Merhaba arkadaşlar

Kafama çok takılan bir şey var. Ben oldukça kıskanç biriyim. Hatta zaman zaman aşırılıklarım da olabiliyor. Ama kimi zaman da çok rahat olabiliyorum. Benim asıl merak ettiğim sizce kıskançlık doğal bir durum mudur yoksa bazı insanların dediği gibi özgüven eksikliği mi? Düşünüyorum gayet güzel bulan biriyim kendimi, iyi bir okuldayım, ilerde iyi bir mesleğim olacak. Ama sevgilim güzel bir kıza merhaba bile dese resmen sinirden kuduruyorum. Genelde içimde yaşıyorum ona yansıtıp kavga falan etmem ama rahatsızlık verici bir durum. Dediğim gibi kız güzelse bi "merhaba" yı bile kafama takacak durumdayım. Bu konuda aramızda tartışma çıkmasa bile benim kendimi yiyip bitirmem yeterli bana göre... Aranızda benim gibi olanlar var mı

Varsa nasıl baş ediyorsunuz bu durumla?
Kıskançlıkla nasıl baş ediyorsunuz sorusu ayrı. O başka bir tartışma konusu.
Ben bu doğal bir şey mi yoksa özgüven eksikliği mi konusuna öncelik vermek istiyorum.
Her ikisi de.
Yani hem doğal hem de özgüven eksikliği aslında cevap.
Doğal dememin sebebi, hem cinsi rakip olarak görmek insan doğasında vardır. Bu hatta, sadece insan değil hemen hemen tüm canlıların doğasında vardır. Hayvanlar aleminde de, eş seçerken çoğu hayvan türü kendi hemcinsini rakip olarak görüp rekabete ve hatta karşı tarafı öldürerek saf dışı bırakma yoluna gidebilmekte.
Ama bu, insanın pek çok güdüsüne yaptığı gibi bastırılabilir bir duygudur.
Tıpkı nasıl en önemli içgüdümüz üremek, neslini devam ettirmek olduğu halde hayvanlar gibi sokak ortasında sevişmiyorsak, yemek yerken el ve ayaklarımız yerine çatal bıçak kullanıyorsak, bunun gibi yüzlerce örnekte oldugu gibi bastırılabilir ve bastırılması gereken bir güdüdür.
Bastırabilen insanlar da çoktur.
Ancak eğer insan bu güdüsünü bastıramıyorsa, kişisel olarak bastıramamasına neden olan ekstra insansal sorunları var demektir.
Eğer bastıramıyorsanız, karşı cinsi "farkında olmadığınız" bir konuda daha üstün görüyorsunuz demektir.
İş, güç, kariyer, dış görünüş olmak zorunda değil özgüven eksikliğininin mevzuları.
Farkında olmadıgın, içinde kalmış bir mevzu var olması kuvvetle muhtemel.