Kıskançlık..

Merhabalar..
ben çok fazla kıskanc biriyim.
6 aylık bi ilişkim var ve ben resmen paranoyak oldum.
Erkek arkadasım facete bir kız arkadasının veya bi kızın fotografını beğendiği için buyuk kavga ettik.
Bu bana normal gelmiyo,onun icinse cok normal. Yeni bi sınıfa değişildi ve sınıfında ki kızları eklemiş.
Delirdim resmen burda haklı olan ben miyim yoksa fazla mı abartıyorum bilmiyorum.
Kaç defa kavga ettik, uzaktayız birde. Haftada bi defa gorusuyoruz hafta sonları.
Her hafta sonu beğenmicem soz diyo sonra bi kaç hafta sonra yine aynı seyi yapıyo.
Bıktım artık ne yapmalıyım.

Böyle gelmiş böyle gider... Biz abartıyoruz ama elimizde olmuyor bazen. Onlar da abartıyor şu konuda ekmeleyeceğim deyip ekliyor :) ekleyeceğim de ekle kimsede yalan söyledin sanmasın kızmasın sana tam kopar kıyamet :)

ben bi kızla bi erkeğin arkadas kalabildiğine inanmıyorum pek.
zamanla illa bi taraf duygusala baglıyo, hoslanıyo, benimsiyo.

Çevrendeki erkeklerin, belirli bir arkadaşlık sürecinden sonra sana muhakkak farklı yaklaşacağını düşünüyorsan, karakterine ve fiziksel özelliğine aşırı derecede güvenen birisin demektir. Ki bu çok sağlıksız, neticede her erkek sana karşı bir şey hissedecek diye bir şey yok, seni beğenmeyebilir neticede.

Kesinlikle bir taraf dediğine göre, kadınlarında duygusal karmaşa yaşadığından bahsetmiş oluyorsun. Bu durumda sende bir erkekle arkadaşlık kurduğunda zaman içinde farklı düşüncelere kapılabilirsin demek oluyor bu. Kendine güvenmiyor musun yani?

İkisi de değilse, neden böyle bir genelleme yapmaya ihtiyaç duyduğunu gerçekten merak ettim. Neye dayanarak bunu söylüyorsun? Çevremde gördüm deme. Benim çevremde yok çünkü hiç. Genelleme yapmanı açıklamaz çevrende görmüş olman.

Kızla erkek arkadaş olunca işin sonu aşka mı bağlanıyor hep? Bu kadar boğmayın birbirinizi.

Sinif degistirmelerden filan bahsetmissin, yasinizi ogrenebilirmiyim? Hem sevgilinizin hemde sizin?
Hayatinizin farkli asamalarinda farkli dostluklarin arkadasliklarin olmasi cok normal. Ben ogrenciyken bircok erkek arkadasim vardi, cok zaman oturup birseyler yer icerdik arkadaslarla. Ogrenci doneminde erkekli kizli arkadasliklar cok normal, vede hatta sagliklidir. Is hayatinda ise is arkadaslarinla ayni seyler oluyor, ama daha seviyeli. Fakat ozel yasantinizdaki arkadasliklar farklidir.
Siz eger onun kankilerinden birisinin bir bayan oldugunu, onunla sizden cok vakit gecirdigini filan soyleseniz, olay daha farkli olurdu. Ama lutfen yasiniza gore davranin. Bu kadar sahiplenici olmak sadece size zarar verir. Gerek yok. Ayrica ogrencilik yillarinizda sizde biraz daha ozgur ve hayatin keyfiyle mesgul olsaniz belki daha mantikli davranmis olursunuz ;)

Ben ortak arkadaslara söz etmedim zaten!
bizimde cift olarak gorustugumuz arkadaslarımız var okadar da değil.
Tatlim cift olmadan once de arkadastik biz. Sen bu kadar sakinirsan sevgilini bir yerde patlak verir bu iliski. Insaniz hepimiz.sosyal varliklariz. Yarin bir gun is hayatinda da kadinlar olacak. Onkardan da kiskanirsan kimse dayanmaz bu kadar baskiya. Kiskanc olmayan birini bulur erkek arkadasin da. Ne yaparsan kendine yaparsin unutma

evet sizi fb'a ekleyen her erkek sizden hoşlanıyor, bütün kızlarda sevgilinden hoşlanıyor, sevgilin de eklediği kızlardan hoşlanıyor.. tam kaos yani.. sürekli ortak arkadaşlarımız hariç deyip duruyorsun da, ortak arkadaşının nişanlısının senin sevgiline aşık olmayacağı ne malum? bu durumda ne yapıyoruz, bir kutu alıp yemini- suyunu veriyoruz..

Çevrendeki erkeklerin, belirli bir arkadaşlık sürecinden sonra sana muhakkak farklı yaklaşacağını düşünüyorsan, karakterine ve fiziksel özelliğine aşırı derecede güvenen birisin demektir. Ki bu çok sağlıksız, neticede her erkek sana karşı bir şey hissedecek diye bir şey yok, seni beğenmeyebilir neticede.

Kesinlikle bir taraf dediğine göre, kadınlarında duygusal karmaşa yaşadığından bahsetmiş oluyorsun. Bu durumda sende bir erkekle arkadaşlık kurduğunda zaman içinde farklı düşüncelere kapılabilirsin demek oluyor bu. Kendine güvenmiyor musun yani?

İkisi de değilse, neden böyle bir genelleme yapmaya ihtiyaç duyduğunu gerçekten merak ettim. Neye dayanarak bunu söylüyorsun? Çevremde gördüm deme. Benim çevremde yok çünkü hiç. Genelleme yapmanı açıklamaz çevrende görmüş olman.

Bana göre öyle dedim.
İlla bi hoşlanma olucak demedim.
Özgüvenim var, ama hiç bi zaman her erkeğin benden hoslanıcanı, ya da benim bi erkekten sırf iyi anlasıyoruz vs diye asık olucama ihtimal vermiyorum.
Ama konu sevgilime gelince iş değişiyo, ona güvenmiyorum belki de.

Sinif degistirmelerden filan bahsetmissin, yasinizi ogrenebilirmiyim? Hem sevgilinizin hemde sizin?
Hayatinizin farkli asamalarinda farkli dostluklarin arkadasliklarin olmasi cok normal. Ben ogrenciyken bircok erkek arkadasim vardi, cok zaman oturup birseyler yer icerdik arkadaslarla. Ogrenci doneminde erkekli kizli arkadasliklar cok normal, vede hatta sagliklidir. Is hayatinda ise is arkadaslarinla ayni seyler oluyor, ama daha seviyeli. Fakat ozel yasantinizdaki arkadasliklar farklidir.
Siz eger onun kankilerinden birisinin bir bayan oldugunu, onunla sizden cok vakit gecirdigini filan soyleseniz, olay daha farkli olurdu. Ama lutfen yasiniza gore davranin. Bu kadar sahiplenici olmak sadece size zarar verir. Gerek yok. Ayrica ogrencilik yillarinizda sizde biraz daha ozgur ve hayatin keyfiyle mesgul olsaniz belki daha mantikli davranmis olursunuz :KK66:

En güzel yorumu sen yaptın. :)

Bu kadar basit işte.

Tatlim cift olmadan once de arkadastik biz. Sen bu kadar sakinirsan sevgilini bir yerde patlak verir bu iliski. Insaniz hepimiz.sosyal varliklariz. Yarin bir gun is hayatinda da kadinlar olacak. Onkardan da kiskanirsan kimse dayanmaz bu kadar baskiya. Kiskanc olmayan birini bulur erkek arkadasin da. Ne yaparsan kendine yaparsin unutma
Bunu inan cok iyi biliyorum bilincindeyim.
Kendi kendimi üzüp, kuruyorum zaten ama cidden bıktım artık hem paranoyalarımdan hem kafamda surekli bişeyler kurmaktan.
Bu duygularım sanırım erkek arkadasıma tam güvenememem, bir defa yaptığı bi hatayı affettim, şimdi sonumuz bu oldu.

Ben bi kızla bi erkeğin arkadaşlığını çok normal bulmuyorum..
Hani olurda ama nasıl desem sıkı fıkı olursa orda sıkıntı olur..
Çünkü mutlaka birbirleriyle bi iletişimleri olup bu iletişimde bişeyleri paylaşmaya doğru giderse orada duygusallık devreye girer..
Bu konuda araştırmalar bile var..
Ve ben bu denli arkadaşlığa karşıyım birinin sevgilisi varsa çok mesafe olmasa bile çokta sıkı fıkı olunmamamsı gerekiyor..
İlişkinin başlarında bu şekilde düşünmeniz normal..
Çünkü bazı şeyler tam oturmamıştır.
Bizim ortak facemiz vr mesela..
Benim sınıfımdaki erkek arkadaşlarım ekliyken onun sınıfındaki kız arkadaşları ekli değil..
Ben ekle desemde
-Ne gerek var der..
Ama benim arkadaşlarımı kendi ekledi yani :KK53:
Bi kaç kişi sınıfından ekli ama o kızlarıda bende tanıyorum..
Benim sınıfımdakileride o tanıyor ve çoğu ekli..
Kıskandığım biri ekli değil yani kıskanmamı gerektiricek biri henüz yok inşALLAHta olmaz..
Beğense bişey demem ama o foto önemli nasıl bi fotoğraf ?
Fotoğrafın hali önemli benim için..
Açık bi fotoğrafsa ve onca fotoğraf içinden onu beğendiyse rahatsız olurum..
Ama diğer türlü çokta rahatsız olmam..
Bende aynısını yaparım anlaşırız :KK76:
İlişkinin yeni olmasından dolayı ''bence'' haklısın..

Bana göre öyle dedim.
İlla bi hoşlanma olucak demedim.
Özgüvenim var, ama hiç bi zaman her erkeğin benden hoslanıcanı, ya da benim bi erkekten sırf iyi anlasıyoruz vs diye asık olucama ihtimal vermiyorum.
Ama konu sevgilime gelince iş değişiyo, ona güvenmiyorum belki de.

Bak, insanlar bu kadar baskıya gelemez.
Sen sevgilinin sahibi değilsin.
Ona sahibi gibi davranma.

Elbette ortak arkadaşlarınız olacak. Varmışta zaten.
Ama senin bulunamadığın ortamlarda görüşeceği kız arkadaşları da olacak.
Şimdilik okulda, yarın öbür gün iş hayatında.

Büyük bir kısmını tanıyacaksın muhtemelen. İlerde evlenirseniz, onlarla aynı ortama da gireceksin.
Ama tanımadıkların ya da samimi olmadıklarında olacak.
Sadece eşinin görüştüğü insanlarda olacak.

Sen bu düşünce yapısıyla asla huzurlu bir hayata sahip olamazsın.
Sürekli seni aldatacağı fikriyle yaşayamazsın.
Önemli olan birisinin ona asılması ya da sevgilinden hoşlanması değil.
Sevgilinin böyle bir durumda, ona ilgisi olan kızı reddetmesidir.
Sana sadık olmasıdır.

Böyle bir durumda yanındaki erkeğin beğenilmesinden dolayı gurur duyman lazım, neticede o erkek seni sevmiş değil mi? İçten içe kıskanır insan ama bu şekilde abartılmaz.

Eğer reddetmiyorsa, aldatmaya meyilli ise zaten ruhun duymaz, bin kere aldatır seni.
Hayat bu tip düşüncelerle kafayı yemek için çok kısa.
Kavga etmeye bile değmez.

Lütfen biraz sakin ve rahat ol. Akışına bırak.

Soylemek istediklerinizi gercekten anlıyorum.
Biz yurtdısında okuyoruz, beğendiği foto yabancı bi kızın diskoda çekilmiş fotosu.
Tabi ki de tepkim böyle olucak.
Yorumlarınız icinde tesekkür ederim saygı duyuyorum ama ben bu konuyu bu işin içinden çıkabilmek için açtım.

asosyalliği,bencilliği,başkası üzerinde hakimiyet kurma isteğini,kendini yetiştirememişliği KISKANÇLIK la adlandıranlara verdiğim cevabı vereceğim sana.
Başka uğraşlar edin kendini geliştir,saygısızlıkla kıskançlığı birbirine karıştırma,özgüvenin olsun.
Ya da fanusta bitkiyi sev.
BUDUR!!!!!

Merak ediyorum sen aynı seyi yapınca o normal karsılıyomu tabiki herkezin arkadası olucaktır ama hersey karsılıklı bence ayrıca ben bir erkekle bir kızın arkadas olabilicenede inanmıyorum ya atesle barut misali hersey olabilir bu benim görüsüm tabi

Soylemek istediklerinizi gercekten anlıyorum.
Biz yurtdısında okuyoruz, beğendiği foto yabancı bi kızın diskoda çekilmiş fotosu.
Tabi ki de tepkim böyle olucak.
Yorumlarınız icinde tesekkür ederim saygı duyuyorum ama ben bu konuyu bu işin içinden çıkabilmek için açtım.

İyi de sen ilk yazdığın yoruma bak, bir de şimdi yazdıklarına.

Sevgiline güvenmediğini, daha önce onu benzer bir konuda affettiğini ve yurt dışında yabancı bir kızın diskoda çekilmiş fotoğrafını beğendiğini söylüyorsun şimdi.

İlk iki konu olmasa, fotoğraftaki arkadaşıdır beğenmiştir derim ama anlaşılan çapkın bir tarafı var.

Sadakatsiz ve güvenmediğin bir adamla neden devam ediyorsun ki?

Altı üstü 6 aylık bir ilişki. Neden ısrar ediyorsun bu konuda?

Karşı cinsle arkadaşlık kurmakta ne var anlamadım. Benim de çok samimi erkek arkadaşlarım var hatta Düğünüme saatlerce yol çekip geldiler bi güzel göbek attılar. Ben bu arkadaşlarımdan birinin fotoğrafını beğendiğim için eşim bişey dese eşimden suphelenirim sen kız arkadaşlarına kötü gözle mi bakıyorsun diye. Allaha Şükür yok öyle bi durum arkadaşlık beyin yapısının uyumuna bakar cinsiyete değil

Çok samimiyet iyi değil bunu bilirim . Ayrıldıklarında sevdiği kız için ağlarken bana sarılan, anne ve babamın bile 'aman o mu onlar kardeş gibi kızımla aralarında asla bir şey olamaz dedikleri' ve bu yüzden ben-erkek kardeşim ve arkadaşım ile tatile gönderdikleri, kardeş gibi gördüğüm, eski bir arkadaşım vakti zamanında 7 sene sonunda bana evlenme teklif etmişti. Aslında aklının bir köşesinde varmışım ama şartlar, kişiler , hayatlarımızda olan şahıslar yüzünden ortam oluşmamış. Bu bana ders olmuştu artık çok samimi olduğum erkek arkadaşım yok ve olmayacakta.
Bu hayatta olmaz olmaz yoktur. Samimiyet derecesini koruyabildikten, kişiler arasında oluşan herhangi bir değişimi fark edebildikten sonra arkadaş olunur, abartmamak gerek ama.
İnsan arkadaşının fotoğrafını beğenebilir ille karşı cinse duyulan ilgi olmaz bunun sebebi ancaakk şu var hiç tanımadığı birinin fotoğrafını beğenmemeli. Orada bir sorun vardır.

cnm baska seylerle ugrasmayı dene.. hobi edın spor yap vs .. kendıne guven.. kendıne guvenen kadın her zaman cekıcıdır erkeklerın gozunde

En iyisi sosyal paylaşım sitenizi kapatın , sağlıklı ilişki düşünüyorsanız tabi... Bu kızların çoğunluğunda ve her ailede olan genel sorun...

Back
X