Et Yemekleri Kışlık Kavurma :-)

Shirine-alish

***Alişimmm-ömrümmm***
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2014
9.338
15.667
248
Kızlar sanırım aşermelerim başladı ,canım deli gibi kavurma istiyor.. Evde yapabiliceğim şu kışlık kavurmalardan yapmak istiyorum, hani baharatı faln olmiyan.. Kahvaltıya falan da kullanırım.. Sorun şu ki bugune kadar hep ben yeme kısmıyla uğraştım yapılışını hiç bilmiyorum :KK70: .. Yardımcı olabilicek var mı kızlar

Dipnot: sayfa 4 de tarif ve yapılmış fotosu mevcut :)

Son düzenleme:
ahhh ciddi misinn.. Lutfen tarif alabilir miyim.. Eşimden et ve kuyruk yağı istedim.bnde akşama yapacam :-)
Ya canım aslında nasıl seviyorsan damak zevkin nasılsa oyle yapılıyor kavurma :) mesela biz eşimle şöyle seviyoruz ;
-Eti iyice yıkıyorum üzerine su ekliyorum eti kaplayacak kadar
- Sonra ocağa koyuyorum o etin ilk kokusu köpükleri çıkana kadar pişiriyorm
- Ve o ilk suyunu döküyorum lavaboya ( etin o ilk kokusunu sevmediğimiz kokusunu almak istemediğimiz için)
- Sonra suyunu döktükten sonra tekrar su ekleyip et pişene kadar pişiriyorm
- Bu arada suyu az gelirse devam ediyorm eklemeye.
- Et piştikten sonra içine yarım soğan doğrayıp kavuruyorum lezzetli olsun diye

(not: suyu azaldığında yağını ve tuzunu ekliyorum. Çünkü tuzu başta eklersek et sertleşir ve lezzetli olmaz. Sadece mangal yapacaksak eti ilk basta tuzlamalıyız)

Bu bizim sevdiğimiz ve tercih ettiğimiz kavurma tarifi :KK28:

Bir de annemin yaptığını anlatayım.
Annem ilk önce eti güzelce yıkıyor. Sonra içine 2 çay bardağı kadar az bir su ekliyor. Sonra ocağa koyup pişirmeye başlıyor. Kaynayana kadar normal ateşte kaynadıktan sonra altını kısıp kendi suyuyla pişiriyor. Pişmesine yakın yağını ve tuzunu ekleyip kavuruyor bu kadar :) inşallah işinize yarar :)

Ya canım aslında nasıl seviyorsan damak zevkin nasılsa oyle yapılıyor kavurma :) mesela biz eşimle şöyle seviyoruz ;
-Eti iyice yıkıyorum üzerine su ekliyorum eti kaplayacak kadar
- Sonra ocağa koyuyorum o etin ilk kokusu köpükleri çıkana kadar pişiriyorm
- Ve o ilk suyunu döküyorum lavaboya ( etin o ilk kokusunu sevmediğimiz kokusunu almak istemediğimiz için)
- Sonra suyunu döktükten sonra tekrar su ekleyip et pişene kadar pişiriyorm
- Bu arada suyu az gelirse devam ediyorm eklemeye.
- Et piştikten sonra içine yarım soğan doğrayıp kavuruyorum lezzetli olsun diye

(not: suyu azaldığında yağını ve tuzunu ekliyorum. Çünkü tuzu başta eklersek et sertleşir ve lezzetli olmaz. Sadece mangal yapacaksak eti ilk basta tuzlamalıyız)

Bu bizim sevdiğimiz ve tercih ettiğimiz kavurma tarifi :KK28:

Bir de annemin yaptığını anlatayım.
Annem ilk önce eti güzelce yıkıyor. Sonra içine 2 çay bardağı kadar az bir su ekliyor. Sonra ocağa koyup pişirmeye başlıyor. Kaynayana kadar normal ateşte kaynadıktan sonra altını kısıp kendi suyuyla pişiriyor. Pişmesine yakın yağını ve tuzunu ekleyip kavuruyor bu kadar :) inşallah işinize yarar :)
çok teşekkurler canm.. Peki hangi yağı kullanıyorsunuz. Benm bahsettiğim kışlık kavurmada kuyruk yağı yada içyağ kullanılıyo diye biliyorum.. Siz ne kullanıosunuz

çok teşekkurler canm.. Peki hangi yağı kullanıyorsunuz. Benm bahsettiğim kışlık kavurmada kuyruk yağı yada içyağ kullanılıyo diye biliyorum.. Siz ne kullanıosunuz
Canm biz yapıyorz ve o aksam yiyorz gunluk yapıyorum yani. Ayçiçek yağı kullanıyorum. Ama sen buzluğa atacaksan dediğin gbi kuyruk yağıyla yap. Az ayçiçekte koyabilirsin

Canm biz yapıyorz ve o aksam yiyorz gunluk yapıyorum yani. Ayçiçek yağı kullanıyorum. Ama sen buzluğa atacaksan dediğin gbi kuyruk yağıyla yap. Az ayçiçekte koyabilirsin
teşekkurler canm. Eşim 4 kilo et getirmiş, 2,5 kiloda kuyruk yağı.... Guzel bi şekilde yapıcam kavurmamı inşallh:-)

Back
X