İNSAN NE İLE YAŞAR
Allah vazifesi olmasına rağmen yeni doğum yapmış bir annenin ruhunu, merhametine yenik düştüğü için, alamadan dönen meleğini üç şey öğrenmesi için insan suretine büründürerek dünyaya gönderir: ''İnsanın içinde ne barındırdığını öğren'', ''İnsana neyin verilmediğini öğren'' ve ''İnsanın ne ile yaşadığını öğren''. Bu üç bilgiyi edindiğinde, yani insanı tanıdığında melek Rabb'inin sonsuz merhametini de kavradığı için tekrar semaya yükseltir.
İnsan Ne İle Yaşar, Tolstoy'un ahlaki ve dini değerleri ön plana çıkardığı heyecanlı, coşkulu ve hikmetli hikayelerden oluşuyor.
Hayatımın kitabıdır..
Bu dünyadaki sevmediğim tek öğretmenin önerisidir..
Hayat ne tezatlarla dolu..
evet, harika bir kitap :) 1 kere daha okuyabılırım
listede yoksun, sorularıma cevap verseydın olabilirdin listede
kusura bakma herkesi tek tek takip edemem canım.
ne zaman soru sorsam cevap gelmedi senden
daha listede olup olmadıgından bıle haberın yok, takıp etseydın anlardın.
ben listeye ekleyecegım zaman sorularıma cevap gelırse
daha emin bir şekilde ekliyorum listeye.
Eki Görüntüle 634362
Kaplan Anne'nin Zafer Marşı
Son günlerde abonesi olduğum bir pisikiyatri dergisinde reklamını gördüm,ülkemize 9 şubatta ulaşacakmış sanrım ilk müşterilerinden biri olurum ve ben de sizlere katılırım..
Konusu ise şöyle:
ABD’de doğup büyümesine rağmen Asya disipliniyle yetiştirilen ve bunun için ailesine minnettar olduğunu belirten Amy Chua, Kaplan Anne’nin Zafer Marşı’nda Çinli ebeveynlerin, Batılılardan farkını iki temel nedene bağlıyor: (1) Çinli ebeveynlerin, çocuklarıyla ilgili daha büyük hayalleri var ve (2) çocuklarının katlanabilecekleri sınırlar konusunda çocuklarına daha fazla güveniyorlar. Chua, bu bakış açısını benimseyerek kendi kızlarını da bu şekilde eğitmeyi planladığını; ancak, basit bir sınavı geçemediğinde kendini öldürmeye kalkışan Asyalı robotlara dönüşmemeleri için de Amerikan toplumunun en olumlu niteliklerinden faydalanmalarını istediğini anlatıyor. Chua’ya göre, bu olumlu özelliklerin başında, kendilerine fayda sağlayacak, bir şeyler katacak, zaman öldürmekten öteye geçen hobilere sahip olmak geliyor. Bu doğrultuda da kızı Sophia’yı piyanoya, Lulu’yu da kemana yönlendiriyor ve Chua’nın zorlu annelik macerası başlıyor…
Yazar:Amy Chua
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?