Kıskançlıkta haksız mıyım?

Siz
Bilmiyorum abiniz var mı ama?diyelim ki var...abiniz evde iken...iç camasiriniz gözükecek şekilde oturur musunuz?insan abisinden utanır...bırakın abiyi kadın kadinayken bile bir yerimiz gozukmesin diye dikkat ediyoruz.abi demesi veya kuzen olması hicbirseyi değiştirmiyor.zira bir zamanlar zil zurna asikmis

Eskiden eşime aşık olan bir insanla asla samimi olup evine sokmam. Özellikle evimde o halde görseydim kapi dışına atardım. Herkesede yaptığı pisliği söylerdim.

Önce Kuranı Kerim okuyun.Biraz İslam tarihi biraz da türk tarihi okuyun o zaman...
Şimdi site kuralları gereği çok açık yazamıyorum ama.. Türk toplumunda akraba evliliği olmayan bir şeydir. Bu Türk toplumuna İslama giriş ile girmiş bir şeydir..

Sen hangi toplumda yasiyorsun?Türkiye de kuzenler ve yiğenler kardeş değildir...
Bende Türkiyede yaşıyorum evliyim, erkek kuzenimde evli. Ama o benim kardeşim birlikte büyüdük yahu. Evledik diye görüşmeyim mi? Sürekli arar görüşürüz eşler bile olmadan. Dünyada milyonlarca erkek varken neden akraba? Sizinki nasıl kötü bir düşünce. Allahım sizden çocuklar üreyip benim çocuklarımla arkadaş olacak öyle mi...

Son düzenleme:
Eşinden boşanmış olması dışında
Evet davranışları benide rahatsız ederdi
Dikkat et

Murat ovuncun bir sözü var hani.
Yaniiikkkkk, yaniikkk görümce
Biz buna yaniiik kuzeen diyelim. Mesafeyi koru ve uzak tut evinden derim. Ben burda bir konu okumustum 2012 ye ait sanirim. Kadin kuzeniyle kocasini o is üstünde yakalamisti,ustelik hamileydi vs. O gun bugun kuzenlerden tiksindim valla

Konu sahibi haklısın, kesinlikle bir yolunu bul ve görüşmeyin bu kızla. Dul kelimesine takılınıp asıl meseleye odaklanılmayacağını hissettim konuyu okurken. Bu kadar öfkeli olmaya gerek yok bence dul dedi diye. Her konuya yazılıyor öfkeyle. Evet doğrusu şu an dul değil boşanmış, haklısınız. Ama dul da eşi ölene denir Eşi ölen kadın olmak bir kusur mu da dul denilince bu kadar kızılıyor.Allah korusun. Bence bu kadar net tepki vermek eşi ölmüş hanımları da rencide edebilir. Dul kelimesi bir hakaret değildir. Lütfen sakin olalım. Hakaret gibi kullananların kendi ayıbıdır. Kaldı ki medeni kanunda bile daha doksanlı yıllarda boşanmış dul ayrımı yoktu. Dul yazılıp geçiliyordu. Bu dile yerleşmiş bir şekilde. Ben de dula dul boşanmışa boşanmış derim. Ama farklı söyleyene de böyle öfkelenmem, ne gerek var.

Türkiyede yaşıyorum ve Türküm. Bizim ailemizde kuzenler kardeş sayılır. Bir tane bile akraba evliliği yok. Olması ayıp karşılanır.
Bu aileden aileye değişir. Sadece yazın görüşmeme rağmen ben de kuzenlerimle (anne tarafı da baba tarafı da) kardeş gibi büyüdüm. Değil ailede bütün sülalede 1 tane bile kuzen evliliği yok. Değil evlenmek konunun mevzu bahsi bile çığ gibi tepkilere yol açar. Ama eşimin ailesinde neredeyse bütün kuzenleri kuzenleriyle evli sadece eşim değil. Ki ben yabancıyım diye başta bana bile temkinli davrandılar. Eşim de doğru bulmuyor bu mevzuyu. Ailede kuzen evlilikleri olduğu için de hiç yakın davranamıyorlar birbirilerine. Öyle bizim bildiğimiz ‘kuzen’ gibi hissetmiyorlar. Mesela ben teyzemin amcamın vs evinde kendi evim gibi kalırım ama onlar kalamıyorlar. Çünkü böyle bir durum söz konusu. Ben doğru bulmuyorum.

Yukarıda yazılanları okudum da, Türk toplumunda akraba evliliği yoktur denmiş. İslam öncesinde de Türk toplumunda akraba evliliği oluyordu. Tarih mezunuyum.
Konuya gelince bence gereksiz yere bu kadar samimi olmuşsun. Önceden eşime aşık olan birine gayri ihtiyari mesafeli davranırdım ben. Gerçekten o şekilde oturduysa ne kadar ayıp, abi kardeş gibi görse dahi biraz edep. Bundan sonra bence mesafeli olmalısın, bunu hissettiğinde zaten bu kadar rahat davranamaz.

Yoktur demedim, var ama artık o dönemleri geçtik. Benim çocuğum, kardeşimin çocuğuyla kardeştir. Ileride evlendiklerini düşünemiyorum bile. Erkek mi kalmadı.

Yoktur demedim, var ama artık o dönemleri geçtik. Benim çocuğum, kardeşimin çocuğuyla kardeştir. Ileride evlendiklerini düşünemiyorum bile. Erkek mi kalmadı.

Bende akraba evliliğini desteklemiyorum. O konuda haklı buluyorum sizi. Fakat İslam ile birlikte akraba evliliği Türk toplumuna girdi, akraba evliliği yoktu diye bir şey okudum. Ona istinaden yazdım.

o tarıf ettıgınız oturma seklıne sahıp ınsanlardan herseyı beklerım

bırde dul tabırı kaldırılmalı hıc olmamıs gıbı yasanmalı bence, nedense bır ırrıte edıyor benı sankı bır damga gıbı bel altı gıbı kufur gıbı gelıyor . bosanmıs dıyelım ona ya da bekar olur mu?

Son düzenleme:
Sen hangi toplumda yasiyorsun?Türkiye de kuzenler ve yiğenler kardeş değildir...

Türkiye’de değil de sizin yaşadığınız çevrede ve zihniyetinizde öyle değilmiş demek ki. Bütün bir ülkeyi genellemeniz çok yanlış. Kavramları tartışalım demişsiniz eşinden boşanmış kişi bekar, eşi vefat etmiş kişi duldur. Başından evlilik geçmiş olması önemli bir ayrıntı mı ki ilk cümlenizde kişiyi tanımlarken dul diye özellikle belirttiniz?
Kıskançlıkta haksızsınız, madem kıskanıyorsunuz samimi olmayın, mesafeli durun. Aklınız sıra samimi olunca kontrol altında tutacağınızı düşünmüşsünüz. Ayda yılda bir görüşüyormuşsunuz zaten anlattıklarınızda sondaki oturuş kısmını tenzih ederek söylüyorum bir şey yok ki, kız sizin gözünüze batıyor sadece. Tehlikeli kadın diye bir şey yok bence iş sizin eşinizde bitiyor eğer eşinizden eminseniz kız umurunuzda olmasın yok eğer emin değilseniz elalemin kızından önce evliliğinizi sorgulayın.

Bu ne Türk filmi gibi,o şekilde oturmak falan filmlerde olmuyor mu? He gerçekse haklısınız ama ben inanamadım

Birincisi esinden bosanmis biri dul degildir, bekardir. Aksi halde dul maasi alirdi devletten.
Ikincisi konunuzu ilk okudugumda aynen soyle dusundum ta ki sonlari okuyana kadar: sorun baska kadinlarda degil, bosanan kadinlarda. Yani size gore her bosanmis kadin tehlikeli diye anladim. Tum bosanan kadinlar esinize yuruyebilir gibi anlasiliyor yazdiklarinizdan.
Ancak bu kadin esinden bosandiginda esinize onunla evlenmesi ile ilgili teklif goturulmus ama esiniz red etmis. Yani esinizin onda gozu yok. Ne guzel iciniz rahat olsun. Esiniz de sizi secmis zaten onu degil. Neden bu ozguvensizlik?
Simdi su oturus meselesine gelelim: kadinin oturma sekli evet uygunsuz. Ancak anladigim kadariyla esiniz bile yuz vermiyorken siz esinize gore daha samimi davranmissiniz. Neden? Bazilari dusmanini yakinda tutar. Sanirim sizinki de oyle birsey. Kadinin oturmasi ile ilgili birsey diyemeyecegim. Cunku normal degil eger anlattiginiz gibiyse. Ki ben bir yere misafirlige gitsem onlari birakip playstation oynamaya diger odaya gitmem. Kadin evde playstation oldugunu nereden biliyordu? Burada da tuhaflik var.
Bu arada esinize guvenin. Unutmayin karsidaki kisinin karakteri istedigi kadar bozuk olsun, esiniz istemedikce bir sey olmaz. Esinizin karakteri bozuksa da bu ister kuzeni olsun isterse baskasi yapacak adam yapar. Hatta karakteri bozuk adam icin bosanmis, bekar, evli farketmez. Karakteri duzgun biri ise karsidaki ne yaparsa yapsin yuz vermez.
Bu arada okuduklarimdan esinize guvenmediginizi anladim. Guven olmazsa evlilik zor yurur.

Son düzenleme:
Artık sizde iyi davranmaktan vazgeçin yanlıs anlarsada iyi olur zaten.. eve bile almayin o şahsı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…