fazla mı alınganlık yapıyorum, annemin söyledikleri normal mi, siz nasıl
Bana anneniz 4, 4,5 yıl beklemenize tepki vermiş hatta şuan olmamasını buna bağlıyormuş gibi bir enerji geçti. Hani bak ilk yıllarda yapmadın olmadı kardeşin hemen yaptı oldu gibi. Evliliğinizin ilk yıllarında anneniz torun istediğini dile getiriyor muydu?

Ne olursa olsun annenizin söylediği söz heyecanla biraz kırıcı olmuş ama üstüne çok düşünmemeye çalışın ki bu durum sizin tedavi sürecinizi stres üzüntü vb. Nedenlerle sekteye uğratmasın. Her nasip vaktine esirdir. Allah bebişinizi en kısa zamanda hayırlısı ile nasip etsin inşallah🌸

Merhaba sevgili üyeler,
6 yıllık evliyim son 1,5 yıldır çocuk istiyoruz ancak denemelerimiz hiç olumlu sonuç vermedi.

Geçen sene yaz kardeşim evlendi. Kendisiyle çocuk düşünüyo musunuz diye konuşmuştum, 1,5 yıl hiç düşünmediklerini söylemişti. İki ay önce çocuk için tedavi süreçlerine başladım, bunu kardeşimle paylaştım, o da hala çocuk düşünmediğini söylemişti.
Kardeşim geçen hafta hamile olduğunu söyledi. Ben söyleyince nasılsa hemen olmuyo diye denemeye karar vermiş, hayırlı olsun yeğenim olacak diye mutluyum.

Kardeşim bu haberi bayramda söyledi anneme ve bana, annem de işte annesinin kızı, benim kızım işte böyle olur, gibi bir kaç şey söyledi. O kadar ağrıma gitti ki, o an yok olmak istedim.

Sizce ben çocuğum olmuyor diye fazla mı alınganlık yapıyorum, annemin söyledikleri normal mi, siz nasıl düşünürdünüz?
Ne çirkin bir söz hamile kaldı diye işte annesinin kızı demek ne alaka ya 🙄

Kızkardeşinizin sevişip üremesiyle annenizin ne gibi başarısı olmuş olabilirr de bununla gurur duymuş ne kadar saçma bir yorum heyecanla falan söylendiğini zannetmiyorum hamileliği başarı olarak görüyor bir süre mesafe koyun sebebini sorarsada açık ve net bir şekilde kırılma sebebinizi anlatın..
Bu arada çok güzel kalbiniz var kardesiniz için sevinmeniz çok güzel benimde tedavi surecimde kardeşimin bebeği olmuştu hâlâ ilk göz ağrım diye seviyorum bambaşka bir güzellik Rabbim sizede nasip etsin en kısa sürede 🌸

Ben her kim olursa olsun çocuk meselesinin konuşulmasını doğru bulmuyorum. Sadece eşler arasında planlama , tedavi vs paylaşılıp kalmalı.Aksi halde kişiler çok yaralanıyor psikolojik olarak çöküyorlar. Diğer insanları bir kenara bırakıp psikolojinizi toparlayın inşaAllah hayırlı bir şekilde anne olursunuz.

Bende annenizin sevincini dile getirirken yanlış cümle kurdugunu düşünüyorum. Biran bazen ağzımızdan oyle iltifatlar cikabilir. Umarim en kisa sürede hamile kalirsiniz stres yapmayim hep rahat olun stres oluncs bebek olmuyor malesef

annenin sevinçten devreleri yanmış. sevişip hamile kalmanın göklere çıkarılacak bir şeyi yok. Allah nasip etmiş olmuş. siz de üstünde durmayın. heyecanına verin. Allah size de tez zamanda nasip etsin.

Annenizin bilerek böyle davrandıgını düşünmüyorum bazen çok kontrollü davrandıgımız konularda sakınan göze çöp batar misali büyük potlar kırıp saçmalayabiliyoruz,bununda böyle bir an olduğunu düşünüyorum.
Hassas oldugunuz bir konu,yaranıza tuz basılmış gibi olmuş ama art niyet olduğunu düşünmedim ben.
Tavır almak yerine konuşmayı tercih ederdim ki ilerleyen süreçte yine böyle talihsizlikler yaşanmasın

Back
X