Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

bilgelerim hepinize mutlu hafta sonları
şimdi Kiler marketten geliyorum, sarı etiketli kitaplar yarı fiyatına satılıyordu, 4 5 liraya denk geliyor yani
bunlar da benim aldıklarım
yakınınızda kiler varsa uğramadan geçmeyin

Muazzez İlmiye Çığ__Sumerli Ludingirra kitabım bitti.

Kitaplıkta baya bir süredir bulunuyordu. Jade'in tanıtımlarıyla ben de okuyayım dedim elimde varken. İlk olarak bu kitabı seçtim ve az önce de bitirdim. Kitabı beğenerek okudum. Bunda 4000 yıl öncesinden gelen hayatın gün yüzüne çıkması beni çok heyecanlandırdı açıkçası. Sumerli şair Ludingirra'nın hayatına, yaşadığı şehir Nippur hakkında bir çok bilgi var. Bunlar da zaten Ludingirra'nın kendi kaleminden çevrilmiştir. İlk okula gidişi, öğretmen olduğunda yaşadığı duygular, annesine olan sevgisi, babası ve karısı öldüğünde hissettkleri ve bunun gibi bir çok anı var. Bazı yerlerinde kendi şiirlerine yer verirken o dönemin şairlerinden de örnekler vermiş.

Dikkatimi çeken bir diğer şey de, Ludingirra bu yazdıklarını yazarken Sumerlilerin unutulmaması, yaşadığı kültürün değerini yaşatabilmeyi amaçlamıştır. 4000 yıl sonrasına kadar gelebileceğini hiç düşünmemiştir heralde.

Yeni kitaplarını keyifle okursun inşallah canım :)

Burda kiler yok o yüzden bu fırsatı değerlendiremeyeceğim.

teşekkür ederim giz
keşke olsaydı oralarda da daha çok güzel kitaplar vardı da şimdilik bunları kapabildim

Yine de alabilmişsin canım.
İlk günü güzel olur, sonradan seçe seçe seçenek kalmıyor pek.
Bu kampanyalar güzel oluyor, seviyorum çok.

Çok iyi kurgulanmış ve adına kapitalizm denen bir filmden bahsediyorum size... Asıl senaryonun ne olduğunu oyuncuların dahi bilmediği bu filmde, bizler sadece dekorun birer parçasıyız! Bize verilen en iyi rol ise yalanı öğrendikten sonra, tıpkı bir şakazede gibi sadece kameralara el sallamaktan ibaret! Oyuna getirildiğini bilen, çaresiz, fakat yenik gururumuzla mutlu gözüken 'algızedeleriz'. Hepzi bu...

Subliminal İşgal'den...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…