Kıskançlık..

evet sizi fb'a ekleyen her erkek sizden hoşlanıyor, bütün kızlarda sevgilinden hoşlanıyor, sevgilin de eklediği kızlardan hoşlanıyor.. tam kaos yani.. sürekli ortak arkadaşlarımız hariç deyip duruyorsun da, ortak arkadaşının nişanlısının senin sevgiline aşık olmayacağı ne malum? bu durumda ne yapıyoruz, bir kutu alıp yemini- suyunu veriyoruz..

Tam olarak buu :) ilgiyi ve sevgiyide eksik etmiyoruz.

İyi de sen ilk yazdığın yoruma bak, bir de şimdi yazdıklarına.

Sevgiline güvenmediğini, daha önce onu benzer bir konuda affettiğini ve yurt dışında yabancı bir kızın diskoda çekilmiş fotoğrafını beğendiğini söylüyorsun şimdi.

İlk iki konu olmasa, fotoğraftaki arkadaşıdır beğenmiştir derim ama anlaşılan çapkın bir tarafı var.

Sadakatsiz ve güvenmediğin bir adamla neden devam ediyorsun ki?

Altı üstü 6 aylık bir ilişki. Neden ısrar ediyorsun bu konuda?

Evet ama ben o kişiyi bulduguma inanıyorum.
Hayatta beni bukadar anlayan, bukadar cok gülüp eğlenebildiğim, her derdimi paylasabildiğim birini bulamamıcam dusuncesindeyim. Çok seviyorum ve hayatımdaki kişinin de o olmasını istiyorum. Ruh eşimin o olduğuna inanıyorum çünkü. O da aynı fikirde ama şu foto beğenme vs olayı beni yoruyo artık. Bundan önce yasamıs oldugumuz baska bi olayda var. Aslında hersey onu affettiğim için bu duruma geldi. Hata yaptı affettim ve simdi güvenemiyorum. Belki bişey yapmıyo ama içimde ki bu duygulara engel olamıyorum.

ben anlıyorum seni kuzum. üstelik de sabıkası da var diyorsun. bundan sonra güvenmek tabii ki çok zor olur. herşeyde acaba demeye başlarsın benimde başımdan geçti anlıyorum o yüzden seni... sevgilin sana o güveni verseydi kız dolu odada da olsa sesin çıkmazdı bence. ama karşımızdakiler o güveni bize sağlayamıyor bazen ne yazık ki. hem de yapmıcam diyo söz veriyo yine beğeniyo al bir güvensizlik sorunu daha. bir de demiyorki sevgilim bu resmi beğendiğimi görecek. bir de salaklar yani. benimki de Adriana limanın seksi resmini beğenmiş face.de. tabi ben bunu gördüm ertesi gün sakince beğendiğin fotolara dikkat et dedim şakayla karışık. bir şaşırdı, sen benim beğendiğim resimleri nasıl görebiliyorsun diyor bana hey yavrum heeyy :KK53: gülelim diye anlattım bunu.. sen de zamana bırak canım zamanla hatasını telafi ettiğine inanıyorsan, başka bir yanlışını görmezsen yavaş yavaş atlatırsın bu psikolojiyi

Ben gelemiyorum böyle şeylere.
Ortak arkadaslarımız tabi ki de olcak ama kendi kız arkadasları olamaz.

Açıkçası ben cinsiyet ayırmaksızın bu mantığa karşıyım.Yani bunu kötü bir şekilde almayın kesinlikle ama yıllarca bu böyle sürerse psikolojik sorunlar yaratır hem senin için hem de karşıdaki için.Aşırı kıskançlığı sevgi göstergesi ya da çok aşık olma durumu olarak yorumlamak doğru değil.Özgüven eksikliğini veya karşıdakine güvensizliği gösterir.Ki bence seninki ikinciye dahil.Yoksa tabii ki kız arkadaşları da olabilir sevgilinin.Senin de erkek arkadaşların olabilir aynı şekilde.Sınırları korumak kaydıyla pek tabii.En azından ben böyle düşünüyorum.

Merhabalar..
ben çok fazla kıskanc biriyim.
6 aylık bi ilişkim var ve ben resmen paranoyak oldum.
Erkek arkadasım facete bir kız arkadasının veya bi kızın fotografını beğendiği için buyuk kavga ettik.
Bu bana normal gelmiyo,onun icinse cok normal. Yeni bi sınıfa değişildi ve sınıfında ki kızları eklemiş.
Delirdim resmen burda haklı olan ben miyim yoksa fazla mı abartıyorum bilmiyorum.
Kaç defa kavga ettik, uzaktayız birde. Haftada bi defa gorusuyoruz hafta sonları.
Her hafta sonu beğenmicem soz diyo sonra bi kaç hafta sonra yine aynı seyi yapıyo.
Bıktım artık ne yapmalıyım.
Seni çok iyi anlıyorum bende çok kıskancım ama kıskançlığımı bildiğim için kendime bunu kaldırabilecek birini sevgili edindim canım benim her erkek kaldırmıyor. Kaldıramayan sevgililerimde oldu ilişkilerim yürümedi kıskançlığımdan. Çoğu insana abatı gelebilir ama sınıfındaki kızlarla ders dışı konularda konuşamıyor, derslerine dahi giriyorum ara ara. Hiçbiri facesinde ekli değil, ekleyemez, numarasını alamaz. Bizim her saniye birlikte olmamız gibi bir avantajımız var ondan arkamdan iş çevirme gibi bir durumuda yok (gerçi asla yapmaz öyle bişi dediğime bakma) :KK45: Onunda böyle bir amacı yok zaten ben konuş desemde o konuşmaz. O yüzden bak mis gibi anlaşıyoruz :KK22: Karakter yapım bu güvensizlik değil ona çok güveiyorum ama ben hep böyleydim böyle geldim böyle gidicem kıskançlık benim karakterim. O yüzden sende kendi karakterine uygun birini bulsan çok daha mutlu bir ilişkin olur.

KIZLAR ÇOK ALAKASIZ OLACAK AMA BİR ŞEY SORMAK İSTİYORUM BURAYA YENİ ÜYE OLDUM BENDE SORUNLARIMI PAYLAŞMAK İSTİYORUM NASIL VE NEREDEN YAZACAĞIM

Neden ortak arkadaş olabilir ama kendi kız arkadaşı olamaz. Hayır yani kendinize mi güvenmiyorsunuz erkek arkadaşınıza mı. Sonuçta bir okulda okuyor ve oradaki kızlara benim bir çıktığım var sizinle arkadaş olamam bana yaklaşmayın, konuşmayın, muhatap olmayın mı desin yani ne kadar saçma. Merak etme yapacak olan adam kaşta göz arasında yapar yine yapar özellikle dikkat çekmemek için resmini beğenmez durumunu beğenmez. Yapmayacak adam ne olursa olsun yapmaz. Sizin demek ki hiç normal erkek arkadaşınız yok etrafınızda selam verdiğiniz muhabbet ettiğiniz okulunuzda filan çıktığnıız var diye tüm erkeklere düşmansınız. Ne güzeel..

Evet ama ben o kişiyi bulduguma inanıyorum.
Hayatta beni bukadar anlayan, bukadar cok gülüp eğlenebildiğim, her derdimi paylasabildiğim birini bulamamıcam dusuncesindeyim. Çok seviyorum ve hayatımdaki kişinin de o olmasını istiyorum. Ruh eşimin o olduğuna inanıyorum çünkü. O da aynı fikirde ama şu foto beğenme vs olayı beni yoruyo artık. Bundan önce yasamıs oldugumuz baska bi olayda var. Aslında hersey onu affettiğim için bu duruma geldi. Hata yaptı affettim ve simdi güvenemiyorum. Belki bişey yapmıyo ama içimde ki bu duygulara engel olamıyorum.
3 farklı yorum yapmışsınız hangisine cevap versem bilemedim.
İlk yorumunuza istinaden başlayayım face den yeni sınıfında tanıştığı insanları kız-erkek fark etmeksizin eklemesi, fotograflarını begenmesi, bu insanlarla sohbet etmesi normal.
İnsan sosyal hayvandır, etrafındakilerle iletisim kurmaya mahkumdur. Hayatını tek insan üzerine inşa edemez, ederse şu anda sizin düştügünüz duruma düşer, kendiniz demişsiniz paranoyak oldum resmen diye. Ki sadece paranoyak olmamışsınız, özgüveniniz zedelenmis belki de hic var olmayan hayalet kadınlarla sevgiliniz üzerinde hakimiyet savaşına girmişsiniz. Sıkıntı büyük yani.
Adamın ortak arkadaşlarımızdan ayrı kız arkadaşı da olamaz demişsiniz ki hatırlatayım siz iki farklı insansınız, iki farklı hayatınız var. Ikiniz aynı çevreye sıkışamazsınız, sıkışmayın. Bir olmak la kastedilen bu degil yani. Kadınlarla normal arkadaşlık yürütemeyen adam en iyi ihtimal kendi ruh sağlığını bozar, en kötü ihtimal sizin de ruh sağlığınızı bozar.
Son olarak önceki hatasına gelince iste orada gerçekten zor bi durumda kalmışsınız. Kendinizi hafifletecek, size huzur verecek kararı verememişsiniz. Bakın affedip iliskiye devam etmek önceki hatanla seni yargılamıcam demektir aynı zamanda. Yani bagışlıyorum ama bi daha da karşıma çıkma da diyebilirdiniz dememissiniz. Hem affedip hem kin tutarsanız kendinizi yıpratırsınız. Ya terk edin ya da ciddi bi sebep yokken eski sıkıntılarınızı desip kendinize eziyet etmeyin.

Back
X