okulumdan mezun oldum, birkaç ay sonra sözlümden ayrıldım üzerinden yarım yıl geçti hala iş bulamadım, okul da yok dışarıya çıkasım da gelmiyor artık zaten arkadaşlarla da koptuk sayılır, herkes iş arayışında ve kendi hayatını kurtarmaya çalışıyor. sürekli iş başvuruları yapıyorum ama 1 kere mulakata cagırıldım orda da yeterli bulamadıkları için beni işe almadılar. yeni mezunum hiç deneyimim yok bunu biliyordular ama almadılar yine de.
Hem ayrılık, hem de mezun olup iş bulamama üstüste gelince ilk başlarda umudumu yitirmemeye çalıştım hep ama artık 1 yıl olacak neredeyse ve dayanamıyorum. Evde durmaktan bıktım. Abuk subuk şeyler için dışarı çıkmktan da bıktım. zaten nereye baksam ya el ele çiftler görüyorum ya da iş arkadaşlarıyla gezen işten konuşan tipler.... bir kursa falan yazılayım dedim ama artık baba parası harcamak istemiyorum kendi paramı kazanmak istiyorum.huzursuz oluyorum.
yökün tanımadığı bir yabancı üniversiteden mezun olduğum için master yapamam yapmak da istemiyorum zaten okumaktan da sıkıldım çalışmak istiyorum artık.
İş bulma duaları, 7yasin falan ne duyduysam okudum iş bulayım diye hiç biri işe yaramadı ben nerde yanlış yapıyorum, üzerimde büyü falan mı var diye düşünmeye başladım artık hem evliliğim olmuyor hem işim.... ne yapacağımı şaşırdım
Öncelikle mezun olduğumda aynen sizin gibiydim, emin olun. O zamanlar hayatımda kimse yoktu gerçi ama arkadaşlarımın çoğu iş bulmuştu, iş ilanları tecrübeli eleman arıyordu. Evde oturmak bunaltıyordu. Televizynda bile düzenli periyodlarla aynı reklamlar aynı programlar,midem bulanıyordu artık. Uzun süre ben de bulamadım yaklaşık 1 sene kadar fakat şimdi direk alanımla alakalı olmasa da bir işim var,en azından bir iş tecrübesi olması için alanınızla doğrudan alakalı olmasa da size sosyallik katacak- kazanmanın tadına vardıracak bir iş bulun.
Öyle büyü falan diye vesveseler bulaştırmayın aklınıza. Büyü mü diye beyin yoracak kadar aciz insanlar değiliz.Vardır bir hayır, benimm kimseden eksiğim yok,ancak tecrübem eksik, Allahın izniyle olacak deyin.
Allah a tevekkül edin lütfen, elinizden geleni elbet yapın arayın sorun soruşturun takip edin ilanları ama ümitsizliğe kapılmanın size bu süreçte getirisi olmayacak biliyorsunuz.
dua okudum yasin okudum ise yaramadi demek çok yanlis bence demek daha zamani degil senin için hayirlisi bu zamani gelince Allah oyle bi firsatlar çikarirki sen bile sasirsin o yuzden ise yaramadi diyecegine az sabret. daha yeni mezun oldugua gore daha çok gençsin karsina elbet biri çikar. bildigim kadariyla bedava kurslar var onlarada gidebilirsin
ben de böyle diyerek kendimi sakinleştiriyordum ama umutsuzluğa kapılıyorum artıkher işteee mutlakk biiir hayırr vardırrrr belkide daha iyysi olcagı içindirrrrr
Nasip denen şey Allahın bize irademizin neticesinde verdiği şeydir. Fakat irademiz bize yanlış şeyler yaptırabilir,işte o durumda 'Allahım benim hayırlı diye düşünüp başına geçtiğim şeyi hayra çevir diye dileriz ki böylece herşeyi bütünüyle gören Allah'a sığınırız güzel kararlar almış olmak için.
Zahmetsiz rahmet olmaz. Siz her mezun olanın hemen iş bulduğunu mu sanıyorsunuz? Ne evrelerden-etaplardan geçiyor insanlar. Hatta iş hayatında çok başarılı insanların çoğu zorlu süreçlerden geçmiştir. İstemediği -daha önce aklında olmayan mesleklerle başlaması, düşük ücretlerle çalışması gibi..
Siz elinizden geleni yapın,pes etmeyin.Elbet bir gün olacaktır. Kendinizin dermanı yine kendinizsiniz.Stresi içinizde büyütürseniz çalışma azmini veya kuvvetini yitirirsiniz,işte o zaman her şey daha büyük bir yük halini alır.
24 yaşındayım, yakında 25 olucam iki üniversite değiştirdim anca mezun oldum yaşım da geçiyormuş gibi hissediyorum. yaşıtlarım hep iş bulup evleniyorlar bi benim işlerim mi ters gider
ya öle deme bn 26 yasında mezun olcam ben kendimi öldüriyim ozmnher işte bi hayır vardır bn bir sene sınıfta kaldm 1 sene hazırlık okudum okulla mahkemelik oldum ve tıp fakültesinde bunlar oluyo en sonda üniversitemi degistirdim ve simdide cok mutluyum eger bütün bunlar olmamış olsaydı ben o igrenc paragöz üniversitede olmaya devam edicektim mutsuz ve hiçbişe ögrenmeden mezun olmus olcaktım inan her işte bi hayır var buna yürekten inan her inişin bir çıkışı vardır hadiste de dedigi gibi ''her kötü şeyin ardından bir iyi mutlaka gelir'' yeterki sabret ve arkadaslarında dedigi gibi bedava kurslar veren yerler var onlara katıl bir süre
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?