Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

ben kitap okuyamıyorum bu aralar

malum kv de yeni gitti ...
evdi eşti bunalımdı bahar depresyonuydu didinip duruyorum

ahhh jade'm ahhh
ne ağzımın tadı var, ne canda huzur
gönül nasıl derin bir kederde
Bir selam vereyim dedim. Girdim konuya. Sör'ün bir sıkıntısı olduğunu okudum. Üzüldüm şimdi.

Neyin var Sör? Erkek arkadaşın ile alakalı bir durum mu?

Geçer inşallah her neyse o sorun canım...

selam arkadaşlar,

bir kaç zaman önce girmiştim bi kitap okuyacağım diye. ama beceremedim.

yeni başladım kitap okumaya.

Yitik Masumiyet - Somaly MAM (Okundu)
Avucunuzdaki Kelebek - Ahmet Şerif İZGÖREN (Okundu)
Bir Hostesin İtirafları - Marisa MACKLE (Okunuyor)

Ayrıca kendime 10-12 tane daha kitap aldım. okudukça yazacağım.

Saklambaç oynuyor gibiyiz Sör
Sobelemek zor seni bu aralar .

Her şey gönlüne göre olsun .
Sıkma sen canını .
az kaldı merak etme inşallah canım :)
sorun bir erkek değil bu aralar ruh halim ve ev durumum var
tek sorunum onlar... nasılsın bu arada?
Selam, hoşçakal...

az kaldı merak etme inşallah canım :)

sorun bir erkek değil bu aralar ruh halim ve ev durumum var
tek sorunum onlar... nasılsın bu arada?

Geçer inşallah canım.

Ben de iyiyim Allah'a şükür. Az kaldı. Bu konuya aktif olarak geleceğim inşallah.

Çok özledim.

merhabalar, 3-4 güne kalmaz yenı kıtaplarım, huzurum ile burada olacagım
gelmeyenlerı tek tek kontrol edip, itina ile listeden çıkaracagım

kitap kurtlarım benim

(Tanıtım yazısından)

Evin kendisi, çocuğun hafızasında Mor Salkımlı Ev yaftasını taşır. Bu ev, yarım asırdan ziyade, bazen de her gece, bu küçük kızın rüyalarına girmiştir. Arka taraftaki bahçeye nazır pencereler, çifte merdivenlerin sahanlıklarındaki ince uzun pencereleri, baştan başa mor salkımlıdır ve akşam güneşinde mor çiçekler arasında camlar, birer ateş levhası gibi parlar.

Halide Edib Adıvar, anılarını iki cilt halinde kaleme almış, bu iki cildi de hayatının ayrı dönemlerinde yazmıştır. Mor Salkımlı Ev, yazarın çocukluk günlerinden 1918 yılına kadar olan dönemi anlatır. ''İstiklâl Savaşı Hatıraları'' alt başlığını verdiği Türk'ün Ateşle İmtihanı ise bu tarihten 1923 yılına kadar olan olayları.

Mor Salkımlı Ev'de, ülkesinin tarihine hem bir aydın hem de bir eylemci olarak büyük katkılarda bulunmuş bir yazarın yetiştiği yılları okuyacaksınız.

(canyayinlari.com)

(Arka kapak)

İhtilal ve isyan günlerinden beri koza, kurt, kelebek devirleri tetkik edilen mahlûkat gibi Sakarya silâh arkadaşlarımın "Ateşten Gömlek"te birkaç solgun aksini İstanbul, ihtilal ve ordu günlerinden alıp kâğıt üstüne koymaya çalıştım. İstediğim gibi olmadığı için silâh arkadaşlarımdan af dilemek isterdim. Bize, onlar ilham ettiler.

Ateşten Gömlek, cepheden, romanda anlatılan kişilerle omuz omuza yaşamış birinden gelen bir yapıt. Kurtuluş Savaşı'nın ateşten gömleğinin içinden çıkmış bir roman. Halide Edip Adıvar, her birini yakından tanıdığı roman kişilerini, yani silah arkadaşlarını içtenlikle çağına ve yaşanan acı olaylara sorumlulukla tanlıklık ederek anlatıyor. Bağımsızlık savaşımızı bütün gerçekliği ve canlılığıyla anlatan belki de en önemli roman, Ateşten Gömlek...

(canyayinlari.com)

(Arka kapak)

Defalarca basılmış, kuşaklardan kuşaklara ulaşabilmiş Sinekli Bakkal, II. Abdülhamid dönemini, bir geçmiş zaman dekoru önünde yansıtarak eskiden yeniye devralınması gereken kültür, sanat ve töre değerleri üzerinde durur. Bir anlamda, yazar ve eseri, tarihi süreklilik arayışı içerisindedirler.

(canyayinlari.com)

merhabalar, 3-4 güne kalmaz yenı kıtaplarım, huzurum ile burada olacagım
gelmeyenlerı tek tek kontrol edip, itina ile listeden çıkaracagım

kitap kurtlarım benim

Gel artık özledik seni

Gülümsün uğramış,hoşgelmiş.

Ateşten Gömlek,Sinekli Bakkal ve Handan'ı okumam gerektiğine kadar verdim. Listeme eklemeliyim.

Bu kitabi cok merak ediyorum aslinda sinvlarin yogunlugu azalinca okuyabilirim
İstanbul'da Sinekli Bakkal diye bir yer vardi yanlis hatirlamiyorsam. Adinda Bakkal vardi ama sinekli miydi baka bir sey mi hatirlayamadim

Ayın ilk haftası baya iyiydim ama şimdi gezmekten okuyamıyorum. 150. Sayfadayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…