Vah yavrum, vah güzelim benim :teselli:, e tabi Dubai'den sonra Bingöl garip oldu değilmi, üzülme sen, sor bana öğretiyim sana:teselli:kaydirigubbakcemile3
Şimdi şekerim ben sadece dolmalık biberleri önce temizler sonra ipe dizer kuruturum. Diğer sebzeleri ya kızartır yada kavurur öyle buzluğa atarım.
Oldu bitti işte, bu kadarkaydirigubbakcemile5
Patlıcanları küp küp yada yuvarlak (isteğe göre) kesip normal kızartıyorum sonrada buzdolabı poşetlerine koyup, dolaba yerleştiriyorum. The end.cokacimcoook
Zeppcim kaynar suya kışın pişirceğin zaman batıracaksın biberleri hatta haşlayacaksın. Ondan sonra yapacaksın dolmanı.
yav bende ahkam kesiyom iyimi,bu işin piri arkadaşlar var, onlar yardımcı olurlar umarım. Sen iyisimi Lilyum bacının kapısına dayan.
Arkadaslar eminim cogunuz mutfak icin kislik hazirliklarina girmissinizdir ...
eminim cogunuz kislik sebze kurutuyorsunuzdur ...
Sorum su ;sebzeleri nasil kurutuyorsunuz ?puf noktalari nelerdir ...
Malum 3 sene yurtdisindaydik ,bazi seylerden uzak kaldim ve en iyi sekilde yapmak istiyorum ...su an bulundugum yerde kisin pek sebze meyve olmuyormus :bbo:
Bende kurutmaya karar verdim ve sizlerin deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum ...kaydirigubbakcemile5paylasirsaniz sevinirim ...
Arkadaslar eminim cogunuz mutfak icin kislik hazirliklarina girmissinizdir ...
eminim cogunuz kislik sebze kurutuyorsunuzdur ...
Sorum su ;sebzeleri nasil kurutuyorsunuz ?puf noktalari nelerdir ...
Malum 3 sene yurtdisindaydik ,bazi seylerden uzak kaldim ve en iyi sekilde yapmak istiyorum ...su an bulundugum yerde kisin pek sebze meyve olmuyormus :bbo:
Bende kurutmaya karar verdim ve sizlerin deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum ...kaydirigubbakcemile5paylasirsaniz sevinirim ...
Annem patlıcanı oyar dolmalık biberin çekirdeğini çıkarır ve kurutur.
yeşil fasulyeyi yemeklik doğar ve kurutur.
Bide yaz domatesiyle menemen yapar,kızartmalara sos yapar paketleyip buzluğa atar.
Sonraa patlıcanı karnıyarıklık kızartıp buzluğa atar.Veya yemeklik doğrayıp kızarttıktan sonra buzluğa atar.Bu arada yeşil fasulyeyide hafif ateşte domatesle soteledikten sonra poşetleri doldurup buzluğa koyar.[/QUO
patlıcanı yemeklik doğrayıp kızarttıktansonra buzlga atıyorsunuz ya kışın nasıl yemek yapılır oo?:uhm:
Tesekkur ederim arkadaslar ...a.s.
Cuma gunu pazara gittim taze taze aldim:jeyyar: sebzelerimi ve su an sebzelerim balkonda kuruyor :)
peki birsey daha sormak istiyorum kurutulmus olan sebzeleri nerede saklamaliyim ?bozulmamasi ,kurtlanmamasi icin vs.....Evim kaloriferli ; nasil muhafaza etmeliyim ?
Zeppciğim ; Dur, bir sonraki adımını tahmin edeyim:
"Bu sebzeleri nasl pişiriyorsunuz?"!..........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?