• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskançlık!!!

ben de aynı senin gibiydim hatta aşırı diyebilirim ama evlenince kendiliğinden geçiverdi. hiç çaba da sarfetmedim. şimdi o zamanlarım aklıma bile gelmiyor.. bi hatırlasam nasıl geçtiğini sana da yol gösterirdim:28:

Sanırım sevgilime evlenme teklif etmem gerekiyor şu durumda:1:

Merhaba arkadaşlar:42: Kafama çok takılan bir şey var. Ben oldukça kıskanç biriyim. Hatta zaman zaman aşırılıklarım da olabiliyor. Ama kimi zaman da çok rahat olabiliyorum. Benim asıl merak ettiğim sizce kıskançlık doğal bir durum mudur yoksa bazı insanların dediği gibi özgüven eksikliği mi? Düşünüyorum gayet güzel bulan biriyim kendimi, iyi bir okuldayım, ilerde iyi bir mesleğim olacak. Ama sevgilim güzel bir kıza merhaba bile dese resmen sinirden kuduruyorum. Genelde içimde yaşıyorum ona yansıtıp kavga falan etmem ama rahatsızlık verici bir durum. Dediğim gibi kız güzelse bi "merhaba" yı bile kafama takacak durumdayım. Bu konuda aramızda tartışma çıkmasa bile benim kendimi yiyip bitirmem yeterli bana göre... Aranızda benim gibi olanlar var mı:1: Varsa nasıl baş ediyorsunuz bu durumla?

Kıskançlıkla nasıl baş ediyorsunuz sorusu ayrı. O başka bir tartışma konusu.
Ben bu doğal bir şey mi yoksa özgüven eksikliği mi konusuna öncelik vermek istiyorum.
Her ikisi de.
Yani hem doğal hem de özgüven eksikliği aslında cevap.
Doğal dememin sebebi, hem cinsi rakip olarak görmek insan doğasında vardır. Bu hatta, sadece insan değil hemen hemen tüm canlıların doğasında vardır. Hayvanlar aleminde de, eş seçerken çoğu hayvan türü kendi hemcinsini rakip olarak görüp rekabete ve hatta karşı tarafı öldürerek saf dışı bırakma yoluna gidebilmekte.
Ama bu, insanın pek çok güdüsüne yaptığı gibi bastırılabilir bir duygudur.
Tıpkı nasıl en önemli içgüdümüz üremek, neslini devam ettirmek olduğu halde hayvanlar gibi sokak ortasında sevişmiyorsak, yemek yerken el ve ayaklarımız yerine çatal bıçak kullanıyorsak, bunun gibi yüzlerce örnekte oldugu gibi bastırılabilir ve bastırılması gereken bir güdüdür.
Bastırabilen insanlar da çoktur.
Ancak eğer insan bu güdüsünü bastıramıyorsa, kişisel olarak bastıramamasına neden olan ekstra insansal sorunları var demektir.
Eğer bastıramıyorsanız, karşı cinsi "farkında olmadığınız" bir konuda daha üstün görüyorsunuz demektir.
İş, güç, kariyer, dış görünüş olmak zorunda değil özgüven eksikliğininin mevzuları.
Farkında olmadıgın, içinde kalmış bir mevzu var olması kuvvetle muhtemel.

Ben fazla ilgili olanına direk bi laf sokuyorum ki içim rahatlasın:52: Böyle alttan alttan ama. Hani kız anlayacak ama erkekler biraz saf ya hani, sevgilimin anlamayacağı türden:27:

Bir keresinde bir kız yeni başlamış işe ben de erkek arkadaşımı ziyarete gittim. Erkek arkadaşıma telefon geldi işle ilgili telefonda uğraşıyodu ben de biraz ilersinde arkadaşlarla konuşuyordum. Kız da erkek arkadaşımın başına gelmiş ' ya sen neden benim yaptığım kahveyi içmedin bakiyimm' demişti bir yandan da eliyle saçıyla oynuyor falan ama resmen yüzü sevgilimin kafasındaydı 😁 o an yanımdakilerden nasıl soyutlanmıştım :) çünkü önemli olan erkek arkadaşımın verceği tepkiydi o da kafasını kaldırıp o yakınlığı fark edince sert bişekilde kalkıp başka biyere gitmişti ki hala telefonda. Kız da orda sap gibi kalmıştı, ben de arkadaşlar konuşurken bölüp 'canım ya o benim kahvemden başka içmez' diye seslenip gülmüştüm bir de şaka yollu söyledim ki ordakiler de güldü ama sonra çok utanmıştım ☺️ Kız da güzeldi bu arada ama esmerdi erkek arkadaşım kızıla bayılır ben de kızılım ve kız 2 gün sonra kızıla boyatmıştı saçını bu tesadüf de baya sıkmıştı canımı 😁

Azcık kıskançlık iyidir:1: Karşındakinin egosuda tatmin olur, ama kıskançlığın nedenleri ve dozajları oluyo, mesela özgüven eksikliği ise geçmişte çok güvendiğin ve sana hödüklük yapıp aldatmış biri olabilir yada baba anneyi aldatmış ve anne kişinin yaşadığı bunalıma tanıklık etmiş kızlarda bu durum olabiliyor.. Ama bu durumlar yoksa kesinlikle doğal bi durumdur, sadece azsa:34:

Valla ben de içten içe kuduranlardanım:27:
Bunun güzellikle, özgüvenle ne kadar alakası var bilemiyorum ama çevrem tarafından beğenilirim genelde, özgüven konusunda ucundan şımarık da sayılırım ama gel gör ki iş sevgiliye geldi mi ı-ıh:111::110::110::110:

Ben karşıdaki kız güzelse değil, aldığım elektriğe göre delleniyorum:77:

Kıskançlıkla nasıl baş ediyorsunuz sorusu ayrı. O başka bir tartışma konusu.
Ben bu doğal bir şey mi yoksa özgüven eksikliği mi konusuna öncelik vermek istiyorum.
Her ikisi de.
Yani hem doğal hem de özgüven eksikliği aslında cevap.
Doğal dememin sebebi, hem cinsi rakip olarak görmek insan doğasında vardır. Bu hatta, sadece insan değil hemen hemen tüm canlıların doğasında vardır. Hayvanlar aleminde de, eş seçerken çoğu hayvan türü kendi hemcinsini rakip olarak görüp rekabete ve hatta karşı tarafı öldürerek saf dışı bırakma yoluna gidebilmekte.
Ama bu, insanın pek çok güdüsüne yaptığı gibi bastırılabilir bir duygudur.
Tıpkı nasıl en önemli içgüdümüz üremek, neslini devam ettirmek olduğu halde hayvanlar gibi sokak ortasında sevişmiyorsak, yemek yerken el ve ayaklarımız yerine çatal bıçak kullanıyorsak, bunun gibi yüzlerce örnekte oldugu gibi bastırılabilir ve bastırılması gereken bir güdüdür.
Bastırabilen insanlar da çoktur.
Ancak eğer insan bu güdüsünü bastıramıyorsa, kişisel olarak bastıramamasına neden olan ekstra insansal sorunları var demektir.
Eğer bastıramıyorsanız, karşı cinsi "farkında olmadığınız" bir konuda daha üstün görüyorsunuz demektir.
İş, güç, kariyer, dış görünüş olmak zorunda değil özgüven eksikliğininin mevzuları.
Farkında olmadıgın, içinde kalmış bir mevzu var olması kuvvetle muhtemel.

İşte bahsettiğim gibi, erkek arkadaşıma bunu yansıttığım üç dört defadır dört senelik ilişkimizde. Açıkçası içimde tutmaktan yanayım, bu da bi nevi bastırma olabilir belki, bilemiyorum:) Ama bana rahatsızlık verecek boyutta olması yeterli sanırım... Bilemiyorum özgüven neden eksik kalır acaba bunların haricinde, dışarıdan bakılınca her şey tam gibi, ama dediğiniz gibi içte kalan ve anlayamadığım bir şeyler belki. Bilemiyorum ki diğer konularda da oldukça güvenirim kendime oysa. Değişik bir durum:44:

Merhaba arkadaşlar:42: Kafama çok takılan bir şey var. Ben oldukça kıskanç biriyim. Hatta zaman zaman aşırılıklarım da olabiliyor. Ama kimi zaman da çok rahat olabiliyorum. Benim asıl merak ettiğim sizce kıskançlık doğal bir durum mudur yoksa bazı insanların dediği gibi özgüven eksikliği mi? Düşünüyorum gayet güzel bulan biriyim kendimi, iyi bir okuldayım, ilerde iyi bir mesleğim olacak. Ama sevgilim güzel bir kıza merhaba bile dese resmen sinirden kuduruyorum. Genelde içimde yaşıyorum ona yansıtıp kavga falan etmem ama rahatsızlık verici bir durum. Dediğim gibi kız güzelse bi "merhaba" yı bile kafama takacak durumdayım. Bu konuda aramızda tartışma çıkmasa bile benim kendimi yiyip bitirmem yeterli bana göre... Aranızda benim gibi olanlar var mı:1: Varsa nasıl baş ediyorsunuz bu durumla?

Aynen Bende boyle senin gibi cok kiskanc biriyim. Acikcasi bu karsi cinse guven eksikligi degil hemcinse guven eksikligi. Hepimiz bazi kizlarin erkegin kalbine giden kestirme yolu biliyor. Kiskanclik normal bir durum bunun maalesef tedavisi yok :( sadece erkek arkadasiniz kiskandiginizda sizin gonlinuzu alir ve rahatlatmaya calisir. Tabii bir yere kadar bu maalesef. Allah bize sabir versin.

Bir keresinde bir kız yeni başlamış işe ben de erkek arkadaşımı ziyarete gittim. Erkek arkadaşıma telefon geldi işle ilgili telefonda uğraşıyodu ben de biraz ilersinde arkadaşlarla konuşuyordum. Kız da erkek arkadaşımın başına gelmiş ' ya sen neden benim yaptığım kahveyi içmedin bakiyimm' demişti bir yandan da eliyle saçıyla oynuyor falan ama resmen yüzü sevgilimin kafasındaydı 😁 o an yanımdakilerden nasıl soyutlanmıştım :) çünkü önemli olan erkek arkadaşımın verceği tepkiydi o da kafasını kaldırıp o yakınlığı fark edince sert bişekilde kalkıp başka biyere gitmişti ki hala telefonda. Kız da orda sap gibi kalmıştı, ben de arkadaşlar konuşurken bölüp 'canım ya o benim kahvemden başka içmez' diye seslenip gülmüştüm bir de şaka yollu söyledim ki ordakiler de güldü ama sonra çok utanmıştım ☺️ Kız da güzeldi bu arada ama esmerdi erkek arkadaşım kızıla bayılır ben de kızılım ve kız 2 gün sonra kızıla boyatmıştı saçını bu tesadüf de baya sıkmıştı canımı 😁

Yalnız bu benim başıma gelse ciddi kafayı yerdim sanırım, neyse ki benim bahsettiklerim çok çok daha basit şeyler:47:

Aynen Bende boyle senin gibi cok kiskanc biriyim. Acikcasi bu karsi cinse guven eksikligi degil hemcinse guven eksikligi. Hepimiz bazi kizlarin erkegin kalbine giden kestirme yolu biliyor. Kiskanclik normal bir durum bunun maalesef tedavisi yok :( sadece erkek arkadasiniz kiskandiginizda sizin gonlinuzu alir ve rahatlatmaya calisir. Tabii bir yere kadar bu maalesef. Allah bize sabir versin.

Aynen katılıyorum. Gerçekten çok yakın olduğum birinin birkaç sene öncesine kadar erkek arkadaşımdan hoşlandığını öğrendim. Ama biz çıkmıyorduk o zamanlar. Bu yüzden olayın bu kısmını kötü karşılamadım hiç, olabilir bir şey. Sonra biz çıkmaya başlayınca sesini çıkarmamış tabii ki. Ben bunu bilmediğim halde ortak geçirdiğimiz zamanlarda erkek arkadaşıma bakışlarından ve birkaç hareketinden rahatsız oldum. Ciddi anlamda rahatsız edici şeylerdi yazamıyorum kendimi deşifre etmeyeyim:1: Erkek arkadaşım benim yanımda bu kıza ağzının payını verdi ama ben günlerce ağladım. Gerçekten inanamıyorum kadınlar çok korkunç olabiliyor. Ben olsam aynı ortamda bile bulunmam sonrasında ama işte kız dibimizde tuhaf tuhaf şeyler yapıyordu sürekli

Azcık kıskançlık iyidir:1: Karşındakinin egosuda tatmin olur, ama kıskançlığın nedenleri ve dozajları oluyo, mesela özgüven eksikliği ise geçmişte çok güvendiğin ve sana hödüklük yapıp aldatmış biri olabilir yada baba anneyi aldatmış ve anne kişinin yaşadığı bunalıma tanıklık etmiş kızlarda bu durum olabiliyor.. Ama bu durumlar yoksa kesinlikle doğal bi durumdur, sadece azsa:34:

Benim azcık değil sanki:1: Psikolog lazım sanırım:51:

Valla ben de içten içe kuduranlardanım:27:
Bunun güzellikle, özgüvenle ne kadar alakası var bilemiyorum ama çevrem tarafından beğenilirim genelde, özgüven konusunda ucundan şımarık da sayılırım ama gel gör ki iş sevgiliye geldi mi ı-ıh:111::110::110::110:

Ben karşıdaki kız güzelse değil, aldığım elektriğe göre delleniyorum:77:

İşte ben de aynen dediğiniz gibi biriyim. Hatta sevgilim de hep benimle beraber olduğu için çok şanslı olduğunu falan söyler, etrafımdakiler de öyle söylerler:1: Ama bunlar bende hiç etki etmiyor, bilinç altımda gizli kalmış bi şeyler var sanırım:27:

Aynen katılıyorum. Gerçekten çok yakın olduğum birinin birkaç sene öncesine kadar erkek arkadaşımdan hoşlandığını öğrendim. Ama biz çıkmıyorduk o zamanlar. Bu yüzden olayın bu kısmını kötü karşılamadım hiç, olabilir bir şey. Sonra biz çıkmaya başlayınca sesini çıkarmamış tabii ki. Ben bunu bilmediğim halde ortak geçirdiğimiz zamanlarda erkek arkadaşıma bakışlarından ve birkaç hareketinden rahatsız oldum. Ciddi anlamda rahatsız edici şeylerdi yazamıyorum kendimi deşifre etmeyeyim:1: Erkek arkadaşım benim yanımda bu kıza ağzının payını verdi ama ben günlerce ağladım. Gerçekten inanamıyorum kadınlar çok korkunç olabiliyor. Ben olsam aynı ortamda bile bulunmam sonrasında ama işte kız dibimizde tuhaf tuhaf şeyler yapıyordu sürekli

Kadinlar korkunc kelimesi az kalir valla kadinlar seytana bile pabucunu ters giydirir.

Kadinlar korkunc kelimesi az kalir valla kadinlar seytana bile pabucunu ters giydirir.

Çoğunluğu konusunda aynı fikirdeyim. Zaten kadınlar pek sevmez beni:1: En azından benim etrafımdakiler sürekli bi hinlik peşindeler, bi de hiç utanma falan yok anlatıyorlar her yerde. Çoğuyla ilişkiyi kestim, onlar da benim için "cowgirll çok soğuk biri sevemedik bi türlü, muhabbetlere falan hiç katılmıyor" diyorlarmış. Muhabbet dediği de dedikodu, milletin yakışıklı sevgilileri, kim ne giymiş neyi neyle kombinlemiş. İki siyaset konuşayım desen onu bile ayy bilmemkim sahte ugg giyiyo yaa falan diye bağlayan tipler bunlar. Ay ne dolmuşum konuyu dağıttım:52:

Çoğunluğu konusunda aynı fikirdeyim. Zaten kadınlar pek sevmez beni:1: En azından benim etrafımdakiler sürekli bi hinlik peşindeler, bi de hiç utanma falan yok anlatıyorlar her yerde. Çoğuyla ilişkiyi kestim, onlar da benim için "cowgirll çok soğuk biri sevemedik bi türlü, muhabbetlere falan hiç katılmıyor" diyorlarmış. Muhabbet dediği de dedikodu, milletin yakışıklı sevgilileri, kim ne giymiş neyi neyle kombinlemiş. İki siyaset konuşayım desen onu bile ayy bilmemkim sahte ugg giyiyo yaa falan diye bağlayan tipler bunlar. Ay ne dolmuşum konuyu dağıttım:52:

Iste biz onlara hayatinda bi gayesi olmayip aylak insanlar diyoruz, ama dogru diyoruzz :) ahh ahh bilirim oyle kizlari hepsi Allaha yakinn bizeee uzakkkk.

İşte ben de aynen dediğiniz gibi biriyim. Hatta sevgilim de hep benimle beraber olduğu için çok şanslı olduğunu falan söyler, etrafımdakiler de öyle söylerler:1: Ama bunlar bende hiç etki etmiyor, bilinç altımda gizli kalmış bi şeyler var sanırım:27:

Valla doğru söylemek gerekirse daha çok kim aldatır dersen erkekten çok kadın derim.
Ben de bi'kadınım ama kadınlar daha kurnaz, daha zekice yalan söylüyolar, daha uyanıklar vs vs.
Erkekler çoğu konuda bizden daha saflar.

Hemcinsime hiç güvenmem açıkcası. Bi'erkek kolay kolay sevgilisi olan kıza yazmaz ama bi'kadın kafaya koysun dibinden ayrılmaz, sıfır gurur yapar.

Biz sevgililerin öyle ya da böyle kaybetme korkusu oluyo malesef:31:

Ben canim senin hatta senden fazla kiskancimdir. Eim bendende beter.
Mesela esimin arkadaslari bana kolay kolay selam bile veremezler. Cunku karsilastigimizda esim duvar gibai onumde durur arkadasida hafif yana egilir basini sallar tabi bende oyle. Millet alistida hic slm verme cabasina girmiyo:-) butun bulgulai patalojik kiskanclik ama asla psikologa goturemedim. Ama seviyorum kocami, cocuk gibi kiskansada:-)

Bana gelince hic bu durumla basetmeye calismadim eger kiskandimsa aninda kükredim:-) tabi bogmadan:-)

Bence insan svdigini paylasamayinca boyle oluyor. Ozguven eksikligi baska bir durum aha ezik hisseder insan kendini ozamana.
Paylasamamakta sevgide son derece normal bence yabi hm dedigim gibi bogicu olmazsa.

Gececek ama zamanla...
Ben kiskanclik konusunda iliskime devir atlatmis bir insanim, iliskimin ilk zamanlarinda hayatta ki tek ugrasim sevgilinin kime baktigi, kiminle konustugu, eski sevgilileri falan fesmekandi, simdi beraber hatun keser olduk :9:
Sanirim tek basina bir etmen yok bunu belirleyen, belki ozguven, belki ona karsi duyulan daha dogrusu o zamanlar duyulamayan guven, cevrende ya da ailende deneyimlediklerin, kaybetme korkusu, diger kadinlari rakip gorme icgudusu ve tabi ki kazanma gudusu vs vs.
O zamandan bu zamana ne degisti dersen, hala 3 saatte ozlerim, 10 yil oldu olacak aylar var, sevgimden ya da bagimdan zerre suphem yok, o zaman capkindi da simdi duruldu gibi de bir durum yok, kadinlar hala rakibim:9:, ben hala kazanma odakliyim, ozguven dersen bence her zaman vardi, hatta bazen fazla fazla :), hala kaybetmekten aklim cikiyor, kisacasi bilmiyorum...
Sadece aklima iki sey geliyor artik, birincisi bana kiyamazmis, akilli adam bu kadar guzel iliskiyi cope atmazmis hissi, bir digeri de zaten 9 kusur yilimi vermisim, yapacagi varsa bir an once yapsin da daha da zaman kaybetmeyim dusuncesi:37:
Bence her sey zamanla onariliyor, duruluyor, zamanla seninki de sakinleyecek merak etme, ha tamamen gecer mi, gecmez, derinde kalir ama sagliksiz halden daha makul bir sekle burunuyor o kadar...
Bu arada bu kadar anlattim ama birisi gelse yanassa uc dakika da samari derinlemesine hisseder o ayri :ssz:
Neyse zaten sen kontrollu davraniyormussun, aman aman yansitmiyormussun, senin ki daha kolay duzelir bana kiyasla, ben zelzele yaratirdim kiskaninca...
Stres yapma kendine onun gozu senden baskasini gormuyordur :34:

Ahhh seni öyle ıyı anlıyorumki bende aynı durumda olduğum için acaba kendıne guvenmıyomuyum dıye cok arastırdım eşim dizi izlerken bile dizideki kadını kıskanıyodum halbuli guvenim tam hiç güvenimi sarsmadı bı arkadasım gelse eve yanımıda bıle durmaz oyle terbıyelı bı ınsan ama ben hep ıcım ıcımı yıyodu arastırdım aslında bu ne kadar normal olduğumuzu gösteriyomus dinimizde eşini kıskanan kadına allah cihad sevabı veriyomus hatta şöyle yazıyıdu eşi hoş bir hanıma selam verdi kibar davrandı dıye kıskanıp içi sızlayan hanıma allah cihad sevabı verir yazıyodu iyice arastırdım dogruymus peygamberımız dıyorkı allah esini kıskanları cok sever çünkü alkah kıskançtır dıyor yanı burda allahın kıskanç olması bizimki gibi deil kullarını seven koruyan manasında soylenıyor tabi aşırıya kacan kıskanclıklarda bu gecerli deıl karşındakine zarar verneden bizimki gibi sadece için sızlayarak partnerini kıskanıyorsunya bence bu cok guzel bişey bu durumla övünmeliyiz bunda bir kötülük yok bu normal olan her insanda olması gereken bi duygu eşin onu begenecek diye kucuk bı kıskanclık haset etmek deil cunku sen kadını deıl eşini kıskanıyosun

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back
X