- 5 Aralık 2017
- 2.113
- 5.382
- 88
- 35
Hımm neden? :)kim ne derse desin kıskanmayan insandan hayır gelmez.
insan sevdiğini kıskanır, bu kadar net.
ve kıskanmanın güvenmek yada güvenmemeklede alakası yoktur.
elbette paranoyak derecede kıskançlıktan bahsetmiyorum. ben sevginin aşkın gereği olan doğal kıskanmadan bahsediyorum.
Evet dikkatimi çeken nokta herkesin böyle söylemiş olması sonra diyorum ki demek ki normal olan bu.Bize öğretilen ve kafamızda oluşturduğumuz bir ilişki şablonu var. Kıskanmak da bunlardan biri sadece.. İlişkiler böyle yaşanırmış ve değer ölçütü buymuş gibi bi öğrenilmişlik var sadece. Seven insan kıskanır düşüncesine kesinlikle katılmıyorum. Kıskanmak özgüvensizliğin göstergesidir ve tamamen kişiyle alakalı bir şeydir. Mesela dikkat edin kıskanç insanlar tüm ilişkilerinde az çok aynı kıskançlığı sergiliyorlar. Bunu sevgiye bağlamak mümkün mü? Bence değil. Kalıplardan sıyrılın kafaya takılacak bir şey değil.
Evet dikkatimi çeken nokta herkesin böyle söylemiş olması sonra diyorum ki demek ki normal olan bu.
Dışarıda arkadaşlarıma x beni hiç kıskanmaz desem ay öyle şey mi olur seven kıskanır der dolaylı yoldan sevmiyorsa gelir laf.
kıskanmak karşısındakine güvensizlik yada kendisine özgüvensizlik falan değildir. bana göre kıskanmak bir sahipleniştir ve sevginin aşkın doğal sonucudur. yanlış anlaşılmasın bu sahipleniş bir mal sahipliği anlamında değil.Hımm neden? :)
bence cok sanslısın :))) ilerde iyiki böle biriyle evlendim diceksin aynı modelden bende de varMerak ettiğim bir mevzu var.
İnsan sevdiğini az da olsa kıskanmaz mı?
Tamam çok matah bir duygu sayılmaz ama beni çok düşündüren bir şey var.
Erkek arkadaşımla iki yıldır ilişkimiz var bu konu ne zaman açılsa gerildi,tartışma çıkardı. Yani beni neden kıskanmıyorsun diye bir şey sormadım tabi ama konu açıldı veya bir şekilde konu oraya geldi bir kaç kere ve beni kıskanmadığını güvendiğini söyledi. Başka bir seferinde sinirlenip ben öyle olumsuz duyguları kendime yakıştırmıyorum o yüzden aşmaya çalışıyorum ve aşıyorum seni kıskansam kavga ederiz vs gibi laflar etti uzatmadım bende.
Bana göre aşılamayacak bir şey bu en fazla güvenirim ve kıskanacak bir durum olmaz bu şekilde zaten kıskanmam durduk yere. Bir başka zaman ise laf arasında kıskandığını fakat belli etmediğini söylemişti.
Niye bu konuya bu kadar taktığıma gelirsek bazen örnek verirken eski sevgilimden bahsediyorum(daha önce bahsetmezdim kırılır üzülür diye) baktım hiç bir tepki yok,ondan bahsetme bile demiyor. Yahu ben tahammül edemiyorum eskilerden bahsetmesine bunda tık yok. Hep duyarız ya insan sevdiğini kıskanır diye bi acaba sevmiyor mu diyorum,ama sevgisini de çok gösteren beni üzmemeye çalışan biri önceleri tartıştığımız beğenmediğim huylarını değiştirdi işi stresli olmasına rağmen daha ılımlı bakıyor herşeye... İşler ciddiye bindikçe her hareketini sorgulamaya başladım,emin olmak istiyorum illaki.
Sanırım karışık anlattım biraz idare edin lütfen.
kıskanmak karşısındakine güvensizlik yada kendisine özgüvensizlik falan değildir. bana göre kıskanmak bir sahipleniştir ve sevginin aşkın doğal sonucudur. yanlış anlaşılmasın bu sahipleniş bir mal sahipliği anlamında değil.
ben saf bir kıskanmadan bahsediyorum. ne bileyim, hani senin gözlerinin içine başkası bakmasın, senin senin saçını başkası koklamasın vs aidiyet anlamında bir kıskanma bu. bununla ilgili bin tane şiir var bunlar boşa yazılmadı. kimse kusura bakmasın hiçkimse sevdiğini başkasından kıskanıyor diye özgüvensiz olmaz. ama kıskanmayan geniştir bu kadar basit..
sevgilisine eşine hayatı dar eden yada kıskandırmak için saçma sapan şeyler yapılan bir ilişkideki kıskançlık değil bu bahsettiğim. umarım anlatabilmişimdir.
Yani evet benim bahsettiğim kıskançlık da buBurada kiskanmam diyenlerde eşinin gozlerinin icine icine baskasi baksin, nebiliyim sacini bilmem neyini okşasin koklasinistemez heralde. Ama durduk yere neyin kiskancligi olacak? Sevgili, eş kisiniz gidip kendini koklatmiyorsa...
İyi de ben o kıskançlıktan bahsetmedim ki.Sevgi ile kıskanmayı aynı kefeye nasıl koyuyorsunuz anlamıyorum. Kıskançlık hastalıklı bir ruh hali bence. Ben kıskanamıyorum eşimi mesela. Belki ortamı oluşmadı ondan belki de benim karakterim gerçekten böyledir bilmiyorum. Eşim de öyle çok kıskanç değildir ama bazen giydiğim kıyafete karışır ki bu bile bizim gerilme sebebimizdir. Bir erkeğin kadına malıymış gibi davranması,kısıtlaması,üzerine hakimiyet kurması çok saçma geliyor bana.
Kişiden kişiye değişir diyelim o zaman.kıskanmak karşısındakine güvensizlik yada kendisine özgüvensizlik falan değildir. bana göre kıskanmak bir sahipleniştir ve sevginin aşkın doğal sonucudur. yanlış anlaşılmasın bu sahipleniş bir mal sahipliği anlamında değil.
ben saf bir kıskanmadan bahsediyorum. ne bileyim, hani senin gözlerinin içine başkası bakmasın, senin senin saçını başkası koklamasın vs aidiyet anlamında bir kıskanma bu. bununla ilgili bin tane şiir var bunlar boşa yazılmadı. kimse kusura bakmasın hiçkimse sevdiğini başkasından kıskanıyor diye özgüvensiz olmaz. ama kıskanmayan geniştir bu kadar basit..
sevgilisine eşine hayatı dar eden yada kıskandırmak için saçma sapan şeyler yapılan bir ilişkideki kıskançlık değil bu bahsettiğim. umarım anlatabilmişimdir.
İyi de ben o kıskançlıktan bahsetmedim ki.
Kısıtlanmak vs değildi bahsettiğim.
Fikrini belirtirken saygısızlık yapmak zorunda değilsin. Sana göre öyleyse "midesi geniş" biriyle olmazsın. Bu düşüncedeki biri ilişkime laf edecek en son kişi bile olamaz.Sevgilinizin midesi çok geniş bu bir erkek için iğrenç bir özellik, sizin geçmişinizi anlatmanız da çok abes.Bu ilişkiden bir şey olmaz.
Niye saygısızlık yaptım ki anlamadımFikrini belirtirken saygısızlık yapmak zorunda değilsin. Sana göre öyleyse "midesi geniş" biriyle olmazsın.
Erkek arkadaşınız normal ve bazı şeyleri aşmış olgun bi insan kendisi geçmişini özlemle anmadigi için sizinde öyle bi amaçla anlatmadiginizi düşünüyordur ama tabi ki her kıskanan kendisinden biliyor isi kendi fikri zikri nedeniyle kiskaniyor anlamına gelmez. Kıskançlık dozunda olunca güzel ve hiç olmaması imkansız şuan seni başkasıyla el ele gorse aman bisey olmaz mi der arkasını dönüp gider mi bence ayrılır ve gider bu şu demek oluyor seni kıskanıyor önemsiyor sahiplenmiş demek öyle düşün:)Merak ettiğim bir mevzu var.
İnsan sevdiğini az da olsa kıskanmaz mı?
Tamam çok matah bir duygu sayılmaz ama beni çok düşündüren bir şey var.
Erkek arkadaşımla iki yıldır ilişkimiz var bu konu ne zaman açılsa gerildi,tartışma çıkardı. Yani beni neden kıskanmıyorsun diye bir şey sormadım tabi ama konu açıldı veya bir şekilde konu oraya geldi bir kaç kere ve beni kıskanmadığını güvendiğini söyledi. Başka bir seferinde sinirlenip ben öyle olumsuz duyguları kendime yakıştırmıyorum o yüzden aşmaya çalışıyorum ve aşıyorum seni kıskansam kavga ederiz vs gibi laflar etti uzatmadım bende.
Bana göre aşılamayacak bir şey bu en fazla güvenirim ve kıskanacak bir durum olmaz bu şekilde zaten kıskanmam durduk yere. Bir başka zaman ise laf arasında kıskandığını fakat belli etmediğini söylemişti.
Niye bu konuya bu kadar taktığıma gelirsek bazen örnek verirken eski sevgilimden bahsediyorum(daha önce bahsetmezdim kırılır üzülür diye) baktım hiç bir tepki yok,ondan bahsetme bile demiyor. Yahu ben tahammül edemiyorum eskilerden bahsetmesine bunda tık yok. Hep duyarız ya insan sevdiğini kıskanır diye bi acaba sevmiyor mu diyorum,ama sevgisini de çok gösteren beni üzmemeye çalışan biri önceleri tartıştığımız beğenmediğim huylarını değiştirdi işi stresli olmasına rağmen daha ılımlı bakıyor herşeye... İşler ciddiye bindikçe her hareketini sorgulamaya başladım,emin olmak istiyorum illaki.
Sanırım karışık anlattım biraz idare edin lütfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?