Kıskanmamak

Onunda huyu bu demekki... tabi haklısın kıskanılmak istiyorsun ama bunun için yapacagın birşey yok gibi onu böyle kabul etmelisin

Ben de pek kiskanmam. Kiskansam da kiskandigimi belli etmem.
Esim beni kiskandiracak/rahatsiz edecek hareketler yaparsa; derdim kiskanmak degil, bu hareketleri nasil yapabildiği olur.
Karsima gecip bana eski sevgilisini anlatacak olursa da onu buna pisman ederim. Yine derdim kiskanclik degil, bir iliskide boyle bir seyi nasil yapabildigine takılırım.
Kıskançlık kotu bir his. Bunu karsi tarafa belli etmek de bence küçük düşürücü bir hareket.
Esim de bana luzumsuz yere kiskanclik yapip bir sey demeye yuz bulamaz. Kiskanc biri aslinda ama bunu bana belli etmesinden ben utanıyorum acikcasi. O yuzden bizim iliskimizde de kiskanclik yok gibi. Hissetsek de yasamayiz.
Ama bu hayatta en cok sevdigim, gozumu kirpmadan canımı verebileceğim insandir esim. Ayni sekilde onun da beni sevdiginden cok eminim.
Siz de kiskanclik gibi kotu bir duyguyu, sevgi gibi guzel bir hisle karsilastirip ic ice sokmayin.
Seven adam kiskanir lafi ataerkil, karsisindakini boyunduruk altina almayi normallestiren bir zihniyettir.

Evet bu konuda çocuksu veya şımarık davrandığımı kabul ediyorum. Ben kıskanırım çünkü ama bende eskiden yaptığım gibi üstüne düşmem belli etmem.
Bir kere dahi o hissi onda görseydim takıntı yapmazdım umursamazdım. Olay salt kıskançlık istemek değilde başka yerlere bağlıyorum ondan.

Haklısınız tam tersi daha kötüymüş :)
Elbette kısıtlamak,güvenilmeyen kişi olmak istemem. Sadece hep duyduğum seven kıskanır lafı aklıma geliyor. Sevgisini biliyorum tabi ki ama aşk mı yok sadece seviyor mu vs vs.
Ama oturup benimle eski sevgilimi çekiştirince noluyor ya bu kadar da değil dedim :) Herhalde o rahatlığı ben verdim ona.

Tabii ki hayır. Özgürlüğümü kısıtlamak gibi bir şey söz konusu olamaz. Duygusal bağlamda diyorum.

duygusal bağlamda kıskanıp da içine atan görmedim ben. kavram karmaşası yaşıyosunuz bence. şükredin.

Konuda kişiliğini çok anlatmadım,çok özgüvenli biri değildir hatta kendisine göre hiç... bu parçaları birleştirince kafamda oturmuyor.
Sevilmediğiniz düşüncesi oluşmuş sanırım.
Ama bir arkadaşın da dediği gibi kıskanmakla sevgi arasında ki ilişkiyi yanlış anlıyorsunuz.
Kendisini bir kıyasın içinde bulmayıncaya kadar kıskanmayan insanlar da var....Bunun olgunluk ve kendine güvenle ilişkisi var.

Duymak istediğim cevap tam da buydu aslında :) teşekkür ederim.
Konu açma sebebim de farklı düşünceler görebilmek,onunla konuşup tekrar gerilmek istemiyorum bu konu için.Malum kadınlar olarak da çoğumuz duygularımızı saklamıyoruz. Ben biraz empati yaparken kendim gibi düşünüyorum,nasıl belli etmez ya nasıl başarıyor bunu moduna giriyorum. Demek ki oluyormuş...

Tam olarak sevilmemek değil yanlış ifade ettim. Sevmeyen biri onun davranışlarında bulunmaz. Bu sevgiyi sorgulamaya başladım benim onu sevdiğim gibi aşkla mı seviyor yoksa mantığına uyduğum için mi diye düşündüm.

Adam seni değişik sevmiş
Bildiğinden farklı gelmiş.
Bocalamışsın galiba

Ne farkeder ki? Mantığına uyduğu için seviyo olsa nolur yani sonuçta seviyo olduğuna inanıyosunuz?

Sanırım güvenle çok alakası olan bir durum bu. Benim de iki yıllık ilişkim var güven duygusu azaldıkça kıskançlık krizlerim çoğaldı ordan biliyorum. Sevgilim çok kıskançtır ama onda da tam tersi oldu. Her geçen gün güveni arttı ve uzun zamandır kıskandığına şahit olduğum birşey yaşamadık.

Bi de bence siz kıskançlık olayını yanlış anlamışsınız.. Eski sevgiliden bahsetmek bence kıskançlığa neden olmaz, saygısızlıktır ilişkiye.. tepki vermiyo diye saygısıylığa devam etmeyin derim.. Belki sık sıkmtartışmaya neden olmamak için tepkisiz kalıyodur

Bunun cevabını zamanla alırsınız.
Size göre aşk ve karşınızda ki insana göre aşk kavramına bakmak lazım :)

Ne farkeder ki? Mantığına uyduğu için seviyo olsa nolur yani sonuçta seviyo olduğuna inanıyosunuz?
Ben onu çok fazla seviyorum o da beni çok sevsin aşık olsun istiyorum
Şaka bir yana yazması bile utandırdı beni :) sadece garantici bir oğlak olduğumdan adım gibi emin olmak istiyorum aşkından,ütopya tabi bu :)

Her ilişkinin dinamiği kişileri farklı bu konuda genel konuşmak yanılgıya düşürebilir aslında.
Benim kastettiğim tatlı kıskançlıklar ve kişi bu duyguyu gerçekten kendi içinde halledebilir mi diyeydi...Yoksa şüpheye düşürecek bir konu yok.
Umarım düzelirsiniz sizde...

O kısmı anladım da eğer öyle olmadığını farkederseniz nolur onu soruyorum? Terk mi ediceksiniz yani?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…