Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Öyleyse eylül veya ekimde bana İstanbul yolu göründü demektir:) Zaten gitmek için güzel bir sebep arıyordum, İstanbulu tanımam bu festivalle olursa çok güzel olur :) Bu festivalde kitaplar daha mı ucuza satılıyor? Tavsiyelerin için teşekkür ederim. Dostoyevski deyince aklıma direk Suç ve Ceza, Ecinniler, Kumarbaz, Budala gelirdi. Ama nereden başlayacağımı bilmiyordum. Ecinniler de ilgimi çekti hep ama daha elime almak bile kısmet olmadı her nasılsa.. Savaş ve Barış'ı okumadım. Galiba toplumsal olaylardan çok bireyin iç dünyası yoğunluklu kitaplar ilgimi çektiğinden, Savaş ve Barış'ta ( neden böyle düşündüm bilmem) birey geri planda kalabilir diye düşündüğümden ilgimi çekmemişti hep. Ama işin aslı nasıl, sen bilirsin?

Ben de sana Kafka'yı tavsiye ederim. Dönüşüm'ü okudun mu mesela? Eğer sen de düzenin getirdiklerini reddediyor ve bir "zavallı" olma yolunda ilerliyorsan bu kitap sana daha fazla şey ifade edecek.. Kafka'nın bir de Dava'sı var, ben de okumadım ama okuyacaklarım listesinde.

Ecinnileri ben de okumadım, doğrusu aklıma gelmemişti... hatırlattığın çok iyi oldu, bu festival listesine yazayım :)
ve evet, festivalde kitaplar çok daha ucuz oluyor, çünkü ikinci el kitaplar satılıyor. 1960 - 70 basımı falan kitaplar alıyorum genelde. işin aslı, o dönemin çok iyi çevirileri var ve bunları yayınlayan birkaç yayın evi var, "altın kitaplar" gibi. onları alıyorum genelde.
benim okuduğum savaş ve barış hiç kısaltmadan birebir çeviriydi, 4 ciltti ve hiç sıkılmadan duygu yüklü olarak okudum. işin doğrusu dostoyevski insanların iç dünyasına nasıl girebiliyorsa bence tolstoy da aynı başarıyı sergiliyor. ama dostoyevskide var olan hüzün ve melankoli tolstoyda pek yok. bir de kitabın başında tanıtım yazıları vardır, bilirsin. suç ve cezanın başında kitabın en önemli özelliği olarak kitabın içinde yüzlerce karakter olmasına karşın, baş kahramanı nasıl hatırlıyorsan, kitabın içinde bir sayfada geçen bir neferi de aynı şekilde hatırlayıp, yüz sayfa sonra o kişiye rastladığında bu kişiyi hatırlıyor olman ve bu anlamda tolstoyun çizdiği karakterlerin nasıl canlı olduğu belirtiliyordu. gerçekten de öyle...
Kafka'nın "değişim" ve "dava" kitaplarını okudum. gerçi "dava"yı lisede okuduğumda bu tür ile ilk kez karşılaşmış ve açıkçası hiçbir şey anlamamıştım. tekrar okumakta fayda görüyorum.
bu arada festival haberlerini her sene takip ediyorum ve doğrusu bu sene haberini alır almaz buraya yazıp kitap severler olarak festivalde buluşmayı teklif etmeyi düşünüyorum. haberini alır almaz buraya yazacağım.

sonunda kitabımı buldum gerci ondan öncesinde bir kitap daha bitirdim ama buraya yazamadım
karanlığa davet yanmenie galeorn du sanırım
şimdide cadı avı yazarı devin o'branagan
diye birisi dry den aldım ve 5 tl aldım kartı bende vardı üyelik kartı onun sayesinde bir cok pahalı kitabı cok ucuza alabiliyorum
belki sizde kullanmak istersiniz kitabın 37 dayfasındayım

hayırlı cumalar bilgelerim
güneş çavması bizim topiğin en gözde kitabı
ben de henüz okumadım ama diğer arkadaşların nerdeyse hepsi okudu ve çok etkilendi
Deli çocuğun Güncesi ni okudum ama açıkçası abartıldığını düşünüyorum
aman aman güzel bi kitap değildi bana göre
Cengiz Aytmatov kitapları bulamamana üzüldüm,inşallah bulur ve okursun

Kızlar merhaba
Ben şehir dılındaydım aslında kitabım yanımda ama okumaya hiç fırsatım olmuyor evime ne saman döneceğimi bilmiyorum.
Beni listeden çıkarmassınız değil mi

çıkmazsın canım,keyfin bol olsun
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kumarbaz ''klasik'' kitaplar arasında özel bir yerde benim için
yüzümden eksilmeyen bi gülümsemeyle okumuştum

Ben de bu aralar kitap okuyamıyorum.

Yaptığın iş ne şu anda canım?
bahanelerin hiç bitmiyor prenses hanım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…