Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

sevginin son dileği 7. kitap Rox ondan eminim çünkü sayfalarında daha geçen hafta paylaştılar ama diğer kitap muamma ben de bilemedim şimdi:44:

Küçük Mucizeler Dükkanı
Bir Yumak Mutluluk
Bahçemde Yeşeren Umutlar
Mucizeler Dükkanına Dönüş
Bir Dilekle Başladı Herşey
Yeni Başlangıçlar Mevsimi
Sevginin Son Dileği

martıdan mesaj geldi

Buldum sıralamayı.

Üye olduğum kaliteli, yabancı kaynaklı, kitaplar üzerine bir sitede sıralamasını vermişler.

Orijinal dilinde Blossom Street Series diye geçiyor. Zaten ilk kitabın orijinal adı The shop on Blossom Street biliyorsunuz.

Seride 9 kitap varmış editör listesine göre, arattım orijinalden Türkçe isimlerine bizde ilk 7 si Türkçe'ye çevrildi, iki kitap da çevrilmedi, ama bu sene içerisinde çıkar diye düşünüyorum, o yüzden listenin doğru olduğuna inanıyorum.

Siteye göre liste şöyle :

1-Küçük Mucizeler Dükkanı (the shop on blossom Street)
2-Bir Yumak Mutluluk(a good yarn)
3-Bahçemde Yeşeren Umutlar(susannah's garden)
4-Mucizeler Dükkanına Dönüş(back on blossom Street)
5-Bir Dilekle Başladı Her Şey(twenty wishes)
6-Yeni Başlangıçlar Mevsimi(summer on blossom Street)
7-Sevginin Son Dileği(hannah's list)
8-A turn in the road
9-Starting now

Benim liste doğru o zaman, iki kitap daha çıkıcak piyasaya, sevindim

Sevgili Surrender, bu akşam üstü başlıyorum Küçük Mucizeler Dükkanı' na . :126:

Sf sayısı: 472, haftaya biraz yoğun olacağım, günümü ona göre bir iki gün esnek verirsen sevinirim.

Sizinle az önce okuduğum, gözlerimi ışıldatan bir yazıyı paylaşmayı çoook istiyorum.

:126:

Ağaçtan koparılan muşmulanın tadını bilmeyen bir nesil yetişiyor.

Muşmula ağacı görmeyen bir nesil yetişiyor. Ki, bizim zamanımızda bile (hangi zamanlar), muşmula ağacını öyle her yerde göremezdin.
Koca mahallede sadece bir bahçede vardı, diğer mahallelerde de hiç görmezdim aslında. Görsem hatırlardım çünkü.
Muşmula ağacı öyle özel bir ağaçtı. Ağaçtır.

Muşmulanın da en güzel zamanı, iyice şerbetlendiği o birkaç gün idi. Sonra zaten ölürdü muşmula. Koca bir yaz muşmulanın en güzel zamanını beklerdik.

Mahallenin tüm çocukları neredeyse bir günde ağacı muşmulasız bırakırdık. Bir kez bile azar işittiğimizi hatırlamıyorum. Çünkü muşmulanın sahibi çocuklardır. Kimin bahçesinde olduğunun hiçbir önemi yoktur.

Harbiden güzel çocukluk yaşadım lan. Muşmulayı bildim. Arkadaşlarla sözleşmeyi bildim. Komşu sevgisini gördüm. Ne bileyim, harbiden güzel çocukluktu lan. Yemin ediyorum.

Muşmula diyip geçme.

Çocukluk, gözünü kapatıp açtığında zihninde beliren bir meyvedir bazen. Meyveyi geç, yapraklarıyla yediğin ağaçtır. Evet bazı ağacın yaprakları yenir. Hem ne lezzetlidir. Hiç ama hiç unutmam. Sinop'un o dağ köylerinde o kırmızı yeşilli yapraklarını yediğim o ağaçları hiç unutmam. Ve kalbimin bir parçası hep oradadır.

Çünkü bilirim ki çocukluğum beni o ağaçların altında bekliyor..

Bir insanın en büyük hazinesi çocukluğudur. Bir insanın en büyük hazinesi tattığı yemişler, dev elmalar, ışıltılı sularında balık tuttuğu derelerdir.

İnsan çocukluğuyla ilgili en çok doğada yaşadıklarını hatırlar.

Muşmulanın tadını bilmeyen bir nesil yetişiyor..

Alpay Erdem-Ben
Uykusuz Dergisi Sayı:2013/17

Son düzenleme:
herkese merhaba
bugün kitaplara geri dönüyorum
ilk kitabım minik biraz, tropiklerde şafak görünümü 187 sayfa.
yanında adnan yücelin iki şiir kitabını okuyacağım, onlar da küçük küçük.
şiir olduğu için yavaş okurum tadını çıkararak

meraba kızlar 173. sayfadayım yarın sürem doluyor o yüzden hemen okumaya dönüyorum. beğendiğim bi sözü paylaşmak istiyorum sizlerle herkese iyi okumalar :)

Peki, diyordum kendi kendime, bir iş buldun. Ömür boyu böyle bir işte mi çalışacaksın? Bu yüzden banka soyuyordu insanlar. Yapmak zorunda kaldıkları işler küçük düşürücüydü. Neden allahın cezası konser piyanisiti yada yargıç değildim? Çünkü eğitim gerekiyordu ve eğitim parayla sağlanıyordu. ben birşey olmak istemiyordum zaten. Ve bunda fevkalade başarılı olduğum tartışılmazdı.

ilk 5 kitabı okudum yeni başlangıçlar mevsimi de listemdeydi ama bugün d&r ın sitesinde gördüm sevginin son dileğini bir an önce istanbula gidip tüm kitaplarımı almalıyım sonra beni tutabilene aşk olsun

20 günün var.....................

Yeşil çay fincanı- hazır !

Koltuğa bol bol yumuşak yastık serpiştirmek- tamamlandı !

Okuma gözlüğü-hazır !

Başlamış bulunmaktayım :126: eğer yine dayanamaz hızlı bitirirsem haber veririm önceden süremi kısaltırız

Merhaba bende aranıza katılmak istiyorum

kadınların kitap mekanı sayfasına da üyeyim. süre anlamında sıkıntı yaşamaya başladım 2 aydır. sizlerle motive olacağımı düşünüyorum.Şubat ayından kalan 2 kitabımı bitirdim..

Jack London-Beyaz Diş'e başlayacağım bugün bana da süre verebilir misiniz?

merhaba hoşgeldın konumuzun ilk mesajını okudun mu?

acele etme, yavaş yavaş oku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…