- 4 Aralık 2017
- 1.061
- 619
- 38
Evet bu konuda çocuksu veya şımarık davrandığımı kabul ediyorum. Ben kıskanırım çünkü ama bende eskiden yaptığım gibi üstüne düşmem belli etmem.Olgun davranan o, senin beklentin çocukça. Kıskansa bile belli etmediğini, bu tip olumsuz duyguları kendine yakıştırmadığını söylemiş daha ne? Kadınlar biraz entrika seviyor seni anlıyorum ama kıskandırmaya çalışarak şansını fazla zorlama bence.
Tabii ki hayır. Özgürlüğümü kısıtlamak gibi bir şey söz konusu olamaz. Duygusal bağlamda diyorum.kıskanınca nolcak? yani nasıl bişey bekliyosunuz. onu giyme, oraya gitme gibi mi.
Haklısınız tam tersi daha kötüymüş :)Aslında demiş yani.
Kıskanıyorum ama belli etmiyorum diye.
Ne güzel işte.
Sana baskı kurmamak için kendine hakim oluyor.
Bi arkasaşın eşi de seninki gibiydi.
Kız da sen gibi kafaya takardı :)
Bazı insanların huyu böyle.
Seni sevmediği anlamına gelmez.
Ben de kıskandığımı belli etmem.
Yani bilinçli belli etmemezlik değil de
O duygumun üzerinde fazla durup kendimi gaza getirmem.
Kafamda kurmam.
Anında başka şeye yönelirim.
Eşim tam tersi.
Kıskancın dibi.
Deli ediyor beni.
Sanki güvenilmezin tekiymişim gibi hissettiriyor.
Eminim böyle hissetmek istemezsin.
O yüzden fazla kafana takma bence.
Tabii ki hayır. Özgürlüğümü kısıtlamak gibi bir şey söz konusu olamaz. Duygusal bağlamda diyorum.
Sevilmediğiniz düşüncesi oluşmuş sanırım.Konuda kişiliğini çok anlatmadım,çok özgüvenli biri değildir hatta kendisine göre hiç... bu parçaları birleştirince kafamda oturmuyor.
Duymak istediğim cevap tam da buydu aslında :) teşekkür ederim.Ben de pek kiskanmam. Kiskansam da kiskandigimi belli etmem.
Esim beni kiskandiracak/rahatsiz edecek hareketler yaparsa; derdim kiskanmak degil, bu hareketleri nasil yapabildiği olur.
Karsima gecip bana eski sevgilisini anlatacak olursa da onu buna pisman ederim. Yine derdim kiskanclik degil, bir iliskide boyle bir seyi nasil yapabildigine takılırım.
Kıskançlık kotu bir his. Bunu karsi tarafa belli etmek de bence küçük düşürücü bir hareket.
Esim de bana luzumsuz yere kiskanclik yapip bir sey demeye yuz bulamaz. Kiskanc biri aslinda ama bunu bana belli etmesinden ben utanıyorum acikcasi. O yuzden bizim iliskimizde de kiskanclik yok gibi. Hissetsek de yasamayiz.
Ama bu hayatta en cok sevdigim, gozumu kirpmadan canımı verebileceğim insandir esim. Ayni sekilde onun da beni sevdiginden cok eminim.
Siz de kiskanclik gibi kotu bir duyguyu, sevgi gibi guzel bir hisle karsilastirip ic ice sokmayin.
Seven adam kiskanir lafi ataerkil, karsisindakini boyunduruk altina almayi normallestiren bir zihniyettir.
Tam olarak sevilmemek değil yanlış ifade ettim. Sevmeyen biri onun davranışlarında bulunmaz. Bu sevgiyi sorgulamaya başladım benim onu sevdiğim gibi aşkla mı seviyor yoksa mantığına uyduğum için mi diye düşündüm.Sevilmediğiniz düşüncesi oluşmuş sanırım.
Ama bir arkadaşın da dediği gibi kıskanmakla sevgi arasında ki ilişkiyi yanlış anlıyorsunuz.
Kendisini bir kıyasın içinde bulmayıncaya kadar kıskanmayan insanlar da var....Bunun olgunluk ve kendine güvenle ilişkisi var.
Haklısınız tam tersi daha kötüymüş :)
Elbette kısıtlamak,güvenilmeyen kişi olmak istemem. Sadece hep duyduğum seven kıskanır lafı aklıma geliyor. Sevgisini biliyorum tabi ki ama aşk mı yok sadece seviyor mu vs vs.
Ama oturup benimle eski sevgilimi çekiştirince noluyor ya bu kadar da değil dedim :) Herhalde o rahatlığı ben verdim ona.
Ne farkeder ki? Mantığına uyduğu için seviyo olsa nolur yani sonuçta seviyo olduğuna inanıyosunuz?Tam olarak sevilmemek değil yanlış ifade ettim. Sevmeyen biri onun davranışlarında bulunmaz. Bu sevgiyi sorgulamaya başladım benim onu sevdiğim gibi aşkla mı seviyor yoksa mantığına uyduğum için mi diye düşündüm.
Sanırım :))Adam seni değişik sevmiş
Bildiğinden farklı gelmiş.
Bocalamışsın galiba
Merak ettiğim bir mevzu var.
İnsan sevdiğini az da olsa kıskanmaz mı?
Tamam çok matah bir duygu sayılmaz ama beni çok düşündüren bir şey var.
Erkek arkadaşımla iki yıldır ilişkimiz var bu konu ne zaman açılsa gerildi,tartışma çıkardı. Yani beni neden kıskanmıyorsun diye bir şey sormadım tabi ama konu açıldı veya bir şekilde konu oraya geldi bir kaç kere ve beni kıskanmadığını güvendiğini söyledi. Başka bir seferinde sinirlenip ben öyle olumsuz duyguları kendime yakıştırmıyorum o yüzden aşmaya çalışıyorum ve aşıyorum seni kıskansam kavga ederiz vs gibi laflar etti uzatmadım bende.
Bana göre aşılamayacak bir şey bu en fazla güvenirim ve kıskanacak bir durum olmaz bu şekilde zaten kıskanmam durduk yere. Bir başka zaman ise laf arasında kıskandığını fakat belli etmediğini söylemişti.
Niye bu konuya bu kadar taktığıma gelirsek bazen örnek verirken eski sevgilimden bahsediyorum(daha önce bahsetmezdim kırılır üzülür diye) baktım hiç bir tepki yok,ondan bahsetme bile demiyor. Yahu ben tahammül edemiyorum eskilerden bahsetmesine bunda tık yok. Hep duyarız ya insan sevdiğini kıskanır diye bi acaba sevmiyor mu diyorum,ama sevgisini de çok gösteren beni üzmemeye çalışan biri önceleri tartıştığımız beğenmediğim huylarını değiştirdi işi stresli olmasına rağmen daha ılımlı bakıyor herşeye... İşler ciddiye bindikçe her hareketini sorgulamaya başladım,emin olmak istiyorum illaki.
Sanırım karışık anlattım biraz idare edin lütfen.
Bunun cevabını zamanla alırsınız.Tam olarak sevilmemek değil yanlış ifade ettim. Sevmeyen biri onun davranışlarında bulunmaz. Bu sevgiyi sorgulamaya başladım benim onu sevdiğim gibi aşkla mı seviyor yoksa mantığına uyduğum için mi diye düşündüm.
Ben onu çok fazla seviyorum o da beni çok sevsin aşık olsun istiyorumNe farkeder ki? Mantığına uyduğu için seviyo olsa nolur yani sonuçta seviyo olduğuna inanıyosunuz?
Her ilişkinin dinamiği kişileri farklı bu konuda genel konuşmak yanılgıya düşürebilir aslında.Sanırım güvenle çok alakası olan bir durum bu. Benim de iki yıllık ilişkim var güven duygusu azaldıkça kıskançlık krizlerim çoğaldı ordan biliyorum. Sevgilim çok kıskançtır ama onda da tam tersi oldu. Her geçen gün güveni arttı ve uzun zamandır kıskandığına şahit olduğum birşey yaşamadık.
O kısmı anladım da eğer öyle olmadığını farkederseniz nolur onu soruyorum? Terk mi ediceksiniz yani?Ben onu çok fazla seviyorum o da beni çok sevsin aşık olsun istiyorum
Şaka bir yana yazması bile utandırdı beni :) sadece garantici bir oğlak olduğumdan adım gibi emin olmak istiyorum aşkından,ütopya tabi bu :)
Hayır terk etmem,üzülürüm yalnızca.O kısmı anladım da eğer öyle olmadığını farkederseniz nolur onu soruyorum? Terk mi ediceksiniz yani?
İşte o sebeple bunu bilmenizde fayda değil zarar var.. O yüzden gereksiz testler yapmaya çalışmayın bence bu sadece ilişkinizi yıpratır her iki tarafı da üzer gerek yokHayır terk etmem,üzülürüm yalnızca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?