• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskançlık mı yapıyorum?

6 yıl içinde çok şey değişebilir ve ilk çocukta genelde herkes daha tecrübesiz oluyor. Mesela ablam benden 8 yıl önce evlendi ve aramızda bir sürü farklar oldu, hatta ablam da çok uğraştı benim herşeyim güzel olsun diye. Kardeşlerim evlenince de aynı şekilde benim yaşadıklarımdan daha güzelini yaşasınlar isterim, elimden geleni de yaparım. Bu demek değil ki annemle babam ayırım yapıyor, ellerini üzerimizden hiç çekmediler, ablama da bana da hep maddi manevi yardımcı oluyorlar gerekli olsun olmasın. Şimdi ablam benim kınam ufkn'inki kadar güzel değildi diye kafasına takıp mutsuz mu olsun, annemlerin bugün yaptıklarını görmesin mi, o zamanki şartları görmezden mi gelsin. Ben ablama ne yapıldıysa bana da aynısı yapılsın dedim ama buna ilk ablam karşı çıktı.
Kardeş örneğini verdim ki, siz de empati kurun, kardeşiniz için nasıl düşünürdünüz bir düşünün diye. İnsan kardeşinin herşeyi daha güzel olsun ister, en azından bizde öyle.

Size hak vermiyor değilim, yani her ne sebeple olursa olsun, ister tecrübesizlikten ister ilgisizlikten ister maddi sebeplerden, kvniz sizin gönlünüzü edebilirdi, senin zamanında çok tecrübesizdik vs kızım keşke sana da şöyle etseydik diyebilirdi, gönül yapmak çok zor birşey değil. Böyle yapsalar sizin de içiniz rahatlardı. Kv kp bu konularda dengeyi kurmak zorunda.

Siz siz olun, kaynınıza yansıtmayın, kardeşim gibi diyorsunuz. Geline hiç bir şekilde yansıtmayın, onların bu konuda bir suçu yok. Kıskanç elti diye adınız çıkar, aman diyim. Şu an mutluysanız kendinizi üzmemeye çalışın, geçmiş bitmiş artık.

Sizin yapacağınız şey, eşinize önemsediğinizi gösterin, giyecek takacak güzel birşeyler lazım, kardeşin bir kere evleniyor diyip takı falan bile alsın size, giyinin süslenin nişanda düğünde, güzel olun yani, bu da mutlu eder sizi.

Back