Kıskanmamak

kim ne derse desin kıskanmayan insandan hayır gelmez.
insan sevdiğini kıskanır, bu kadar net.
ve kıskanmanın güvenmek yada güvenmemeklede alakası yoktur.
elbette paranoyak derecede kıskançlıktan bahsetmiyorum. ben sevginin aşkın gereği olan doğal kıskanmadan bahsediyorum.

Hımm neden? :)

Bize öğretilen ve kafamızda oluşturduğumuz bir ilişki şablonu var. Kıskanmak da bunlardan biri sadece.. İlişkiler böyle yaşanırmış ve değer ölçütü buymuş gibi bi öğrenilmişlik var sadece. Seven insan kıskanır düşüncesine kesinlikle katılmıyorum. Kıskanmak özgüvensizliğin göstergesidir ve tamamen kişiyle alakalı bir şeydir. Mesela dikkat edin kıskanç insanlar tüm ilişkilerinde az çok aynı kıskançlığı sergiliyorlar. Bunu sevgiye bağlamak mümkün mü? Bence değil. Kalıplardan sıyrılın kafaya takılacak bir şey değil.

Evet dikkatimi çeken nokta herkesin böyle söylemiş olması sonra diyorum ki demek ki normal olan bu.
Dışarıda arkadaşlarıma x beni hiç kıskanmaz desem ay öyle şey mi olur seven kıskanır der dolaylı yoldan sevmiyorsa gelir laf.

Bunlar insanların önkabullerinden başka bir şey değil. ‘Kıskanmak’ adı altında çiftler birbirlerine ne hakaretler ediyorlar, ne tarz imalarda bulunuyorlar bir düşünün. Sonra da dönüp ‘kıskandım ama napayım’ deyip olayı kapatmaya çalışıyorlar. Çünkü özgüvensiz olduklarını kabul etmek insanlara zor geliyor. Kıskançlık ve kavga tutkunun göstergesiymiş gibi bir algı var. Oysaki tutkulu bir ilişkinin yolu bu mudur tartışılır bence. Çevrenizin söylediklerine takılmayın kendi ilişkinizin dinamiklerine odaklanın.

kıskanmak karşısındakine güvensizlik yada kendisine özgüvensizlik falan değildir. bana göre kıskanmak bir sahipleniştir ve sevginin aşkın doğal sonucudur. yanlış anlaşılmasın bu sahipleniş bir mal sahipliği anlamında değil.
ben saf bir kıskanmadan bahsediyorum. ne bileyim, hani senin gözlerinin içine başkası bakmasın, senin senin saçını başkası koklamasın vs aidiyet anlamında bir kıskanma bu. bununla ilgili bin tane şiir var bunlar boşa yazılmadı. kimse kusura bakmasın hiçkimse sevdiğini başkasından kıskanıyor diye özgüvensiz olmaz. ama kıskanmayan geniştir bu kadar basit..
sevgilisine eşine hayatı dar eden yada kıskandırmak için saçma sapan şeyler yapılan bir ilişkideki kıskançlık değil bu bahsettiğim. umarım anlatabilmişimdir.

bence cok sanslısın :))) ilerde iyiki böle biriyle evlendim diceksin aynı modelden bende de var D bende niye kıskanmıyosun dıyorum cool cool duruyo oda böyle seyler söylüyo seni kısıtlımmı istiyosun herseyine karısayımmı istiyosun dedi güzelce D susuyo hiç acmıyo azını banada bi kere kıskanıyorum ama belli etmıyorum sana içimde bastırıyorum diyo enn son radde henüz gelmedikD arada kızdırmaya calısıyorum tutuyo kendini boşver ya daha ne istiyosun bu seni asla ama asla sevmediğini göstermez oda sana güveniyorum der biter böyle daha iyi

Kararinda olursa super birsey.. sanirim ben brz maco erkek seviyorum :) abartirsa sevmem.. heleki kisitlanmayi...sunu giyme bunu giyme .. ya da suraya gitme onla konusma bunla konusma..

Burada kiskanmam diyenlerde eşinin gozlerinin icine icine baskasi baksin, nebiliyim sacini bilmem neyini okşasin koklasinistemez heralde. Ama durduk yere neyin kiskancligi olacak? Sevgili, eş kisiniz gidip kendini koklatmiyorsa...

Burada kiskanmam diyenlerde eşinin gozlerinin icine icine baskasi baksin, nebiliyim sacini bilmem neyini okşasin koklasinistemez heralde. Ama durduk yere neyin kiskancligi olacak? Sevgili, eş kisiniz gidip kendini koklatmiyorsa...
Yani evet benim bahsettiğim kıskançlık da bu
Yoksa eşime bir kadın sarkıntı olsa mesela tabiki kıskanırım
Ama adam gidip onla bunla fingirdemiyor ki kıskanayım??
Kıskançlığın sevgi belirtisi olduğunu düşünmüyorum

Sevgi ile kıskanmayı aynı kefeye nasıl koyuyorsunuz anlamıyorum. Kıskançlık hastalıklı bir ruh hali bence. Ben kıskanamıyorum eşimi mesela. Belki ortamı oluşmadı ondan belki de benim karakterim gerçekten böyledir bilmiyorum. Eşim de öyle çok kıskanç değildir ama bazen giydiğim kıyafete karışır ki bu bile bizim gerilme sebebimizdir. Bir erkeğin kadına malıymış gibi davranması,kısıtlaması,üzerine hakimiyet kurması çok saçma geliyor bana.

İyi de ben o kıskançlıktan bahsetmedim ki.
Kısıtlanmak vs değildi bahsettiğim.

Kişiden kişiye değişir diyelim o zaman.
Sevgi anlayışı,ilişki dinamiği,karakter vs farklı. Ben arkadaşların cevaplarıyla ikna oldum,ikna olmaya hazırmışım demek ki :)

İyi de ben o kıskançlıktan bahsetmedim ki.
Kısıtlanmak vs değildi bahsettiğim.

Fark etmiyor.
Kıskançlık bir kere başgösterdiyse önce eski sevgilinden kıskanır,sonra kıyafetine karışır,sonra arkadaşlarınla geçirdiğin vakitlerden kısmaya başlar. Yani bu işin sonu yok. Kıskanmak kötü bir şey genel olarak. Negatif bir duygu. Bunu sevgiyle ilişkilendirmek bana çok tuhaf geliyor . Ve evet başka bir arkadaş da belirtmiş sırf kıskansın diye eski sevgilinizden bahsetmeniz kıskançlığa değil ama sizden soğumasına sebep olabilir

Sevgilinizin midesi çok geniş bu bir erkek için iğrenç bir özellik, sizin geçmişinizi anlatmanız da çok abes.Bu ilişkiden bir şey olmaz.

Sevgilinizin midesi çok geniş bu bir erkek için iğrenç bir özellik, sizin geçmişinizi anlatmanız da çok abes.Bu ilişkiden bir şey olmaz.
Fikrini belirtirken saygısızlık yapmak zorunda değilsin. Sana göre öyleyse "midesi geniş" biriyle olmazsın. Bu düşüncedeki biri ilişkime laf edecek en son kişi bile olamaz.
Polemiği gidip başka konuda çıkartabilirsin şimdi.

Fikrini belirtirken saygısızlık yapmak zorunda değilsin. Sana göre öyleyse "midesi geniş" biriyle olmazsın.
Niye saygısızlık yaptım ki anlamadımKonu açıp normalmi diye soran sizsiniz.Bende normal değil demek istedim.Hangi erkek kız arkadaşının eski sevgilisini anlatmasını dinler ki

B
Erkek arkadaşınız normal ve bazı şeyleri aşmış olgun bi insan kendisi geçmişini özlemle anmadigi için sizinde öyle bi amaçla anlatmadiginizi düşünüyordur ama tabi ki her kıskanan kendisinden biliyor isi kendi fikri zikri nedeniyle kiskaniyor anlamına gelmez. Kıskançlık dozunda olunca güzel ve hiç olmaması imkansız şuan seni başkasıyla el ele gorse aman bisey olmaz mi der arkasını dönüp gider mi bence ayrılır ve gider bu şu demek oluyor seni kıskanıyor önemsiyor sahiplenmiş demek öyle düşün:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…