Kıskandığım için mi bu durumdayım?

banabenigeriver

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
9.337
4.664
123
Merhabalar herkese yine ben ve yine bir konum daha...Aslında eskiden açtığım konularla bağlantılı bir konu bu.Sorunum şu ortada ciddi bir ayrım var mı yok mu bunu söyleyin lütfen...
Yaklaşık bir sene önce evlendim.Ve nişanlılığım boyunca (nişanlılığım 3 ay sürdü) kayınvalidemin beni hep görümcemle kıyaslamasını dinledim.Gelinliğimden tutunda evindeki perdesine kadar hep aynısıymış(beğendiğim perde gerçekten aynıymış evine gidip taklit ettiğim yok hala adım atmış değilim ama nasıl olduysa onlarca model arasında onu nasıl seçtim bilmiyorum şükür ki öyle değince başka model almıştım).Yok onlarda o adet yokmuş yok bu yokmuş hiçbirşey yapmadılar görümceme yapılmadığını söylediler ve gerçekten bende bana yapılır üzülür diye ses çıkarmadım.
Herneyse yazındı bizim düğün 3-5 ay sonra iklim kışa dönünce kaldığımız evi ısıtamadık(ısı yalıtımı yok sebebin bu olduğunu düşünüyoruz yaptıracağız inşallah bu kışa gelmeden)bu sebepten benim annemlerde kaldık.Kayınvalidem bunu duyunca annemlerin ev kışlık ne güzel sizinki yazlık dedi güldü.Çok şükür ki kışın sıkıntı yaşamadan geçirdik.
Şimdi görümcemin eşi askere gitti ve o askere gitmeden kayınvalidemlerde odası hazırdı.Bu bize neden yapılmadı diyorum yaşadığımız sorunlardan dolayı olabilir ama evlat ya insan teklif bile etmez mi?
Gelelim asıl meseleye...Düğündeki eşimin tarafından gelen takıları kayınvalidemin cebe attığını bir konumda yazmıştım.Gelin görün ki görümceme gelenlerin tek kuruşuna bile dokunulmamış.Bununla kalsa iyi sadece üç bilezik yapılmış banada üç bilezik yapıldı ve adaletli oldukları yer o üç bilezik.Düğünü olmuş hem balayına gitmiş hem fotoğraf çekimi yaptırmış hem evine iki klima taktırmış son olarakta araba aldı.(görümcemin kaynatası kendi evinin üstüne ev yapıp en iyi şekilde yaptırmış herşeyi bize söylenende sadece üç bilezik yaptılar)Az kalsın düğün masrafıda eşimden çıkacaktı kayınpederim bende para yok sen ver demişde şükür eşimin dedesi yapmış bunu dediği günlerde kızının doğmamış çocuğuna beşikler alınmış hazırlık yapılmış.Ben masraf olmasın diye sözde görümceme birşey yapılmamış ya üzülmesin diye ses çıkarmadım ne kuaförü boşver ya fotoğraf çekimine ne gerek var balayı ne ya ne işime yarayacak(belki mütevazide olsa birkaç günlüğüne yapacağım ilk ve son tatil olacaktı) diye diye eşyanın en uygunu düğünün en uygunu oldu.Eşimin motoru var kışın başında kullanıyordu tir tir titriyorduk tepesinde bu hak mı reva mı?
Şuan bakıyorum bu görümcem ne yapmış bunlara çalışıp para mı vermiş(eşim yaklaşık on yıl maaşının yarısından fazlasını annesine vermiş üç kira ve iki emekli maaşı gelirleri olmasına rağmen) yada ailesine hizmet mi etmiş eşimden 7 yaş küçük ondan önce evlenmiş...Gerçekten anlamıyorum ortada ciddi bir ayırım mı var yoksa ben mi fesatım inanın bilmiyorum bu kadar salak yerine konulmak cidden ağrıma gidiyor.Herkes herşeyin en güzelini yaparken(onların adetleri es geçilmiyor) benim ki olması gerektiği için oldu böyle bir durumun olacağını bilsem bizde bir iki sene evlenmeyip eşimin maaşını biriktirip sonra evlenirdik.
Şimdi bana akrabalarımın taktığı takılarla ısı yalıtımı korkuluk falan yaptırıyoruz ve bunu biliyorlar gerçekten bu işin içinde bir adalet var mı?

Aman boşver. Sen herşeyin en iyisini kendi emeğinle yap. Soran olursa da ben yaptım dersin. Eşinin ailesi de olsa yapmayabilir yani, yapsa güzel olur da yapmıyorsa da boş ver yapmasın size bir şey

okuyunca kıyamadım ama maalesef kayınvalidelik demek gelini kızıyla kıyaslamak, geline mümkün olduğunca köstek olmak, gelini mutlu edebilecek desteklerden kaçınmaktan ibaret. Yapabilecek bi şey yok bizde böyle diyerek sizi umursamamaya devam edecekler ama her fırsatta da eşinizi kendi işlerine geldiği gibi kullanmaya çalışacaklar..çok önemsemeyin bence onları sessizce kenardan izleyin ben şahsen böyle yapıyorum :KK14:

Size ev vermişler. Mutlu olacağınıza yalıtımı biz yaptırıyoruz hak mı bu diyorsun. Gerçekten insanlara yaranmak zor.

Ayrıca kışın evi soğuk olan herkeS aylarca anasında kaynanasında kalmıyor. Henüz çocuğunuzda yokmuş. Alın battaniyeyi girin altına Işın'ın romantik romantik. Bunun için bile beklentiye girmişsiniz. Mutlu olmak istiyorsanız maziyi unutun. Ona şu yapıldı bana yapılmadıyla senelerinizi hiç etmeyin.

banabenigeriver banabenigeriver artık bunları geride bıraksan ?..

Bence tüm bu dertlerin 3 ayda tanışıp evlendiğin için.
Aslında salt sebep bu değil de, basiretin bağlanmış, acele davranmissiniz, ailecek akıllıca düşünüp karar alamamissiniz, bilmem birilerinin etkisinde kalmissiniz vb... Ama tercihini yaptın. Bu adamla evlendin. Ailesi de bu kisiler..

Şimdi hersey gözüne batıyor. Zamaninda akıl edip sorgulamadigin şeyler için şimdi kişileri suçlamanın anlamı yok. Eskileri unutmuyorsun, unutmamak için sürekli kendine hatırlatıp duruyorsun. Böyle mutlu olamazsın. Kendini şişirme. Alış artık. Boşanmayacaksan, uyum sağla. Umursama yada mesafe koy. Ama şikayet Edip durma artık.

Son düzenleme:
Kardeşler takmıyorsa size ne?! Şu an sizin rızkınızı alıyorlar mı? Hayır, eee o zaman sorun ne? Herkes düğününü kendisi yapıyor. Kayınpederimin kaynanamın bir kuruşu yoktur düğünümde.
Boş boşa kendinizi doldurmayın yazık.
Benim de yok düğün,kına,nisan,doğum konuyu okuyunca bı üzüleyim halime dedim üzülemedim öyle umrumda değil.

Bizde de yenge hanima evlendiklerinde ailem tarafından ev verildi, araba alındı,yemekli düğün yapıldı. Ama ben kendi Evimi kendim aldım. Allah sağlık ve is guc versin herseyi yaparsiniz
Onlar " yenge hanım"a yapılmadı yalnız, kardeşinize yapıldı. Kardeşiniz bir başkası ile evlense yine yapılacaktı değil mi? Ailenizin çocukları arasındaki adaletsiz tutumunu eleştirin elbette ama elin kızının suçu ne bunda?

Aman boşver. Sen herşeyin en iyisini kendi emeğinle yap. Soran olursa da ben yaptım dersin. Eşinin ailesi de olsa yapmayabilir yani, yapsa güzel olur da yapmıyorsa da boş ver yapmasın size bir şey
Biz görücü usulü evlendik bu sebepten onlardan bekledim herşeyin en iyisi en güzeli dendi yoksa dediğim gibi bir iki yıl nişanlı kalırdık olurdu herşey benim sinirimi bozan benim uzak durmama anlam veremiyorlar birde gidip tebrik edeceğim sanırım onları.

Uani bence beklenti icinde olmaniz kirilmaniz abes olur.Belli ki bu insanlar gorgusuz tipler.Kendini yormanin ne anlami var ? Seni cagirmadi diye de alinma birak cagirsa yapissa daha kotu.
Görücü usulü evlendiğim için bekledim herşeyin en güzeli dendi ama ortada herşey üzülmesin diye salak durumuna düştüm

Bir de size ev almışlar ya siz omlara ev alsaydınız? Bak mesela biz kaynıma ev aldık. Umursamazın teki ama kardeştir, bir şey diyemem.
Siz de demeyin kimsenin arasını huzurunu bozmayın.

okuyunca kıyamadım ama maalesef kayınvalidelik demek gelini kızıyla kıyaslamak, geline mümkün olduğunca köstek olmak, gelini mutlu edebilecek desteklerden kaçınmaktan ibaret. Yapabilecek bi şey yok bizde böyle diyerek sizi umursamamaya devam edecekler ama her fırsatta da eşinizi kendi işlerine geldiği gibi kullanmaya çalışacaklar..çok önemsemeyin bence onları sessizce kenardan izleyin ben şahsen böyle yapıyorum :KK14:
Valla bizi kullanma ihtimalini çoktan unuttular bile ben asla böyle bir fırsat vermem

siz bunları kafanıza takmayın ,eşiniz taksın ,her ailenin kendi içinde bir dinamiği var ,bende kardeşimle neler yaşadım ,söylemek yerine kendimi kolluyorum çünkü kendimi paralasam değişmez

Back
X