Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Hah, işte flütler! bir tanesini verin bakayım! biraz şu tarafa çekilin.neden beni bir tuzağa düşürmek istiyormuş gibi üstüme varıyorsunuz?

GUILDENSTERN : Efendimiz, görevimde fazla cüret göstermem muhabbetımden ileri geliyor.
HAMLET:bunu pek anlayamadım. Şu flütü çalabilir misiniz?
GUILDENSTERN : çalamam efendimiz!
HAMLET: rica ederim.
GUILDENSTERN :emin olun çalamam.
HAMLET: istirham ederim.
GUILDENSTERN :hiçbir perdesini bilmiyorum efendim.
HAMLET:yalan söylemek kadar kolay.şu deliklere başparmağınızı koyun, şurasını üfürün,fevkalade bir hava çıkar.bakın, işte durak yerleri...
GUILDENSTERN :bunlardan bir hava çıkaramam.bu işin ehli değilim.

HAMLET: O halde beni ne kadar adi bir saz olarak görüyorsun ki,bir saz çalar gibi çalmak istiyorsunuz; duraklarımı biliyor gibi görünüyorsunuz;esrarımı çekip çıkarmak istiyorsunuz! en aşağı perdeden en yüksek perdelere kadar beni yokluyorsunuz.bu küçük sazda ne çok hava,ne güzel bir ses var! halbuki ona bir şey söyletemiyorsunuz.
Allah hakkı için beni flütten daha kolay mı çalınır sanıyorsunuz?
beni nasıl bir saz olarak kabul edersiniz? beni zorlayabilir; fakat benden ses çıkaramazsınız.

Asım Yıldırım'ın bi kitabını okudum.. ''Sen de başkasına anlat'' adlı kitabıı.. okumanızı tawsiye ederim , özelliklee erkeklerin okuması qereken bir bölüm varbabanın oqluna anlattığı bükçe diliii:)
yararlııı olurr

ROSENCRANTZ: cesedi ne yaptınız, efendim?
HAMLET: Aslı olan toprağa gömdüm.
ROSENCRANTZ:Nerede olduğunu bize söyleyin ki, oradan alıp kiliseye götürelim.
HAMLET: Sakın inanmayın!
ROSENCRANTZ: Neye inanmayalım?
HAMLET: Sizinkini saklayıpta kendı sırrımı saklamayacağıma... Bir sünger tarafından sorguya çekilen bir Kral oğlu ne cevap verebilir?
ROSENCRANTZ: Beni bir sünger yerine mi koyuyorsunuz, efendim?

HAMLET: Evet efendi; Kral'ın teveccühünü, ihsanını, kudretini emen bir sünger; fakat bu türler Kral'a en çok hizmet edenlerdir aynı zamanda. Onlar, Kral için, bir maymunun avucunda sakladığı bir fındık gibidirler; önce ağza alınır, sonra yutulurlar.
Kral, topladığınız şeylere ihtiyaç duyunca, bir sünger gibi sıkar, kupkuru bırakır sizi.

ROSENCRANTZ: Ne demek istediğinizi anlayamadım, efendimiz?
HAMLET: Buna memnun oldum; kurnaz laf aptal kulağa girmez.

Son düzenleme:
merhaba okuyucu arkadaşlarım

Bin Muhteşem Güneş isimli kitabı okudum, 430 sf 1,5 günde bitti, çok akıcı bir kitap. Acı gerçekleri ortaya seren bir kitap.
Okumanızı tavsiye ederim.

Yönetici Surrender

elimdeki kitabın son 30 sayfası kaldı,yarından itibaren katılıyorum yeni kitabımla listeniz(mize) inşallah.

daim olan okuyucu arkadaşlarımızı görmek mutlu edıyor benı :)
sizin bu hızda gıdıyor olmanız
benim okuma aşkımı daha çok körüklüyor

Son düzenleme:
kitap adı --- sayfa sayısı

dayak birincisi 175
tropik güncesi 118
boyalı kuş 240
çavdar tarlasında çocuklar 197
küçük prens 93
yabancı 111
hayvan çiftliği 152
körlük 360
görmek 352
vadideki zambak 328
goriot baba 352
ölüme çok yakın 616
toplam sayfa sayısı: 3094 sf

Sevgili okuyucu+yönetici Sör,

okumak için 12 kitap belirledim. sömestr' ı iyi değerlendirmem lazım.
toplam sayfa sayısı: 3094

süre ne olsun?

Son düzenleme:

normalde bu şekilde gitmiyoruz biliyorsun, ama sen yoğun çalışan bir insansın ve sömestr tatilini değerlendirmek istiyorsun
o yüzden sana bu hakkı verdım.

1 ay verıyorum sana

vadideki zambak'ı bende aldım
okuyacagım inşallah :)

yeni kitabım, ''tolstoy-itiraflarım'' 100 sayfa .4 gün süre verdım kendıme

ama daha kısa sürede bitiricem

Ben, kitaplarımı yaratmadan önce, kitaplarım beni yarattılar.
MONTAİGNE

Bazı kitaplar tad almak, bazı kitaplar yutmak, bazı kitaplar da çiğneyip sindirmek içindir.
BACON

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…