Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

İnşallah iş sorunu çözülür canım. Allah kavuştursun. :123:

Günaydın Bilge LAVİN

Günaydınlar

Kitabıma devam ediyorum 612. sayfadayım akşam sadece 1 saat okuyabildim...
Günaydın Bilge BİRCAN

günaydınlarrrrr
kitabımda 172. sayfadayım, Ahmet Ümit'in anlatımını seviyorum
Günaydın Bilge MELİNDA

Günaydın hasta olduğumdan kitap hiç okuyamadım, gece de hiç iyi uyuyamadım ağzım açık :2:
Hastalıklı bilge hayyal bildiriyor
Günaydın Bilge HAYYAL geçmiş olsun. ben de okuyamadım dün. yeni kitaba başlayacaktım sözde... Uykum vaaaaarrr...

Herkese günaydın , keyifli bir gün geçirin ...
​Günaydın Bilge NURLUM

Teşekkür ederim biryah bilge

Bir yavaş Bilge de benim yalnız değilsin
Hadi bakalım göster kendini de sahalar Bilge görsün

Ooo feci güzel bir gazlama oldu bana
Okuyacağım inşallah sağol bilge nurlum

Günaydın Bilge HAYYAL[/COLOR] geçmiş olsun. ben de okuyamadım dün. yeni kitaba başlayacaktım sözde... Uykum vaaaaarrr...

Günaydın bilge gülümsün
Hepimizin uykusu var, kış ayı demek uyku mahmurluğu ile yaşam demek

Ne zaman heves edip okumaya başlasam sonu gelmiyor

Okuyup yarım bıraktığım kitapların sayısını hatırlamıyorum; ismini hatırladıklarım:

Yaban (Yakup Kadri Karaosmanoğlu) (70 li sayfalarda bıraktım)
Yüreğim Seni Çok Sevdi (Canan Tan) (son 15 sayfa kala, sıkılıp son 2 sayfasını okudum)
İZ (Canan TAN ) (70-80. sayfalarda bıraktım)
İnsan Nasıl İnsan Oldu ( Yabancı) ( 150-200. sayfalarda bıraktım (sanat kitabı)
Dokuzuncu Hariciye Koğuşu (Peyami Safa) (15-20. sayfalarında bıraktım)
Leyleklerin Uçuşu (J.C.Grange) (15-20 sayfalarında bıraktım)
Elif Şafak (AŞK) ( 40-50. Sayfalarda bıraktım)
Sevmekten Korkuyorum (Ahmet Günbay Yıldız) (60-70. sayfalarda bıraktım)

Bunlar sadece çok isteyip okumaya başladıklarım, daha ismini hatırlamadığım bir sürü kitap yarım..
Gördüğünüz gibi arkadaşlar; her türlü (polisiye-aşk-dram) o kadar çeşitli okudum kendime ait tarzı bulayım diye ama yok, ben kitap okurken zevk alamıyorum.. o kadar istiyorum ki adam gibi oturup bir kitabı tam bitirmeyi.. Durum vahim anlayacağınız.. 23 yaşındayım toplam 4-5 kitap ancak bitirmişimdir.. :26: :26: :26:

Evet, asıl mesele bu! Beş harfli bir kelime, "KORKU"...

İnsan en çok neyden korkar sizce?

Bence değerini yitirmekten; kendi değer tanımına göre elbette.

Bazılarımız yalan söyler, bazılarımız kaçar, kimileri susar, kimileri kendi hatasını bildiği halde karşısındaki insanı acımasızca haksız çıkartmaya çalışır, az bir kısmımızda hatasını kabul ederek kendisinin arkasında durur, kendisine destek olur.

İnsan olduğunun ve hata yapabilme hakkına sahip olduğunun bilincindedir çünkü.

Neden böyle değildir herkes? Neden insanlar hatalarını içtenlikle kabul ederken, mağdur olan insanlar onları hoş görmek istemezler? Neden karşı tarafın pişmanlığı berikinde mağruriyete neden olur ?

Yaşadığımız dünyayı idealize etmek için sorulabilecek onlarca sorudan birkaçıdır belkide bunlar.

Bana kalırsa cevap hep aynı...

Korkuyoruz da ondan.

Yalan söyleriz çünkü prestijimizi kaybetmekten korkarız, üzeriz çünkü üzülmekten korkarız, bazılarımız diğerlerini sevmemek için bilhassa çaba sarfederler. Belkide karşıdan görmeyi bekledikleri sevgiyi görememekten korkarlar.

"BEN" i yitirme korkusu zamanla insanları kendisine esir ediyor. "BEN" olmanın peşinde koşarken aslında özümüzden uzaklaşıyoruz. Bu esaret zamanla kaybetme korkusunuda peşinde getiriyor. Hayali bir korkunun esiri olarak bir ömür "BEN" in peşinde dolanıp duruyoruz...

"BEN" in esaretinden kurtulmak dileğiyle...

Son düzenleme:

"Leyleklerin Uçuşu" güzel bir kitap, sürükleyici ama Canan Tan okurken bende çok sıkılıyorum ...

evet bende de vardı o alışkanlık.(düşün kürk mantoluyu okuyamamıştı.)artık buraya takıldığımdan beri yaklaşık 4 ay oldu hiç yarım kitap bırakmadım.bize takıl hayatını yaşa..

bu arada bilgeler şu birden fazla konuşma baloncuklarını nasıl ekliyorsunuz.

hayalle geçmiş olsun diyecem. alıntı yapmadığım için görmeyecek vs..

kendinize iyi bakın bu soğuklarda

Merhaba canım;

Alıntı ile cevapla seçeneğinin yanında küçük bir kutucuk var. Alıntı yapmak istediğin mesajlardaki kutucuğu seçiyorsun seçim yaptıktan sonra kutucukta tik beliriyor. Ardından "Konuya Cevap Ver" butonuna tıkladığında alıntıladığın tüm mesajlar karşına geliyor.

Selamlar ...

Son düzenleme:

merhabaaa
sağ altta alıntı ile cevapla var ya onun hemen yanında bi sekme daha var
alıntı yapmak istediğin insanların o sekmesine tıklıyosun.. en sonunda da konuya cevap ver deyince oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…