okuyucu hip, sağ ol! mutlu oldum ilgine...okuduğun kitaplar neydi diye sorsam? (geçmiş sayfalara baksam bulurum belki ama inan ki yoğunum ve de yorgunum zihinsel olarak.
Okuyucu sör, çene çalmayı azalt biraz. Sayfaları okuyacağım diye canım çıktı yahu.
Merhaba okuyucu dostlarım kitabım taze bitmişken hemen hakkında yazayım dedimAslında iki kitap sonunda bitti diyeceğim diğerine hemen başladım okuyucu sör kihkih
İnci-John Steinbeck'in bu eserinin hikayesi aslında bize Türk sineması filmlerinden çok tanıdık gelebilir. Fakir bir ailenin etrafında dönüyor olay, aile geçimini sağlamak için inci toplayıcılığı yapıyor tüm diğer kendi ırkındaki insanlar gibi (Kitap ırkların konumundan da bahsetmiş ) Ve ailenin babası Kino bir gün büyük çok değerli bir inci buluyor ve birden kasabadaki tüm gözler onlara çevriliyor. Çıkarcı fesat insanlar hemen etraflarına üşüşüyor, incisini çalmak isteyenler oluyor onlardan kurtulmak isterken katil oluyor, aile huzuru bozuluyor , evini yakıyorlar, teknesini parçalıyorlar..Sonuna dek anlatmak istemedim bu sefer okumak istemezsiniz :) Böyle bir hikaye işte çok akıcı zaten kısacık
Benim kitapta en çok hoşuma giden de Kino'nun iç dünyasındaki türküler..Çünkü Kino yıllarca atalarından duyduğu türküleri dinlemiş ve duygularında hep o türküleri yaşıyor. Aile huzurunu hissettiği zaman aile türküsü , düşmanları gelince düşmanlık türküsünü duyuyor
kızlar elimdekı kıtap çok sıkıcı, 40 sayfa okudum dün
çok sıkıldım anlatamam size.
ya hiç mi güzel bi itirafı yokmuş Tolstoyunhızlı hızlı oku bitirirsin, biraz ekmeksiz ye bırakma tabağında der gibi oldu ama
o kadar sıkılarak okudum ki, okuduklarım aklımda bıle kalmadı desem, inan yani.
o derece sıkıldım.şuan 40 sayfada oldugum için daha bişi anlamadım
belkı sonlarında vardır bişiler
elbette, orası öyleay benim en severek okuduğumdan bile o kadar az şey kalıyor ki aklımda :111: anafikri kavramak yetiyor biryerde diyerek kendimi teselli ediyorumsonuçta iyi ki okumuşum diyeceğine eminim biraz zorlansan da
Kızlar merhaba,
Ben de katılmak istiyorum aranıza. Gerçi siz bayağı yol almışsınızdır ama bir yerden başlamak lazım. Normalde çok okurum; ama o kadar yoğunum ki; akşamları 2 saat süren otobüs yolculuğumda, o da otobüs tutmazsa okuyorum artık anca. Bir de okuduğum kitap akıp gitmedi resmen
İskender Pala - Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk syf:52
bu bilgiler yeterli olacaktır sanırım...
elbette, orası öyle60 sayfa kaldı bıtmesıne.bugün bitircem
hoşgeldın ...konunun en başını okudun mu?
aslında elimizdeki kitaplar bittiğinde ya da ilerideki belirsiz bir zamanda (hemen hayır denmesin diye olasılıkları yüksek tutuyorum) hepimiz aynı kitabı okuyup üzerine konuşup tartışabilir bakış açılarımızı paylaşabiliriz, belki ayrı bir topik açarız onun için bizim kitap kulubumuz olur hoş olmaz mı :87:
Hoşbulduk. Evet okudum. Hatta çok önceleri okudum da gözüm kesmedi bugüne kadar. Kısmet bugüneymiş.
vallahi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?