Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Muazzez İlmiye Çığ, bu kitabında okuyuculara yepyeni ufuklar açıyor; Anadolu'nun ortasında, en az 3.500 yıl önce bir imparatorluk kurmuş olduğu halde çok az tanıdığımız Hititleri, akıcı bir anlatımla gözler önüne seriyor. Annesi Sumerolog Hatice Kızılyay ile Hattuşa'ya giden 14 yaşındaki İştar yazmış bunları; bulunan her yeni tabletten öğrendiklerini günlüğüne geçirmiş. İki ayı kapsayan bu günlükte, Hititlerin saray entrikaları, cinayetleri, kralların yıllıkları, fermanları, kanunları, mahkemeleri, Tanrıları, efsaneleri, fal ve sihirleri, çeşitli törenleri, aile yapıları, hastalık, doğum, evlenme ve boşanmaları, kitaplıkları, dil ve yazılarının çözümü, müzik, dans ve içkileri hakkında bilgiler sunuluyor.

(kaynakyayinlari.com)

Bu kitap, Muazzez İlmiye Çığ’ın 70 yıllık meslek hayatına bir saygının ifadesidir. Kitap, Türkiye’nin seçkin şahsiyetlerinin mektuplarından, yazılarından ve makalelerinden oluşmaktadır. Yazarlar, siyasetçiler, bilim adamları, basın mensupları, öğrenciler ve meslektaşlar... Ayrıca kendisiyle yapılan söyleşiler de kitapta yer almaktadır. Atatürk, Cumhuriyetimizin temellerini devrimlerle atmıştı. İlmiye Çığ ise hem bu devrimlerin bir ürünüdür hem de temel taşlarından biri. O halkçıdır çünkü bilimi, halkın aydınlatılması için üniversite kampüslerinden, dersliklerinden ve mahzenlerden kurtarmıştır. Muazzez Hanım, gençlere hem Cumhuriyet’i, hem de Sümerleri, Orta Asya’yı ve peygamberler diyarı Ortadoğu’yu sevdirdi. O, bir aydınlanmacı olarak Cumhuriyet’in değerlerini Sümer tarihine başvurarak savundu. Bir Sümer atasözü der ki, “Biliyorsun neden öğretmiyorsun, boş vakit geçirdin, neye yaradı?” İşte Muazzez Hanım bunu uygulamaktadır. Nice uzun yıllara sevgili öğretmenimiz...

(kaynakyayinlari.com)

iyi geceler bilgeler hepimizin anneler günü kutlu olsun henüz anne olmayanlarmız da anne adayı sonuçta kitbım bitti ama yeni kitaba başlamayabilirim finaller geldi sanırım 30,05,2012 akşamına kadar pek uğrayamayacağım sonrasında atılmazsam 3 ay kurtuluş yok benden huzurlu geceler

merhaba, evde okunacak sürüyle kitap varken
ben yıne kitap aldım klasıklerı görünce dayanamıyorum yahu

merhaba, evde okunacak sürüyle kitap varken
ben yıne kitap aldım klasıklerı görünce dayanamıyorum yahu

Hangi kitabı aldın Sör ?

Ben bugün sınavdan sonra gidemedim kitapçıya, abimler ben sınavdayken gitmişler.
Bana da kitap almışlar neyse de çenemdem kurtuldular.
Listemdeki kitaplar bir süre daha bekleyecek ama. :26:

tolstoy- kroyçer sonat ( daha önce nette bile görmemiştim bu kitabı:26: )
namık kemal- zavallı çocuk
wıllıam shakespeare- hırçın kız

en gıcığı liste yapıp bekletmek değil mi

Muazzez İlmiye Çığ'ın Atatürk ve Sumerliler kitabını seçtim. 142 sayfa ama kararsızım yarın başlayabilirim. Hiç halim yok okumak için bugün. 2 günde bitirebilir miyim ki ? Malum Karamazov'a son 3 gün bugünle birlikte. :26:

tolstoy- kroyçer sonat ( daha önce nette bile görmemiştim bu kitabı:26: )
namık kemal- zavallı çocuk
wıllıam shakespeare- hırçın kız

en gıcığı liste yapıp bekletmek değil mi

Evet Sör, çok sinir bir durum. Listede olduğunu biliyorsun ama alamıyorsun.
Listede durması yerine kitaplığımda durmasını istiyorum.

Bu arada Tolstoy'un o kitabını hiç duymadım ben de.
Keyifle okursun inşallah kitaplarını canım.

halin yoksa okuma, sen zaten benım gibi aralıksız okuyorsun
ara sıra 2-3 gün dinlenmek lazım.

bende hiç duymadım
nette o kadar bakmıştım kitaplarına
ve okumadıklarım azdır.:26:
saol canım, keyıfle okuyacagım zaten

halin yoksa okuma, sen zaten benım gibi aralıksız okuyorsun
ara sıra 2-3 gün dinlenmek lazım.

Ne güzel dedin.
Ben inzivaya çekileyim 3 gün
Sağ ol Sör, ikna olmam için bir desteğe ihtiyacım vardı.

bende hiç duymadım
nette o kadar bakmıştım kitaplarına
ve okumadıklarım azdır.:26:
saol canım, keyıfle okuyacagım zaten

Evet, sen baya bir içli dışlısın klasiklerle :)
Senin için çok büyük jest olmuştur o kitaba sahip olmak.
Senin yorumlarınla klasiklerden korkmamaya başladım, baya da okudum. Aştım kendimi.

off ya haftasonu kitap okumaktı tüm planım ama çok kötüyüm

sörüm ya bu kardeşler beni korkutuyor bir de yavaş okuyacağım büyük ihtimalle baya geeç biter. Çünkü ailemde olmayacak bir süre yemek şu buyla da ilgilenince bana vakit kalmıyor okul bitse de gömülsem kitaplarıma tamamen

evet aklıma geldıkçe sevınıyorum klasıklerden korkulur mu hiç

korkmana gerek yok bilge limon, sana çerez gibi gelır o kitap
okuyacagız ve bitecek, kurtulacagız

Olumsuz düşünme canım. Hiç belli olmaz, genelde önyargılı yaklaşınca tersi olur, su gibi akar gider belki de. Kitabın başları biraz sıkıyormuş ama sonradab iyi gidiyormuş, birkaç kişinin yorumunda yazıyordu nette.

evet aklıma geldıkçe sevınıyorum klasıklerden korkulur mu hiç

korkmana gerek yok bilge limon, sana çerez gibi gelır o kitap
okuyacagız ve bitecek, kurtulacagız

Ay ne biliyim Sör, okulda sürekli vizede finalde sordukları için gözüm korkmaya başlamıştı.
Zevk için okuyunca keyfi bir başka oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…