Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

kızlar çeviri ödevim var hiç kitap okuyamıyorum ben ondan bildirim yapamıyorum haberiniz olsun ,
bu arada bugün ilk provaları yaptık 2 şarkı söyledim Adele ve Nilüfer bu akşam kararımı vereceğim inşşşş

Sumerolog Muazzez İlmiye Çığ'ın kaleme aldığı bu kitap, Sumerlilerin bundan binlerce yıl önce yaşamış olan kahraman kralı Gilgameş'in serüvenlerini kapsayan bir öyküdür. Bu öyküde yer alan konular, Gilgameş'in yaşadığı çağdan itibaren yüzyıllar boyunca ağızdan ağıza geçtikten sonra çivi yazısıyla destan halinde tabletlere yazılmıştır. Babilliler, Sumerce yazılmış tek tek konuları, Akad dilinde bir bütün destan haline getirmişler. Çığ, Sumerce yazılıp destana alınmamış öyküleri, XII. tablette yazılanları ve destanda bulunmayan, fakat Akadca şiir halinde yazılmış Gigameş'in doğumunu anlatan öyküyü de kitabına ekledi. Böylece Gilgameş destanının tümünü ve Gilgameş'e ait yazılan bütün konuları bir araya toplamış oldu. Tutkuları, sevinçleri, acıları, umutları ve hayal kırıklıklarıyla bugüne bağlanan tarihin ilk kahraman kralını, Sumerolog Çığ'ın akıcı anlatımıyla tanıyacaksınız.

(kaynakyayinlari.com)

“Konu pek çok ve çeşitli olduğu için çalışmamı iki cilde ayırdım. Birinci cilt, merakla sorulan, Sumerlilerin evren ve evrenin, insanın oluşumunu ve tanrılarla ilgili inanışlarını dile getiren efsanelerini; kahramanların serüvenlerini içeren destanlarını; savaşlarla nasıl yıkılıp yakıldıklarını çok acıklı bir dille anlatan ağıtlarını ve izleri zamanımıza kadar gelen atasözlerini kapsayacak. İkinci cilde alacağım konular ise daha çok Sumerlilerin günlük yaşantılarıyla ilgili olacak; tarih, hukuk, ekonomi, okullar, mabetler, cinsel yaşam, müzik, yemek, askerlik ve sanat gibi... ''

(kaynakyayinlari.com)

Çok ilgimi çekti bu Sümerlileri okumak ilginç olabilir.
Okuyan varsa yorum yapabilir mi kitaplara dili nasıl greenjade okudun mu sen ??

Bu kitapta, yazarın Cumhurbaşkanlarından Başbakanlara, parti başkanlarından belediye başkanlarına, yazarlardan sanatçılara kadar toplumun çok çeşitli kesimlerine yazmış olduğu mektupları yer alıyor.

(kaynakyayinlari.com)

Son düzenleme:

merhaba best, 2-3-4 gün boyunca okumasakta bildirim yapılmalı, aklında olsun
bu arada, yarışmada başarılar

Muazzez İlmiye Çığ, bir asırlık yaşamında tanıklıklıklarını, içini burkan, her vatandaşın rahatsızlık duyacağı olayları dizelere döküyor.

(dr.com.tr)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…