Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Bazı gençlerin zannettiği gibi ebedi sevginin, yalnız romanlara mahsus bir şey olmadığını ben hayatımla ispat edeceğime eminim.
Reşat Nuri Güntekin, yaşamı boyunca roman, hikâye, tiyatro, çeviri ve gezi notlarıyla bilinen bir yazar olmuştur fakat madalyonun ters tarafında, kendi deyimiyle "kalabalıklar içinde yalnızlıktan" hoşlanan Reşat Nuri, eşi Hadiye Hanım'a yazdığı mektuplarda bilinmeyen yönleriyle ya da tam da hayatın ortasındaki kimliğiyle karşımıza çıkar.
Genç ve âşık bir öğretmen, karısından ayrı kalan bir koca, hayat mücadelesi veren bir adam...
Hadiye Hanım ve Reşat Nuri'nin hayat macerası hepimizinki gibi zor, telaşlı ve değişken... Reşat Nuri Güntekin'in 1927 ile 1941 yılları arasında yazdığı bu mektuplarda, onların değişen hayatlarını okuyacaksınız. Değişmeyen tek şey ise aralarındaki büyük aşk ve bitmeyen bir tahassür...

(dr.com.tr)

Gizli El, Reşat Nuri Güntekin'in Cemil Nimet takma adıyla Dersaadet Gazetesi'nde tefrika edilen ilk romanlarından biridir. Gizemli bir dünyanın dile getirildiği bu eserde, bir yazarın düş gücünün sözcüklerine nasıl başarıyla yansıdığını görebilirsiniz.

(dr.com.tr)

Harabelerin Çiçeği, Reşat Nuri Güntekin'in Cemil Nimet takma adıyla yazdığı, 1918'de Zaman Gazetesi'nde tefrika edilen ilk romanıdır. Yoksul insanların sımsıcak, içten gülümseyişlerinden ışıyan bir güzelliğin çerçevesi... Çelişkiler, düşler, özleyişler ve acımasız bir hayatın zorlukları... Acılar ve sevinç... Umut ve sevgi... Kısaca, insanca yaşamanın anlamını resmeden bir eser.

(dr.com.tr)

Son düzenleme:

Damga, Reşat Nuri Güntekin'in kısa romanlarından biridir. Güntekin, çocukluk anılarının dile getirildiği eski İstanbul günlerini anlatıyor. Vedia'ya duyulan büyük aşkın, sonunda boş bir kuruntu nedeniyle umutsuzluğa dönüşmesini, hüzünlenip severek okuyacaksınız. Özlenen bir evliliğin gerçekleşmemesi, büyük bir düş kırıklığına yol açıyor.

(dr.com.tr)

Toplumsal yönü ağır basan bu romanda, medresede yetişen ancak sonra öğretmen okulunu bitirerek Ege Bölgesi'ndeki bir kasabada, gerici ve çıkarcı birtakım güçlerle savaşan idealist bir gencin serüveni ele alınıyor. Atatürk devriminin o coşkulu havası içinde, çok güçlü sezgi ve gözlemlerle kaleme alınmış bu kitapta, toplumumuzun o günkü bütün büyük sorunları, yürekli biçimde tartışılıyor. Kitap, romanın en önemli kahramanı olan Şahin Hoca'nın kişiliğini oluşturan nitelikler, mücadelesi ve uğradığı yenilgilerin öyküsü sayılabilir.

(dr.com.tr)

Selam bilgeler..
Pucca'nın 2. kitabını da bitirdim, hatta bugün 3. yü alıp 50. sayfaya bile geldim.. :))
Çok beğendim dilini..
Bugün 5 tane kitap aldım, döndüm durdum kitapçıda, vallahi içim açıldı..
İnşallah sizin de keyfiniz yerindedir..

:80: merhaba arkadaşlar
yine okuyamadım
çok kötü baş ağrım var, hiçbir şey yapasım gelmiyor.
biraz işlerim var, onları bitirip yatmayı planlıyorum. görüşmek üzere.

Merhaba bilgeler e

Kitabımda 308. sayfadayım .
Çok akıcı gidiyor. Özellikle de olaylara sinirlenip düzelir belki diye bir umutla sayfaları çevirdiğimden hızlı gidiyor.

Dip not: Sör , son 2 gündür görünmüyorsun , umarım önemli bir sorun yoktur.
Varlığını çok benimsemişim ki yokluğun hissediliyor. Özletme kendini çok .

merhaba bilgeler umarım hepiniz iyisinizdir

evet bende surr ü görmüyorum inşallah iyidir oda

kitabımınn 420. sayfasındayım 50 sayfam kaldı bgün bitiririm muhtemelen

merhaba bılgeler
bu aralar biraz sorunlarım var, en kısa sürede döneceğim aranıza
1 veya 2 hafta içinde...
her gün muhakkak geleceğim

merhaba bılgeler
bu aralar biraz sorunlarım var, en kısa sürede döneceğim aranıza
1 veya 2 hafta içinde...
her gün muhakkak geleceğim

Merhaba Sör.
En kısa zamanda halledersin inşallah.
Her şey gönlünce olsun.
Çok özletme kendini .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…