Kıskançlık mı yapıyorum?

chobit

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2011
268
296
303
Merhaba arkadaşlar,

Kıskançlık mı yapıyorum bilmiyorum ama son 1 aydır içim içimi yiyor. Eşimin erkek kardeşi yaz başında evlenecek. Düğün yerleri ev hazırlıkları, nişanlısı şehir dışında olduğu için hazırlık aşamasında ben de yanlarında oluyorum ki zaten kayınbiraderimden ziyade erkek kardeşim gibidir. Aynı şekilde kv ve kp ile de haftada 2-3 gün görüşürüz. Bugüne kadar bir sorunumuz olmamıştır.

Dün düğün yerleri belirlenmiş, ben 6 yıllık evliyim bu arada. Düğün yerleri benim 6yıl önce düğünümüz burada olsun dediğim ancak çok maliyetli dedikleri için vazgeçmek zorunda kaldığım yer. Sonra ev bakmaya gitmişler, bundan 2 sene önce o sokaktaki evleri söylemiş ancak kayınpederim o kadar para etmez çok pahalı vs demişti ancak şimdi gidip oradan ev bakmış. Hani pahalıydı diye sesimi yükseltmeme mani olamadım o kadar kendimi tutmama rağmen.

Kayınvalidem benim düğün döneminde siz gençler nasıl istiyorsanız öyle yapın deyip bir işin ucundan tutmayan kişi düğünde canlı müzik de olsun diye araştırma yapıyor vs vs. bunun gibi konuşmalar, dışımdan bir şey demesemde bunlar beni kırıyor. Eşime anlattığım zaman boşver bak şimdi ne kadar mutluyuz gibi bir cümle, gönlümü okşayacak bir teselli beklerken ailesini savunmaya geçiyor ya da sen bana mı surat asıyorsun diye karşı saldırıya geçiyor ve kavga çıkıyor.

Ben mi büyütüyorum ya da benim durumumda bir başkası da olsa alınır mıydı merak ediyorum. Okuyan arkadaşlara teşekkürler.

sanırım bende sizin yaptığınızı yapardım yalan yok

Eğer iki evladına da destek veriyorsa eşit destek vermeli.
Bence eşit olmadıkları için kırılıyorsunuz. Bunu direk kp-kv ile konuş içinde kalacağına duysunlar.

Tartışmayın,kırılmanız olağan ama kıskançlık yapıp huzurunuzu kaçırmayın,6 yıl insanlara çok şey katabilir bakış açıları değişmiştir belki!

Koskoca 6 yıl geçmiş aradan. Maddi durum değişmiştir, bakış açısı değişmiştir.

Bu şekilde davranmanız size ve aile huzurunuza zarar verir sadece.

sen herkesi allaha havale et , belkı kalplerınde kötuluk yoktur bilerek degıldır yaptıkları

ama benımkı gibi bilerek ve palnlı bir şekilde ayrımcılık yapmışlarsa ,

bekle ve gör sadece , ben şuan öyle yapıyorum,

çok şükür bu gunemeee

kim olsa kıskanır yaşadığınız şey normal bir durum.

ama demek ki aile 6 yıl içinde değişmiş. belki de sizin varlığınız onlara çok şey katmıştır sayenizde daha bilinçli anne-baba olmayı öğrenmişlerdir.size yapamadıklarını da diğer çocuklarına yapmayı düşünmüş olabilirler.

ilk evlenen çocuklar genelde bu açıdan şansız oluyor.ilkinde yapılan yanlışlar ikinci de pek yapılmıyor.

Eğer iki evladına da destek veriyorsa eşit destek vermeli.
Bence eşit olmadıkları için kırılıyorsunuz. Bunu direk kp-kv ile konuş içinde kalacağına duysunlar.

kv deme şaka yollu söyledim, bizim düğünde sesiniz çıkmıyordu organizatör çıktı içinizden şimdi diye. sizin düğün çok alelacale olmuştu ancak kendimizle ilgilendik dedi. kp de o zaman durumumuz buna elveriyor diyordu ama 6 yıldır hep içlerinde olduğum için biliyorum. maddi durumları çok şükür o zamanda fena değildi şimdi de aynı. ne kadar söylersem söyleyeyim haklı olduğumu düşünmezler, kendi eşim düşünmüyor o derece..:)

Bu iç sıkıntısı neden biliyor musunuz?
Kendi hayatınızla ilgili kararlarda başkalarına söz hakkı verdiğiniz için.
Biz evlenirken nişan yaptığımız yeri çok sevdiğimiz için, kına ve düğün de orada olsun istemiştim.
Kocam sağolsun hiç ikiletmedi,duyanlar çok komik bulmuşlardı ki biz çoktan rezervasyon yaptırmıştık.
Ev meselesi de kendi ailem benim sevdiğim sokaktan başka bir yerden ev bakıyorlardı. Bizim oradan bulamayacağımızı düşünüyorlardı.
Kocam hiç kimseye kulak asmadan benimle beraber benim istediğim yerden ev bakmaya devam etti,bulduk da çok şükür. Sonra herkes şaştı kaldı.
Sözümüzden balayımıza kadar herkes bir yorum getirdi biz hep he he deyip birbirimize baktık.
Hep söylerim 10 liralık birikimimiz varsa 5 liralık harcadım.
Herkes 10 liralık çamaşır makinası kullanırken bizimki 5 liralık oldu.
Ama kendi emeğimizle kendi kararlarımızla...
Şimdi birilerinin düğününe gitsek,evlerini görsek içimden hep aynı cümle geçer; "çok şükür Rabbime en güzelini bize nasip etmişsin diye"

Bence söyledinse yapacak bir şey yok artık...

Arada altı yıl fark var. O dönemdeki maddi durumları ile şu andaki farklı olabilir. Masrafları eşinin ailesi mi ödüyor bilmiyorum ama kayınbiraderin ödeme yapıyor olabilir.

6 yıl az zaman değil.Maddiyatta değişir,insanlar da zevklerde isteklerde.Bi de evin küçük evladıysa,ya da başka evlenecek yoksa daha da bi özenilebilir.
Mutlumusun gerisi boş.Boşuna huzurunu kaçırıp kavga ediyorsun

haklısınız ben olsam bende kırılırdım
ama bunu dile getirirseniz adınız kıskanca çıkar
eltinize yansıtmayın kesinlikle boşverin

bu arada bende eltimde evlenirken aynı sayıda bilezik yapmışlardı
ama bana normal ona burma bilezik kırılmıştım o yapılana bile o zamanlar yalan değil
o gelinlerinden zerre memnun değiller benimle araları iyidir çok şükür :)
biraz kinci göründüm ama neyin ne olacağı belli olmuyor

haklı oldugunuzu dusunuyorum.
Aıleler cocuklarına esıt davranmalı.
Ilk gelıne ne yapıldıysa dıgerının de kaderını o ılke yaptıkları belırler.
Ha dersenız gencler yapacak o ayrı, ama aılenın karsıladıgı seylerde sız bılmesenız bıle adıl olmak zorundalar

6 sene olmuş ya.Imkanlar değişmiştir, size yapamadıkları için pişman olup şimdi yapmak istemişlerdir,şimdiki gelini daha çok sevmistir.Para adamın değil mi istediğine istediğini yapar yani ,size ne yapıldıysa ona şükredin yapmak zorunda bile degiller neticede .Şu an yaptığınız kıskançlık biraz.Bi de kayinbiraderim kardeşim gibi demişsiniz.E bırakın size izin vermedilerse onlara yapsınlar niye hep bu kıyas?
Kendi mutlulugunuzu baltalamayın gereksiz kıskançlık yapmayın derim

O zaman para yoktu belki şimdi var yada fikirler değişti. En olmadı o oğluna daha fazla harcama yapmak istedi. Bilemeyiz.

Tek diyeceğim 6 sene geçmiş sonuçta. Sence evlilik hazırlığı mı önemli? Yoksa düğün dernek sonrası yaşananlar mı?

bence hiç üzülmeyin.. boşu boşuna huzurunuzu kaçırır, kv delerinize karşıda eltisini kıskandı olursunuz.. bence bir daha lafını etmeyin..

bir arkadaşımız çok güzel söylemiş 6 yıl gibi bir süre, maddiyat değişir bakış açısı değişir diye, bence çok doğru..

fakat maddiyatın aynı olduğunu söylüyorsunuz, o zaman bakış açısı değişmiştir.. ne biliyim zaman geçtikçe herşey değişiyor, eskiden bu kadar teferruat yoktu mesela, kına geceleri bile çok değişik oluyor.. ben 14 yıllık evliyim ben evlendiğim zaman bu kadar ayrıntı yoktu.. olsaydı yapardık heralde.. bir nevi öyledir yani.. huzurunuzu kaçırmayın..

mutluluklar

Evet kiskançsiniz. Ve aradan 6 yıl geçmis...

Benimde eltim evlenirken kayinpeder sadece altin yapmis baska hicbiseye göya karişmamis ama ben inanmiyorum ve kardesi evlenirken abisi yani eşim kredi kartlarini kardesine verip gerekli seyleri almis ve esime bu daha sonra hic ödenmemiş ve sorulmamiş dahi.

Ben evlenirkende kayinpeder sadece banada altin yapti eltimede ayni banada ayni gram.Ama göya bana fazla yapilmiş habuki öyle bisey yok elti hanimda surat yapmis kaynanamda gitmiş 5i birlik vermis eltime.Versin inan umrum bile degil kiskancligindan ölsün ben eşimle cok mutluyum cok sukur.Fakat benim esimin kendi durumu daha iyi oldugu icin daha guzel sartlarda evlendik.kir düğünum oldu,5 taş pırlantamı takti ama eşim yapti. ama elti hanim benim kına geceme bile gelmedi ve tek eltim var.simdi yüzüme güler ama asla sıkıfıkı olmam.bende onun gibi gülerim yüzüne onun gibi davranirim öyle hakediyor.

Bunu bukadar belli edip te kendinizi kücük düşürmeyin derim huzurunuzu kendiniz bozmayin. Emin olun o eltinin hicbir sucu yok cunku hicbiseyden haberi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…